#524264 - 07/03/2006 08:24
Re: Atak Stanów Zjednoczonych na Iran 28 marca ?
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Quote:
Popierałem i popieram interwencję w Iraku, ale na innych, zdrowszych zasadach niż miało to miejsce.
Czyli popierasz śmierć niewinnych cywilów? W 1917 roku Brytyjczycy wkroczyli na ziemie irackie. Gazowali i bombardowali irackie wioski. Wybrali sobie swojego człowieka na króla Iraku. Później Stany Zjednoczone doprowadziły do tego że prezydentem Iraku został Saddam Hussain. Namówili go żeby zaatakował Iran. Kurdowie zrobili powstanie, które Saddam krwawo stłumił tak samo jak to wcześniej robili Brytyjczycy w Iraku. Po wojnie w Kuwejcie Bush namówił Kurdów do powstania przeciwko Hussainowi. Obiecał im pomoc, ale jej nie udzielił czyli pośrednio doprowadził do śmierci wielu Kurdów. I później nastąpił atak USA na Irak. W Faludży Amaerykanie wymordowali wielu cywilów. http://www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=233 Jestem przekonany że Amerykanie wymordowali znacznie więcej ludzi w Iraku. Saddam Hussain w porównaniu z Bushem to aniołek. Zapewne nigdy się nie dowiemy o wszystkich zbrodniach Amerykanów w Iraku dlatego że Ameryka kontroluje wszystkie media w Iraku. Zapewne pamiętacie atak wojsk amerykańskich na hotel w którym przebywali dziennikarze? Wojsko amerykańskie dało dziennikarzom do zrozumienia w ten sposób że jeśli będą filmować niewygodne dla Ameryki fakty to zginą. Ja nie popieram interwencji w Iraku. Hussain nie był aż tak złym prezydentem. Wprowadził wiele reform, które ożywiły gospodarkę Iraku. Niektórzy mówią że Arabowie to brudasy i ciemnota. Nie zapominajcie kto się przyczynił do tego że w arabskich państwach jest ciemnota. Kraje arabskie przez wiele lat były wyzyskiwane przez Francje, Wielką Brytanie. A gdy się wyzwoliły w pewnym stopniu to ciągle musiały walczyć o swoją wolność z najeźdzcami z Europy. Ciągle ktoś nakłada sankcje na Irak, Iran, Palestyne. Jak te kraje mają się rozwijać skoro ciągle ktoś im w tym przeszkadza? A te pieniądze, które Europa podarowała Palestynie to nic. Palestyńczycy chcą się usamodzielnić, a żeby mogli to zrobić to im ryba nic nie da. Oni potrzebują wędki czyli nie mieszania się obcych w ich sprawy i nie nakładania sankcji.
|
Do góry
|
|
|
|
#524268 - 07/03/2006 09:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
Quote:
Saddam Hussain w porównaniu z Bushem to aniołek.
to obejrzyj sobie rzetelny film dokumentalny o całej historii rządów Husseina, to stuknięty tyran, zbrodniarz, swojemu narodowi urządził terror nie gorszy niż np. Stalin, wycinał w pień nie tylko przeciwników, ale wszystkich na jakich miał ochotę, kobiety, dzieci, także bronią biologiczną bo miał taki kaprys; jestem przekonany że w głębi Irakijczycy dziękują Amerykanom za wyzwolenie; być może doczekamy czasów kiedy w Iraku główne ulice będą imienia George'a W. Busha  co do samego Busha to fakt, lobby żydowskie w jego otoczeniu jest silne ale to i tak najlepszy prezydent od czasów Reagana
|
Do góry
|
|
|
|
#524269 - 07/03/2006 09:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
Quote:
to i tak najlepszy prezydent od czasów Reagana
a największą jego zaletą jest to że jako jedyny z Prezydentów USA spotkał się z Prezydentem IV RP Lechem Kaczyńskim 
przepraszam, musiałem 
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#524270 - 07/03/2006 09:33
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Saddam Hussain w porównaniu z Bushem to aniołek.
to obejrzyj sobie rzetelny film dokumentalny o całej historii rządów Husseina, to stuknięty tyran, zbrodniarz, swojemu narodowi urządził terror nie gorszy niż np. Stalin, wycinał w pień nie tylko przeciwników, ale wszystkich na jakich miał ochotę, kobiety, dzieci, także bronią biologiczną bo miał taki kaprys; jestem przekonany że w głębi Irakijczycy dziękują Amerykanom za wyzwolenie; być może doczekamy czasów kiedy w Iraku główne ulice będą imienia George'a W. Busha 
Wątpię. Amerykanie wybrali Hussaina na prezydenta Iraku. Teraz wybiorą kogoś innego. Naród iracki z czasem wybierze prezydenta, który będzie przeciwny Ameryce. Znów będzie wojna i znów będą wybierać następnego prezydenta. Tu nie chodzi o wolność Irakijczyków i pokój. Tu chodzi o to żeby Ameryka nie straciła wpływów na Bliskim Wschodzie. Wiem że Hussain (dawny pupilek Ameryki) był rzeźnikiem, ale Ameryka popierała jego zbrodnie. Wolałbym obejrzeć film o tym co Amerykanie robili w Iraku. Faludża to tylko szczyt góry lodowej tego wszystkiego. Niestety, ale tak jak już wcześniej wspomniałem media tego nie pokażą bo im nie wolno.
I dlaczego wszyscy tak krytykują Hussaina? Skąd ta krytyka Iranu i tego że Iran chce mieć broń atomową? Zastanówcie się ile było w historii państw, które użyły broni atomowej do likwidacji ludności i jakie to były państwa. Jakie państwa groziły użyciem tej broni? Wtedy będziecie wiedzieli kto tak na prawdę stanowi największe zagrożenie dla świata.
|
Do góry
|
|
|
|
#524271 - 07/03/2006 09:33
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
najlepszy prezydent od czasów Reagana
Nirtz, rozwaliłeś mnie tym!! 
Teraz wiem skąd ta fanatyczna miłość do Kaczyńskiego i chora nienawiść do wszystkiego spoza obozu SamoPiSu...
|
Do góry
|
|
|
|
#524274 - 07/03/2006 10:26
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Igor to co piszesz to nie da się czytać, że brytyjczycy gazowali ich 100lat temu i takie masz arugumenty przeciwko brytjczykom czy głupim amerykanom. Chciałbym aby polska była tak głupia.
Widzę że mnie nie zrozumiałeś więc wyjaśniam. Dlaczego nie mówi się o tym że Brytyjczycy są zbrodniarzami bo gazowali Irakijczyków, a jak Hussain gazował Kurdów, ale miał poparcie Ameryki to też był dobry, ale gdy sprzeciwił się USA i zaatakował Kuwejt to od razu stał się zbrodniarzem? Dlaczego jak Amerykanie mordują cywilów w Faludży to są tam wyzwoleńcami, a Hussain mordujący Kurdów jest zbrodniarzem? Dlaczego Iran, który chce mieć broń atomową jest zły, a Ameryka, która jest jedynym krajem, który użył broni atomowej i wymordował wielu cywilów w Japonii oraz straszyli nieraz użyciem tej broni inne państwa są dobrzy? Dla mnie to jest kompletnie niezrozumiałem, więc proszę wytłumacz mi to.
|
Do góry
|
|
|
|
#524275 - 07/03/2006 10:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
istnieje duze podobieństwo Busha do Kaczyńskiego, obaj są nienawidzeni przez media i przez częśc społeczeństwa tzw. "inteligencje", obaj wygrali wbrew mediom, jeden nie wykonuje polecen Gazety Wyborczej, drugi New York Timesa ( odpowiednik GW), róznica jest tylko taka że Bush jest dużo częściej nazywany idiotą, w stosunku do Kaczyńskiego nie wypada bo jest profesorem
Nirtz,a Ty jesteś profesorem ??? 
PS.Przenieście ten temat do działu "Śmieszne" 
|
Do góry
|
|
|
|
#524277 - 07/03/2006 11:49
|
enthusiast
Meldunek: 04/12/2005
|
Quote:
Quote:
Igor to co piszesz to nie da się czytać, że brytyjczycy gazowali ich 100lat temu i takie masz arugumenty przeciwko brytjczykom czy głupim amerykanom. Chciałbym aby polska była tak głupia.
Widzę że mnie nie zrozumiałeś więc wyjaśniam. Dlaczego nie mówi się o tym że Brytyjczycy są zbrodniarzami bo gazowali Irakijczyków, a jak Hussain gazował Kurdów, ale miał poparcie Ameryki to też był dobry, ale gdy sprzeciwił się USA i zaatakował Kuwejt to od razu stał się zbrodniarzem? Dlaczego jak Amerykanie mordują cywilów w Faludży to są tam wyzwoleńcami, a Hussain mordujący Kurdów jest zbrodniarzem? Dlaczego Iran, który chce mieć broń atomową jest zły, a Ameryka, która jest jedynym krajem, który użył broni atomowej i wymordował wielu cywilów w Japonii oraz straszyli nieraz użyciem tej broni inne państwa są dobrzy? Dla mnie to jest kompletnie niezrozumiałem, więc proszę wytłumacz mi to.
Oczywiście już ci tłumacze. 1. O brytyjczykach nie mówi się tak samo jak o aliantach których samoloty w drodze do berlina równały wszystkie niemieckie miasta z ziemią. 2. Husajn nigdy nie miał popracia USA w gazowaniu kurdów, odnosnie kuwejtu poprostu miarka się przebrała i dostał bęcki. 3. Amerykanie morduja cywilów tylko w twojej (i nie tylko) wyobraźni, jeśli Ty nazywasz kobietę ktorej mąż jest terrorystą a ona sama pod sukienką nosi granaty cywilem, to kim są cywile?? 4. Dlaczego iran nie może mieć bomby a usa może, a słyszaleś powiedzenie "Dać małpie brzytwe "???? 5. Dla Japoni to i tak była mała kara i dobrze na niej wyszła, ponieważ japonia niewiele się rożniła w swoim regionie od niemcow w europie a lepiej dla japoni było pod okupacją USA niż ruskich którzy mieli wobec nich konkretne zamiary no chyba że uważasz że lepiej by mieli u ruskich.
|
Do góry
|
|
|
|
#524278 - 07/03/2006 11:59
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
2. Husajn nigdy nie miał popracia USA w gazowaniu kurdów, odnosnie kuwejtu poprostu miarka się przebrała i dostał bęcki.
To było troszkę inaczej, ale to już sprawa na inny dzień. W każdym bądź razie pewne osoba w strukturach rządu USA miała dużo do czynienia z decyzją Saddama by wejść do Kuweitu. Po tym wszystkim oczywiście została odsunięta od pełnionej funkcji...
|
Do góry
|
|
|
|
#524280 - 07/03/2006 14:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Nieee no Panowie, tutaj popieram Nirtza Republikanie ponad wszystko  Wojna z Irakiem jest dla USA bardzo korzystna gospodarczo, Demokraci śmierdzą populizmem ;] świat nie lubi Busha bo świat wolałby słabsze USA. Widzisz Nirtz psioczysz, że czytam GW, a tutaj poglądy mamy niemalże identyczne  tylko po cholere tak mocno popierasz tego socjaliste
|
Do góry
|
|
|
|
#524281 - 07/03/2006 17:37
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Quote:
Nieee no Panowie, tutaj popieram Nirtza Republikanie ponad wszystko Wojna z Irakiem jest dla USA bardzo korzystna gospodarczo, Demokraci śmierdzą populizmem ;] świat nie lubi Busha bo świat wolałby słabsze USA. Widzisz Nirtz psioczysz, że czytam GW, a tutaj poglądy mamy niemalże identyczne tylko po cholere tak mocno popierasz tego socjaliste
"Nieee no Panowie, tutaj popieram Nirtza Republikanie ponad wszystko Wojna z Irakiem jest dla USA bardzo korzystna gospodarczo,"
żartujesz sobie chyba jakieś liczby jakieś fakty ? - wojna kosztowała Amerykanów prawie półtora tysiąca miliardów, z czego 256 miliardów już wydano, plus 450 miliardów kosztów przez następne pięć lat, koszt leczenia i utrzymania kalekich weteranów 315 miliardów, koszt oprocentowania długów wojennych 250 miliardów, koszty gospodarcze związane z podwyżką cen płynnego paliwa 119 miliardów, etc. źródło .The New York Times Dla porównania ośmioletnia wojna w Wietnamie kosztowała USA około 600 mld.dolarów . Poza tym, ropa w USA dzięki tej interwencji staniała? Oczywiście wybryki Busha juniora będą spłacać następne pokolenia Amerykanów czego wyrazem jest gigantyczny deficyt budżetowy . i co z tego ,że Bush jest z partii republikańskiej ?
|
Do góry
|
|
|
|
#524282 - 07/03/2006 18:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
wiedziałem, że ktoś zaraz wypisze koszty wojny, ELDORADO a czy zdajesz sobie sprawe z tego jakie są zyski? czy sądzisz, że wojna to była prywatna decyzja i wybryk Busha? Odpowiedz sobie na te pytania, NYT może sobie pisać co chce, tak samo jak i GW. Śmiem twierdzić, że długofalowe zyski są i będą ogromne.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|