Strona 11 z 13 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 >
Opcje tematu
#505000 - 13/02/2006 22:27 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Pozwulcie ze zajme glos w tej sprawie.
Przeczytałem wszystkie posty od 1 do ostatniego.
Przyznam sie ze niektore posty troche mnie smiesza....
Jeden z was powiedzial z usmichem na ustach ze skoki sa w 100% czyste: )
Po pierwsze zobaczcie jak austriacy skacza u siebie....i jaka firma jest sponsorem reprezentacji austrii a wnioski same wam przyjda do glowy.....
Ustawki sa i beda.......nie twierdze ze wszystkie mecze sa ustawiane....ale obawiam sie ze wiekszosci zamieszczajacym swe posty typerom na tej stronie nawet nie sni sie jak daleko siegaja macki bukmacherow....i jak sa rezyserowane widowiska sportpowe nawet te najwieksze.....ci ktorzy nie wierza i tak nie beda wierzyc Ci ktorzy wiedza oczym mowia pokiwaja teraz glowa ze rozumieja....tam gdzie w gre wchodza duze pieniadze nogdy nie bedzie uczciwosci....sila pieniadza jest ogromna w dzisiejszym swiecie.....a tak przy okazji..wiecie ze druzyna midelsborough ktora ograła chelsea...nalezy do azjatyskiego bukmachera o nazwie 888.com....???
POzdrawiam wszystkich i zycze udanych typow.....

Do góry
Bonus: Unibet
#505001 - 13/02/2006 23:36 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
no pewnie ze skoki sa w 100% czyste. Zresztą niby po jaka cholere ma robic b&w waly w skokach skoro mało kto to gra - w porównaniu do pilki.

Puknij sie w leb jak wyznajesz filozofie ze tam gdzie buk cos sponsoruje, to tam robi wały. Kpisz chyba. Co ma do rzeczy ze Boro sponsoruje 888.com? Dlatego Chelsea nic nie zagrała.

Betandwin nie sponsoruje skoczków dlatego zeby robic wały tylko dlatego żeby sie reklamowac i zachecac do grania tam klientów. Co, jak masz reklamy b&w w Eurosporcie to wez jeszcze powiedz ze Eurosport na ich zlecenie podaje fałszywe info.

Skoki są w 100% czyste, a przynajmniej w 95%, podobnie jak żużlowe GP - 100% czystosci.

Piłka nożna to sport brudasów, to tam kto wie. Ale żużlowcy i skoczkowie sa czysci;]

Do góry
#505002 - 13/02/2006 23:44 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
bandy tez jest czyste

Do góry
#505003 - 13/02/2006 23:54 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
agil Offline
newbie

Meldunek: 29/01/2006
masz na to jakis dowod czy tak sobie piszesz dla zajecia czasu?

"95% czysty" oznacza to ze sa w 5% brudny.
czyli juz nie czysty.

Quote:

a tak przy okazji..wiecie ze druzyna midelsborough ktora ograła chelsea...nalezy do azjatyskiego bukmachera o nazwie 888.com....???

a tak przy okazji jak nie masz o czyms pojecia to moze sie nei odzywaj.
90 % akcji 'boro ma stive gibson.
jego f-ma zajmuje sie transportem chemikaliow

Do góry
#505004 - 13/02/2006 23:59 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
mmario Offline
enthusiast

Meldunek: 19/01/2006
Quote:

no pewnie ze skoki sa w 100% czyste. Zresztą niby po jaka cholere ma robic b&w waly w skokach skoro mało kto to gra - w porównaniu do pilki.

Puknij sie w leb jak wyznajesz filozofie ze tam gdzie buk cos sponsoruje, to tam robi wały. Kpisz chyba. Co ma do rzeczy ze Boro sponsoruje 888.com? Dlatego Chelsea nic nie zagrała.

Betandwin nie sponsoruje skoczków dlatego zeby robic wały tylko dlatego żeby sie reklamowac i zachecac do grania tam klientów. Co, jak masz reklamy b&w w Eurosporcie to wez jeszcze powiedz ze Eurosport na ich zlecenie podaje fałszywe info.

Skoki są w 100% czyste, a przynajmniej w 95%, podobnie jak żużlowe GP - 100% czystosci.

Piłka nożna to sport brudasów, to tam kto wie. Ale żużlowcy i skoczkowie sa czysci;]

Chłopie jestes z regionu kujawsko pomorskiego i piszesz o czystym zuzlu rozbawiłes mnie.Mógłbym tu sypac nazwiskami ale etyka nie pozwala jakie osoby sa odpowiedzialne za dane wyniki nawet w GP.Może dodam ci ze specjalnie w okolicy jednego pana otwarto w Bydgoszczy kolejny punkt bukmacherski aby ta osoba nie maiła za daleko do domu z odebrana walizka dla wyjasnienia.

Do góry
#505005 - 14/02/2006 00:32 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
terrorist Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/09/2003
Mmario FT Maritimo - Vitoria Guimaraes bylo dzis ustawione? bo ja postawilem 2 z kursem 4,30 i nie wiem czy mialem szczescie czy dobrego informatora?

Do góry
#505006 - 14/02/2006 00:52 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
buszmen Offline

Pisałem bardziej o GP niż o ligach, natomiast co do lig to też raczej specjalnym brudem ni osiekają. I na pewno nie chodzi o ustawianie spotkań, raczej u/o.

Takie pomówienia MMario to wiesz, możesz sobie pisać pod adresem każdego. A jeszcze nie słyszalem zeby z inicjatywy kogokolwiek otworzono jakis pkt bukmacherski. Może masz na mysli Millenium, ale to chyba zbieg okolicznosci ze ostatnio otwierano[tzn w Toruniu, rok temu]

A dosadnie: po pierwsze żeby grac żużel to wymagana jest odpowiednia liczba kombinacji, po drugie w naziemnych nie przyjmie nikt tych zakładów za jakies gigantyczne stawki, w b&w też mam wątpliwosci + dużo singli itd. A chyba jak sugerujesz, jesli ktos ustawia GP - chyba Wojaczek jak Crumpa wywalał w Cardiff to liczy na megazyski.

Nie chcesz pisac otwarcie napisz na priv gdzie miałes niby jakis wałek w Polsce, albo w GP. Nie mówie oczywiscie o takich opcjach jak wykluczenie Slabonia w TRN w meczu z Wrocławiem, bo to inna zupełnie sprawa. Jedyne zwyciestwo które smierdzialo w tej lidze to 'wasze' w Częstochowie ale jednak jak zobacyzylem walke Jonssona i Holty to troche wycofałem sie z tej hipotezy.

Do góry
#505007 - 14/02/2006 01:38 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
SLAW Offline
old hand

Meldunek: 08/10/2001
Quote:

Ta strona co podalem to oszuści- doweidziałem się od mojego Singapurczyka.

On ma inną zaufaną od której kupuje typy i porównuje se swoimi przynajmniej tak mówi.

j cały czas mówię o azji i wynikach bramkowych gdzie 2-0 czy 1-0 robi wielką róznice w milionach. Dla was na fixed odds 1-0 Juve jest wygrana dla 70% co graja w azji to jest przegrana i to kurewska.

A ci z tej strony piszą tak : www nie podaję bo i po co . Mówię o stronie zaufanej wg Singapurczyka która nie oszukuje tych co płacą za typy.

This is STRICTLY for serious punters and investors.

If you'd like to win big money, save time and save money, then this might be the most important letter you'll ever read.

I can provide you insider match tips before kick off.

we make the game, NOT from any source. Price varies depending on league and the players, manager and referee.

Have you ever wonder why you're losing money based on Asian Handicap whereby the odds of winning are 50%.

Let me reveal the secret:
Most of the soccer matches are fixed!

Odds are always be set in the way that most punters will take the losing team. This is how the bookmaker make a living.

We provide soccer betting match based on Asian handicap odds for the major & minor European leagues and tournaments including Italian Serie A, Spanish Primera Liga, German Bundesliga, English Premier League and more.

So you are convinced I have knowledge of fixed matches! Its great, I would love to share with you, I can only see good things happening, as long as we keep things personal as we don't want word to get to the bookmakers, get what I mean??

The final decision is yours!

We strongly believe that Everyone's A Winner here. Therefore you win, and then we win! Don't be left behind!

http://mail.nl.linux.org/mnemonic-disc/2004-04/msg00005.html

SLAW

Do góry
#505008 - 14/02/2006 20:06 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Fajny temat

szkoda,ze nikt nie wspomnial o zwyciestwie Grecji na ME.
W koncu to byl jedyny sposob na przyciagniecie ludzi by kupowali bilet na ......... ,ktora bylaby wielkim fiaskiem bez takiej reklamy.

Kto zgadnie na co ?

pozdrawiam sprzedawcow ustawek po 50 PLN

Boze widzisz i nie grzmisz tylko 5 dych za ustawiony mecz.Alez ten sport tanieje

Do góry
#505009 - 14/02/2006 20:54 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
info-sport Offline
stranger

Meldunek: 12/02/2006
tak skoki ustawiane.....wiatr tez mozna przekupic??? najbardziej mnie smieszy jak komus nie wejdzie tu musialbyc przekret...ludzie litosci za duzo czytacie bajek braci Grimm

Do góry
#505010 - 14/02/2006 23:09 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
___On Offline
Pooh-Bah

1 do niejakiego agila:
proponuje zakupic slownik wyrazow polskich i sprawdzic czym rozni sie wlasciciel od sponsora....
Bukmacher 888.com bedzie sponsorował BORo do konca 2007 roku

http://blog.iusand.info/read/7/2523.html

2 do Info sport: ze wzgledu na duza loteryjnosc tego sportu nie gram skokow wogole, ale coz nie musisz wierzyc w to co mowie i nikt Cie do tego nie zmusza....

3 do Buszmena : czlowieku zlituj sie...ilosc głupot jakie wygatujesz przeraza mnie...widac ze jestesc poczatkujacym graczem i do tego dosc naiwnym........a moze tylko udajesz głupiego; )

4 do fafal 08 : brakujace slowo to OLIMPIADA
musieli nakrecic koniunkkture [rzed nia..i zacheic grekow do uczestniczenia w igrzyskach.....i w 1005 im sie to udalo.... teraz czy wiesz ze Niemcy wystosowały do UEFa pismo ze zadaja dodatkowych milionow euro jezeli Turcja dostała by sie na mistrzostwa? Dodatkowe ze wzgledu na ochrone i zabezpieczenia....wiec wiadmo dlaczego Rodacy Pana Blatera a nie turcy jada do Niemiec. POzdrawiam Ciebie..a tak apropos za odgadniecie tego slowa jakas nagrode ufundowałes;)?

Do góry
#505011 - 15/02/2006 00:11 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
agil Offline
newbie

Meldunek: 29/01/2006
sluchaj jak nie rozumiesz wlasnego tekstuto zamilcz,
wstydu oszczedz
Quote:

a tak przy okazji..wiecie ze druzyna midelsborough ktora ograła chelsea...nalezy do azjatyskiego bukmachera o nazwie 888.com....???

pewnie przez zwrot " nalezy do " chciales wszystkim przekazac
"jednym ze sponsorow jest"

Quote:

proponuje zakupic slownik wyrazow polskich i sprawdzic czym rozni sie wlasciciel od sponsora....

swietna mysl !
kupiles juz?

Do góry
#505012 - 15/02/2006 15:43 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Sergiusz Offline
veteran

Meldunek: 31/03/2005

Dziś wychodzi książka byłego piłkarza Olympique Marsylia.

Były piłkarz Marsylii, Francuz Jean-Jacques Eydelie napisał w swojej książce, że jego koledzy z druzyny z 1993 roku: Didier Deschamps i Marcel Desailly mogli asystować przy próbie przekupienia zawodników Velenciennes.

Eydelie opisal scenę, która miała miejsce cztery dni przed spotkaniem Olympique - Velenciennes na jachcie ówczesnego szefa Olympique, Bernarda Tapiego.

- Trzeba skontaktować sie z zawodnikami Velenciennes, których znacie: Burruchagą, Glassmannem i Robertem. Trzeba coś zrobić, bo oni koniecznie chcą z nami wygrać. Rozumiecie o co mi chodzi? - przytacza Eydelie słowa Tapiego.Przy tej rozmowie mieli być takkże Desailly i Deschamps.

Dotychczas wszyscy piłkarze Olympique z 1993 r. konsekwentnie zaprzeczali, że wiedzieli o próbie przekupienia graczy Velenciennes. Jedynie dyrektor sportowy Jean Pierre Berneszeznał w połowie 1995 roku podczas procesu, że wszyscy zawodnicy byli poinformowani o próbie przekupienia innej francuskiej druzyny. Eydelie, podobnie jak Bernes i Tapie, zostali skazani w 1995 roku za próbę przekupienia piłkarzy Velenciennes. Próbę tę podjęto w maju 1993 roku. Książka Eydeliego ukaże sie na rynku dziś.

Do góry
#505013 - 15/02/2006 20:51 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
___On Offline
Pooh-Bah

agil masz racje miałem na mysli ze 888.com jest sponsorem...pod reszta tekstu podpisuje sie całkowicie...POzdrawiam i zapraszam innych do rozmowy...

Do góry
#505014 - 15/02/2006 21:06 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
buszmen Offline

słuchaj. Mnie tam piłka nożna mało obchodzi, nie wnikam za głęboko w ten sport poza tym że kibicuje reprezentacji i ogladam jakies 10 meczów w miesiącu. Są sporty, o których wiem nieco więcej i które mnie bardziej elektryzują.

I przestań mi tu wmawiać idiotyzmy, ze w skokach masz fixy, albo że w żużlowym GP. Odpowiem TU, też Mario - twoja teoria jakoby ustawiano w GP, że dobry zawodnik nie wejdzie do 8 to w ogóle żart roku chyba. Nie wiem, ja gralem GP w tym roku i było bodajże jedno które przyniosło mi straty, reszta to tak średnio 400% zysków. I nie pisze tego, zeby sie chwalić czy coś, bo niestety przegralem wiekszosc tego na innych głupotach - typu piłka nożna. Jakkolwiek GP jesli chodzi o klasyfikacje koncową nie mówiąc o biegach, które byly żyłą złota przyniosły wielkie zyski i kto sie zna na żużlu i gra żużel - ten podzieli moje zdanie. A takie teorie o jakichs ustawkach, no do cholery powiedz GDZIE one były? Podaj przyklad - konkretna runda GP, konkretny przypadek. Dla mnie jedyne wały to byl popis Wojaczka w Cardiff, ale żaden z niego fixiarz, on zwyczajnie nie umie sędziować i to też żadne odkrycie.

Natomiast stawka w GP jest na tyle wyrównana, że wypadniecie poza 8 takie dajmy na to Adamsa, to żadna wielka niespodzianka tak naprawdę.

To tyle o żużlu i o GP, w ligi nie będę sie wgłebial, ale teorie o wielkich bukmacherskich podbojach są co najmniej smieszne. A obija je sam fakt tego jak można grac ligowy żużel w STS czy Toto czy B&W. Na pewno nie są to warunki na zrobienie wielkiej kabony. Toż wiecej to zawodnik sredniej klasy zarobi jak przywiezie w meczu 7 punktów, no ale dobra.

_____

Co do skoków. Też czekam na konkretny przykład, jakos póki co jak żyje tak własciwie niewiele rzeczy w skokach bylo niewytłumaczalnych. Wiekszosc podchodzi pod wiatr i to żadne zasłanianie sie tylko tak jest, a to, że np Widhoelzl czy Kranjec czy Pettersen mają downa i że nie należy ich grac, to chyba też wie kazdy kto ma chocby mdłe pojecie o skokach.

Ale okej, jesli ktos kto nie widzi w każdym sportowcu oszusta jest początkującym - to ja nim jestem.

A te teorie o istocie sponsoringu buków to już naprawdę, aż mi wstyd za forum, że czytam tu takie coś. To jak do cholery betandwin sponsoruje mistrzostwa swiata w pilce ręcznej to znaczy, ze w całosci są one ustawione. Nie wiem czy dopuszczam do mysli to, że buki to zwyczajne firmy, które ze sobą konkurują i które sponsorują to i tamto DLA REKLAMY, a nie żeby miec kogos w garsci w razie potrzeby wykonania fixa.

<niedowiarek>

Do góry
#505015 - 15/02/2006 22:52 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
kewin Offline
Q

Meldunek: 19/04/2005
"Ustawka" to moje drugie ulubione słowo w dziedzinie bukmacherki (zaraz po "no bet")
dziś podaje liste ustawek , ktore oczywiscie zostały ujawnione dopiero po zakończeniu meczów :

Southampton - Preston -> 0:0 dokładny wynik
Hertha - Rapid Buk. -> 2
Schalke - Espanyol -> 2/1 HT/FT
PAOK - Panatynaikos -> X (tylko naziemni)
Makedonikos - Koolossos -> 2
Czechy - Niemcy -> 2 (1 tercja)
F.Lopez - Faurel -> 2
Gasquet - Clement -> 2
Fyrstenberg/Matkowski - Ferrero/Ventura -> 2
Mirza - Pin -> 2

podobno na dzis noc szykuje sie ustawka w NBA .. ale oczywiscie zostanie ujawiona po zakonczeniu meczu

tak dla śmiechu

Do góry
#505016 - 15/02/2006 23:10 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Masz na mysli ten remis o ktorym ja mysle??
Wracajac dzis z sali wstapilem po piwko do sklepiku nieopodal, pod owym sklepikiem staly cynki i daly mi cynk ze dzis remisow bedzie przynajmniej polowa.
Nie wiem czy to ruszac bo ogolnie to wiekszosc z nich to NO BET, no chyba ze wezme sie z tym za bary za pomoca jakiegos rozpisiku

pozdrawiam wszystkich "handlarzy", jak bedziecie mieli jakies fajne ustawki na zbyciu to smialo na priv wrzucajcie, jak cos wygram to zaplace...ile to bylo?? 50??

Do góry
#505017 - 16/02/2006 08:50 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2004
Witam,
kontynuując wątek chciałbym zgodzić się z tezą, że w każdej (niemal) dyscyplinie zdarzają się ustawki.
Nie dotyczy to może zawodów, które są mało popularne i nie mieszczą się w ofertach firm bukmacherskich.
Wyniki drukują zawodnicy, trenerzy, działacze, sędziowie, bukmacherzy. Wyobraźnia podsuwa przysłowiowe "100 tysięcy sposobów" na ustawienie wyniku meczu.
Rzeczywistość co jakiś czas to potwierdza i ukazuje nam jedynie "wierzchołek góry lodowej".
Najmniej szwindli jest na zawodach najwyższej rangi typu ME, MŚ, Olimpiada - ale i tutaj podczas rozgrywek grupowych mozna się naciąć na róznego rodzaju "zabiegi taktyczne".

Co do sponsora w postaci firmy bukmacherskiej, czy każdego innego - to myślę że wcale nie musi ustawiać wyniku meczu. Wystarczy mu wyłączność do informacji, których nie podaje się do publicznej wiadomości, a jakie rzutują na przebieg rywalizacji. Dobra informacja jest lepsza niż ustawka, bo nikt nikomu nic nie udowodni, oto przykład:
W ub. sezonie zagrałem sobie "super pewny" meczyk Hewitta z Santoro na jakimś tam kuponie. Zasiadłem wygodnie przed ekranem aby się delektowac zwycięstwem mojego faworyta. Przy stanie 3:3 w pierwszym secie pan Hewitt poddał mecz.
Okazało się, że miał tego dnia przysłowiową sraczkę.
Z taką dolegliwościa nie da się chyba grać w tenisa , ale po co wychodził na kort?
Nie wierzę, żeby ci którzy wiedzieli co się święci nie zarobili w tym dniu. Wystarczyło obstawić Francuza na przykład w Expekcie i nie trzeba było długo czekać na profity.

Myślę, że w każdym sporcie znajdą się informacje o wiele cenniejsze i bezpieczniejsze od ustawiania wyników rywalizacji.

Pozdrawiam.

Do góry
#505018 - 16/02/2006 09:18 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
julia-kasia Offline
old hand

Meldunek: 30/08/2004
Quote:

pozdrawiam wszystkich "handlarzy", jak bedziecie mieli jakies fajne ustawki na zbyciu to smialo na priv wrzucajcie, jak cos wygram to zaplace...ile to bylo?? 50??

Chyba troszkę za pózno już ale dziś na IO w Turynie , Kobitki umówiły sie na USTAWKĘ w biegu na 10 km Stylem Klasycznym Kobiet Zwycięzcą ma zostać H.G Pedersen

Unibet o tym nie wiedziął i dał kurs 20 !!! na to zdarzenie

ps.na porannym spacerze wszystkie psy o tym szczekały

Do góry
#505019 - 16/02/2006 09:36 Re: Bookmacherzy ustawiają mecze
ksamil Offline
old hand

Meldunek: 18/09/2005
Znajcie moje dobre serce. Podam Wam dzisiaj dwie ustawki z Marsylii. Pierwsza, której już nie zdąże zagrać, bo nie przyszła jeszcze kasa do Expektu to:
- Ancic - Faurel 2 kurs 4.2
I druga, którą już powinienem zdążyć zagrać to mecz Nadal- Simon 2, kurs narazie 4.25, ale pewnie sporo spadnie.

Coiś mi się o uszy obiło ale nie jestem pewien dokładnie, który to mecz albo 2-0 wygra Mathieu ze Stepankiem, albo 2-0 wygra Clement z Verdasco (3.75), ale tego lepiej nie ruszać bo nie jestem pewien.

Do góry
Strona 11 z 13 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 >