Strona 5 z 13 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 >
Opcje tematu
#504880 - 08/02/2006 12:41 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Quote:

Wy chceci dowodu przed meczem. A to się wszystko odbywa po cichu.

Bezpośredni to może mieć prokurator.

Macie dowód - w Niemczech Hoyzer, Belgia, gaszenei świateł- w Anglii proszę poszukać.

Tu nie chodzi o to że cała drużyna i trener ma tego świadomość tylko kilku graczy albo sędzia.

Ale jak widzę grę Milanu z Parmą 4-3 i te 3 bramki dla Parmy to zawsze można powiedzieć ze dziecinne błędy obrony Milanu- tylko że wygrana jest wygraną. Ale róznica 1 gola a 2 w tym meczu miała kolosalne znaczenie dla Azjatów.

Berlusconi jest tak chciwy , że nie zapłacił 50 mln dolców podatków a tylko 1800 . Uchwalił ustawę- wy o tym nie słyszeliście??

Więc też chce meić cos z tego !! Piłkarze zarabiają miliony bo kasa idzie na to od buków. Polecam stronę www.evertonbet.com :-)

Jak na Milan stawia 80% ze wygra 2 golami a na Parmę 20% - stosunek powiedzmy 80 milionów dolarów do 20 milionów dolarów w Azji na jeden mecz. To zobaczcie co się dzieje przy handicapie 1 1/2 . Milan wygrywa ale buki zgarniają różnicę 60 milionów ( to ile z tego mogą odpalić Berlusconiemu) kupują 1-2 obrońców- ja wierzę że wtajemniczeni o tym wiedzą w klubie bo kasa na klub i gaże jest potrzeban. yc buka milanbet.com????

My prawdy nie poznamy nigdy bo gracze milczą bo wiedzą że mają z tego kupę kasy!! Tak wygląda to do strony techniczne.

Pierwsza watpliwosc co do Twojej teorii: zakladasz, ze wszyscy ludzie grają u jednego bukmachera. A bukmacherow sa setki i chyba kazdy z nich jest dla drugiego konkurencja.

Druga, ze ktos przyjmie zaklad o wysokosci milionow, albo setek tysiecy dolarow.

Trzecia, ze ktos taki zaklad zawrze jako gracz.

Czwarta, ze konkurencyjna firma bukmacherska mogla by w podobny sposob niszczyc konkurenncje - wplacajac setki tysicey dolarow na dwoch underdogow po kurssie powiedzmy AKO 40 i przekupujac ich rywali.

Zyczysz sobie wiecej ?

Do góry
Bonus: Unibet
#504881 - 08/02/2006 12:45 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Garrincha Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/06/2005
Moim zdaniem to co pisze Kocobul ma swój wymierny sens i odkąd pojawiły
sie wielkie pieniadze w sporcie od tej pory korupcja jest na porzadku
dziennym tak bylo jest i bedzie na wieki wiekow ...
Tajemnica poliszynela jest tylko to zachowanie w tajemnicy ustawianych
meczow , i wiedza tylko o tym procederze tylko ci którzy najzwyczajniej
w swiecie wiedziec moga...
I nie oszukujmy sie nie kazdy mecz jest ustawiony ale w ciagu tygodnia
jest wiele zdarzen na calym swiecie sowicie manipulowanych o ktorych
wiedza tylko profesjonalisci

Do góry
#504882 - 08/02/2006 12:50 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
jaix Offline
enthusiast

Meldunek: 17/08/2002
Witam.
Znalem malezyjczyka ktory siedzial na montelupich w krakowie za lewe karty kredyotowe.
Po wyjsciu mieszkal u mnie pare dni i opowiadal mi o calym podziemiu bukmacherskim w Malezji.
Zaklady bukamacherskie w Malezji sa nielegalne dlatego calym podziemiem bukmacherskim rzadzi mafia.
Mozna tam stawiac zaklady nie majac pieniedzy, idziesz, mowisz ile chcesz postawic i stawiaja twoj zaklad.
Jak przegrasz to albo oddajesz kase albo cie mafia dojezdza, wtedy i tak predzej czy pozniej oddasz.
Wszystko graja tam w handicapach azjatyckih.
Cale to podziemie bukmacherskie przyjmuje zaklady w milionach $.
Powiedzial mi ze podczas weekendu przynajmniej jeden mecz z czolowych lig europejskich jest kupowany (czasami 2, zadko 3).
Zysk z jednego ustawionego meczu dla bukmacherow w malezji to okolo 10 milionow dolarow z tego 4-5 milionow
przeznaczaja na lapowki za kolejny mecz i tak w kolko.
Nie zawsze kupowany jest caly zespol, czesto placi sie tylko kilku pilkarzom - np. 1-2 obroncom + bramkarzowi,
roznie to jest, trzeba wiedziec tez kto bierze a kto nie bo nie wszyscy sa przekupni..
I tak sie kreci cala ta bukmacherka.
Do tego trzeba pamietac ze oprocz ustawionych meczy zdazaja sie tez niespodzianki. Coraz trudniej zarobic
na bukmacherce, trzeba zmienic podescje do grania, napewno od razu ominac "pewniaki" ktore gra
cala masa szarych ludzi niczego nie wiedzacych bo na takich bukmacherzy najwiecej zarabiaja i na takich
meczach z regoly zachodza najwieksze walki.
Ci co nie wierza w to co pisze nie musza wierzyc, nie chce tu zadnej polemiki i wyklocania sie kto ma racje, niech dalej sobie naiwnie mysla ze w pilce i innych sportach wszysko jest ok.
Pozdr.

Do góry
#504883 - 08/02/2006 12:53 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
jaix Offline
enthusiast

Meldunek: 17/08/2002
Sorry za danie dwa razy tego samego postu (przez pomylke)
Pozdr.

Do góry
#504884 - 08/02/2006 12:54 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Garrincha Offline
Pooh-Bah

Jaix nic dodac nic ujac do twojej wypowiedzi

Do góry
#504885 - 08/02/2006 12:55 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
skoczek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/01/2005
wiadomo, że wszędzie, gdzie w grę wchodzą pieniądze a tym bardziej jeszcze duże kwoty będą machloje. czy to w sporcie, czy w rządzie, czy... w mięsnym na rogu.

a z resztą o przekrętach rzadko mamy się okazję dowiedzieć. czasami wychodzą one na jaw tak, jak ostatnio z belgijskimi drużynami, ale z pewnością więcej jest odkrytych spraw, którym ktoś nie pozwolił wypłynąć na wierzch.

Do góry
#504886 - 08/02/2006 13:07 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Quote:

Wy chceci dowodu przed meczem. A to się wszystko odbywa po cichu.

Bezpośredni to może mieć prokurator.

Macie dowód - w Niemczech Hoyzer, Belgia, gaszenei świateł- w Anglii proszę poszukać.

Tu nie chodzi o to że cała drużyna i trener ma tego świadomość tylko kilku graczy albo sędzia.

Ale jak widzę grę Milanu z Parmą 4-3 i te 3 bramki dla Parmy to zawsze można powiedzieć ze dziecinne błędy obrony Milanu- tylko że wygrana jest wygraną. Ale róznica 1 gola a 2 w tym meczu miała kolosalne znaczenie dla Azjatów.

Berlusconi jest tak chciwy , że nie zapłacił 50 mln dolców podatków a tylko 1800 . Uchwalił ustawę- wy o tym nie słyszeliście??

Więc też chce meić cos z tego !! Piłkarze zarabiają miliony bo kasa idzie na to od buków. Polecam stronę www.evertonbet.com :-)

Jak na Milan stawia 80% ze wygra 2 golami a na Parmę 20% - stosunek powiedzmy 80 milionów dolarów do 20 milionów dolarów w Azji na jeden mecz. To zobaczcie co się dzieje przy handicapie 1 1/2 . Milan wygrywa ale buki zgarniają różnicę 60 milionów ( to ile z tego mogą odpalić Berlusconiemu) kupują 1-2 obrońców- ja wierzę że wtajemniczeni o tym wiedzą w klubie bo kasa na klub i gaże jest potrzeban. yc buka milanbet.com????

My prawdy nie poznamy nigdy bo gracze milczą bo wiedzą że mają z tego kupę kasy!! Tak wygląda to do strony techniczne.

Kocobul, to co napisałeś o kursach to święta prawda. Tym rządzą prawa rynku. I wcale nie trzeba mieć skośnych oczu żeby na tym zarabiać. Co do ustawianych meczy to w lidze, o której piszesz i jeszcze w kilku innych zdarzały się takowe. Ale to nie buki ustawiały te mecze. Jakiś redaktor z onetu, który ma blade pojęcie o czym pisze rzucił takie hasło a Ty żwawo je podchwyciłeś. Jasne, że wszystko zaczyna się w Azji gdzie na mecze niższych lig europejskich przy zorganizowanej akcji można postawić kwoty liczone w dziesiątkach milionów $. Mechanizm jest prosty. Ktoś w porozumieniu z belgijskim przyjaciółmi postawił duże kwoty. I nie byli to bukmacherzy. Teraz odpowiedz sobie sam na pytanie w jakich ligach coś takiego jest możliwe. Czy gwiazdy Barcelony albo innego Milanu, którzy zarabiają dziesiątki $ tygodniowo i żyją jak w bajce ryzykowaliby złamanie kariery dla jakichkolwiek pieniędzy? To absurd. Mogą odpuścić w meczu o pietruszkę "za darmo" ale wtedy raczej mowy o ustawce nie ma.

Do góry
#504887 - 08/02/2006 13:11 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kocobul Offline
member

Meldunek: 24/11/2004
Tak więc widzicie co się dzieje w Malezji i nie tylko.

Zresztą nie muszą tego robić bukmacherzy do końca tylko sami gracze dobrze umotywowani aby nie przegrali dwoma golami- niby fair. Albo sami gracze obstawią na lżejszą stronę i buk im to przyjmie bo chce mieć zbilansowane i wtedy ma pewność że duży zakład na jedną ze stron i tak da mu zysk bo jest to strona gdzie będzie miał kasę z tej cięższej wypłacić.

Azjaci sami mówią że ustawiają mecze i mówią to z przykrością- że są mistrzami w fixingu. Dolne ligi to już bardzo wiele jest fixowanych.

Do góry
#504888 - 08/02/2006 13:12 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

A skoro nic nie wiesz o składach, kontuzjach, warunkach atmosferycznych i innych okolicznościach mogących wpłynąć na wynik tylko jedziesz 1.2 "bo siąść musi" to nie dziw się, że innym wchodzi a Tobie nie.

Do góry
#504889 - 08/02/2006 13:20 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kocobul Offline
member

To się tylko tak wydaje . Jak Barca grała ostanio z nie wiem kin nawet i Ronaldinho nie strzeklił karnego. Handicap był 1 3/4 lub 2 . a kurs an barce 1,80 czyli barca jak wygra 2-0 taki był wynik to płacą jak za kurs 1,4 . A kurs an over handicapów był 3 . a gole były 2 więc brakuje jeszce 2 do 4 a jak 3 to zwrot. A co mają powiedzieć ci co stawiali over 2,5 ???

Albo przykład Bayern -Maizn- oglądałem ten mecz.

Już po pierwszym golu wiedziałem że będzie dogrywka - to smao bylo Bayern -Hsv 0-0 win after extra time 1-0 jaki wynik się liczy dla zakładu - Hadndicap był 1 czyli Bayern musial w 90 minut wygrac 2-0 lub 3-2 co najmniej.

I co stawiam Jakies tam WKS Milan i Bayern- na handicapie jestem na over 3 i Bayern 1 1/2. Wynik 1-1.

Cyli kicha razy trzy?? Na handicapie na overze i na fixed odds -remis w 90 minut.

Kto mi odowie ile w tym dniu ten mecz zjebał kuponów ??? Miliony ???

Kto widział ten mecz to widział jak grał Beyern.

Wynik after extra time 3-2 ???? Ja to za wiele razy widziałem w przeszłosci- cała kasa jest skupiona w te dni ( środek tygodnia) na paru meczach i największe wałki są w środku- vide EPL - zaden z big 4 nie pokonał handicapu - a Alonso strzelił sobie swojaka.

Następny dzień Arminia-Osnabruck- obciazenie 90% na arminię i to przy handicapie -1 a był remis- nawet jakby wygrali 1-0 to by był zwrot stawki, ale nie. Lepeij zremsisować i wygrać w karnych lub nawet nie- i tak kasa jest ważniejsza.

Do góry
#504890 - 08/02/2006 13:26 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
R2D2 Offline
member

Meldunek: 09/01/2006
Dzisiaj leci Serie A.
Czy ktos jest w stanie powiedziec w jakim meczu Serie A poszlo za duza kapucha na jakis mecz?
Ponoc w betfair mozna to sprawdzic ale ja nie wiem jak to sie robi.

I po sprawdzeniu prosze o pokazanie, ktory handicap z Pointbetu smierdzi.
Zaznaczzam, ze mamy dzisiaj 3 rodzynki grajace u siebie, ktore teoretycznie powinny rozniesc przyjezdnych:
Juve, Roma, Milan. Moze tu jest walek?

Dziekuje

Do góry
#504891 - 08/02/2006 13:36 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Zaznaczzam, ze mamy dzisiaj 3 rodzynki grajace u siebie, ktore teoretycznie powinny rozniesc przyjezdnych:
Juve, Roma, Milan. Moze tu jest walek?

Dziekuje

Hehe, no właśnie idealny przykład. 3 rodzynki grające u siebie z jednym małym szczegółem - mecz Romy rozgrywany jest na neutralnym terenie. I potem będzie wielkie zdziwienie, że ci troszkę bardziej spostrzegawczy grali przeciwko. I wielkie halo będzię. Wielka ustawka

Do góry
#504892 - 08/02/2006 13:43 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
R2D2 Offline
member

Meldunek: 09/01/2006
A mnie zastanawia w takich meczach jedno jak Roma.
Zauwaz Zorro, ze Roma jest niesamowicie silna i tutaj w ogole nie ma o czym dyskutowac. Graja the best.

I spojrz teraz na cos takiego: to ze graja bez publicznosci to jest z korzyscia dla nich!!!!

Dlatego, ze sa druzyna lepsza i nie beda kibice im przeszkadzac.

Ja bym zagral normalnie Rome. Takim meczem przy pustych trybunach byl mecz Interu z dosc silna Petrzalka, ktora robila niespodzianki w LM - a inter ich rozgniotl jak robaka przy pustych trybunach.

Historia podobna.

Ale dlaczego do chuja wafla Unibet trzyma 1,50?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inni maja grubo nizej niz 1,50

Tego nie rozumiem

Do góry
#504893 - 08/02/2006 13:44 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kocobul Offline
member

Ja może podam ale jak się mecze zaczną bo poda mi Singaporczyk. 2 tyg temu 6 meczów na handicapie tylko z analizy kursów trafił- jak go pierwsze minuty poznałem- podał mi tuż przed meczem co gra. Się zobaczy sam jestem ciekaw. Ale to wiadomo tuż przed meczem.

Do góry
#504894 - 08/02/2006 13:49 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Garrincha Offline
Pooh-Bah

Kocobul wiec napisz dzisiaj co ci powie ten twoj Singapurczyk
zaraz po rozpoczeciu meczow w SERIE A

Do góry
#504895 - 08/02/2006 13:51 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
No po pierwsze to jednak wałki walkami, ale w sporcie są zwyczajne niespodzianki. Chyba nikt nie mysli ze to dziedzina w ktorej zawsze wygrywają lepsi. Toż to ludzie są jednak;]

Buki generalnie zarabiają na marży i to wystarczająco dużo by spokojnie żyć, o ile mają stosunkowo dobrych analityków. I na marży opiera sie przecież bukmacherstwo, bo marża z miejsca zakłada, kto w ogólnym rozrachunku ma tu być górą - przeciez na dobrą sprawe te zakłady które zawieramy u buków są z załozenia dla nas niekorzystne. Nie znaczy to, że nie można wygrać, ale znaczy, że ogół graczy zostawi pieniądze u buka i buk na tym zarobi.

No chyba że analityk zrobi jakas gafe a'la ta najwieksza chyba w historii w wykonaniu profka. Kiedy to w 2003 dali 1 kolejke DMP na Żużlu i dwa kursy 1.8 za totalne darmo + jeden za 1.25 o którym nawet nie bede wspominał - zeby ne pograżać tej grupy. Jesli buk ma takich analityków to przerąbie mimo marży, to fakt. No ale jednak tak nie jest...

Pewnie, że czasem może być jakaś ingerencja - ale to chyba raczej w drugą strone własnie - żeby oszukać buka i sporo wałków jest.

Ale no opamiętajcie sie, nie piszcie że bierze każdy, że wszystkie drużyny, że każda dyscyplina. Bo jesli nie wiem bralby kase pilkarz pokroju Ronaldinho - apropo sugestii o niestrzelonym karnym, to chyba musialby byc zastraszany i szantażowany. Bo po co mu kasa?

Tak samo nie dotyczy to wszystkich dyscyplin, zwyczajnie nie. Ligowy polski żużel, bynajmniej Ekstraligowy jest raczej czysty. Cos kiedys słyszalem ze zawodnicy grali swoje u/o i pojedynki w toto-mixie, ale chyba stawki itd szybko ich z tego wyleczyły. Ale wynikami meczów raczej nikt nigdy nie szafował. To znaczy były sytuacje jak nie wiem: Apator - Motor Lublin 94, ale no to innego rodzaju wałek, poza bukmacherski.

Tak samo jest ze skokami - moim zdaniem są czyste do bólu - dlatego tez przynoszą generalnie zyski, choc zdarza sie wiatr, albo żużlowe GP.

Do góry
#504896 - 08/02/2006 13:55 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kocobul Offline
member

Sam bym stawiał na Romę w tym meczu ale ją najbardziej przeklinają gracze . :-(

Do góry
#504897 - 08/02/2006 14:03 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
maciey Offline
old hand

Meldunek: 05/01/2004
Quote:

No po pierwsze to jednak wałki walkami, ale w sporcie są zwyczajne niespodzianki. Chyba nikt nie mysli ze to dziedzina w ktorej zawsze wygrywają lepsi. Toż to ludzie są jednak;]

No co Ty, jakie niespodzianki, wałki tylko są, wszędzie, naokoło, za każdym rogiem
Najtrudniejsze do zrobienia są w skokach narciarskich, ale można ustawić nawet wiatr tylko dla Wojtka Fortuny
Z ostatnich to podobał mi się wałek o którym opowiadał mi znajomy mieszkaniec Nepalu (przy mafii nepalskiej chińczycy to cieńkie bolki), gdy w przerwie finału ligi mistrzów Berlusconi skusił się na nowego obrońcę w zamian za przegranie meczu
Już dzisiaj wiadomo o nadchodzącym wałku w meczu Lech - Amica, tylko nie wiadomo w którą stronę bo jeżeli wygra Lech to wiadomo, dogadali się przy fuzji, a jeżeli remis lub wygra Amica to też wiadomo - mafia malezyjska ustawiła mecz Tak, że cokolwiek się wtym meczu nie stanie to jedno jest pewne - będzie wałek

Do góry
#504898 - 08/02/2006 14:04 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kocobul Offline
member

Ronaldinho nie jest potrzebna kasa bo już ją dostał od tych co na niego płacą, a Ci co na niego płacą to są ...sami się domyślcie. On gra dla tych co dają mu tą bajeczną kasę. Normlanie grają większość meczów ok tu się zgadza- czasem wygrają 4-1 bo kto by grał wtedy ( u siebie) ale czasem nie strzelą gola. Dla swoich chlebodawców. Mają taki potencjał, że mogliby wygrywać 3-0 4-0 5-1 w wielu meczach - tylko po co ?? Wygrana 2-0 czy 1-0 jest wgraną w końcu i to się liczy. A grają wolno- dopiero w końcówce strzelają coś- często stracą pierwsi gola aby handicapu nie pokryć 3-1 zamiast 3-0 i już jest wielka różnica.

Na marży to zarbia expekt i Unibet na 500 tys kont po 100 zł każde i banują jak za dużo wygrasz. Buki azjatyckie mają najmniejszą marżę.

Dlaczego Pinnacle ma kurs an handicaach 1,98 1,98 i limit 250 EURO ???

A na NFL?? 30 tys lub wiecej dolców ??

Bo buki azjatyckie zarbiajaą na nierównowadze w obstawieniu stron.

I wywal tego Korwina ze zdjęcia bo obrażasz go nie mając za grosz pojęcia o logice w której korwin jest mistrzem, dając go przy swoim nicku. :-(

Do góry
#504899 - 08/02/2006 14:09 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kocobul Offline
member

Dla Bushmena i jego marży !!!!

Artykuł do 10 krotnego przeczytania i zrozumienia !!!!!!!!!!!!!!!!.
Powiem jedno.
Bukom zależy na nierównowadze bo wtdey jeszce więcej zarbiają.
Wielkim bukom powiadam. Nie maluczkim. Maluczcy nasladują wielkich i skubią tort na marży i jeszce złodziej polski każe sobie płacić podatek za to że przegrywam.

http://www.professionalgambler.com/reizner.html

Do góry
Strona 5 z 13 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 >