Strona 1 z 15 1 2 3 ... 14 15 >
Opcje tematu
#538616 - 21/03/2006 21:10 Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/11/2005
Czekam na propozycje od wszystkich, którzy są zainteresowani... bez głupich tekstów, moderatorzy będą usuwać debili bluzgających na prawo i lewo...
Chcę razem z Wami coś zmienić, aby było normalniej albo po prostu normalnie... mam dość tego co się dzieje, rozmawiając zawsze można się dogadać, czego najlepszym przykładem jest moja metamorfoza w dziale Polityka.
Czekam na zgłoszenia... wspólnie opracujmy program, dla każdego zrozumiały i przystępny, poprawmy tą Polskę jeśli elity wybierane od 16 lat nie potrafią tego zrobić...

Do góry
Bonus: Unibet
#538617 - 21/03/2006 21:21 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
kolo232 Offline
stranger

Meldunek: 18/03/2006
Do programu partii i jako hasło sztandarowe bym coś takiego wrzucił:
Jak to Jarek mówi trzeba najpierw zlikwidować jakis układ. Tylko ja nie wiem jaki. Jak wy wiecie to nawet dobre hasło wyborcze by było.ZLIKWIDUJEMY UKŁAD!!!

Do góry
#538618 - 21/03/2006 21:36 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
kolejne haslo dzieki któremu na pewno wygramy:
PIENIĄDZE DLA BIEDNYCH, WIĘZIENIA DLA ZŁODZIEJI!
NIECH PRAWO ZNACZY PRAWO A SPRAWIEDLIWOŚĆ SPRAWIEDLIWOŚĆ
ZŁODZIEJ I AFERZYSTA MA BYĆ ZA KRATAMI A NIE CHODZIĆ PO ULICACH I PATRZEĆ LUDZIOM W OCZY!!
800 ZŁ MIESIECZNIE DLA KAŻDEGO KTO NIE MOŻE ZNALEŹĆ PRACY!!

trzeba zacząc trochę populistycznie inaczej nie uda się wygrać żadnych wyborów

Do góry
#538619 - 21/03/2006 21:38 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
ja bym proponował postawić na braterstwo

Do góry
#538620 - 21/03/2006 21:40 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Ja natomiast wystrzegałbym się powiązań rodzinnych...

Do góry
#538621 - 21/03/2006 22:15 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
Jedyna partia do której mógłbym wstąpić/ zaangażować się to partia oparta na poglądach Nozick'a i Smith'a.

Ja nominuję siebie na Ministra Sprawiedliwości

Program:
1. Wszyscy więźniowie (z wyjątkiem wyjątkowo niebezpiecznych) pracują na siebie (przy budowie autostrad, sprzątania (zamiast firm sprzątających), możliweby były "prywatne więzienia"))!
2. Usprawnieie wymiaru sprawiedliwości (przede wszystkim wspieranie sądownictwa polubownego)
3. Oddzielenie Funkcji Ministra Sprawiedliwości od Prokuratora Generalnego
4. Zwiększenie konkurencyjności wśród zawodów prawniczych

To z grubsza takie postulaty, które właśnie mi wpadły do głowy. Ale jestem otwarty na nowe pomysły.

Osobiście apeluję o nieprzyjmowanie Nirtz'a do nowej partii. Powód ----> patrz posty w temacie Polityka

Do góry
#538622 - 21/03/2006 22:25 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

odgdog nie można nikogo skreślać... nie chodzi mi o partie lewicową ani prawicową, chcę ludzi, którzy coś tu zmienią, poglądy dla mnie nie mają znaczenia, i moim zdaniem to jest całkiem fajne a napewno inne...

ad. 1. - mogą nie pracować, ale niech ich rodzina utrzymuje jak ich nie stać to koleś zapierdala aż miło...

Z resztą postulatów się zgadzam w 100%.

Listę postulatów proponuje opracować w przyszłym tygodniu...
teraz należy je zgłaszać...

Ludzie do roboty, naprawmy NASZĄ Rzeczpospolitą!!!

Do góry
#538623 - 21/03/2006 22:46 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
Ja mogę być skarbnikiem partii. Obiecuję że żadnych szwindli niebedę robił. No chyba że niezałatwicie mi posady w BOŚ-iu to wtedy dokładnie liczcie swoją kasę:)

Do góry
#538624 - 21/03/2006 22:54 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

kolejna osoba nie chce mnie w partii
super, bo jezeli to ma być klon układu, salonu, unii wolnosci, KLD, SLD to absolutnie nie che tam być

moje postulaty:
1. totalne rozliczenie z "układem", złodziejami i aferzystami ostatnich 16 lat, uczciwi moga spac spokojnie;
2. pańtwo nowoczesne w tradycji: nowa konstytucja z zagwarantowaną klauzula sumienia i katalogiem praw niezmienialnych;
3. nastawienie na wolny rynek i przedsiębiorczośc wzorem państw odnoszacych sukces (Irlandia, tygrysy azjatyckie) ale koniecznie bo gruntowynym oczyszczeniu państwa (lustracja, dekomunizacja, urząd antykorupcyjny itd.);

Do góry
#538625 - 21/03/2006 22:57 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

W Biurze Ochrony Środowiska?

Dobra a tak na poważnie, słucham propozycji na tameat logo, co ma w nim być... jakie kolory, spróbuje coś zrobić i roześle do zaakceptowania (albo do uwag zwrotnych)...

Tak jak pisałem wcześniej - wszystkie opcje polityczne - od Emroda do Nirtza (to chyba wyczerpuje temat, nie ma chyba nikogo za samogonem)...

Zrobie listy z logo i nazwą partii wyśle na Wasze domowe skrzynki potem zostanie tylko zebrać 1000 podpisów (nie jak Begerowa martwe dusze popierające) tylko uczciwie więc lepiej będzie jak podpisów byłoby więcej jeśli komuś przyjdzie głupi pomysł do głowy, jeśli przyjdzie napisze o tym tutaj... a jeśli pisze, że napisze, to napisze, bo nie jestem jak partia która jak mówi to mówi...

Do góry
#538626 - 21/03/2006 23:13 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Nirtz ja Ciebie tam widze i chyba Emrod (chociaż ręczyć nie moge) także się zgodzi... Eldorado pewnie też by Ciebie tam widział... Conrad także...

Moim pomysłem nie jest partia lewicowa, prawicowa, centrowa, narodowa jest to raczej partia, która chce coś zmienić w tym zapyziałym kraju... np. koniec jazdy po pijaku, koniec wczasów w więzieniu, koniec immunitetu, koniec rządowej kliniki, koniec darmowych przelotów, koniec dopłat do mieszkania dla ministrów, koniec ustawianych przetargów, koniec PRL i jej mutacji bez względu na kolejny numer III czy IV, to ma być Rzeczpospolita... zapraszam wszystkich, którzy chcą zmiany... jak się nie uda to będzie przykro, chciałbym aby udało się chociaż do końca kwietnia uzyskać wpis o tym, że mamy partie... nie chce żadnych składek... chce coś zmienić, jak się nie uda to zwątpie w uczestników tego forum i tylko tyle... nic więcej... zwątpie w to, że Polacy chcą zmian, może jednak wolą awantury i zniszczenie.... chcę ludzi normalnych chcących zmian... chcę dobrej sprawiedliwej Polski...

(Ładnie napisałem )

Do góry
#538627 - 21/03/2006 23:22 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
odgdog Offline
Carpal Tunnel

A jak będzie i Nirtz, i Emrod, to jakby wyglądały poglądy PPI na przykład na związkiu partnerskie?

Do góry
#538628 - 21/03/2006 23:24 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
domin Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 16/08/2002
Nirtz, Emrod i Conrad hahaha dobre sobie Przecież to piorunująca mieszanka Swoją drogą już nie mogę się doczekać pierwszego zjazdu PPI Kuźwa, ale będzie sieczka

Do góry
#538629 - 21/03/2006 23:32 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

odgdog myślę, że nie ma problemu... stanowisko byłoby do przyjęcia pewnie dla jednej i drugiej strony, tolerancja... Polska zawsze była krajem tolerancyjnym... na latarniach ani na drzewach nie wiszą wspólnie komuniści ani homoseksualiści, jedni i drudzy stanowią mniejszość a jako mniejszość muszą mieć zagwarantowane swoje prawa i generalnie mają (pochody pierwszomajowe i tęczowe demonstracje).

Zresztą czy codziennie widzisz dwóch facetów całujących się namiętnie np. na przystanku? Ja osobiście widuje ich tak często jak pochody zatwardziały komunistów. Więc raczej nie ma problemu... A kto normalny podniesie ręke na dwóch dobrze zbudowanych facetów? Mocherowy beret? I co im zrobi... ?

Do góry
#538630 - 21/03/2006 23:33 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

ja tam Emroda bardzo lubię i innych też, może bym nie strawił rycerza83 czy macieya (z jego dawnych postów bo ostatnio sie poprawił);
kiedyś ostro żarliśmy się z Zorro ale to przeszłośc, Zorro rzadko udziela sie ostatnio w Polityce

Do góry
#538631 - 21/03/2006 23:36 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Nirtz, Emrod i Conrad hahaha dobre sobie Przecież to piorunująca mieszanka Swoją drogą już nie mogę się doczekać pierwszego zjazdu PPI Kuźwa, ale będzie sieczka

Przypuszczam, że nastąpi rozławm w partii na PPI - "lewica"; PPI - prawica i jeszcze pewnie ze 2 frakcje się utworzą

Do góry
#538632 - 21/03/2006 23:37 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

domin tu nie tyle chodzi o poglądy polityczne ile o to by coś zmienić, prosty przykład to pijani kierowcy... Obojętne czy masz poglądy lewicowe czy prawicowe pewnie chciałbyś zrobić tak aby ich nie było... prawda? I po to ma być ta partia... po nic innego, za duży vat? Za duży dla prawicy i lewicy, zmieńmy to? Koncesje przyznawane kumplom... znieśmy koncesje. Zróbmy tu porządek jeśli od 16 lat darmozjadom nie udało się dogadać, w ważnych dla ludzi sprawach a udaje im się dogadać tylko w wysokości odpraw dla posłów. Swoją drogą jeśli będą w maju lub w czerwcu czy we wrześniu wybory to ile odprawy dostaną obecni posłowie? Przecież to także Twoja i moja kasa... Dość tego, niech ten kraj będzie normalny!!! Czy tak dużo wymagam?

Do góry
#538633 - 21/03/2006 23:38 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Ponad 1000 postów jako dobry znak w tym pomyśle, czekam na gratulacje

Do góry
#538634 - 22/03/2006 00:17 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
A co na to mówią lekarze?

Do góry
#538635 - 22/03/2006 07:15 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
w polityce liczy się skuteczność
to nic ze się roznimy światopoglądowo
ustalmy pare haseł politycznych pod ktorymi moze się podpisać wiekszość z nas i niech prawnik (jest wśród nas ktoś taki?) je opracuje w formie statutu, a jak nie to , to zlećmy to ochotnikowi z naszego grona , program partii można napisać na kolanie przy piwku najważniejsze jest zebranie tych 1000 członków i zarejestrowanie się jak najszybciej , a potem zobaczymy

Do góry
Strona 1 z 15 1 2 3 ... 14 15 >

Moderator:  Biszop, rafal08