Strona 3 z 13 < 1 2 3 4 5 ... 12 13 >
Opcje tematu
#504840 - 07/02/2006 15:05 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
skoczek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/01/2005
Quote:

To podaj adres !!! Gwarantuję ci to na 100%. Najpierw ci pokaże na laptopie że mówiłem pradę a jak bedziesz już przekonany to dostaniesz w ryja że znikniesz. Jakaś nauczka musi być.

nie dam ci adresu, ale z chęcią możemy się spotkać w innym miejscu. np.plac konstytucji 3-go maja (głowny plac w centrum). zapraszam

Do góry
Bonus: Unibet
#504841 - 07/02/2006 15:09 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kocobul Offline
member

Meldunek: 24/11/2004
A coś taki chętny ?? teraz widzę że się uspokoiłeś !!! Mowy nie ma- wleję ci przy rodzicach ... a potem pójdziesz wypić kakao i spać, wyłączywszy przedtem komputer otrzymany na komunię .

Do góry
#504842 - 07/02/2006 15:13 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
skoczek Offline
Carpal Tunnel

Quote:

A coś taki chętny ?? teraz widzę że się uspokoiłeś !!! Mowy nie ma- wleję ci przy rodzicach ... a potem pójdziesz wypić kakao i spać, wyłączywszy przedtem komputer otrzymany na komunię .

tee napinka będę czekał z niecierpliwością

p.s. nie dostałem komputera na komunię

Do góry
#504843 - 07/02/2006 15:14 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Rysio Ochudzki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2004
Quote:

Chłopczyku ile ty masz latek ??

Do góry
#504844 - 07/02/2006 15:18 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
pyk Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2004
Przestancie rozmywac watek, takimi tekstami.
Kocobul prawda jest taka, ze dopoki nie podasz co najmniej 2 typow przed rozpoczeciem lub nawet kilka minut po to nikt ci nie uwierzy, a temat zakonczy sie pyskowka.

Do góry
#504845 - 07/02/2006 15:22 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Belisariusz Offline
old hand

Meldunek: 16/03/2002
Quote:

Najgorsze sa ustawki tzw "ustawek". Ile razy widac [lub mozna przeczytac] jak to silniejsza i lepiej wyposazona przez nature ekipa dostaje lomot od slabszych i gorzej wyposazonych przez nature chlopakow.

PS. Co prawda kursow na to wtedy na tablicach stsow nie bylo, ale zaklady stare jak swiat przeciez, dlatego podobnie do dzis ludzie wierza, ze Goliat "podlozyl" sie Dawidowi...

Yfo jak ja żałuje, że tak rzadko piszesz na tym forum

Do góry
#504846 - 07/02/2006 15:23 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
skoczek Offline
Carpal Tunnel

no właśnie chciałbym zobaczyć te cudowne typy.

wyraziłem tylko swoją opinię na temat w/w typów i niestety spotkałem się z brakiem kultury i szacunku ze strony kocobul'a do tego doszły jeszcze jakieś groźby mało brakowało a zacząłbym się jąkać...

wracając do tematu to może ktoś ma jakieś ciekawe ustawki na dziś

Do góry
#504847 - 07/02/2006 15:38 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Ta strona to jakis beton Mafia Sprzedają ustawione mecze za kasę.Tak jasne już w to wierzę.Jeżeli mecz jest ustawiony na grubą kasę to chyba w interesie "mafii" jest, aby jak najmniej ludzi o tym wiedziało, a nie dawanie ofert w internecie i gazetach "Sprzedam typ na ustawiony mecz" Większość wałków przejdzie bez echa i nikt się o nich nigdy nie dowie, a szczególnie takie szaraczki jak my I jeszcze jedno.Nie można brać każdej niespodzianki i wrzucać jej do jednego worka z napisem "mecze ustawione".Na wynik sportowy ma wpływ nie tylko "mafia" I tak na przykład podawanie wczorajszego meczu Sheffield-Watford jako ustawiony wydaje mi się śmieszne.Sheffield nie jest druzyną niepokonaną i nigdy nią nie będzie.A Watford...wystarczy spojrzeć na ich ostatnie wyniki..są w świetnej formie i wygrali już 5 mecz z rzędu.Na wyjazdach tez radzą sobie całkiem nieźle.Jeśli dzisiaj Hearts nie wygrają to cholera to też będzie ustawka Pieprzona mafia.

Do góry
#504848 - 07/02/2006 15:46 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
skoczek Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ta strona to jakis beton Mafia Sprzedają ustawione mecze za kasę.Tak jasne już w to wierzę.Jeżeli mecz jest ustawiony na grubą kasę to chyba w interesie "mafii" jest, aby jak najmniej ludzi o tym wiedziało, a nie dawanie ofert w internecie i gazetach "Sprzedam typ na ustawiony mecz" Większość wałków przejdzie bez echa i nikt się o nich nigdy nie dowie, a szczególnie takie szaraczki jak my I jeszcze jedno.Nie można brać każdej niespodzianki i wrzucać jej do jednego worka z napisem "mecze ustawione".Na wynik sportowy ma wpływ nie tylko "mafia" I tak na przykład podawanie wczorajszego meczu Sheffield-Watford jako ustawiony wydaje mi się śmieszne.Sheffield nie jest druzyną niepokonaną i nigdy nią nie będzie.A Watford...wystarczy spojrzeć na ich ostatnie wyniki..są w świetnej formie i wygrali już 5 mecz z rzędu.Na wyjazdach tez radzą sobie całkiem nieźle.Jeśli dzisiaj Hearts nie wygrają to cholera to też będzie ustawka Pieprzona mafia.

podpisuję się pod tym!

Do góry
#504849 - 07/02/2006 15:48 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Na dzień dobry nominuje Kocobula do nagrody Złotej Maliny 2006. To co on tu napisał i w jeszcze innym topicu rozbawiło mnie do łez.

Po drugie, na pewno nie ma wałków w każdej dyscyplinie. No np w skokach nie ma wałków;] To samo można powiedzieć o żużlowym GP, myśle że o żużlu w ogóle. To znaczy są tam czasami matactwa, ale bardzie typowe - żeby ktos komus pomógł - na zasadzie 'kupic mecz', przez inną druzyne.

Raczej wałków nie ma też co szukać wśród wielkich druzyn - trochę powagi, słusznie tu napisał Zorro, że za dużo one ryzykują i zresztą nie ma sensu dla nich dodatkowy zarobek.

Natomiast niebezpieczne może być ewentualne granie niskich lig - typu 4 szkocja w momencie gdy gra to tak skrajnie cały świat. No ale przecież tam wszystko wchodzi :P

Racje generalnie przyznaje też poglądowi, że wałki oczywiscie są, jak i zwykle niespodzianki - ale o prawdziwych mało kto sie dowiaduje. Na razie jedyne dowody to takie że wzródł obrót w BETFAIR, no to dużo mówi fakt - ale to raczej nie zagrywki ze strony buków przecież. Buki zarabiają przede wszystkim na marży, tak naprawdę - i to im chyba wystarcza, choc nie mówie ze nie ma wcale innych zagrywek.

No ale przeciez jak ktoś wie, ze przesycone wałkami są np top 5 najpopularniejszych w Unibet itd, to nikt mu nie broni grac odwrotnie...

Do góry
#504850 - 07/02/2006 15:55 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Rysio Ochudzki Offline
Carpal Tunnel

Warto zwrócić jednak uwagę na "osiagnięcia " w ostatnich latach zespołów CSKA i chyba LOKOMOTIW .CSKA wtopiło u siebie chyba z Vardarem Skopie (PS.nasze orły z GKS Katowice też rok wcześniej hhhhhmmm Ciekawe czy tez ustawka )
Rok pózniej też odpadli z pucharów z Frajerami -już nie pamietam kto to był , oczywiście u siebie wtopa czy remis a na wyjedżie wygrywali (kursy że nie wygraja u siebie były kosmiczne )

Do góry
#504851 - 07/02/2006 16:10 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kardynal20 Offline
Carpal Tunnel

korupcja byla ,jest, bedzie czy tez bardzo przyjacielskie mecze druzyn .

wiec osobom ktore wierza w czystosc pilki noznej gratuluje pogladow.

zuzel tez jest czasami ustawiany (wykluczam oczywiscie GP)

hokej , kosz - jak najbardziej mozna tutaj wyniki wydrukowac i ciezko sie z tym nie zgodzic.

kiedys ktos ze znajomych opowiadal mi jak to 2 wlochow przed meczem pucharu polski podeszli do 2 czolowych zawodnikow tego bardziej znanego klubu wreczyli kilkadziesiat stowek. (to jest na porzadku dziennym w nizszcyh ligach czy tez pucharach swoich krajow). wynik oczywiscie dobrze wytypowali przedstawiciele z wloch

Musze w pewnej kwestii zgodzi sie z kocobulem , jezeli ktos dokladnie sledzi kursy porzez kilka lat moze wyciagac daleko idace wnioski. ale to juz est sprawa wielkiego zaanagazwoania ktorego wielu z was jak i ja nie posiada.

niestety kazda dziedzina a przynajmniej wiekszosc jest skorumpowana i ciezko sie z tym niezgodzic.

Do góry
#504852 - 07/02/2006 16:48 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
zbovid Offline
member

Meldunek: 18/01/2003
NIestety trzeba sie pogodzic z tym ze wszedzie tam gdzie wchodzi w gre szmal nie da sie nic powidziec o czystym sporcie. Dozylismy czasow w ktorych doping czy ustawiine mecze sa na poczatku dziennym. Jedyne co mozemy zrobic to zwyczajnie omijac tzw. superpewniaki. Trzeba sobie wbic gwozdziem do lba ze gdy wszystko nam mowi ze pewniak wygra a kurs ok 1.20 to tylko kolejny dowod na te pewnosc trza omijac taki mecz szerokim lukiem. :-)

Do góry
#504853 - 07/02/2006 18:11 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
dyrma Offline
enthusiast

Meldunek: 14/02/2005
To chyba jest juz w polskiej swiadomosci tak wtopione ze wiekszosc uwaza ze WSZYSCY biora/ustawiaja/przekupuja. Nie oceniajcie innych swoja miara. Myslicie ze pilkarze z czolowych lig europiejskich ryzykowaliby cala swoja kariere dla nawet tych kilkuset tysiecy?? A juz histrie o "ustawkach" klubow ktore maja budzety liczone w milionach euro po prostu mnie smiesza.
Oczywiscie nie przecze ze znajda sie jakies "czarne owce" ale sa to wypadki raczej w jakis egzotycznych ligach.

Do góry
#504854 - 07/02/2006 18:41 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
nawoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2004
Ja dalej twierdzę,że to najbardziej bukmacherzy są zainteresowani ustawianiem meczy.Pówod prosty-zawsze wpadnie trochę kasy,ale chyba wazniejsza rzecza jest to,ze mozna zniszczyc konkurencje.Przeciez na tym rynku istnieje olbrzymia rywalizacja.Oczywiscie nie jest to zjawisko masowe,ale nieraz analizuje zachowania bukow przy meczach,co do których są podejrzenia.Niektórzy do konca trzymaja wysoki kurs,prowokuja do grania sure betów-prawie zawsze mają racje.Przeciez kazda duza firma doskonale wie,ile wplywa kasy na dane zdarzenie i co robic,aby wyrównać ew.straty.Ale często tego nie robi-do konca przyjmują zaklady.Jakos nie wierze,że tak bezgranicznie ufaja swoim analitykom.

Do góry
#504855 - 07/02/2006 19:54 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
agil Offline
newbie

Meldunek: 29/01/2006
Quote:

Albo dzis napisałem do nich i odpisałem im :

Hi sir,
Thanks for visitting www.superbesttips.netfirms.com . You are fortunated to know us. We are a proffesional tipster, which puchase Fixed Match Tips from UK and Macau Mafia and not from our own analysis. B...

My response:
Please tell me more about your insiders and how it works.

Seweryn
Poland

no to ja ci odpowiem
wrzucaja ci glodne kawalki a ty lykasz jak chudy kaczor
ludzie latwo wierza w tresci mile ich sercu, w odpowiedzi ktorych sie spodziewaja, w tresci ktore sa tylko potwierdzeniem tezy ktora juz maja gotowa

how it works?
u pay
they get ur money
they rollin' on the floor laughing

superbesttips.netfirms na zachodnich boardach jest bezapelacyjnie (do samego konca ) okreslana jako SCAMMERS

nie trac czasu na maile do nich

Do góry
#504856 - 07/02/2006 20:15 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
Jako ciekaostkę przytoczę słowa Władysława Sloty bylego gracza z Sosnowca o decydującym meczu o awans do ekstraklasy w sezonie 1947 (!!!):

"Jeszcze na dwie niedziele przed zapadnięciem ostatecznych decyzji, mieliśmy czteropunktową przewagę nad Rymerem i wystarczyło nam zdobycie jednego punktu w meczach z Orłem w Gorlicach lub AKS Chorzów u siebie, by znaleźć się w gronie najlepszych drużyn kraju... W takiej oto sytuacji wyjechaliśmy do Gorlic. Piłkarze tamtejszego Orła nie byli w ogóle zainteresowani wynikiem tego spotkania. Dawno przekreślili swoje szanse na awans. Toteż sami zaproponowali naszemu kierownictwu porażkę w ustalonych przez nas rozmiarach, pod tym wszak warunkiem, że otrzymają małe wynagrodzenie. Miało ono wynosić 500 zł na łebka. Kierownik naszej wyprawy wyraził na to zgodę. Później jednak zmienił decyzję w przekonaniu, że i tak damy radę jedenastce Orła, a pieniądze zostaną w kasie klubowej. My oczywiście nie wiedzieliśmy o tym, że nasz opiekun nie doszedł do porozumienia z gospodarzami. Wyszliśmy przeto na murawę, wierząc święcie, że miejscowi sami otworzą nam drogę do swojej bramki. Tymczasem spotkało nas przykre rozczarowanie. Piłkarze Orła, rozsierdzeni z powodu odrzucenia ich oferty, walczyli bez pardonu. Chwilami urządzali prawdziwe polowanie na nasze kości. Kilku moich kolegów zostało solidnie poturbowanych. Było nawet złamanie obojczyka czy żebra. W rezultacie opuściliśmy boisko w roli pokonanych i zamiast z przepustką do ekstraklasy, wróciliśmy do Sosnowca ubożsi o dwa punkty."

I moze jeszcze coś z historii naszego klubu z sezonu 1958 :

"W ostatnim meczu sezonu Stal kurtuazyjnie &#8222;pozwoliła&#8221; Cracovii wygrać, co uchroniło pasiaków przed spadkiem. Nawet w stuprocentowych sytuacjach sam na sam z bramkarzem, Uznański i Majewski oddawali piłkę obrońcom Cracovii znajdującym się... za ich plecami. Po tym meczu Konopelski przeszedł do Cracovii. "

Jak widac powyżej ustawianie meczy to nic nowego w pilce nożnej.Jest ono tak stare jak sam futbol.
Z pewnością teraz nabralo to większych rozmiarów między innymi dzięki własnie bukmacherstwu.

Do góry
#504857 - 07/02/2006 20:52 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
skoczek Offline
Carpal Tunnel

a ja już mam zastrzeżenie to jednego z meczy dzisiejszej bundesligi. nie wiem nie oglądałem meczu, jak ktoś oglądał to proszę go o wypowiedź. chodzi mi o mecz FC Kaiserslautern - FC Koln. Tak sądziłem, że w tym meczu będzie remis. Są to dwie ostatnie drużyny z tabeli mające po tyle samo punktów więc zgadały się, że grają na remis, bo to obu na przyszłość może dać efekty i zawsze działo się tak, że 2 lub 4 minuty po bramce Koln wyrównywało Kaiserslautern. Coś w tym jest. Podobnie było w meczu serie a w ostatniej kolejce w przypadku Palermo. Z pewnością taki przebieg można było wywęszyć. nie chodzi mi o ustawienie meczu za pieniądze tylko po prostu dogadanie się dwóch drużyn, na zasadzie obustronego zdobycia 1 pkt., fachowo nazywając - symbioza

co wy o tym myślicie?

Do góry
#504858 - 07/02/2006 21:02 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Akurat co do tego meczu to sadze ze Twoja teoria jest bzdura. W takich sytuacjach walczy sie o zwyciestwo i cenne 3 punkty a nie remis. w tym meczu kazda z druzyn stracila 2 punkty anie zdobyla 1. Remis najbardziej cieszy Dusiburg i Norymberge.

Do góry
#504859 - 07/02/2006 21:06 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
grafitowy Offline
enthusiast

Meldunek: 29/12/2004
Najpierw może ustalmy, co to jest "Singapour" i "Macau", oraz "Singapourczyk".

Do góry
Strona 3 z 13 < 1 2 3 4 5 ... 12 13 >