#538797 - 23/03/2006 21:02
Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Wzór zgłoszenia partii do ewidencji paretii politycznych mam.
Co do statutu: Statut partii politycznej określa jej cele, strukturę i zasady działania, a w szczególności:
1) nazwę, skrót nazwy i siedzibę partii,
2) sposób nabywania i utraty członkostwa,
3) prawa i obowiązki członków,
4) organy partii, w tym organy reprezentujące partię na zewnątrz oraz uprawnione do zaciągania zobowiązań majątkowych, ich kompetencje oraz czas trwania ich kadencji,
5) tryb dokonywania wyboru organów partii i uzupełniania składów tych organów,
6) sposób zaciągania zobowiązań majątkowych, uzyskiwania środków finansowych oraz tryb sporządzania i zatwierdzania informacji o działalności finansowej partii,
7) zasady tworzenia i znoszenia terenowych jednostek organizacyjnych partii,
8) zasady dokonywania zmian statutu,
9) sposób rozwiązania się partii oraz tryb połączenia z inną partią lub innymi partiami.
2. Statut partii politycznej uchwala zgromadzenie ogólne członków partii lub zgromadzenie ich demokratycznie wybranych przedstawicieli
|
Do góry
|
|
|
|
#538802 - 23/03/2006 22:56
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
tak poważnie to właśnie myśle że nowa partia powinna przejąć cały elektorat PJKM owkors bez JKM moje techniczne studia nie przydadzą się partii zbytnio no ale tu nie o to chodzi. Najważniejszy jest rozgłos i propaganda. Ale najpierw trzeba stworzyć podstawy, stworzyć program a później zbierać wpisy
Będziesz ministrem infrastruktury/transportu 
|
Do góry
|
|
|
|
#538803 - 23/03/2006 23:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
studiuje energetyke  geometria wykreślna, elektronika, elektrotechnika, termodynamika, mechanika płynów czyli wszystko co na studiach inżynierskich najgorsze  a tak poważnie nie trzeba być ekonomistom żeby znać się na ekonomii. Tak samo jak lekarz nie musi być od razu ministrem zdrowia, jedno jest pewne będziemy partia która będzie miała najlepszych speców od hazardu i bukmacherki na świecie, proponuje wpłacić budżet do hilla zagrać pewniaka za 1,20 i wypłacić  oczywiście zwrotem na karte w ineligo i od razu powołać komisje w sprawie blokad inteligo  A tak poważnie jestem zainteresowany i przydam się napewno 
|
Do góry
|
|
|
|
#538806 - 24/03/2006 07:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Chciałbym nieśmiało zapytać dlaczego PIEWCY Jarosława K i jego PISu tak ochoczo wchodza w inicjatywę powstania nowej partii ?
Macie swojego idola,wg was jest to mąż stanu,autorytet,superuczciwy polityk.
Chcecie wiec zdradzić swojego politycznego bożka czy też siadacie OKRAKIEM ?
Oby was od tej pozycji coś nie zabolało.
Nie chcemy w Nowej Polsce ani jednego darmozjada,zwanego politykiem,ani również jego fanatycznych wyznawców.
|
Do góry
|
|
|
|
#538807 - 24/03/2006 07:38
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
ja chętnie do Ministerstwa Infrastruktury / budownictwa... jerome od energetyki itp. a ja od budownictwa tez miałem "kreskę"  pozdrawiam aha..a nie razi Was to że słoneczko już było? 
|
Do góry
|
|
|
|
#538810 - 24/03/2006 08:09
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
aamkwish , chyba nie pijesz tego do mnie  , nie jestem żadnym piewcą Pisu , a partia ta ze względu na socjalistyczne zapędy jest daleko od moich politycznych ideałów.Co nie oznacza ,że potępiam w czambuł tak jak Ty wszystkie ich działania, rząd Macinkiewicza jest np.wg.mnie jak dotąd najlepszym rządem od ostatnich 16 lat , pozytywnie oceniam również postawę Kaczyńskiego na arenie miedzynarodowej. . Poza tym w tworzeniu nowej partii nie jesteś moderatorem  ,żeby kogoś wykluczać ,bo takie masz widzimisie więc zluzuj z tymi atakami.  ,które do niczego nie doprowadzają , a tylko nas dzielą na wstępie .
|
Do góry
|
|
|
|
#538811 - 24/03/2006 08:23
|
Carpal Tunnel
|
Uderz w stół.....hehehe
Jak widzisz istotna róznica,bo ja ,potepiam w czambuł WSZYSTKIE działania darmozjadów,bedących w tej chwili u władzy,jak i tych ,którzy te władzę sprawowali.
Twierdze z całą stanowczością,ze w nowej partii nie potrzeba przyczółków prokaczych,ani innych,bo to własnie bedzie powodem podziału.
|
Do góry
|
|
|
|
#538812 - 24/03/2006 08:34
|
Joker
|
odezwałem się , bo dałeś Swojego posta pod moim poza tym GSE wyrażnie określił i się z tym zgadzam ,że członkami nowopowstałej partii nie mogą być ludzie z innych partii , więc pisowców . platformowców , sldowców w Naszej partii nie będzie , a kazdy ma poglądy na rzeczywistość takie jakie ma , więc chyba nie chcesz te poglądy te inne od Twoich sobie zawłaszczyć  , mnie na przykład nie przeszkadza , że w Naszej partii może być np. odgdod, czy zoRro choć światopoglądowo różnię się od nich znacznie . POZDRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#538813 - 24/03/2006 08:42
|
Joker
|
i jeszcze apropos darmozjadów , amkwish  no co Ty ,to jeszcze nie ten etap  znasz się choć trochę na polityce? darmozjady w partii pojawiają się wtedy kiedy partia odnosi sukces , a nasza droga do sukcesu jest jeszcze bardzo bardzo daleka , najwazniejszym teraz dla nas zadaniem jest się wzajemnie nie gasić i działać  POZDRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#538814 - 24/03/2006 10:05
|
Carpal Tunnel
|
Eldorado,chyba nieuważnie przeczytałeś "roots" :-) w temacie "politycznym"(tym głównym).
Tam porozumiałem sie również z Emrodem,którego poglady na pewne sprawy sa jakze dalekie od moich.
Szukalismy jednak tego co łaczy,a nie dzieli i znaleźlismy sporo,por ejemplo: podatek liniowy,zmiany w "penitencjarce",ochronie zdrowia i parę innych.
Tak wiec ja optuje za tym,by w naszej partii panowała wolność światopogladowa i wielość pogladów zarazem***.
To,co ma łaczyć to przede wszystkim to,ze ludzie dotychczas nie ubabrani w brudach tzw.polityki chcieliby popracować razem w sposób z gruntu uczciwy i fachowy.
Ja na przykład nie bedę sie sprzeczał z Emrodem,co do tego czy Olo Kwaśniewski powinien siedzieć czy nie,bo zamiast tracić czas na niekończące się dywagacje o d**** Maryni,lepiej,zebyśmy wspólnie przedstawili np.założenia do zmian w systemie ubezpieczeń zdrowotnych.
Reasumując,ja jestem otwarty na kazdego,kto nie miał do tej pory zadnych zwiazków z polityką,ale za to jest normalnym,uczciwym człowiekiem,który ma do zaoferowania swoją wiedzę i poglady,które ja potraktuje z szacunkiem.
Tak wiec łaczmy ludzi ,a nie ich poglady :-)
***jestem przeciwny szufladkowaniu typu lewica-prawica,konserwatywny-liberalny.....nie dajmy doklejać sobie etykietek.
|
Do góry
|
|
|
|
#538815 - 24/03/2006 10:08
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
mnie na przykład nie przeszkadza , że w Naszej partii może być np. odgdod, czy zoRro choć światopoglądowo różnię się od nich znacznie .
POZDRAWIAM
co nas różni światopoglądowo?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|