#480390 - 09/01/2006 22:01
Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
raczej ten paragraf go pogrąza niz ratuje: "...chyba ze wyzbywajac sie korzysci lub zuzywając ja powinien był liczyć się z obowiązkiem zwrotu"
|
Do góry
|
|
|
|
#480391 - 09/01/2006 22:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/09/2003
|
Dokladnie o ten art. mi chodzilo
yaaho pamietaj, ze to expekt musialby udowodnic ze on liczyl sie z obowiazkiem zwrotu, a to jak wiemy jest wrecz nie mozliwe.
Z drugiej strony tak jak mowiles nie jestem pewny wedlug jakiego prawa bylby ewentualny proces, trzeba by przestudiowac m.in. regulamin expekta w tej sprawie.
grzegorz pytales co grozi. Jak mowilem zalezy od prawa, ale jesli wg polskiego to "nic", jedynie zwrot tego no i ewentualne koszty sadowe.
|
Do góry
|
|
|
|
#480393 - 09/01/2006 22:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/09/2003
|
A tak swoja droga szkoda, ze pytasz po fakcie, bo mysle, ze na 1 mail expektu najlepsza bylaby odpowiedz w stylu:
bardzo chetnie, ale niestety polowe juz wydalem, jestem w stanie zwrocic druga polowe po odblokowaniu mojego konta na MB. Moze by poszli na ugode...
|
Do góry
|
|
|
|
#480397 - 09/01/2006 23:21
|
newbie
Meldunek: 04/08/2005
|
Gdzies na forum czytalem inna sprawe, ale zwiazana z Twoja : chlopak procowal w jakiejs firmie i sie zwolnil, ale firma popelnila blad i wyplacila mu wynagrodzenie za miesiac w ktorym juz nie pracowal (chyba 1200 zl), oczywiscie jakies telefony byly, ale chlopak to olewal, kase wydal bo pracy innej nie mial, no i komornik go odwiedzil i wtedy juz musial oddac calosc
|
Do góry
|
|
|
|
#480398 - 10/01/2006 04:36
|
journeyman
Meldunek: 31/03/2005
|
ldzuie jaki expekt jaka kasa  przeciez expekt nie odprowadza podatku do naszego państwa ani żafden gracz 2 firma ta jak mniemam raczej nie jest zarejestroana w Polsce jako typowy bukmacher i raczej gówno ci zrobią ziomek :] napewno nie poprzez oficjalne źródła tego jestem pewien u nas że tak powien e prawo jest bardzo zacofane :] ilej sprawe i ciesz sie z kaski jedyne jak moga z ciebie to sciagnąc to poprzez "inne" sposoby według mnie to sad maltański i tak nie mógłby cie sądzić gdyż ...musiałbyś sie tam stawić  a to raczej wątpliwe poaztym wyrok w tamtejszym sadzie mógłby byc wykonany na tobie jedynie poprzez twoją ekstradycje ogólnie jest taki nwet zapis w ich regulaminie iż żadne pretensje do expekta nie moga być kierowane na droge sądową i tak dalej sytacja internetowych kasyn i bukmacherów w naszym kraju jest jakby ...fikcyjna gdyż nie podlegają nawet pod kontrole komisji kontroli gier i zakładów jak jest to w rpzypadku anszych rodzimych naziemnych buków ... oni nie mają żadnych podstaw prawnych żeby cie ścigac w naszym państwie gdyż dla naszego państwa ich nie ma  co z teo ze mają stronke w języku Polski...gówno  ciesz sie hajsem i używaj zycia ...chyba ze mają jakich dresów...w czarnym Bmw co ci kosci połamią ale po sądach to cie ciągac nie beda
|
Do góry
|
|
|
|
#480400 - 10/01/2006 08:00
|
member
Meldunek: 10/01/2006
|
Słuchaj Drogi Kolego : 1. Jaki szatan cię podkusił , aby wydawać nie swoje pieniądze . Wszyscy dokładnie wiemy ,że pieniądze z nieba nie przylatują . 2. Jestem pewny ,że można się było domyśleć ,że dział finansowy Expektu popełnił błąd i właśnie choćby ze względów moralnych nie należało tych pieniędzy wydawać tylko zwrócić Expektowi , bo wiadomo było ,że tam nie siedzą idioci i wkrótce dojdą do tego ,że popełnili błąd . Na to ty człowieku zamiast postąpić uczciwie i oddac pieniędzy za przysłowiowe dziękuje wydawałeś je na prawo i lewo bo skoro pojawiały się niewiadomo skąd to czemu by ich nie wydać ? rzeczywiście moralność . 3. Ta sprawa przypomniała mi jedna historię , a mianowicie jak za Komuny kilku moich kolegów kupiło w wysyłkowych sklepach niemieckich drogie towary i oczywiście za nie nie zapłaciło. Zapytałem ich co zrobią , przecież Niemcy tak tego nie zostawią na to uzyskałem odpowiedz " a gówno nam zrobią pokrzyczą , pokrzyczą i przestaną . Tak też się po kilkumiesięcznych upomnieniach listownych Niemcy odpuścili. 3. Prawnie nic ci nie zrobią , ale za to co zrobileś powineneś czuc kaca moralnego. 4. Jeżeli Polacy zakładają po 20 kont u buków , jeżeli nie zachowuja się uczciwie w takich sprawach jak ta opisana a co niektórzy pochwalają tego gościa za to co zrobił , nie dziwmy się potem ,że na Zachodzie nazywają nas złodziejami i jeżeli nasza mentalność się nie zmieni to choć byśmy byli i 100 lat w Unii Europejskiej to zawsze będziemy mieli opinię krętaczy . Pozdrawiam .
|
Do góry
|
|
|
|
#480404 - 10/01/2006 09:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
hmmmm, majac 17 tys euro i dalej grac u bukow, glopota wedlug mnie...
a co, tylko za 2 złote można? 
Swoją drogą po tym co tu czytam moje zaufanie do expekt spada dość mocno.
|
Do góry
|
|
|
|
#480405 - 10/01/2006 10:21
|
newbie
Meldunek: 29/11/2004
|
Quote:
ldzuie jaki expekt jaka kasa przeciez expekt nie odprowadza podatku do naszego państwa ani żafden gracz 2 firma ta jak mniemam raczej nie jest zarejestroana w Polsce jako typowy bukmacher i raczej gówno ci zrobią ziomek :] napewno nie poprzez oficjalne źródła tego jestem pewien u nas że tak powien e prawo jest bardzo zacofane :]
ilej sprawe i ciesz sie z kaski jedyne jak moga z ciebie to sciagnąc to poprzez "inne" sposoby według mnie to sad maltański i tak nie mógłby cie sądzić gdyż ...musiałbyś sie tam stawić a to raczej wątpliwe poaztym wyrok w tamtejszym sadzie mógłby byc wykonany na tobie jedynie poprzez twoją ekstradycje ogólnie jest taki nwet zapis w ich regulaminie iż żadne pretensje do expekta nie moga być kierowane na droge sądową i tak dalej
sytacja internetowych kasyn i bukmacherów w naszym kraju jest jakby ...fikcyjna gdyż nie podlegają nawet pod kontrole komisji kontroli gier i zakładów jak jest to w rpzypadku anszych rodzimych naziemnych buków ... oni nie mają żadnych podstaw prawnych żeby cie ścigac w naszym państwie gdyż dla naszego państwa ich nie ma co z teo ze mają stronke w języku Polski...gówno ciesz sie hajsem i używaj zycia ...chyba ze mają jakich dresów...w czarnym Bmw co ci kosci połamią ale po sądach to cie ciągac nie beda
Wydaje mi się, że istnieje również możliwość sprzedaży długu polskiej firmie, a wtedy to inna bajka(mogę się mylić- oby takiej możliwości nie było).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|