Strona 1 z 13 1 2 3 ... 12 13 >
Opcje tematu
#504800 - 06/02/2006 17:26 Bookmacherzy ustawiają mecze
mmichaal Offline
old hand

Meldunek: 27/03/2005
Belgijski Związek Piłki Nożnej oficjalnie wszczął postępowanie wyjaśniające w sprawie podejrzenia o ustawianie w tym sezonie rozgrywek wyników minimum siedmiu meczów rozgrywanych przez zespoły La Louviere, Cercle Brugge i Sint Truiden.

O sprawie poinformowano w niedzielnym programie stacji telewizyjnej VRT. Podano nazwiska czternastu zawodników i trenerów, którzy mieli współpracować z chińskimi bookmacherami przyjmującymi zakłady piłkarskie. W zamian mieli otrzymać setki tysięcy euro.

"Podejmiemy wszystkie niezbędne działania, aby sprawę wyjaśnić - stwierdził przewodniczący komisji dyscyplinarnej związku Rene Verstringhe. - Podejrzenia są bardzo poważne".

Podejrzenia dotyczą m.in. meczu rozegranego 29 października 2005 roku, gdy piłkarze La Louviere niespodziewanie wygrali 3:1 z Sint Truiden. Za wytypowanie takiego wyniki internetowa firma bookmacherska płaciła 600 tysięcy euro. Zdaniem belgijskiej stacji telewizyjnej w proceder ustawiania wyników meczów ligowych zaangażowana jest chińska mafia.

Jeżeli podejrzenia się potwierdzą, Rene Verstringhe przewiduje dla klubów poważne sankcje włącznie z degradacją do niższych klas rozgrywek lub nawet całkowitym zakazem udziału w rozgrywkach ligowych.

Do góry
Bonus: Unibet
#504801 - 06/02/2006 17:41 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Zwiazek z tymi przekretami ma chinski biznesmen, ktory zainwestowal w finski klub Allianssi Vantaa i sciagnal do niego kilku belgijskich, nieprzygotowanych do gry zawodnikow oraz trenera. Pamietacie te porazke Alliansse bodajze 7:0? Od tamtegogo meczu spora czesc bukmacherow nie wystawiala w swojej ofercie spotkan z udzialem Allianssi

Do góry
#504802 - 06/02/2006 17:45 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
mmichaal Offline
old hand

Mi sie wlasnie skojarzylo tez z tym przekretem z ligi finskiej (to chyba bylo w okresie wakacji). Ciekaw jestem kiedy dobiora sie do ustawiania meczow w skandynawskim hokeju (Valerenga)?

Do góry
#504803 - 06/02/2006 17:53 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
Bardzo duzo meczy jest ,,nieczystych''

i jakos niewierze w udowodnienie czegos no bo po co

za tym stoją grube

Do góry
#504804 - 06/02/2006 22:04 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
mmichaal Offline
old hand

HV71-Mora 0:6

Szkoda ze w Szwecji nie maja takiego pana Ziobro, bo po dzisiejszych wynikach ligi hokejowej mialby sie czym zajac.

Do góry
#504805 - 06/02/2006 22:08 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
pewnie ze jest duzo ,wystarczy obserwowoac kursy na betfair ,redbet czasem cos wie ,watpie ze ktos z Polski ma takie przecieki ze Chinczyk ustawia mecze.

Do góry
#504806 - 06/02/2006 22:34 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kewin Offline
Q

Meldunek: 19/04/2005
A jak wczoraj było z Barceloną ?
pół mojej dzielnicy grał "2" .. dzis Toto niemiał kase na wypłaty
heh..

Do góry
#504807 - 06/02/2006 22:49 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
mmario Offline
enthusiast

Meldunek: 19/01/2006
Ustawek jest wiele tylko je grac i zgarniac kase wczoaj Barcelona dzis Brynas na jutro zagram kolejna ustawke ale czy na B...

Do góry
#504808 - 07/02/2006 04:43 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
storhamar Offline
journeyman

Meldunek: 31/03/2005
"przemysł" bukmacherski ..bo to jest już przemysł wart jest na świecie podejrzewam ze rocznie dziesiątki jeżeli nie setki miliardów dolarów ...zatem jak widac po wynikach meczy w KAŻDEJ dyscyplinie "ktoś" czuwa zeby sie bukom krzywda nie stała ....zauwazcie ze taka sytuacja NASILIŁA się po pamiętnych rozgrywkach UEFA z zeszłego roku kiedy to jednej z kolejek bookie dostały ostro po dupie (profesjonał nawet wypłaty na 3 dni wstrzymał) od tamtego czasu wałek goni wałek i wałkiem popędza i sytuacja sie nie zmieni bo jak w gre wchodzi taka kasa to stać ich na przekręcenie wsztskiego i wszędzie bo ...im sie to poprostu opłaca zainwestowac w posmarowanie komu trzeba a "gracze" (frajerzy) im oddadzą z nawiązką to tyle z mojej strony

Do góry
#504809 - 07/02/2006 10:25 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kocobul Offline
member

Meldunek: 24/11/2004
Azjaci ustawiają mecze i samis się do tego przyznają- w rozmowach ze mną -Singapour Macau Chiny oczywiscie Miliard ludzi.

Niedługo wszystkie mecze będą ustawione tzn te gdzie jets nierównowaga np 80% na jedną stronę a 20% na druga - jak wygra ta z 20% to rozice zgarnia bukmacher i dzieli się z kim trzeba.

dzis wielcy bukmacherzy nie zrabaiają na marży tylko wielkie pieniądze są na meczach gdzie wieskszośc ( masy) wezmą przegrywający typ.

Np Chelsea-Liverpool handicap w Azi 1/2 i propaganda sieje ze liverpool moze tylko wygrać z Chelsea i przy handicapie 1/2 wiadomo ze liverpool wydaje się naturalnym typem jako że remis lub wygrana na handicapie 1/2 daje wygraną i 65% stawia na tą stronę -Chelsea wygrywa 2-0 i buki zrabiaja na róznicy 65-35 czyli jakies 20%.

Poznalem goscia który obserwuje w Azji 5 stron i widzi wyczuwa mecze gdzie w Europie jest np 1,70 a przy handicapie 1/2 u bukmacherów azjatyckich 2 albo 2,10.

Dlaczego ??
Aby ludzie brali dany zespól bo kurs jest dobry np . Bo i tak wiedzą ze to nie wejdzie a więc 1,70 czy 2,10 to i tak wtopią.

I znam go od tygodnia i podawal mi bezpłatnie typy i na 4 mecze trafil 4.

Ale ma 7 alt doświadczenia w czytaniu i widział to wiele razy.

I takSevilla-Osasuna 0-1 tez kazl mi wszystko co mam stawiac na osasunę handicap +1/2 ( remis lub wygrana osasuny) a wczoraj czytam na onecie w forum że ktoś oglądał ten mecz i wałek jak nic- sevilla gracze przewracali się o własne cienie- cytat dosłowny.

A mój singapourczyk twierdził ze buki trzymają kurs mimo że masa ludzi stawia na Sevillę- logicznym powinno być ze spada jak jest 70-80 % na daną stronę ale nie. I tak na kilku stronach azjatyckich.

Nie jest to takie proste gdyż trzeba umieć to rozpoznać i mieć doświadczenie jako że nie 100% jest ustawianych tylko jakaś część.

W innych meczach bukamcherzy znają wynik z dużym prawdpodobieństwem i tak manipulują handicapem aby ludzie brali przegrywającą stronę.

Azjaci to wiedzą a u nas większość w to nie wierzy.

Ten Singapourczyk jak do tej pory dał mi 4 mecze Palermo-Milan 3-0 Arsenal-West Ham 2-3 i Sevilla-Osasuna 0-1 i Sheff Utd-Wtaford 1-4 jako takie przykłady i wszytkie weszły.

Stawiał nawet west ham wygra przy kursie 6,5 !!!

Oglądałem ten mecz- pointbet miał w programie na live ale nie otworzył nawet na minutę bo wiedział przed meczem że jest śliski ten mecz i nie mozna było obstawiać widząc co arsenal wyprawia- tv canal+.

Tak samo jak wystawia całą ligę belgijską na live a ostanio waloną hiszpanśką też.

Kto się kurde w intereusje ligą belgijską?? Azjaci?? Nie ma wszystkich meczów Premier League na live ale za to są belgijskie- nie dziwne??

Azjaci potwierdzają że ta liga jest brudna i fińska też.

Trafił też 10 dni temu w Serie a 6 meczów z siedmiu tzn parlay - 6 drużynowy tylko na podstawie analiz kursów asian handicap.

Chyba będę kupował mecze od niego te gdzie buki trzymają kurs. To samo barca 2 wielu wiedziało ale ci co mają dostęp do kursów i natężenia obstawiających.

Do góry
#504810 - 07/02/2006 11:42 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
rockeman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2005
no niestety nie da sie ukryć, ze "wałek goni wałek"... Bo niby dlaczego "typ dnia na forum" praktycznie nigdy nie wchodzi? Tak sam zawsze opuszczam te "top 5" typów z Unibetu, bo z góry zakładam, ze to spotkania podwyższonego ryzyka Mnie jako gracza strasznie wkurzają te wszystkie przekręty, bo automatycznie cała praca ,statsy, analiza formy - tracą sens...

kocobul ,w to wszystko co piszesz niestety wierze w grę wchodzą zbyt duże pieniądze, aby absolutnie wszystko odbywało sie wyłącznie na płaszczyźnie sportowej. Jednak dawanie za przykład spotkań arsenal-west ham, barcelona-atletico czy palermo-milan juz po fakcie myśle ze mija sie z celem. Bo analogicznie można absolutnie każde spotkanie ocenić, w którym wygrywa underdog, a przecież to jest SPORT, i niespodzianki sie zdarzają. Real stuknął Espanyol 4-0 czyli tu nie było "wałka". A gdyby przegrali 0-1 to po fakcie krzyczeli byśmy zgodnym chórem : "ALE USTAWKA!!". Jeśli ktoś coś "wie" to moze spróbujmy potypować te mecze w których przewidujemy przekręty, ale jeszcze zanim dany mecz sie odbędzie. Bo nawet jeśli Rijkaard na konferencji prasowej powie, ze ten mecz z Atletico był sprzedany, to co to już teraz nam (graczom) da? To już musztarda po obiedzie. Nad czym tu debatować? nad historią?

Nie chce robić bałaganu, ale myśle,ze pomysł otworzenia specjalnego tematu do "takich" typów nie jest głupi. Przy czym należałoby podkręslić, aby nie wpisywać tam przypadkiem wszystkich underdogów!! Bo przecież nie o to chodzi. ALe moze ktoś coś gdzieś doczytał, moze ktoś zauważył jakieś anomalie kursowe, skoki/ spadki..... a może... ktoś ma Ziomala w Chinach???

Pozdrawiaki

PS. Dobry temat

Do góry
#504811 - 07/02/2006 11:52 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
outsider Offline
addict

Meldunek: 12/01/2006
Quote:

I takSevilla-Osasuna 0-1 tez kazl mi wszystko co mam stawiac na osasunę handicap +1/2 ( remis lub wygrana osasuny) a wczoraj czytam na onecie w forum że ktoś oglądał ten mecz i wałek jak nic- sevilla gracze przewracali się o własne cienie- cytat dosłowny.

Hehe graj dalej typy swojego singapourczyka a daleko zajedziesz

Akurat widzialem ten mecz a dokladniej ostatnie 30 min i bylo to oblezenie branki Osasuny.Tylko w tym okresie spokojnie mogly wpasc ze 3 bramki dla Sevilli.

Chelsea - Liv "ustawiona" 1 ? No wybacz ale wygrana Chelsea nigdy nie bedzie niespodzianka tym bardziej na wlasnym boisku.Byc moze byly przeslanki aby stawiac w tym meczu X2 ale nie sadze aby jakikolwiek powazny gracz zagral ten mecz za wieksze pieniadze.Takich meczy sie po prostu nie gra.

Palermo - Milan. Czy Milan sie "podlozyl"? Tez nie sadze .Kto widzial ostatnie mecze Milanu ten wie ze sa kompletnie bez formy

Nie twierdze ze ustawek nie ma ale nie jest to tak nagminne jak Tobie sie wydaje . Mniej popularne ligi ,nizsze szczeble rozgrywkowe - tak - jednak w tych najpopularniejszych ligach sa to sporadyczne przypadki o ktorych takie szaraki jak Ty czy ja nigdy sie nie dowiemy

Do góry
#504812 - 07/02/2006 11:59 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
nawoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2004
Ta sprawa nie dotyczy tylko p.noznej!!
Ja zajmuje się reczną i np mecz Finlandia -Austria Kw.MS na bank byl wyreżyserowany.

Do góry
#504813 - 07/02/2006 12:00 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Wyluzujcie. Bukmacherzy z Azji obracają co prawda niewyobrażalnie większymi pieniędzmi niż europejskie buki ale bez przesady. Takie kluby jak Chelsea, Liverpool, Milan czy Barcelona nie są do przekupienia z tego prostego względu, że mają za dużo do stracenia gdyby sprawa wyszła na jaw. Także kwota potrzebna do "zmotywowania" takich klubów byłaby pewnie przynajmniej kilkadziesiąt razy wyższa niż w przypadku klubów z najbardziej ustawianych lig. Zainteresowani wiedzą jakie to są ligi a stawiając na Barcę, Real czy Milan przegrywacie dzięki sobie a nie chińskiej mafii.

Do góry
#504814 - 07/02/2006 12:08 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
skoczek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/01/2005
ja tam nie wierzę w żadne ustawianie meczy, wiem, że to co się dzieje na sportowych arenach było, jest i będzie zawsze dziełem przypadku

ktoś tam proponował temat, w którym podawałoby się takie mecze. z tego co pamiętam jakiś czas temu coś takiego chyba było, ale nei cieszyło się największą popularnością.

Do góry
#504815 - 07/02/2006 12:28 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
Najgorsze sa ustawki tzw "ustawek". Ile razy widac [lub mozna przeczytac] jak to silniejsza i lepiej wyposazona przez nature ekipa dostaje lomot od slabszych i gorzej wyposazonych przez nature chlopakow.

PS. Co prawda kursow na to wtedy na tablicach stsow nie bylo, ale zaklady stare jak swiat przeciez, dlatego podobnie do dzis ludzie wierza, ze Goliat "podlozyl" sie Dawidowi...

Do góry
#504816 - 07/02/2006 12:31 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kardynal20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2004
Quote:

. Takie kluby jak Chelsea, Liverpool, Milan czy Barcelona nie są do przekupienia z tego prostego względu, że mają za dużo do stracenia gdyby sprawa wyszła na jaw.

polecam lekture bezposrednich meczy realu madryt i mallorci sprzed kilku sezonow

Do góry
#504817 - 07/02/2006 12:54 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
emilio25 Offline
old hand

Meldunek: 01/02/2005
Quote:

A jak wczoraj było z Barceloną ?
pół mojej dzielnicy grał "2" .. dzis Toto niemiał kase na wypłaty
heh..

rzeczywiscie mega ustawka barca bez eto i ronaldinho, kto mial strzelac gole podstarzaly larsson??

Do góry
#504818 - 07/02/2006 13:31 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kocobul Offline
member

Meldunek: 24/11/2004
Ja mówię o typach o które mi dał przed meczem na krótko- mówię to uczciwie bo ja stawiałem i na milan i na arsenal tylko na osasunę i sheff utd czyli na 4 3 pudla a on odwrotnie.

To dlaczego pointbet nie otworzył arsenal-wets ham na live a arsenal zawsze jest w planie i był. Nawet minuty nie było a ja w canal + jak zobaczyłem co się wyprawia w Arsenalu to bym skontrował- singapourczyk stawial za 6,5 do 1 na west ham.

Ja mówię ze znam singapourczyka od tygodnia i ma jakies 80% skuteczności jak an typy w tym tydgodniu.

On daje mi jako pewne tylko typy - 1 jeden typ- gdzie bukmacherzy trzymają jurs np 2,10 a w europie jest 1,70 ale ty o tym nie bedziesz wiedzial bo to jets w azji i po chinsku i na stronie azjatyckiego bukmachera.

Co z tego że było oblęzenie Osasuny - tak musiało być- wynik się liczy i to że ten gość obserwuje 7 lat to widział to wielokrotnie.

Widocznie oglądaliście dwa różne mecze. Gdzie dwóch polaków tam trzy opinie . !!!!!!!!!!!!! :-) Niestety. Liczy się wynik.

I mówi mi stawiaj na osasunę wszystko co masz ale przed meczem.

I chciał za to kasę.

Jak już mówiłem dał mi parlay 6 meczów Serie A i wszystkie weszły- pierwszy raz jak go poznałem. Przed meczem !!!!

A ja grałem ascoli -Juve +1 handicap an ascoli a on Juve i wynik 3-1 dla Juve.

zresztą każdy wierzy w to co chce.

Zrozumcie jezeli w Europie jest 1,85 na druga lige hiszpanska a azjatycki buk w Macau czy gdzies tam daje 2,10 to co on głupi jest ?? I jeszce jest duże obciążenie na ten mecz to co wówczas?? Oni tak twierdzą ze wtedy bukmacherzy trzymają kurs. Aby zachęcić ludzi na łyknięcie tego.
Tylko trzeba wiedzieć które kursy porównać.

Bo jakby wam za darmo podawał i byście wygrywali to byście wierzyli a tak to nie ??

Ja mówię uczciwie że typowałem odwrotnie niż on i wyszedłem na tym jak zabłocki na mydle.

Dlaczego liga belgijska jest w ofercie pointbet cała?? a nie ma innych meczów serie a np wsszystkich live tylko wybrane.

Do góry
#504819 - 07/02/2006 13:35 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Garrincha Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/06/2005
Kocobul aby rozwiac wszystkie watpliwosci po prostu podaj jakies dwa typy
o ktorych mowi ten czlowiek z Azji tutaj na forum w tym temacie i wowczas
zamkniesz usta niedowiarkom.

Pozdrawiam

Do góry
Strona 1 z 13 1 2 3 ... 12 13 >