#538818 - 24/03/2006 10:45
Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Quote:
Jeszcze co do loga zrobiłem pomysł odgdoga
 Heh zbyt dziecinne mi się wydaje.
Mi się podoba. Zrobiłbym tylko gradienta błękit - biel lub w drugą stronę, pod kątem jakieś 40 stopni w prawo.
Wydaje mi się, że takie logo może przykuć uwagę, bardziej niż tamto. ale poddam się woli większości
|
Do góry
|
|
|
|
#538819 - 24/03/2006 10:54
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#538820 - 24/03/2006 10:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/06/2001
|
Quote:
Chciałbym zaznaczyć że pjkm chce płatnej nauki, co jest nie do przyjęcia, gdyż nie można odbierać ludziom mniej zamożnym prawa do kształcenia się. Chce też dodrukować pieniądze, co też nie jest najlepszym pomysłem. Pozdrawiam i powodzenia.
Mit -bezpłatne studia ,gdyby ich nie było ,dzieci z biednych rodzin nie mogłyby studiować ..
2/3 młodzieży jednak nie studiuje. Jest to niemal wyłącznie młodzież z rodzin ubogich .Bogaci zawsze swoje dzieci za łapówkę upchną ! Co to oznacza ? Oznacza to że mniej zdolne dzieci z biednych rodzin idą do pracy mając 18 lat i płacą ciężkie podatki na bezpłatne studia dzieci z rodzin bogatych. Czyli państwo okrada pieniądze biednym i daje bogatym. Potem połowa absolewntów wyjeżdza pracować za granicę a biedni niedouczeni tyrają dalej . A ztym dodrukowaniem pieniędzy to nic mi nie wiadomo 
|
Do góry
|
|
|
|
#538822 - 24/03/2006 11:01
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Jeszcze co do loga zrobiłem pomysł odgdoga
 Heh zbyt dziecinne mi się wydaje.
Mi się podoba. Zrobiłbym tylko gradienta błękit - biel lub w drugą stronę, pod kątem jakieś 40 stopni w prawo.
Wydaje mi się, że takie logo może przykuć uwagę, bardziej niż tamto. ale poddam się woli większości
Pokazałem właśnie 3 projekty log (?!) byłej członkini jednej z partii.
Jej podba się pomysł trzeci. "husaria" jej nie pasuje, ze względu na: 1. nikłą znajomość historii przez ludzi (nie wszyscy mogą kojarzyć husarię) 2. kolorystykę
|
Do góry
|
|
|
|
#538823 - 24/03/2006 11:03
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
@ odgdod światopoglądowo jestem konserwatywnym liberałem czyli najogólniej rzecz ujmując wyznaję konserwatywne zasady w życiu społecznym , a liberalne w gospodarce .Czytając Twoje posty tu na forum stwierdzam ,że występują między nami duże rozbieżności w poglądach społecznych , ale nie miejsce i czas na to żeby to tu rozstrząsać , lepiej skupmy się na wartosciach pod ktorymi obaj mozemy się podpisać w programie Naszej partii
POZDRAWIAM
Tak się słada, że ja też jestem konserwatywnym liberałem Największą różnicą między nami jest chyba stosunek do obecnych władz 
|
Do góry
|
|
|
|
#538824 - 24/03/2006 11:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Słoneczko ?
Nie !!!
UW,Polsat.....wystarczy,odpada w przedbiegach.
Co do "husarskiego" symbolu tez bym sie nie upierał,wystarczą,moim zdaniem,odpowiednio oryginalne 2 literki:-)
NP
|
Do góry
|
|
|
|
#538828 - 24/03/2006 11:35
|
Carpal Tunnel
|
Myślę, że sprawy nazwy i logo są lub wkrótce będą załatwione. pora przejść dalej
Moja wersja programu: Moja wizja państwa:
1. Sprywatyzować prawie wszystko ( z wyjątkiem wyjątkowo ważnych strategicznie przedsiębiorstw/ firm/ itp) 2. Prywatne ubezpieczneia zdrowotne. ale obowiązkowe (nic tak jak wolny rynek nie wpływa na spadek cen i wzrost jakości usług) 3. Prywatne, obowiązkowe ubezpiecznie społeczne (j.w.) 4. Prywatne obowiązkowe ubezpieczenia emeryntalno, rentowe 5. prywatne, obowiązkowe szkolnictwo 6. Działalność państwa ograniczyć do roli "nocnego stróża" 7. Z budżetu opłacać: administrację, wojsko, sądy, policję, straż pożarną itp 8. Wprowadzić prawdziwą wolność gospodarczą 9. Zlikwidować biurokrację 10. Możliwość załatwiania wszystkich spraw z swamorządami/ państwem przez internet 11. Rewizja wszystkich rent i emerytur 12. ograniczać cały "socjal"; wprowadzić możliwość śledzennia bezrobotnych, czy na pewno szukają pracy (przez x czasu nic nie zrobiłeś, żeby znaleźć pracę ----> tracisz przywileje; mieliśmy dla ciebie x ofert pracy, nie skorzystałeś -----> tracisz prawo do zasiłku) 13. walka z psimi kupami (bezwględne mandaty) 14. Zawodowa armia. (po co co rok tracić pieniądze na szkolenie od podstaw?) 15. System podatkowy prosty i przejrzysty. podatek liniowy lub "łagodna progresja" (coś pomiędzy liniowym, a obecnym z przsunięciem w kierunku liniowego). 16. Zostawić/wprowadzic ulgi mające charakter stymujujący gospodarkę, w tym całkowicie zwolnić od podatków dochody firm które sa inwestowane. 17. Pensje dla posłów, rządu uzależnione od "wyników finansowych państwa" 18. Jedyny socjal jaki ja widzę: a) pensja minimalna (musi być; przy pracach dla niewykwalifikowanych pracowników nie mają oni szans na awans, podwyżkę) b) dla osób z naprawdę niskimi dochodami wprowadzić system dopłat do ubezpieczeń czy szkolnictwa. W przypadku wykrycia oszustwa -> oddajesz wszystko co dostałeś wraz z odsetkami
Otwartymi zostają sprawy: 1. systemu edukacji 2. aborcji 3. stosunku do par homoseksualnych 4. inne, których w tej chwili nie wymyśliłem
Jak ktoś się nie zgadza czekam na rzeczową dyskusję. Czekam również na nowe propozycje; kolejność punktów stosunkowo przypadkowa
|
Do góry
|
|
|
|
#538829 - 24/03/2006 11:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/11/2005
|
Mogą być dwie litery, ale fontem zrobionym na "łące"...  Zbyszek podaj nazwe fontu... Jeśli zgodzimy się, że litery na początek zamiast logo, to kolory zostają: niebieski i czerwony?
|
Do góry
|
|
|
|
#538835 - 24/03/2006 12:11
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Po psich kupach dodałbym surowe kary dla pijanych kierowców... i stadionowych chuliganów, oraz dla wszelkiej maści bandytów, więzienie to nie wczasy (z prawem jazdy).
Rodzina opłaca pobyt skazanego na więzienie, jeśli tego nie robi musi on pracować - prawo jest równe dla wszystkich - wypadek spowodował sędzia czy minister, nauczyciel czy bezrobotny nie ma to znaczenia idą siedzieć a raczej pracować!
Zgadzam się! imunitet bym zostawił, jednak w zmienonej formie.
Nie wszyscy wiedzą, ale imunitet nie ma służyć jako "ochrona" przed sądami (niestety często tak jest używany). Imunitet ma służyć jako ochrona przed naciskami osób trzecich. I w takiej formie powinien pozostać
|
Do góry
|
|
|
|
|
|