no to teraz post na temat wypłaty z Bet24 o nieco (a nawet bardzo) negatywnym zabarwieniu...
mianowicie: 23.01(poprzedni poniedziałek) zleciłem wypłate kasy. Czekam sobie na kase, czekam...aż tu w piątek (27.01) przychodzi mail z bet24 z informacją, że podałem zły numer konta bankowego i że proszą o przysłanie prawidłowych danych konta. Faktycznie popełniłem błąd

w numerze konta ale natychmiast napisałem im maila z prawidłowym numerem. No i tu zaczyna być nieprzyjemnie...bo po pierwsze pieniędzy nie mam na koncie do dziś, a po drugie nie odpisują na moje maile!! O ile wczesniej (tzn. w momencie gdy interesowalem sie mozliwościa wpłaty kasy do Bet24 pomimo braku karty kredytowej a takze podczas gry u nich) nie było problemów z supportem, o tyle teraz sytuacja jest tragiczna! Napisałem już im bodajże z 7 czy 8 maili - nie dostałem odpowiedzi na żaden. A co śmieszniejsze napisałem (dla sprawdzenia czy nie lecą w kulki) maila do ich supportu z innego adresu mailowego z pytankiem o rejestracje itp i o dziwo odpowiedz dostałem. Dlatego zdenerwowany jestem maxymalnie...bo wszystko by było fajnie, gdyby odpisali cokolwiek: ze kasa idzie, ze mieli jakieś błedy...cokolwiek. Ale oni nie odpisują na żadne maile!! Dlatego:

Bet24.
czekam dalej...