Widze że nikt nie dał jakieś daty więc ustaliłem 6-8 lipiec . Mam nadzieje że przynajmniej większości pasuje bo jak wiadomo nie da się każdemu dogodzić . Dobe zaczynamy w piątek od godziny 16 a kończymy w niedzielę o 12 . Mam nadzieje że te dwa dni nam starczy żeby każdy się upił Co do atrakcji Kretowin zapewnione jest - Boisko do piłki plażowej ( w siatkówke i w nóżke ) - Kort do tenisa ziemnego - Cymbergaj i różne gry (boxer piłkarzyki itd) - Jak ktoś będzie chciał się załapać na Karaoke czy też Dyskoteke z tym też nie ma żadnego problemu ( Dyskoteka kulturalna bez zbędnego "dresiartswa" Dobre jedzenia w knajpkach można zjeśc dobrą rybkę czy też coś azjatyckiego . Potrzebna jest wstępna liczba ilu nas będzie gdyż nie wiadomo ile już domków rezerwować . Co do dojazdów nie ma żadnych problemów . Bo dojechać każdy bez problemu dojedzie do Olsztyna lub Ostródy . Dla ludzi z Trójmiasta polecam wybrać się pociągiem pośpiesznym . Nawet jak dojedziecie wcześniej to nie będzie problemu najwyżej wcześniej rozpoczniemy w Morągu . Tak żeby poczekać na resztę ekipy w Morągu gdyż i tak doba dla nas w Kretowinach rozpoczyna się o 16 . A wiadomo nie każdy będzie wiedział jak trafić . Do Ostródy dojeżdzają też Polskie Busy jak ktoś z Gdańska nie lubi koleji to może właśnie jechać takim busem do Ostródy a potem do Morąga gdzie autobusy kursują praktycznie co 30 minut . Z Warszawy tak samo polecam do Ostródy albo bezpośrednim pociągiem do Olsztyna i z Olsztyna do Morąga Okejkami/Pksami/Pociągami . Będziemy mieli też do dyspozycji parking dla kierowców . Mam też pewien pomysł żeby na zlot przygotować koszulki które będą wliczone w zlot tak żeby każdy wiedział że szlachta się bawi , ale to tylko zależy od was czy coś takiego jest wam potrzebne .
No to zaczynamy liste chętnych -fenomen (100%)
Ps : Tu proszę tylko o listę obecnośći i pytania związane ze zlotem . Tak żeby nie narobił się nam bajzel Myślę że każdemu starczy czasu do namysłu który kończy się 6 czerwca
Mimo wszystko proponowałbym od czwartku. Trochę może niektórym niepasować, ok rozumiem. Ale niektórzy przyjadą tu kilkaset kilometrów na 2 dni? Lepiej na 3
Mr Joke
old hand
Meldunek: 11/10/2003
Cześć, dobrze że fenomen ruszyłeś z organizacją. Nie chcę już mieszać, ale czy późniejszy weekend nie byłby lepszy np. 20sty? Jak coś, na 6-8 piszę się, od piątku tak na 80%. Pzdr.
Mimo wszystko proponowałbym od czwartku. Trochę może niektórym niepasować, ok rozumiem. Ale niektórzy przyjadą tu kilkaset kilometrów na 2 dni? Lepiej na 3
Dlatego napisałem kto ile chce dni . Jak będzie odpowiednia liczba nie ma żadnego problemu np : jeden domek żeby był już nasz od czwartku .
ja będę od czwartku, prawdopodobnie rano albo południe... muszę obczaić cały plan dojazdu tam. Prawdopodobnie podróż pociągiem! Ktoś z południa również takie plany? Zapraszam na Ojroparty lub Ojrobiesiadę w pociągu
APOLLYON
Celtic Glasgow FC
Meldunek: 19/12/2003
Usilnie kombinuję jak tam być... Choć jestem już tyle lat na naszym forum, nigdy nie uczestniczyłem w żadnym "zlocie". Z różnych przyczyn. Z urlopem może być ciężko, ale dam znać odpowiednio wcześnie. "Chcieć a móc", w moim przypadku, bo będę w PL na ME przez 2 tydnie. Może być problem z urlopem w lipcu. Zajebistą motywacją jest to, że jedzie Ojro. Świetny gość. Wiele nas różni, ale my jednak, jesteśmy ponad tymi jebanymi podziałami. Kumaci zrozumieją. Pozdro dla niego. Ojro
no ja, nawet pewnie autem jade. (tylko kto nim wroci??) ale ja Polonista jestem, u mnie przed podroza kazdy musi na szczescie pocalowac szalik Poloni, to nie wiem czy bedziesz chcial ze mna jechac...
Co do tematu... najlepiej chyba wynająć dwa obok siebie domki co by blisko było. Mój pierwszy zlot, więc wiele sugerować nie będę.
I tak będzie innej myśli nawet nie dopuszczałem
@ dewoj (jak wygląda dojazd z Ostródy i z Morągu?) Rozumiem że do Kretowin ? W sezonie z Morąga kursuje tam praktycznie coś co 30 minut więc nie ma żadnego problemu .
Widze że troche osób się zdecydowało inni myślą i dadzą znać co i jak
Ja może bym jechał autem ze stolicy ale jedyne co ma wspólnego z hamerem to to że też w choj pali ps.będę wiedział w pt jak coś można jakiś patolog skład wyjazdowy zrobić.
Panowie, kto z Wrocka rusza tylek? Cholera daleko, ale jest zgoda zonki to mozna pojechac :)) Samemu troche lipa ale jakby zebrało nas sie z trzech jak ostatnim razem to moze nie było by tak źle... Mitul jak u Ciebie z obowiazkami? Wiesz mniej więcej jak to będzie wyglądać? kto jeszcze ew. chętny to dac znac bo już czasu coraz mniej
JuN
ATP & WTA Tour
Meldunek: 28/10/2004
Originally Posted By: bazyl
Originally Posted By: Aronek
Wybiera się ktoś ze Sto(L)icy?
no ja, nawet pewnie autem jade. (tylko kto nim wroci??) ale ja Polonista jestem, u mnie przed podroza kazdy musi na szczescie pocalowac szalik Poloni, to nie wiem czy bedziesz chcial ze mna jechac...
buahahahaheheheheh Bazyl to jednak Bazyl czub nad czuby!!
Panowie, kto z Wrocka rusza tylek? Cholera daleko, ale jest zgoda zonki to mozna pojechac :)) Samemu troche lipa ale jakby zebrało nas sie z trzech jak ostatnim razem to moze nie było by tak źle... Mitul jak u Ciebie z obowiazkami? Wiesz mniej więcej jak to będzie wyglądać? kto jeszcze ew. chętny to dac znac bo już czasu coraz mniej
jestem mocno na tak w kwestii zlotu czw-nd. Co do dojazdu, to jest pociąg Wro-Olsztyn za 61zł(Wro-Morąg 63zł). W Olsztynie jest browar Kormoran to może w te piwa pójśc bo Tyskie,Żywce,Lechy i inne przemysłówki już od dłuższego czasu są "niepijalne".
jestem mocno na tak w kwestii zlotu czw-nd. Co do dojazdu, to jest pociąg Wro-Olsztyn za 61zł(Wro-Morąg 63zł). W Olsztynie jest browar Kormoran to może w te piwa pójśc bo Tyskie,Żywce,Lechy i inne przemysłówki już od dłuższego czasu są "niepijalne".
O paaaniieeee. Z tego piwka możemy być dumni to mogę gwarantować. Wszystkie przemysłówki (oprócz Łomży(!)) kormoran bije na głowę.
Conrad "I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: dewoj
W Olsztynie jest browar Kormoran to może w te piwa pójśc bo Tyskie,Żywce,Lechy i inne przemysłówki już od dłuższego czasu są "niepijalne".
+1
Przydałoby się załatwić dobre, lokalne piwo zamiast ładować kasę w spasione marki piwne. Nawet jeśli ten mniejszy browar jest częścią jakiegoś dużego konglomeratu.
Co do dojazdu, to jest pociąg Wro-Olsztyn za 61zł(Wro-Morąg 63zł)
bardzo prawdopodobne, że ja nim też pojadę...
taaa... tylko ten pociag jak znam zycie jedzie 50 godzin w jedna strone po naszych drogach, to juz chyba lepiej OLT do Gdanska... mi poki co termin slabo odpowiada, wolalbym pozniej... ale moze cos sie zmieni w tej kwestii tylko malo realne... moja panna w weekendy ma szkole wiec musze zajmowac sie malym, a konczy dopiero chyba jakos w polowie lipca czy nawet pozniej - LIPA :/
Witam panowie właśnie wróciłem z Kretowin Jestem po oględzinach domków i muszę powiedzieć że robią wrażenie Pojawiło się parę zapytań czy nie lepiej rozpoczać zlot już w czwartek . Nie ma żadnego problemu gdyż właśnie dziś zarezerwowałem 3 domki rzecz jasna wszystkie obok siebie . No i jeden domek mamy już od czwartku dla tych którzy mogą Domek każdy jest 8 osobowy z prysznicem , telewizorem aneksem kuchennym grillem czy też tarasem . Co do piwa regonialnego nie ma żagnego problemu , ale to najmniejszego żeby kupić po normalnej cenie w Morągu czy też w Kretowinach , ale tu wiadomo drożej (ze swojej strony polecam Miodne) KOSZTY Za jeden domek owy właściciel chciał 400 zł , udało mi się wynegocjować po 350 zł . Czyli jak można obliczyć całość wypadu z jednym domkiem w czwartek wychodzi 2450 zł Domki razem jak łatwo policzyć mają 24 miejsca sypialne . Mam nadzieje że tyle osób się zbierze i to jest prośba do was jeśli będzie za dużo np o jeden domek pamiętajcie że zawsze można odmówić ten domek tylko tu trzeba na szybkości działać . ZALICZKA Mamy też obowiązek wpłacić zaliczkę w wysokości 30 % Czyli wychodzi 735 zł co wychodzi od osoby 30 zł ( Licze wszystko na 24 zlotowiczów ) Myślałem że sam dam radę wpłacić zaliczkę lecz takim "większym" funduszem narazie nie fukncjonuje . Więc jak ktoś jest pewny miło by było jakby napisał na PW z prośbą o numer konta oczywiście każdy kto też chce może już wpłacić całą kwotę nie ma też żadnego problemu . KOSZULKI Jak panowie i może panie myślicie na pomysł stworzenia okolicznych koszulek na zlot ? Kosz jednej koszulki by na pewno nie wyniósł więcej niż 30 zł a pamiątka na pewno by pozostała i by się całe Kretowiny dowiedziały że szlachta zawitała DOJAZD Dla tych którzy planują podróż samochodem nie ma żadnego problemu gdyż pod domkami mamy swoje miejsca parkingowe . Mam też dla każdego z uczestników przygotowaną symboliczną niespodzianke z której na pewno będzie nie lada śmiechu
W Olsztynie jest browar Kormoran to może w te piwa pójśc bo Tyskie,Żywce,Lechy i inne przemysłówki już od dłuższego czasu są "niepijalne".
+1
Przydałoby się załatwić dobre, lokalne piwo zamiast ładować kasę w spasione marki piwne. Nawet jeśli ten mniejszy browar jest częścią jakiegoś dużego konglomeratu.
Ja mogę załatwić taniej beczki z nalewakiem BK ponieważ kierowcy z tego browaru którzy to rozwożą to dobrzy znajomi z siatkówki a dyrektor jest ojcem znajomego więc jak będzie trzeba to to ogarnę w dobrej cenie. Jak brałem do siostry na ślub to był w cenie 190 zł beczka 50L.
+1
Ja mogę załatwić taniej beczki z nalewakiem BK ponieważ kierowcy z tego browaru którzy to rozwożą to dobrzy znajomi z siatkówki a dyrektor jest ojcem znajomego więc jak będzie trzeba to to ogarnę w dobrej cenie. Jak brałem do siostry na ślub to był w cenie 190 zł beczka 50L.
Dobrze by było , dowiedz się co nieco i daj mi znać
ale co chcesz wiedzieć to Ci powiem już teraz. Są różne beczki różne smaki jak będzie trzeba to butelkowe też się ogarnie.
Ja myślę że butelkowe by były lepsze , większa wygoada itd , ale to zależy od większośći myśle że narazie warto zebrać uczestników którzy na pewno zawitają a wtedy będziemy myśleć o reszcie
Panowie nie chcę być namolny , ale jeszcze nikt nie napisał po numer konta , żeby wpłacić zaliczkę w wysokośći 30 zł . Przecież nie jest to dużo , rozumiem nie każdy wie czy będzie , ale bez przesady że wszyscy ...
Myślicie że chce nas nabić na 30zł? Zawsze można sprawdzić
Po pierwsze poproszę dane do Ciebie (tel. imie nazwisko) Po drugie dane do przelewu (numer konta, imie i nazwisko) Po trzecie dane osoby z którą rozmawiałeś i zarezerwowałeś domki (tel. imie i naziwko).
kazow nie takie akcje tu odchodziły i to z ludzmi których się znało face to face chociażby znana i lubiana dzida
Ja nie mam problemu z 30 zł tylko bardziej z tym że pomyślimy że coś jest załatwione a potem przykładowo ktoś się rozpłynie a nic nie będzie dograne i zlotu nie będzie i to by mnie bardziej zmartwiło
Ja mam pytanie. Do kiedy najpóźniej trzeba dac znać czy sie będzie? Mam nadzieje, ze wpadne i kogoś z głebokiego południa też zaniesie w dalekie strony
ArtekPotito GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
ja od razu napiszę, że możesz zrezygnować z trzeciego domku, jak przyjedzie nas 16 osób to będzie ogrooooomny sukces, na 24 osoby nie ma co liczyć, nie ma na to żadnych szans
Originally Posted By: mankiet
zaliczka wplacona,wstepnie oczywiscie bede jechal autem i mam miejsca:)
Podłączam się do pytania do kiedy trzeba się zdeklarować i wpłacić zaliczkę.
ps.Sądząc po zainteresowaniu, myślę że Artek ma rację dwa domki (na 16 osób) spokojnie wystarczą. ps2.pytanie do stałych bywalców zlotów ile osób maksymalnie było na zlocie?
Myślicie że chce nas nabić na 30zł? Zawsze można sprawdzić
Po pierwsze poproszę dane do Ciebie (tel. imie nazwisko) Po drugie dane do przelewu (numer konta, imie i nazwisko) Po trzecie dane osoby z którą rozmawiałeś i zarezerwowałeś domki (tel. imie i naziwko).
W mediach ukraińskich pojawił się niedawno news, że aby dokończyć budowę stadionu we Lwowie zrobiono nieoficjalną składkę na jednym z polskich forów bukmacherskich.
Nieoficjalnie doniesiono również, że brakowało 120 Hrywn (około 60zł).
czyli jak weszło to zlot mamy za free gorzej jak wtopa
Ludzie zazwyczaj chwalą się sukcesami a porażki ukrywają a że fenomena nie już dłuższy czas to na pierwszą opcję bym nie liczył,,,,no chyba że to ta zapowiadana niespodzianka
Dzięki za zaufanie Panowie dopiero praktycznie wyszedłem ze szpitala... bo ciągle musiałem czuwać wam się nigdy cieżka sprawa nie zdarzyła ? Jutro ogarnę wszystko i napiszę więc spokojnie ...
To jest forum bukmacherskie,niektórzy ludzie sami sobie ufać nie mogą a co dopiero 'obcym' , więc nie ma się co dziwić różnym domysłom - trochę wałków było, więc nie bierz tego do siebie Dobrze że się odezwałeś, bo zlot ważniejszy niż te zaliczki
To jest forum bukmacherskie,niektórzy ludzie sami sobie ufać nie mogą a co dopiero 'obcym'
dobre i prawdziwe
Originally Posted By: eroll
Dobrze że się odezwałeś, bo zlot ważniejszy niż te zaliczki
zajebisteee
dobra panowie czas coś konkretnego pisać: kto jedzie i czy w ogóle będzie zlot. Ja muszę kierowniczce dać znać wcześniej, tak do 20go czerwca, że nie może na mnie liczyć od środy do poniedziałku na początku czerwca. Pewnie nie jestem sam, który chce konkrety od Was słyszeć. Termin jest jaki jest i tu się mało co zmieni, więc...
ArtekPotito GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
no nic, ponieważ ja nie mam czasu na decyzję, a nie ma konkretów to ja zgłaszam się na turniej który jest w ten weekend, może akurat mnie tam nie wezmą to wtedy przyjadę
Jeśli się nie mylę to mieliśmy mieć zlot w tych domkach?
To jeśli tak, to nie ma tam żadnej rezerwacji dla naszego forum.
Ogólnie rozmawiałem z niezwykle miłym człowiekiem, który naprawdę się zmartwił naszym problemem. Niestety pierwsza podstawowa rzecz jaką mi powiedział, że nie wyraziłby zgody na zlot, gdyż właściciele domków życzą sobie rodziny z dziećmi.
Podał mi też dwie inne lokalizacje "domków w Kretowinach" choć jak zapewnił ta strona to jego oferta.
Jest na tyle miłym człowiekiem, że powiedział że zadzwoni do pozostałych "znajomych po fachu" czy przypadkiem tam nie wylądowaliśmy.
Oddzwoni do mnie do jutra włącznie. Tyle udało się ustalić.
Jeśli się nie mylę to mieliśmy mieć zlot w tych domkach?
To jeśli tak, to nie ma tam żadnej rezerwacji dla naszego forum.
Ogólnie rozmawiałem z niezwykle miłym człowiekiem, który naprawdę się zmartwił naszym problemem. Niestety pierwsza podstawowa rzecz jaką mi powiedział, że nie wyraziłby zgody na zlot, gdyż właściciele domków życzą sobie rodziny z dziećmi.
Podał mi też dwie inne lokalizacje "domków w Kretowinach" choć jak zapewnił ta strona to jego oferta.
Jest na tyle miłym człowiekiem, że powiedział że zadzwoni do pozostałych "znajomych po fachu" czy przypadkiem tam nie wylądowaliśmy.
Oddzwoni do mnie do jutra włącznie. Tyle udało się ustalić.
Tak więc czekamy na wyjaśnienia fenomena.
Ja pierdole, no aż się nie chce wierzyć....
Panowie dobra ja zorganizuje zlot zaliczka po 100 zł ale szykuje dla was jeszcze większą niespodziankę niż fenomen...
A tak na poważnie to może Piostar nie zmieniając lokalizacji poszukamy jednak tam tych domków, żeby to zorganizować ?
Jeśli uczestnicy zlotu wyrażą taką ochotę, nie ma problemu.
Niemniej chwilkę poczekajmy, zdaje sobie z tego sprawę, że mało czasu...
1. może fenomen wyjaśni 2. jestem w kontakcie z gościem (może się wyjaśni) 3. rozmawiam z innymi osobami na temat innych lokalizacji 4. termin również możemy w razie czego zmienić
Dajmy sobie czas do końca tygodnia i postaram się już zająć tym od poniedziałku osobiście.
Singapur to nic innego jak anglojęzyczna nazwa Sochaczewa,,,co by ułatwić wymowę ,wszak 'ch' i 'cz' są dość problematyczne. Też się piszę , dużo pozytywów słyszałem.
po jaką cholerę komentujecie i to w tak kiepskim stylu (Synu, wojbest1987?). Rozumiem, że przez te wszystkie lata jakie spędziliśmy na forum, wiele razy mogliśmy doświadczyć 'kariero-zarobkowiczów', ale od razu człowieka od oszustów nazywać i to otwarcie na forum? Zastanówcie się... bo ferować wyroki przychodzi na forum bardzo łatwo.
a gdyby tak: 'faktycznie' okazało się że jakaś tragedia dotknęła fenomena i nie jest w stanie jeszcze zaprzątać sobie głowy zlotem?
po jaką cholerę komentujecie i to w tak kiepskim stylu (Synu, wojbest1987?). Rozumiem, że przez te wszystkie lata jakie spędziliśmy na forum, wiele razy mogliśmy doświadczyć 'kariero-zarobkowiczów', ale od razu człowieka od oszustów nazywać i to otwarcie na forum? Zastanówcie się... bo ferować wyroki przychodzi na forum bardzo łatwo.
a gdyby tak: 'faktycznie' okazało się że jakaś tragedia dotknęła fenomena i nie jest w stanie jeszcze zaprzątać sobie głowy zlotem?
I kurrr... nie mieszajcie tematów z biletami.
pozdr
Rozumiem jakby sie fakty zgadzaly chlop byl na miejscu, wstepna rezerwacja i cos wypada. Spoko
Ale mam info ze nikt tam o nim nie slyszal a chlop mowil ze zarezrowal wstepnie domki. Takze sorry.
nie no pozwole sobie wtrącić swoje trzy grosze - skąd wiesz że typ któy tam dzwonił i niby weryfikował przedzwonił wszystkie możliwe ośrodki w Kretowinach. Jak znam miejscowości wakacyjne to jest ich tam od ciula i nie wszystkie musza mieć swoje strony internetowe.
Gość pośwęcił swój własny czas, szykował jeszcze jakieś niespodzianki a teraz wieszacie na nim psy bo mu coś wypadło nie przesadzajcie...
Bo tak widzę każdy narzeka i nie komu się zabrać za to, wszyscy chętni ale na gotowe. Ja jestem w trakcie poważnych zmian i nie mam czasu wszystkiego doglądać.
Sprawa z Kretowinami wygląda tak. W wybranej lokalizacji nikt o nas nie słyszał, w dwóch pozostałych lokalizacjach nikt o nas nie słyszał - czy są tam inne domki, nie wiem - nie znam miejsca.
W każdym razie rezerwacja tam gdzie miał być zlot - nie istnieje i to jest fakt niepowtarzalny. Zaliczki zapewne będą iść tygodniami w końcu jak widać chłop nie ma głowy teraz do takich rzeczy. Pewnie zapomni jak o rezerwacji.
Jeśli chcecie zlot to podaje możliwości wyboru:
a) Oława - http://meteor-turystyka.pl/nadlesnawoda-bystrzyca,bystrzyca.html (wynajem minimum 7 dni, ale może da się zrobić na 4 dni)
Ja z chęcią bym się wybrał na kolejny zlot, lecz niestety nie w tym terminie Jak teraz nie wypali to mam nadzieję, że kolejna data będzie bardziej przystępna.
Trzeba bylo nie krasc, to moze do dzisiaj byliby na rynku...
Kraść? To nie jest złodziejstwo. Błąd pracownika, to jest równowartość tego co 80% robi tutaj na forum i szuka błędów bukmachera w wystawianiu kursu...też powinniście pisać maila do i informować o takim błędzie, a nie obstawiać to i jeszcze po zdarzeniu od razu wypłacać i pózniej mieć pretensje i płakać na forum jak wypłatę wstrzymują.
Meldunek: 19/07/2004
Originally Posted By: Cendruś
Originally Posted By: Big_star
Trzeba bylo nie krasc, to moze do dzisiaj byliby na rynku...
Kraść? To nie jest złodziejstwo. Błąd pracownika, to jest równowartość tego co 80% robi tutaj na forum i szuka błędów bukmachera w wystawianiu kursu...też powinniście pisać maila do i informować o takim błędzie, a nie obstawiać to i jeszcze po zdarzeniu od razu wypłacać i pózniej mieć pretensje i płakać na forum jak wypłatę wstrzymują.
CO ??
Buk to nasz główny rywal, i toczymy z nim walkę a Twoja sytuacja jest kompletnie 180% inna, bo miałeś świadomość że nie winna pracownica wydała źle, jakbyś miał chodź trochę szacunku i honoru to byś inaczej zrobił, było minęło ale nic w przyrodzie nie ginie.