#538716 - 23/03/2006 09:38
Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/11/2005
|
Juanka i Nirtz, bardzo przepraszam, że przeszkadzam w dyskusji , ale tytuł jest taki a nie inny tego tematu, więc może troche więcej luzu a nie agresji.. Nazwę proponuje: POROZUMIENIE PONAD PODZIAŁAMI (3XP) POROZUMIENIE POLAKÓW PODNAD PODZIAŁAMI (4XP) Zaproponujcie coś innego i w końcu ustalmy coś dzisiaj, najpóźniej do piątku, przed weekend nt. logo i programu, takie podstawy, na przyszły tydzień rozsyłanie list poparcia i za dwa tygodnie mamy wniosek o zarejestrowanie partii. Aborcja jest sprawą ważna, ale niestety musi poczekać... 
|
Do góry
|
|
|
|
#538717 - 23/03/2006 09:41
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
GSE za dlugie te nazwy dla mnie...
"Kocham Polskę"
lub
"Dobra Polska"
|
Do góry
|
|
|
|
#538721 - 23/03/2006 09:51
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
skrót PdP to raczej nie bo będzie rowijany jako "przydupasy"  "Górą Ojczyzna"  i skrót ładny "GO" - łatwo zaprojektować logo i ma w sobie dużo energii...no i ile reklamy na quasi..gogogogogogo....  Biszop  za wypowiedź...zgadzam się w całej rozciągłości pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#538724 - 23/03/2006 10:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Quote:
ja bym proponował nie tykanie spraw ideologicznych bo tu spory będą bardzo emocjonalne i kompromisu być nie może; dyskusja o podatkach, gospodarce, życiu materialnym człowieka TAK!! dyskusja o aborcji, eutanazji, stosunkach państwo kościół, gejach itd. NIE!!
Ale nie może być partii, która nie mówi o aborcji, eutanazji, stosunkach państwo kościół, gejach itd. I dlatego pomysł "partii ponad podziałami" jest z góry skazany na porażkę.
PS. Skrót PPPP będzie się kojarzył z Polską Partią Przyjaciół Piwa
|
Do góry
|
|
|
|
#538725 - 23/03/2006 10:03
Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa) *DELETED*
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#538726 - 23/03/2006 10:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/11/2005
|
Tematy typu aborcja, eutanazja, gwałty, państwo-kościół, geje, lesbijki, zostawmy na później... są ważne, nie przecze, ale jeśli chcemy zarejestrować partie nie są tematami najważniejszymi... najpierw nazwa, logo i 1000 podpisów, bez tego nie ma partii więc takie gadanie nic nie wnosi...
Dogadajmy się co do nazwy i logo - reszta potem!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#538729 - 23/03/2006 10:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Ja myślę tak. Do północy każdy przedstawia swoje propozycje, później robimy sondę i wybieramy nazwę, która zdobędzie najwięcej głosów. Mankamentem może być to, że bedą głosować osoby postronne i może wygrać nazwa najmniej pożądana  Ja podtrzymuję swoją Nową PolskęLogo błękitno - białe jak najbardziej. Kolory neutralne i dobrze się kojarzące. Chociaż ne wszędzie, na Ukrainie "błakytnyj" (czyt. błękitny), to inaczej gej  Myślę jednak, że w Polsce nikt takich skojarzeń nie będzie mieć 
|
Do góry
|
|
|
|
#538734 - 23/03/2006 10:40
|
old hand
Meldunek: 21/01/2006
|
Quote:
Igor nie pisz nic do mnie bo nie bede z toba dyskutowac zacznij szanowac ludzi to wtedy mzoesz sie do mnie odezwac na razie jestes dla mnie zerem
Dlaczego Ty nie mozesz byc choc raz lepsza i szanowac innych, nawet tych ktorzy maja inne poglady od Twoich? Nikt nie zginie od tego, ze Igor przekazal swoje "drastyczne" zdanie. Oczywiscie nie zgadzam sie z jego pogladami, ale niepotrzebnie robisz szum za kazdym razem, gdy ktos pisze inaczej niz bys chciala. Miala byc partia ponad podzialami.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|