Strona 2 z 21 < 1 2 3 4 ... 20 21 >
Opcje tematu
#480389 - 09/01/2006 21:59 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
pirron85 Offline
stranger

Meldunek: 14/12/2005
jeżeli "reszta jakoś się rozeszła" a Ty nie miałeś swiadomości faktu że bedziesz musiał to oddać to mógłbyś (chyba) się powołać na art. 409 KC "Obowiązek wydania korzyści lub zwrotu jej wartości wygasa, jeżeli ten, który korzyść uzyskał, zuzył ją lub utracił w taki sposob, ze nie jest juz wzbogacony, chyba ze, chyba ze wyzbywajac sie korzysci lub zuzywając ja powinien był liczyć się z obowiązkiem zwrotu"

Do góry
Bonus: Unibet
#480390 - 09/01/2006 22:01 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
raczej ten paragraf go pogrąza niz ratuje: "...chyba ze wyzbywajac sie korzysci lub zuzywając ja powinien był liczyć się z obowiązkiem zwrotu"

Do góry
#480391 - 09/01/2006 22:13 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
Dokladnie o ten art. mi chodzilo

yaaho pamietaj, ze to expekt musialby udowodnic ze on liczyl sie z obowiazkiem zwrotu, a to jak wiemy jest wrecz nie mozliwe.

Z drugiej strony tak jak mowiles nie jestem pewny wedlug jakiego prawa bylby ewentualny proces, trzeba by przestudiowac m.in. regulamin expekta w tej sprawie.

grzegorz pytales co grozi. Jak mowilem zalezy od prawa, ale jesli wg polskiego to "nic", jedynie zwrot tego no i ewentualne koszty sadowe.

Do góry
#480392 - 09/01/2006 22:20 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
mi się wydaje, że sparwę bedzie rozstrzygało prawo właściwe dla gibraltaru, bo o ile się nie myle to zgodnie z regulaminem expa tamtejszy sąd jest właściwy. nie wiem czy to jest prawo brytyjskie, czy jakieś "gibraltarskie". i nie wiadomo jak w tamtym prawie unormowana jest kwestia bezpodstawnego wzbogacenia. z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyjąć, że taka instytucja istnieje w tamtym prawie, ale jak ona jest szczegółowo rozwiązana, to nie wiem.

W każdym bądź razie jak nie zapłacisz, to pewnie Cię komornik ścignie.

Do góry
#480393 - 09/01/2006 22:22 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
A tak swoja droga szkoda, ze pytasz po fakcie, bo mysle, ze na 1 mail expektu najlepsza bylaby odpowiedz w stylu:

bardzo chetnie, ale niestety polowe juz wydalem, jestem w stanie zwrocic druga polowe po odblokowaniu mojego konta na MB. Moze by poszli na ugode...

Do góry
#480394 - 09/01/2006 22:30 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Meldunek: 29/10/2004
i zrobię tak jutro jesli nie da sie inaczej tego.. powiem ze oddam tyle ile mi zostalo wiecej nie mam to nie jestem w stanie oddac

Do góry
#480395 - 09/01/2006 22:49 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Conrado Offline
stranger

Meldunek: 09/01/2006
A ja myślę że Ci z Expektu mogą teraz czytać to forum
Moim zdaniem sprawa będzie rozglosniona w TV
Ale jaja

Do góry
#480396 - 09/01/2006 23:06 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Daj spokój bład expekta to będzie chciał iść na ugodę ja tak samo nie mam zamiaru się po sądach spierać oddam poprostu ile będę w stanie i sprawa zamknięta

Do góry
#480397 - 09/01/2006 23:21 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
kamiltum Offline
newbie

Meldunek: 04/08/2005
Gdzies na forum czytalem inna sprawe, ale zwiazana z Twoja : chlopak procowal w jakiejs firmie i sie zwolnil, ale firma popelnila blad i wyplacila mu wynagrodzenie za miesiac w ktorym juz nie pracowal (chyba 1200 zl), oczywiscie jakies telefony byly, ale chlopak to olewal, kase wydal bo pracy innej nie mial, no i komornik go odwiedzil i wtedy juz musial oddac calosc

Do góry
#480398 - 10/01/2006 04:36 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
storhamar Offline
journeyman

Meldunek: 31/03/2005
ldzuie jaki expekt jaka kasa przeciez expekt nie odprowadza podatku do naszego państwa ani żafden
gracz 2 firma ta jak mniemam raczej nie jest zarejestroana w Polsce jako typowy bukmacher i raczej gówno ci zrobią ziomek :] napewno nie poprzez oficjalne źródła tego jestem pewien u nas że tak powien e prawo jest bardzo zacofane :]

ilej sprawe i ciesz sie z kaski jedyne jak moga z ciebie to sciagnąc to poprzez "inne" sposoby według mnie to sad maltański i tak nie mógłby cie sądzić gdyż ...musiałbyś sie tam stawić a to raczej wątpliwe
poaztym wyrok w tamtejszym sadzie mógłby byc wykonany na tobie jedynie poprzez twoją ekstradycje
ogólnie jest taki nwet zapis w ich regulaminie iż żadne pretensje do expekta nie moga być kierowane na droge sądową i tak dalej

sytacja internetowych kasyn i bukmacherów w naszym kraju jest jakby ...fikcyjna gdyż nie podlegają nawet pod kontrole komisji kontroli gier i zakładów jak jest to w rpzypadku anszych rodzimych naziemnych buków ... oni nie mają żadnych podstaw prawnych żeby cie ścigac w naszym państwie gdyż dla naszego państwa ich nie ma co z teo ze mają stronke w języku Polski...gówno ciesz sie hajsem i używaj zycia ...chyba ze mają jakich dresów...w czarnym Bmw co ci kosci połamią ale po sądach to cie ciągac nie beda

Do góry
#480399 - 10/01/2006 05:03 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
1.Po pierwsze to ,expekt Cie ,może w dupe cmoknąć,bo jest w Polsce w sumie nielegalny.
2.Po drugie to skoro przealali Ci dobrowolnie taką kase,ich strata,mogą Cię w pompe cmoknać,nic nie ukradłeś,była kapusta na koncie to wydałeś i tyle,nikt Cie nie będzie scigał,bo za co??
3.Po trzecie to masz zajebistego farta:)

Do góry
#480400 - 10/01/2006 08:00 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Meldunek: 10/01/2006
Słuchaj Drogi Kolego :
1. Jaki szatan cię podkusił , aby wydawać nie swoje pieniądze . Wszyscy dokładnie wiemy ,że pieniądze z nieba nie przylatują .
2. Jestem pewny ,że można się było domyśleć ,że dział finansowy Expektu popełnił błąd i właśnie choćby ze względów moralnych nie należało tych pieniędzy wydawać tylko zwrócić Expektowi , bo wiadomo było ,że tam nie siedzą idioci i wkrótce dojdą do tego ,że popełnili błąd . Na to ty człowieku zamiast postąpić uczciwie i oddac pieniędzy za przysłowiowe dziękuje wydawałeś je na prawo i lewo bo skoro pojawiały się niewiadomo skąd to czemu by ich nie wydać ? rzeczywiście moralność .
3. Ta sprawa przypomniała mi jedna historię , a mianowicie jak za Komuny kilku moich kolegów kupiło w wysyłkowych sklepach niemieckich drogie towary i oczywiście za nie nie zapłaciło. Zapytałem ich co zrobią , przecież Niemcy tak tego nie zostawią na to uzyskałem odpowiedz " a gówno nam zrobią pokrzyczą , pokrzyczą i przestaną . Tak też się po kilkumiesięcznych upomnieniach listownych Niemcy odpuścili.
3. Prawnie nic ci nie zrobią , ale za to co zrobileś powineneś czuc kaca moralnego.
4. Jeżeli Polacy zakładają po 20 kont u buków , jeżeli nie zachowuja się uczciwie w takich sprawach jak ta opisana a co niektórzy pochwalają tego gościa za to co zrobił , nie dziwmy się potem ,że na Zachodzie nazywają nas złodziejami i jeżeli nasza mentalność się nie zmieni to choć byśmy byli i 100 lat w Unii Europejskiej to zawsze będziemy mieli opinię krętaczy .
Pozdrawiam .

Do góry
#480401 - 10/01/2006 08:34 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Spokojnie chce to z nimi wyjasnic dojsc do ugody ale nie moge placic za ich bledy taka kasa ktorej juz nie mam a polowa ktorej jest przez nich zablokowana na moneybookers. Czy oni zaplacili by za moj blad ze obstawilem za 500Euro u nich mecz i sie pomylilem? gowno nie zwroca bo juz pisalem mialem juz taka wpadke malo tego oni nie raz pokrecili zaklady i przez to wtopilem kase oczywiscie umywaja rece ale jak z ich strony strata leca od razu do sadu tak? Przy okazji tej kasy wplacilem do nich z 2000Euro z tego co pamietam i przegralem wiec i to powinni zrozumiec ze jestem zwyklym graczem kazdy ponosi koszty swoich bledow
A teraz czekam na ich maila
Pozdr

Do góry
#480402 - 10/01/2006 08:50 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Czytam sobie regulamin:
9.3 Pod żadnymi warunkami, EXPEKT.COM nie bierze odpowiedzialności za niezamierzone straty w jakikolwiek sposób spowodowane.
To jest niezamierzona ich strata w jakiśkolwiek spowodowana
9.7 Jeżeli EXPEKT.COM będzie pozwany przed oblicze prawa, wtedy odpowiedzialność materialna będzie ograniczona do wysokości stawki bądź sumy na koncie klienta, która będzie przedstawiona jako niższa
A ten przekręt ciekawe co znaczy przy okazji...

Do góry
#480403 - 10/01/2006 09:53 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Wlasnie sie kontaktowalem z moneybookers - konto zablokowane ze wzgledow bezpieczenstwa i nic wiecej nie wycisnie z nich nie moga udzielac informacji :|

Do góry
#480404 - 10/01/2006 09:59 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Quote:

hmmmm, majac 17 tys euro i dalej grac u bukow, glopota wedlug mnie...

a co, tylko za 2 złote można?

Swoją drogą po tym co tu czytam moje zaufanie do expekt spada dość mocno.

Do góry
#480405 - 10/01/2006 10:21 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
woad Offline
newbie

Meldunek: 29/11/2004
Quote:

ldzuie jaki expekt jaka kasa przeciez expekt nie odprowadza podatku do naszego państwa ani żafden
gracz 2 firma ta jak mniemam raczej nie jest zarejestroana w Polsce jako typowy bukmacher i raczej gówno ci zrobią ziomek :] napewno nie poprzez oficjalne źródła tego jestem pewien u nas że tak powien e prawo jest bardzo zacofane :]

ilej sprawe i ciesz sie z kaski jedyne jak moga z ciebie to sciagnąc to poprzez "inne" sposoby według mnie to sad maltański i tak nie mógłby cie sądzić gdyż ...musiałbyś sie tam stawić a to raczej wątpliwe
poaztym wyrok w tamtejszym sadzie mógłby byc wykonany na tobie jedynie poprzez twoją ekstradycje
ogólnie jest taki nwet zapis w ich regulaminie iż żadne pretensje do expekta nie moga być kierowane na droge sądową i tak dalej

sytacja internetowych kasyn i bukmacherów w naszym kraju jest jakby ...fikcyjna gdyż nie podlegają nawet pod kontrole komisji kontroli gier i zakładów jak jest to w rpzypadku anszych rodzimych naziemnych buków ... oni nie mają żadnych podstaw prawnych żeby cie ścigac w naszym państwie gdyż dla naszego państwa ich nie ma co z teo ze mają stronke w języku Polski...gówno ciesz sie hajsem i używaj zycia ...chyba ze mają jakich dresów...w czarnym Bmw co ci kosci połamią ale po sądach to cie ciągac nie beda

Wydaje mi się, że istnieje również możliwość sprzedaży długu
polskiej firmie, a wtedy to inna bajka(mogę się mylić- oby takiej możliwości nie było).

Do góry
#480406 - 10/01/2006 10:31 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
qbasmuggy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/03/2003
To co zrobiles bylo baaardzo lekkomyslne i najwiekszym fartem to bedzie jesli unikniesz konsekwencji, w co szczerze watpie. A moim zdaniem to wogole kwalifikuje sie pod kradziez, majac swiadomosc ze to nie twoje pieniadze, ze masz je przez czyjas pomylke, i mimo to je wydajesz, to tak jakbys kradl...

Do góry
#480407 - 10/01/2006 11:12 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Sluchaj qba napewno zazdrosc przez ciebie przemawia ciekawy jestem czy jakbys ty dostal kase czy bys od razu odeslal ciekawe czy bys byl taki madry to raz a dwa to mialem naprawde duuzo srodkow u nich i wyplacalem i nie sprawdzalem ile mi dochodzi uwierz! i nie wiem szczerze watpie zeby tyle nadwyzki mi dali musialbym to sprawdzic w ich historii i w moneybookers a mam ... bloki:|

Do góry
#480408 - 10/01/2006 11:22 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
qbasmuggy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/03/2003
Nie wiem jaka to byla dokladnie kwota, i czy mogles ja zauwazyc czy nie, ale pojawila sie gdzies tam kwota 17 tys ojro /nie wiem czy to o ta kwote chodzi/, a zeby tego nie zauwazyc to nie wiem jakimi srodkami trzeba obracac, chyba rzedu kilkuset tysiecy zł. Ja w kazdym razie jesli taka kwota znlazlaby sie na moim koncie to balbym sie ja wydawac, bo slyszalem o kilku takich przypadkach i zawsze ten "szczęsciarz" musial wszystko oddac

Do góry
Strona 2 z 21 < 1 2 3 4 ... 20 21 >

Moderator:  rafal08