#4854462 - 17/08/2011 02:56
Re: Champions League w zasiegu reki
[Re: mez]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Chyba nasz, chodź stowarzyszenie nie podało takiej informacji albo przeoczyłem.Lot w obie strony (powrót po meczu) inaczej to by chyba więcej sobie policzyli, musieli by 2x latać. Wycieczka w chwili obecnej po za moim zasięgiem, choć z tego co wyczytałem na stronie brakuję parę osób do tego czartera.Jak nie znajdą się chętni do czwartku to może być lipa. moze niektorzy czekaja na wynik pierwszego meczu , jak dostaniemy becki to szkoda leciec Jeśli ktoś tak w ogóle kalkuluje z tych osób, to raczej nie są to ludzie którym chce się gdziekolwiek ruszyć dupę, już nie mówiąc o jakimś przywiązaniu do klubu  Przeszkoda to jedynie wolny czas i pieniądze, bo liczy się przygoda.Zresztą na Cypr to się leci krótkie 3 godzinki w dobrych warunkach, czasami to tyle tłukliśmy się z meczów na Śląsku gdzie droga to ok 60-70 km, Nie mówiąc o ostatniej 12h wycieczce do Poznania jakimiś prl-owskimi parchemi na plastikowych siedzonkach 
|
Do góry
|
|
|
|
#4854470 - 17/08/2011 02:59
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
|
Zawsze albo trafiali na mocarzy (Barcelona), albo byli dawali dupy witając się z gąską (PAO) albo mieli kupę w gaciach (Anderlecht) albo się kompromitowali (Levadia). Kto wie czy presja ich nie przerośnie.
przecież w 1 zespole z tych pechowców jest Sobol i Małecki, no Diaza można jeszcze dodać
|
Do góry
|
|
|
|
#4855204 - 17/08/2011 10:12
[Re: wasiluk22]
|
veteran
Meldunek: 18/11/2007
|
A coś się w ostatnich dniach wydarzyło, że kurs na awans Wisły rośnie? Ktoś ze schodów spadł? Fryzjer coś szepnął? Czy po prostu - o dziwo - tym razem ludziska nie sercem się kierują...
|
Do góry
|
|
|
|
#4855209 - 17/08/2011 12:02
[Re: Vorspringer]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2002
|
A coś się w ostatnich dniach wydarzyło, że kurs na awans Wisły rośnie? Ktoś ze schodów spadł? Fryzjer coś szepnął? Czy po prostu - o dziwo - tym razem ludziska nie sercem się kierują... takie mecze obstawia caly swiat nie tylko Polacy także my ze swoimi przemysleniami mamy nie wiele wpolnego na kurs meczu  nikt ze schodów nie spadł i tak dalej wszyscy gotowi do gry to predzej apoel ma jakies tam braki kadrowe. Poprostu według wielu na świecie value jest po stronie apoelu i ja tez tak uważam mimo że z całego serca będe kibicował wiśle to nie przekonuje mnie ona do siebie jakoś ostatnio. Może poza meczem z liteksem u siebie ale też gdyby nie sędzie i wydrukowany karny przy 1:0 nie wiadomo by było jako to się potoczy (zważywszy że litex strzelił bramkę - przypadkową bo przypadkową ale gol jest) także ze swojej strony mam tylko nadziejie że postawa w lidze to zasługa "olewki" nie formy
|
Do góry
|
|
|
|
#4855512 - 17/08/2011 18:49
|
Carpal Tunnel
|
Majchrowski w Radio Kraków: Wisła w LM będzie mogła zagrać w Krakowie
Jeśli Wisła awansuje do Ligi Mistrzów, to zagra na własnym stadionie - zadeklarował dziś na antenie Radia Kraków, prezydent naszego miasta, profesor Jacek Majchrowski.
- Wymóg UEFA jest taki, aby na tej czwartej trybunie, trybunie zachodniej, można było udostępnić około 1 600 miejsc VIP-owskich. To się da zrobić, to jest uzgodnione, że to będzie, więc mecze odbędą się w Krakowie - powiedział dobitnie prezydent.
Majchrowski zapewnił jednocześnie, że zarówno Wisła, jak i jej kibice, nie będą musieli szukać innego obiektu w Polsce, do ewentualnej gry w Lidze Mistrzów.
Prezydent Krakowa wypowiedział się też w temacie Hali TS Wisła, na którą - jak wiemy - przepadło 8 mln euro unijnej dotacji. Także przez opieszałość władz miejskich. Teraz - jak się okazuje - Majchrowski będzie starał się przynajmniej część z tej kwoty zostawić na inwestycje w Krakowie.
- Prosto z radia jadę na spotkanie do Marszałka, bo jesteśmy umówieni. W tej chwili nie będę go przekonywał, aby przyznane wcześniej pieniądze przekazał ponownie na budowę hali, bo nie da się ich "zmieścić" w tym przedziale czasowym, jaki jest wymagany. Nie ma bowiem pozwolenia na budowę, a wszystko miałoby być rozliczone do końca 2013 roku. Mamy natomiast obietnicę, że w najnowszym naborze finansowym - pieniądze na halę Wisły zostaną ponownie przyznane, a my do tego czasu przygotujemy projekt oraz wszystkie pozwolenia na budowę - powiedział Majchrowski.
Możliwe, że część z 8 mln euro, które miało trafić na inwestycję przy Reymonta, Majchrowski będzie starał się pozyskać na budowę hali na Czyżynach. Marszałek chce je z kolei przekazać na budowę Centrum Sportu w Zakopanem.
Źródło: Radio Kraków
|
Do góry
|
|
|
|
#4856969 - 18/08/2011 03:49
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
APOEL pierwsze pół godziny dużo lepszy był. Wisła osrana i trochę trwało zanim się ogarnęli. W drugiej połowie APOEL już nic nie grał. A Wisła całkiem nieźle zważywszy na boiskową nieobecność Genkova i skromne siły angażowane w atak.
Najważniejsze, że Wisła jest dalej w grze, bo po początku meczu się na to niespecjalnie zanosiło.
No i nie wiem czy APOEL nie zlekceważył Wisły. Wszędzie pisali, że ten Solari, Charalambidis to najlepsi ich grajkowie, a zaczynali na ławce.
Zobaczymy jak będzie w rewanżu. Wisła raczej na pewno będzie musiała tam coś strzelić. Szanse na to są bo Małecki czy Melikson dobrze nadają się na szybkie ataki i indywidualne akcje.
Martwi mnie tylko to, że jeśli Wisła wyszła na mecz u siebie z brązowymi gaciami, to co będzie w Nikozji? Gdzie presja będzie większa (bo to jeszcze bliżej LM niż 2h temu), a po głowach będą chodziły pomysły typu "tylko wytrzymać, tylko wytrzymać".
Dla mnie szanse przed rewanżem dalej takie jak przewidywałem przed tym dwumeczem.
APOEL 55% , Wisła 45%
|
Do góry
|
|
|
|
#4857012 - 18/08/2011 03:59
|
veteran
Meldunek: 18/11/2007
|
Cuda nad Wisłą to widać w naszym kraju taka specjalność około połowy sierpnia. Wynik 3x lepszy niż gra. Jakieś szanse na awans są, ale wnosząc z gry obu drużyn to za tydzień potrzeba Zimocha i pana Turka, co skończypantenmecz we właściwym momencie:)
|
Do góry
|
|
|
|
#4857077 - 18/08/2011 04:14
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
a po głowach będą chodziły pomysły typu "tylko wytrzymać, tylko wytrzymać" Tego się obawiam, czyli rozpaczliwego grania na 0-0. Obrona Wisły dzisiaj sporo błędów, szczególnie w pierwszej połowie. Trzeba coś wkulać, wtedy APOEL będzie miał ciężko wsadzić trzy bramki.
|
Do góry
|
|
|
|
#4857177 - 18/08/2011 04:38
|
Carpal Tunnel
|
Wisła trochę ociężale grała i nie była zdecydowana, niestety pogoda u nas jest taka że w jeden dzień jest chłodno a w drugi jak dzisiaj upał i parówa (sam gram co parę dni i to odczówam  ) .Ja to bym ich dzisiaj spakował i wysłał na Cypr kosztem 3-0 z Koroną  APOEL wyglądał lepiej w 1 połowie, ale to raczej nie wina wysokich umiejętności lecz psychiki wiślaków, APOEL pod żadnym względem nie zasłużył na gola w tym meczu.Wynik przed rewanżem przyzwoity, wystarczy nie przegrać różnicą dwóch bramek. W rewanżu trener powinien mieć mniej główkowania, oby fizycznie wytrzymali i nie wdawali się w wymianę ciosów. Wyrachowana gra z kontrataku i może być dobrze.APOEL też w 3 rundzie pokonał Slovan 0-2 na wyjeździe, u siebie w pierwszym meczu padł remis, nie jest to jakiś zły prognostyk 
|
Do góry
|
|
|
|
#4857290 - 18/08/2011 05:31
|
enthusiast
Meldunek: 03/10/2007
|
1-0 to żaden zadatek, Śląsk miał tak samo, a potem w Dundee po pierwszych 4 min przegrywał 2-0, na Cyprze może być podobnie. Oprócz kibiców, APOEL będzie miał przewagę w przyzwyczajeniu do warunków klimatycznych.
Mam pytanie: Co to za Wisła, co to za Mistrz Polski, w którym Polaków trzeba ze świecą szukać?? W wyjściowym składzie 2, na ławce też brakuje. Może wogóle wywalić i pościągać kolejnych lepszych obcokrajowców. Czy w Wiśle gra chociaż jeden piłkarz urodzony w Krakowie??
Dla porównania Wicemistrz Polski Śląsk Wrocław gra maks. 4-5 obcokrajowcami w meczu (Kelemen, Spahić, Elsner, Diaz-Voskamp) a nie 9 jak Wisła.
Jeśli mamy mieć polską ekstraklasę, jeśli chcemy by polska piłka była coraz lepsza, żebyśmy mieli coraz to lepszych piłkarzy i lepszą reprezentację to powinni grać Polacy.
PZPN powinien wprowadzić jakieś limity, np że w wyjściowym składzie musi grać min. 6 Polaków (czyli trochę ponad połowa), a na ławce 3 (czyli 3/5). Bo jeśli to się nie zmieni to ciężko widzę przyszłość polskich piłkarzy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4857626 - 18/08/2011 08:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2007
|
Ja myślę, że to właśnie te "prawie pół na pół, ale z lekka przewagą na Apoel" jest realną oceną sytuacji.
No i pamiętajmy, że Wisła to jednak klub nad którym wisi swoista klątwa związana z pukaniem do bram LM.
Zawsze albo trafiali na mocarzy (Barcelona), albo byli dawali dupy witając się z gąską (PAO) albo mieli kupę w gaciach (Anderlecht) albo się kompromitowali (Levadia). Kto wie czy presja ich nie przerośnie. ale co ma klatwa do tego? to po co w ogole wychodza na boisko, skoro maja myslec o klatwie?  w dzisiejszym meczu bylo widac, ze apoel nie taki straszny jak go niektorzy malowali. oczywiscie trzeba sie odpowiedno prygotowac na rewanz, zarowno taktycznie jak i psychicznie. z pewnoscia awans jest bardzo blisko. nie wiem jak mozna dawac wieksze szanse na awans dla kogos kto przegral pierwszy mecz, nawet 0:1. to nie byla barcelona czy real
|
Do góry
|
|
|
|
#4857650 - 18/08/2011 14:57
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/02/2009
|
Mecz fajny. Wyrownany. Apoel bez okazji wiekszych, mieli momentami przewage, Wisła też. Strzelić tam bramke w pierwszej połowie i wątpie by Wisła straciła 3 bramy.
Co do grup.
Marzenie Arsenal/Inter Benfika/Marsylia/CSKA Moskwa Basel Wisła
Śmierci Barcelona Milan Man City Wisła
Widać przy dobrym losowaniu są szanse na walke
|
Do góry
|
|
|
|
|
|