Opcje tematu
#5194 - 14/07/2001 18:05 REGULAMIN TT
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Uwzględniłem wszytskie uwagi, jakie podali forumowicze w temacie Regulamin TT (beta) i przedstawiam regulamin TT, który juz nie podlega dyskusji i jedynie mogą zosatć naniesione porawki kosmetyczne.

REGULAMIN TT

1 Uczestnikiem Tabeli Typerów może stać się każdy z uczestników forum mecz.pl

1a W Tabelii Typerów można typowac wszystkie dyscypliny jakie oferują bukmacherzy z pkt.6

1b TT jest podzielona na edycje. Piwersz edycja (aktualna) LIPIEC-SIERPIEN-WRZESIEN, II edycja PAŹDZERNIK, LISTOPAD, GRUDZIEŃ, III edycja : STYCZEN LUTY MARZEC IV EDYCJA: KWIECIEN MAJ CZERWIEC.

2 Każdy z uczestników TT po przystąpieniu do gry dysponuje startowym saldem w wysokości 5000 zł.

2a Saldo 5000zł obowiązuje przez czas trwania całej edycji TT.

2b Uczestnik TT, którego saldo wskazuje Ozł kończy grę w obecnej edycji i ma prawo do przystąpienia do kolejnej edycji z saldem startowym 5000 zł.

2c W przypadku wygranej np.150 zł dodaje się do salda startowego, w przypadku przegranej odejmuje się od niego.

2d Uczestnik który konczy biezaca edycje z saledm koncowym np.1200 zł, w następnej edycji otzrymuje ponownie saldo startowe lecz suma jaką miał na końcu edycji zostaje dodana do salda startowego.

3 Uczestnik TT wysyła swoje typy w odpowiednio stworzonym dla niego temacie.

3a Uczestnik ma obowiązek zamiescic wyniki swoich obstawine w odpowiednio stworzonym dla tego temacie.

3b WYNIKI ZAMIESCZAMY TYLKO WTEDY GDY ZANMY WYNIKI WSZYSTKICH KUPONOW Z DANEGO TYGODNIA!!!

4 Gracz ma do dyspozycji stawki wedle uznania lecz UWAGA : min. stawka 10zł, dalej to wielokrotności tej stawki.

4a Gracz nie może w danym tygodniu "puścic" kuponów za łaczną sumę wyzszą niz miał na poczatku tygodnia.

5 Kuopny mogą być "puszczane" jako single lub Ako.

5b Kupony MUSZĄ BYĆ PUSZCANE Z WYMAGANĄ KOMBINACJĄ U DANEGO BUK`a!!!

6Uzywamy tylko kursów z dwóch polskich bukamcherów, ze względu na stabilne kursy : Profesjonał oraz STS.

6a Kupon który będzie miał podane kursy od innego bukamchera uważany jest jako nieważny.

7 Każdy typ musi zawierać nastepujące dane :

I. data spotkania
II. bukmacher (STS/Prof)
III. numer pozycji u bukmachera
IV. uczestnicy meczu/spotkania (drużyny/zawodnicy)
V. nasz typ
VI. kurs

7a W przypadku kuponu Ako gdy spotkania rozgrywane są nie w ciągu jednego dnia, podajemy datę rozpoczęcia się pierwszego meczu na kuponie.

8 NIE EDYTUJEMY POSTÓW

8a W przypadku edytowania postu wysłany kupon jest nieważny.

8b Przy pomyłce - wysyłamy nowy post w tym samym temacie, zaznaczając gdzie popełnilismy błąd. (przepisujemy jescze raz caly kupon). Podajemy date i czas wyslania postu (błędnego)

9 Ograniczenie do 10 kuponów na tydzień.

9a Niewykorzystne kupony w tyg. nie przechodzą na kolejny tydzień gry

10 Od uczestnika TT wymaga się aktywności.

10a Każdy z uczestników TT musi wyslac conajmniej jeden Typ do TT raz na 14 dni.

10b Nie podporządkowanie się do 10a powoduje skreślenie z TT.

10c Podczas zakładanej dłuższej absencji na forum - uczestnik TT informuje o tym w TT.

-D-Y-Ż-U-R-Y-

1 Każdy z uczestników TT MUSI pełnić dyżur na TT.

2 Dyżur polega na :

- Stworzenie Tematu WYNIKI TT ( w ktorym typerz zamieszczaja wyniki)

- Zaktualizowanie sald uczestników TT

- Naniesienie poprawek na salda uczestników w teamcie RANKING TT

3 Kolejnośc dyzurów jest nastepujaca:

Dyżur pełni ostatni znajdujący się na liście Typer.
W przypadku gdy już pełnił dyzur pełni Typer który zajmuje pozycje przed nim.

STARTUJEMY OD PONIEDZIALKU

W CELU UNIKNIĘCIA PROBLEMÓW - JA czyli SZAKAL PODLICZE i NANIOSE POPRAWKI NA SALDA UCZESTNIKÓW TT

Do góry
Bonus: Unibet
#5195 - 15/07/2001 01:35 Re: REGULAMIN TT
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Szakal
Nie wiem czy miałes to na myśli co napisaleś w pkt.2d bo zgodnie z nim jak w pierwszej edycji nic nie ugram i zostanie mi ok.5000 to następną edycję zaczynam od salda 10000...
jak to mialeś na myśli to ok możemy tak robić.

Szkoda że bez totomix no ale dobra niech będzie.

Zastanowiłbym się jeszcze nad trzema punktami:

1 Czy coś napisać że gramy to co w realu lub w sposób zblizony , żle by bylo gdyby ktoś zaczął robić sobie jaja i będzie puszczał idiotyczne kupony do których sam nie jest przekonany.

2 Czy coś napisać że dajemy opisy do meczów przynajmniej zachecić ludzi do tego.Przecież to opisy powodują że pożyczamy sobie dany typ i gramy go w realu [wzajemnie sobie pomagajac]

3 Chyba trzeba napisać że można dzielić sie swoimi typami nie wliczajac ich do tt , bo załóżmy że ktos juz puścił 10 na tydzień i znajdzie genijalny typ to niech go wrzuci do tematu tt dobrze opisze dlaczego to dobry typ ale do tt nie bedzie mu się oczywiście liczył.Chodzi o to bysmy mogli sobie wzajemnie pomagać.

Ale ogólnie bardzo dobrze , dobrze że już zaczynamy.

Do góry
#5196 - 15/07/2001 13:12 Re: REGULAMIN TT
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Właśnie tak sie zastanawialem nad tt i myślę że powinniśmy podawać prostą skrótową informację o stanie naszego budzetu z poczatku tygodnia-dlaczego?
Dlatego że to jest bzrdzo ważna informacja ułatwiająca zobaczenie za jaki % budżetu grasz mecz i mówi nam jak bardzo jestes przekonany o danym typie.Moglibyśmy to podawać jako pkt.0 w punkcie 7.Każdy typ musi zawierać następujące dane:

B:2600 [CZYLI BUDZET 2600]
A tu już podajemy dane zgodnie z regulaminem z pkt.7

Do góry
#5197 - 15/07/2001 15:59 Re: REGULAMIN TT
Szakal Offline
Carpal Tunnel

jahu juz odpowiadam na twoje watpliwosci:

Zgadza się jezeli nic nie ugrasz w pierwszej edycji to w drugiej edycji bedziesz mial 10000zł. Ale nie wiem czy wczesniej nie wykluczy Cie pkt.10,10a

Dobrze a nawte bardzo dobrze by było abysmy podawali skrótowy opis dlaczego wysyłamy akurat tak. ZACHĘCAM wszystkich aby podawali skrótowe info dla wysyłanego kuponu, oczywiście do nieczego nie zmuszam.

Wiadomo że jest wiele osób które w głownej mierze sugerują się kursami i nie patrzą kto z kim gra. Według nich 1.4 jest pewniejsze niż 2.1 ale nie zawsze przeciez tak jest.

Odnosnie budżetu - Hmm... nie wiem co mam o tym myslec. Serio - juz mam taka sieczke w glowie ze bajka.

Wszystko si dopracuje jak ruszymy!!!

Do góry
#5198 - 15/07/2001 16:45 Re: REGULAMIN TT
lok Offline
veteran

Meldunek: 07/02/2001
cze.
Szakal jesli TT rusza jutro to chyba zapisywac sie mozna tylko do konca niedzieli tak?czy tez bedzie mozna jeszcze przez kilka dni?

PS.kazdy kto chce wziasc udzial w TT niech sie wpisze do tematu TT-ANKIETA.

Do góry
#5199 - 15/07/2001 16:53 Re: REGULAMIN TT
Szakal Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał lok:
[qb]cze.
Szakal jesli TT rusza jutro to chyba zapisywac sie mozna tylko do konca niedzieli tak?czy tez bedzie mozna jeszcze przez kilka dni?

PS.kazdy kto chce wziasc udzial w TT niech sie wpisze do tematu TT-ANKIETA.[/qb][/QUOTE]

Osobiscie uwazam ze nie powinnismy nikomu utrudniac udzialu w TT - ale jak wiadomo uczestnikow bedzie przybywalo wiec jestem stanowczo za tym aby ktorys z moderatorów tego działu zamknąl temat ANKIETA TT najpozniej do poniedzialku rano.

Bylbym bardzo wdzieczny. Wiem ze to jest dyskryminowanie niektorych uczestnikow ale musimy sie liczyc z dyzurami. Powiedzmy ze bedzie tyle osob ile juz zglosilo akces w ANKIETA TT - czyli ilosc kuponow bedzie bliska 400/tydz. - a ktos musi ulozyc ranking.

Pozdrawiam i jescze raz apeluje do moderatorów.

Do góry
#5200 - 15/07/2001 17:09 Re: REGULAMIN TT
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
Tzn. zamknąć w poniedziałek czy już teraz ?

Do góry
#5201 - 15/07/2001 17:42 Re: REGULAMIN TT
Szakal Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał SebaS:
[qb]Tzn. zamknąć w poniedziałek czy już teraz ?[/qb][/QUOTE]

SebaS nie róbmy nic pochopnie bo inni mogą nam mieć to za złe. Pójdźmy na kompromis zamknij temat ANKIETA TT - jak przekroczy 50 postów (czyli uczestników ma się rozumieć).

Do góry
#5202 - 15/07/2001 19:06 Re: REGULAMIN TT
Piotrek Offline

Meldunek: 17/01/2001
Szakal, wiem że masz już młyn w głowie, odwaliłeś kawał dobrej roboty że przywróciłeś TT do życia, ale dodanie 5000 na start w następnej edycji to według mnie przegięcie.

Jeśli ktoś zakończy rundę z np: 7000 to zaczyna następną z 7000, a nie 12000. Za co te 12000 czy to jakiś bonus? Jest to nierealne, buk mi nie daje bonusów w wysokości 100% stawki początkowej jeśli koniec roku zamknę na plusie.

Punkt 2d jeśli dobrze rozumiem jak skończę z 1200 to otrzymuję na starcie 6200? Jako bonus że nie wytrwoniłem kasy w poprzedniej rundzie do zera? Nierealne. Moim zdaniem jak skończysz poniżej sartowego 5000 to powinieneś otrzymać w następnej edycji jedynie ponowne 5000 i nic ponadto. Natomiast wszystkie zyski powyżej kwoty startowej powinny być oczywiście przechodnie.

Do góry
#5203 - 15/07/2001 19:41 Re: REGULAMIN TT
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Piotreknie martw sie na zaś. To się dopracuje. Ale zgadzam się z Tobą kto ma 7000 na koniecedcji ten zaczyna z 7000. Kto ma 1000 ten zaczyna od 5000.

Do góry
#5204 - 15/07/2001 22:22 Re: REGULAMIN TT
Endriu Offline
enthusiast

Meldunek: 02/04/2001
z czego wynika kwota 5000 ???

na systemy progresywne powinno byc chociaz 10 000

czy nie mozna zwiekszyc tej kwoty ?

Do góry
#5205 - 16/07/2001 00:30 Re: REGULAMIN TT
Szakal Offline
Carpal Tunnel

SebaS nie zamykaj jednak tematu ANKIETA TT!!! Czytaj w nim post!!!

Do góry
#5206 - 16/07/2001 01:54 Re: REGULAMIN TT
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
ok

Do góry
#5207 - 23/07/2001 17:39 Re: REGULAMIN TT
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Wyciągniecie...

Proszę nowych uczestników przystępujących do TT o zapoznanie się z regulaminem, bo co niektórzy chyba tego nawet nie zrobili przed przystąpieniem do TT!!!

Do góry
#5208 - 03/09/2001 20:50 Re: REGULAMIN TT
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Jescze raz - dla nowych uczestnikow

Do góry