Moje typy na sprinty:
Skoro w sztafecie wypalili Słoweńcy to może też ktoś wypali dzisiaj z dobrym kursem.
U pań wygrana Ekholm po 25 i w 10 po 2,0.
U panów Hofer po 30 i w 10 za 2,1
Nie gram na Rusków. Z tego co wyczytałem to u nich się ostro "gotuje" po sztafecie. Z najlepszym strzelaniem nie zdobyli medalu! Wyniki biegowe to była słabizna. Jeżeli wina nie leży po stronie serwisu to znaczy, że formy nie ma. Mieli zrobić badania na zakwaszenia po sztafecia bo zawodnicy mówili, że są zmęczeni. Wiadomo, że wyników nie podali, ale może być, że zawodnicy są zajechani.
Dzisiaj mówią, że będą walczyć o medale. Ale co mają mówić.
Ja gram przeciwko nim:
Birnbacher - Ustjugow 1 (1,75) Toto
Szipulin - Hofer 2 (2,15) Sts
Jestem pod wrażeniem występu Birnbacher i Ekholm i gram na nich.
Birnbacher - Bjordalen 1 (1,7) Fortuna- biegowo Niemiec trochę lepszy, a Olek potrafi pudłować.
Ekholm - Brunet 1 (1,55) Frotuna
Henkel - Ekholm 2 (1,8) Toto
z niespodzianek to:
Zajcewa - Gregorin 2 (2,83) Fortuna
Akurat Olga wypadła najlepiej w sztafecie rosyjskiej, ale typ z gatunku przeciwko Ruskom. A Teja bardzo ładnie w sztafecie się zaprezenowała.
Poczytałem też o Ukrainie, która tak dobrze wyszła mi w wyliczeniach i się mocno na tym przejechałem. I tam to już jest krzyż postawiony. Drużyna podobno nie jest wogóle przygotowana. Byli na jakimś obozie, gdzie nie zrobili planu treningowego bo nie było śniegu. To pewnie zamiast tego siedzieli na dupach i pili