#480449 - 10/01/2006 13:58
Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Quote:
chciałem napisać 99% po prostu przejęzyczenie ale cóz jak cię tak to bawi, trudno.
...dlatego Piotrze zastanów się,czy Twoja zadeklarowana pomoc ma sens,bo odnoszę wrażenie że Grzegorz dobrze się bawi.Uważam że Twoja propozycja wsparcia finansowego jest szlachetna,ale czy zasadna?W sytuacji,gdy gość przewalił kasę w tak frajerski i beznadziejny sposób,to mam wątpliwości...
|
Do góry
|
|
|
|
#480451 - 10/01/2006 14:01
|
member
Meldunek: 10/01/2006
|
Masz rację el- camino . Myslałem po prostu ,że to poważny człowiek ( w końcu wszyscy popełniamy błędy a net to doskonała okazja , aby pomóc ludziom jak wdepneli w wielkie gów... . Czuję jednak ze masz rację i may do czynienia poprostu z dzieciakiem . pozdrawiam el - camino.
|
Do góry
|
|
|
|
#480456 - 10/01/2006 14:15
|
member
|
Podejrzewam ,że leją na tą sprawę ciepłym moczem co nie znaczy że nie zajmą się nią ich prawnicy jak napisali ci w emailu . Pożyjemy zobaczymy co z tego będzie . według mnie prawnicy expa analizuja sprawę czy istnieje możliwość , aby cię jakoś ugryść w sprawie kasy . Może jak dojdą do wnisoku ze nie ma sensu się z tobą użerać to ci odpuszczą , chociaż prawdopodobnie oni takich spraw mają bardzo dużo.
|
Do góry
|
|
|
|
#480458 - 10/01/2006 14:19
|
member
|
mysle ze tak rzeczywiscie jest jak piszesz grzegorz
|
Do góry
|
|
|
|
#480459 - 10/01/2006 14:34
|
old hand
Meldunek: 08/04/2003
|
grzegorz moglby dokladnie napisac swoja historie jak dostal te pieniadze na swoje konto w ilu transzach,kiedy i jak i gdzie je wyplacal to po pierwsze anie pisze rozne watki na ten temat. po drugie konto zablokowane na mb wiec ta reszta co mu ja zblokowali nie bedzie mogl swobodnie tym dzialac,wiec expekt czesc odzyska. po trzecie co zrobi to musi sam zdecydowac,jesli nie odda tych pieniedzy bo nie chce lub nie ma z czego to ciekawe jak sie zachowa w tym wypadku expekt i mysle ze to byloby najciekawsze. w jaki sposob bedzie chcial odzyskac te pieniadze czy da sobie spokoj bo np. stwierdzi,ze granie na odleglosc przez net tam jest nie w pelni uregulowane i przez to moze wiecej stracic niz zyskac. jesli grzegorz chce sie w imie tego poswiecic bo byc moze na tym juz nic nie straci to nie mam nic przeciwko temu bo to jest najciekawszy aspekt calej sprawy ale podkreslam jesli chce byc krolikiem doswiadczalnym lub juz zadecydowal,ze nie odda bo nie ma z czego lub nie chce oddac. buk sie pomylil a nie powinien i niech teraz sam kombinuje co z tym poczac. jak sie pomylimy np. i klikniemy zamiast 500 euro na zaklad 5000 euro to u ilu bukmacherow netowych mozemy to cofnac ? jest super jesli taka mozliwosc istnieje ale nie u wszystkich. to jest swego rodzaju naturalny zysk buka jesli sie pomylimy 2 krotnie raz ze zla stawka ,drugi raz zly typ. tak wiec w przyrodzie nic nie ginie.
kiedys juz bardzo dawno kumpel w mixie po zakonczonych juz meczach zobaczyl ze mozna obstawiac te mecze u nich bo mieli zla godzine rozpoczecia i puscil iles tam kuponow,znajac wyniki. nastepnego dnia wyszedl po odbior kasy jak tylko otwierali zaklady i wyplacil tyle ile mozna bylo. nie udalo mu sie wszystkiego bo nie bylo wiecej gotowki na wyplaty,wiec zachowal kupony i chcial w innym punkcie odebrac swa "wygrana" z pozostalych kuponow ale po godzinie w mixie skapowali sie o co chodzi i zrobili juz potem tylko zwroty. i teraz jakby byla wystarczajaca kasa na odbior "wygranych"to zgarnalby cala pule i mix juz by nic nie wskural bo tam sie przeciez imiennie nie gra. i gosc by przeszedl do historii w sposob niekonwencjonalny. znal wyniki,szybko zagral i szybko odebral. ale sie tylko polowicznie to udalo. inny w tym momencie powiedzialby ale frajer z niego mogl za reszte kuponow puscic nastepne i mialby "gratisowy" wklad na nowe kupony no ale skad mogl wiedziec,ze nie bedzie mogl tej kasy wyplacic w innym punkcie bo sie mix polapie. ale jakby tak zrobil i trafilby te nowe kupony za gratisowa stawke to nie wiem czy mix odwazylby sie wstrzymac wyplate i zablokowac kase z tych nowych kuponow. takze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. choc sprawa z mixem i z mb ma nieco inny charakter to jednak sa pewne podobienstwa.
|
Do góry
|
|
|
|
#480460 - 10/01/2006 14:38
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Quote:
el camino: w zaden frajerski co powiesz na surebeta w ktorym oni anuluja mecz i zwracaja stawke? my chyba jestesmy od walki z ich pazernoscia a nie od bronienia ich przynajmniej ja mam takie doswiadczenia z bukami
Po pierwsze to jestem przeciwnikiem sure betów,czemu dałem parokrotnie wyraz (wraz z uzasadnieniem) w odpowiednim temacie.Jestem zdania że ryzyko w sure betów jest jednak wystarczająco duże,by mnie zniechęcić do tej formy grania.Przykład który podałeś jest dobry i jest jednym z wielu.
Mówiąc o frajerskim straceniu miałem na myśli coś całkiem innego.Jeżeli myślisz logicznie, to MUSIAŁEŚ liczyć się z tym,że właściciel będzie chciał tą kasę odzyskać;tym bardziej że grę nie wchodzą jakieś nędzne grosze.Nawet jeśli liczyłeś (w swej naiwności),że ta kasa może stać się Twoją waśnością to mogłeś np. ją potrzymać na innym koncie i poczekać na rozwój wypadków,a nie puszczać te pieniądze w obieg.Takie rozwiązanie zawsze grozi stratą.
|
Do góry
|
|
|
|
#480461 - 10/01/2006 14:42
|
member
|
phantom piszesz ,że buk sie pomylił to niech teraz płaci . Spójrz na sprawę rzeszej powtarzam jeszcze raz to ze buk wywinął taki numer nikogo nie upoważnia do dysponowania nie swoimi pieniędzmi i to jest fakt niepodważalny . Piszesz "jak sie pomylimy np. i klikniemy zamiast 500 euro na zaklad 5000 euro to u ilu bukmacherow netowych mozemy to cofnac . Zgoda tylko ,że buk ma regulamin i dlatego tak działa ,że zakładu postawionego nie mozna cofnąć . po porstu tak to jest uregulowane przepisami nie u wszystkich buków , ale u wiekszości tak . Nawet najwieksza obrona głupoty i lekkomyslnośi nie ma sensu a w tym wypadku głupota grzegorza jest oczywista!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#480462 - 10/01/2006 14:47
|
newbie
Meldunek: 04/08/2005
|
Quote:
el camino: w zaden frajerski co powiesz na surebeta w ktorym oni anuluja mecz i zwracaja stawke? my chyba jestesmy od walki z ich pazernoscia a nie od bronienia ich przynajmniej ja mam takie doswiadczenia z bukami
Przy rejestracji musisz zaakceptowac regulamin, a cos mi sie zdaje, ze w kazdym buku jest jakis punkt, ktory mowi, ze zaklad moze zostac wycofany bez podania przyczyny. Wiec zabardzo nie mozesz miec o co czepiac. P.S. Jest prawdopodobne ze ktos z expekta przeglada to forum (podobnie jak ze Sportingu-nawet sie wypowiada) i niepotrzebnie zgrywasz kozaka (tak tak i nie wypieraj sie), niby sie nie przejmujesz konsekwencjami, ale wiecej niz co 2 post w tamacie jest Twoj.
|
Do góry
|
|
|
|
#480463 - 10/01/2006 14:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2003
|
Quote:
sorry piotr bo piszesz o milionie a potem 99 luzik qba: to moj blad czy ich ze mi tyle kasy dali? Jelsi wygralbym to u nich na kursie 40x do 1.01 to co by zrobili? wyrownali do 1.00 i powiedzieli ze ustawiony mecz chlopie to jest biznes poczytaj watek jak oni kombinuja...
Nie wazne czy im zajebales ta kase, czy sami wplacili na twoje konto, wydales nie swoje pieniadze !!!! Dysponujesz cudza wlasnoscia, a to IMO jest przestepstwo !!
|
Do góry
|
|
|
|
#480465 - 10/01/2006 14:55
|
addict
Meldunek: 29/10/2004
|
siedze jeszcze w domu z nadzieja ze odpisza niestety zero odzewu... piotr: rejestrowales sie dzis moze to Ty zostales wyslannikiem expekta zeby tu ze mna walczyc? niestety racje sa po obu stronach i chyba wiekszosc tak twierdzi zaklad na 500 a jedno zero wiecej to potwierdza - buk nie zwroci 4500 jesli wtopimy (ciekawe jakby sie zachowal gdybysmy trafili a usilnie chcieli zmienic zaklad z 500 na 5000  ) tak samo z wyplatami ktos cos zle kliknal - koniec zatwierdzone poszlo teraz ja mam mu to anulowac 
|
Do góry
|
|
|
|
#480466 - 10/01/2006 14:57
|
old hand
Meldunek: 07/11/2002
|
Quote:
grzegorz: a jakbys się zachwał jakbyś przy przelewie zamiast 500 zl wpisal 5000 zl? tez bys uwazal, ze za bledy trzeba placic? i przeszedlbys obok tego obojetnie?
No zalozmy ze mi ktos ma zaplacic przelewem za cos 50PLN ..ale przez przypadek poszlo 500PLN. Towar nie udokumentowany, bez faktury/umowy bez niczego. Chyba tylko moja dobra wola by bylo zwrocenie tych 450PLN...Osoba wplacajaca jest na straconej pozycji..Sama wpisala kwote, sama zlecila i potwierdzila, bez przymusu. Uzupelnialem sobie taktaka z inteligo i zle wpisalem nr telefonu. Kwota byla 10PLN, bo chodzilo o to by 2 wplate podwoic (taka promocja byla). Uzupelnilo konto innej osobie. Zadzwonilem...gosciu powiedzial ze spoko, ze uzupelni mi tez o te 10PLN...nie zrobil tego...Coz za bledy sie placi. Jednak nie mam zadnych szans kasy odzyskac..bo to byl MOJ blad. Tak wiec jakbym ja dostal taka kase z ex na mb byl wyplacil all (z limitem nie byloby problemow) i ex by sie mogl fakac. Ja ich nie okradlem, nie zmusilem, sami mi przyslali..a to jest roznica. Co innego jakbys ich okradl...nie wiem napadl z giwera...
Inna sytuacja: gram na gieldzie i SAM wystawiam kursy. Zalozmy ze spolka kosztuje 100PLn, a ja chce sprzedac i kliknalem 10PLN...po tyle bede mial sprzedane! I nikt mi tego nie odda! Byla taka sytuacja ze makler sie raz pomylil i wystawil jakies odbiegajace od sredniej kursy...Kto je "zalapal" to jego zysk...nikt nie myslal o anulowaniu tranzakcji, bo podkreslam za bledy trza placic..To operacje on-line i jesli sie wpisze 0 za duzo czy malo to nikt nie bedzie tego nikomu zwracal...
|
Do góry
|
|
|
|
#480467 - 10/01/2006 15:04
|
member
|
mankiet zgoda tylko takie sytuację zdażają sie u wielu buków nie tylko w expie . expekt jak kazdy buk popełnia błędy , ale to jeszcze nikogo nie usprawiedliwia , aby dysponowac nie swoimi pieniędzmi.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|