#476647 - 05/01/2006 18:53
Re: 7.01.2006 - forumowa impreza, zapraszamy!!!!!!!!!!!!!!
|
enthusiast
Meldunek: 26/11/2004
|
Taki motyw opisany jest w linku podanym przez Batigola:
"odwiedzilem ten lokal po raz drugi ze znajomymi z brazyli w ostatni wtorek. niestety troche piwa ni sie rozlalo wiec poszedlem do baru poprosic o serwetki. kiedy tak czekalem tylem na moje sciereczki barman na zlecenie kelnerki obslugijacych gosci zaczal polewac piwa.ku mojemu zdziwieniu (na poczatku bylem do niego obrucony plecami wiec nie mialem prawa widziec co robi,lecz oczekujac na obiecane serwetki zaczolem sie rozgladac i dlatego przez przypadek zerknolem w jego kierunku)zaczal je nalewac nie z "kija" zainstalowanego na barze ale z z jakiegos wiaderka (przyponinajacego takiego do schladzania np szampana) piwo ktore milo wrazenie calkowicie odgazowanego. gdy juz je rozlal do chyba 3kufli powiedzial do kelnerki,myslac ze ja tego chyba nie slysze - "a teraz zrobimy pianke" dolal z kija tak aby piana siegala zadanego poziomu. nie wiem czy taka jest praktyka BrowArmi, wzgledem studenckiej klienteli,czy moze wszystkich gosci, ale mi to wygladalo jak podanie zlewek z piwa niedopitego przez innych bywalcow. Zrobilo mi sie niedobrze, a o zaobserwowanym zjawisku poinformowalem jedynie moich "warszawskich" znajomych bo przed zagranicznymi goscmi byloby mi wstyd. czy to jest normalna praktyka we wszystkich polskich knajpach??? ja BROWARMI wiecej nie odwiedze i bede o tym miejscy przestrzegal wszystkich moich znajomych, chyba ze mi ktos z kierownictwa lokalu wyjasni co to za praktyka..."
|
Do góry
|
|
|
|
#476649 - 05/01/2006 19:13
|
old hand
Meldunek: 01/12/2002
|
Browarmie zdecydowanie odradzam. Byłem tam dwa razy. Za pierwszym razem ok, pewnie dlatego ze przyszedłem z dziewczyną w środku dnia kiedy było pusto, natomiast za drugim razem potraktowano mnie "z góry" juz przy wejsciu - podobnie jak to było opisane w Wyborczej. Na wstepie pytanie: "panowie na piwko? to zapraszam na dół przy barze". Na moje pytanie czy nie ma jednak wolnego stolika, kobieta odpowiedziała ze "jest ale dla klientow ktorzy chcą zjesc". A skąd kurwa mogła wiedziec czy ja chce jesc czy pić?! Fakt, przyszedłem na piwo, ale byłem tez głodny i zamierzałem cos zamówic. Głośno podziekowałem za taki lokal, odwróciłem się na pięcie i wyszedłem.
|
Do góry
|
|
|
|
#476650 - 05/01/2006 19:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2004
|
Quote:
miałem być, ale ni mogę... a może tak w jakiś weekend w maju ośrodek najmiemy? nad jakimś jeziorem? termin i mijesce do ustalenia. i zrobimy taki zlot z prawdziwego zdarzenia. co wy na to?
heh , zajebisty pomysł.. w pełni popieram... a miejsce ? Nie mam pojęcia 
|
Do góry
|
|
|
|
#476651 - 05/01/2006 19:47
|
Zuzia Róża
Meldunek: 28/10/2004
|
Quote:
Quote:
miałem być, ale ni mogę... a może tak w jakiś weekend w maju ośrodek najmiemy? nad jakimś jeziorem? termin i mijesce do ustalenia. i zrobimy taki zlot z prawdziwego zdarzenia. co wy na to?
mozna w Bledzewie (obok Sierpca, 3 km) w osrodku LOT-u. bardzo fajny tani osrodek. namioty lub domki tylko do sklepu daleko (3 km do sierpca) wiec jedna osoba powinna byc samochodem

|
Do góry
|
|
|
|
#476652 - 05/01/2006 21:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/02/2005
|
Quote:
Quote:
Quote:
mozna w Bledzewie (obok Sierpca, 3 km) w osrodku LOT-u. bardzo fajny tani osrodek. namioty lub domki tylko do sklepu daleko (3 km do sierpca) wiec jedna osoba powinna byc samochodem
Są głosy odezwu na temat takiego wyjazdu-zlotu więc może byśmy poważniej pomyśleli o tym ?
|
Do góry
|
|
|
|
#476653 - 05/01/2006 22:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/06/2003
|
ja tez zamierzam przybyć  na  moze przeniesiemy impreze do SZWEJKA ??? POZDRO
|
Do góry
|
|
|
|
#476654 - 05/01/2006 22:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Quote:
Quote:
Quote:
kurwa,w zimie namioty,co ty jesteś Morsem?? 
|
Do góry
|
|
|
|
#476661 - 06/01/2006 12:10
|
Zuzia Róża
Meldunek: 28/10/2004
|
gadalem z paroma kumplami i stanowczo odradzili mi brovarmie, to jest miejsce gdzie studentow traktuja "wyjatkowo". mozna do Arkadii, kazdy wie gdzie i blisko metra  pomysl zeby ubrac sie troszke ladniej niz normalnie, (czysta koszula, buty wypastowane, swiezy oddech  ) jest dobry bo nie wiadomo czy nie bedziemy chcieli lokalu zmienic 
|
Do góry
|
|
|
|
#476662 - 06/01/2006 14:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Dobra.. koniec gadania Trzeba podjac meska decyzje... SOBOTA godz. 19 browarnia w Arkadii... rozumiemy sie?  W razie czego zmienimy sobie lokal i uderzymy gdzies indziej i indziej..  zaden problem.. I prosze juz nie stekac i kwekac..  Bo nigdy sie nie zbierzemy.. Konkretna decyzja zapadla.. Do Arkadii chyba wszyscy wiedza jak dojechac.. metrem do dworca gdanskiego i tramwajem w strone Alei Jana Pawla, albo wlasnie tramwajami ktorych duzo tam jezdzi... Do zobaczenia w sobote o 19.00 w Arkadii PS. Co do ubioru to bez przeginania w obie strony.. krawaty niemile widziane 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|