Strona 14 z 15 < 1 2 ... 12 13 14 15 >
Opcje tematu
#538876 - 27/03/2006 12:24 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
kazow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/11/2004
Nirtz w czym przeszkadzaja czlonkowie lozy masonskiej?

zaraz lookne na statut i powie, co mysle

jezeli chodzi o KRUS ..wiadomo reforma jest potrzebna...ale prosze konkrety...aha i jezeli mamy zrownac ta grupe z calym spoleczenstwem to nie widze mozliwosci pozostawienia przywilejow dla gornictwa i mundurowych...a juz najbardziej przywilejow poslow

do tego nie zgadzam sie na finansowanie partii z budzetu

Do góry
Bonus: Unibet
#538877 - 27/03/2006 12:39 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
kazow Offline
Carpal Tunnel

przeczytalem i widze ze ktos nam napisal statut oby nie bylo posadzenia o plagiat

mam tylko jedna uwage....haslo "Bog, Honor, Ojczyzna"
wiem ze to tylko haslo, ale uwazam ze wyznanie jest wewnetrnza sprawa kazdej osoby, jestem wierzacy, ale nie zgadzam sie na eliminowanie niewierzacych...wiec moze bez pierwszego czlonu?

chyba ze mamy to rozumiec ze Bog ...jako Jezus, Allach...etc ...i Wielki Agnostyk tez dla niewierzacych

Do góry
#538878 - 27/03/2006 12:41 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
pisałem, że przerabiam statut. ja w życiu nie wpadłbym na napisanie czegoś takiego . i to wesja beta 1.0, a może nawet beta 0.1

Do góry
#538879 - 27/03/2006 14:13 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/11/2005
Witam ponownie!
Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale widzem, że temat dalej idzie do przodu. Awaria komputera, instalacja nowego systemu, kłopoty przez weekedn... i dopiero dzisiaj dobrze chodzi...

Odezwe się za chwile, musze wszystko sobie przeczytać...

Do góry
#538880 - 27/03/2006 14:47 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Panowie aby może nie wdawać się w szczegóły typu:
autostrada czy droga szybkiego ruchu, napiszmy w programie: rozwój infrastruktury drogowej. I moim zdaniem, zbudujmy takie typowo populistyczne punkty, które trafią i do zmotoryzowanego i do jego żony oraz dzieci. (Damy prace przy rozwoju... bla, bla, bla... poprawa... zmiana...

Jak pisałem, ktłopoty z kompem spowodowały utrate wszystkich danych więc logo też nie ma ale zrobie je do końca tygodnia, na razie sukcesywnie wgrywam w wolnych chwilach programy.

Zbyszek zadeklarował się, że zrobi strone, my musimy się dogadać co do tego co ma być na tej stronie... mam nadzieje, że dojdziemy do czegoś w tym tygodniu.

Więc zgłaszajcie punkty, bo inaczej utkniemy na rozstrząsaniu czy lepszy podatek 14,9% czy może 15% + darmowy bilet do kina!!!

Do góry
#538881 - 27/03/2006 15:12 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

I moim zdaniem, zbudujmy takie typowo populistyczne punkty, które trafią i do zmotoryzowanego i do jego żony oraz dzieci. (Damy prace przy rozwoju... bla, bla, bla... poprawa... zmiana...

hehe
ten fragment jest najlepszy
Wybaczcie ze sie wtracam ale nie moglem sie powstrzymac.
Dzieki Wam uzmyslowilem sobie jak powstaja partie polityczne
byle co, byle jak byle dorwac sie do koryta, a pozniej pomyslimy

Niniejszym trzymam kciuki, choc wchodze w zaklad ze partia pozostanie partia "na papierze"

Do góry
#538882 - 27/03/2006 15:13 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Ja swoje propozycje przdstawiłem dwie strony wcześniej. Zgadzam się z tym, że należy w programi zawrzeć trochę haseł dla "zwykłych" ludzi, bo samymi głosami wilkich miast nie wygramy

Jest kilka głównych punktów, które pojawiają się w większości postów. Chodzi tu głównie o kwestie podatkowe, prywatyzację, wymiar sprawiedliwości i szeroko pojęta przedsiębiorczość.

Myślę, że taka miszanka zaspokoi potrzeby wszystkich

Nie wiem co ze sprawami światopoglądowymi typu aborcja, stosunek do homoseksualistów itp. Z jednej strony brak tych kwestii w porgramie przysporzy głosów ludzi, którzy tymi sprawami się nie interesują ale z drugiej strony są ludzie, dla których te kwestie są waże i ich głos zależy w jakiejś mierze od stanowiska partii w tej sprawie. Ja osobiście jestem za pierwszą opcją. Najpierw naprawić państwo, stowrzyć szanse dla małych i średnich przedsiębiorstw, zwiększyc wykorzystanie środków unijnych - to sa priorytety.

Jakie jest wasze zdanie ?

Do góry
#538883 - 27/03/2006 15:19 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
Quote:

Quote:

I moim zdaniem, zbudujmy takie typowo populistyczne punkty, które trafią i do zmotoryzowanego i do jego żony oraz dzieci. (Damy prace przy rozwoju... bla, bla, bla... poprawa... zmiana...

hehe
ten fragment jest najlepszy
Wybaczcie ze sie wtracam ale nie moglem sie powstrzymac.
Dzieki Wam uzmyslowilem sobie jak powstaja partie polityczne
byle co, byle jak byle dorwac sie do koryta, a pozniej pomyslimy

Niniejszym trzymam kciuki, choc wchodze w zaklad ze partia pozostanie partia "na papierze"

heh... a ja liczylem, ze usiadziesz ze mna na teatralce i bedziesz rozdawal ulotki/krzyczał przez megafon dostałeś priva?

Do góry
#538884 - 27/03/2006 15:26 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

dobre dobre,
pewnie moge poswiecic sie choc nie jestem zwolennikiem wspierania czegos co jest dla mnie smieszne, ale co tam, dobre piwko przypomni studenckie lata i nocne powroty z tetralki do domu
Mnie smieszy to ze niektorzy tutaj nie maja pojecia na co sie probuja rzucic
naprawde ide o zaklad ze ten temat nie przetrwa miesiaca, juz widac jak wykruszaja sie entuzjasci, w miare jak zaczniecie sobie uswiadamiac na co probujecie sie zdobyc zostanie 2 moze 3 zapalencow

priv dostalem, zaraz odpisze

Do góry
#538885 - 27/03/2006 15:28 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Biszop może faktycznie za mocno napisałem, ale do ilu ludzi trafiają nawet najlepsze teorie JKM? Mimo, iż wykłada kawe na ławe i mówi prosto jak chłop do krowy na granicy? A z drugiej strony zauważ, że gadanie o programie super szczegółowo trafi (lub nie) tylko do wąskiej grupy niby specjalistów.

Nie wiem jak powstają partie polityczne - może tak, może inaczej...

Co do koryta? Mam dobrze i nie narzekam, bardziej niż sprawa ZUS i KRUS bolą mnie sprawy bardziej oczywiste dla zwykłych ludzi... chociażby to, że czasami strach jest wracać do domu w nocy... bo albo dostaniesz w ryja albo wdepniesz w psie odchody... Koryto? Ja nie nadaje się na kogoś kto jest przy korycie, przywileje i inne duperele nigdy dla mnie nie miały znaczenia, chodze swoimi drogami...

Czy partia pozostanie "na papierze"? Bardzo możliwe bo moim zdaniem zebrać tysiąc podpisów to będzie problem, ale z drugiej strony jeśli uda się ją założyć to przyjmując twój zakład... Jeśli ją zarejestrujemy (nie musze być wśród osób rejestrujących) jedną z tych osób na plecach przeniesiesz na około jakiegoś piwnego ogródka w Poznaniu? Pasuje?

I jeszcze apropo koryta... zauważ, iż ani razu w tym czy innym temacie nie wspomniałem o tym, iż chciałbym mieć jakieś stanowisko lub durne zaszczyty...

Ale i tak dziękuje, że odwiedzasz temat i pilnujesz aby był tu porządek!

Do góry
#538886 - 27/03/2006 15:38 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Biszop Offline

Quote:

Czy partia pozostanie "na papierze"? Bardzo możliwe bo moim zdaniem zebrać tysiąc podpisów to będzie problem, ale z drugiej strony jeśli uda się ją założyć to przyjmując twój zakład... Jeśli ją zarejestrujemy (nie musze być wśród osób rejestrujących) jedną z tych osób na plecach przeniesiesz na około jakiegoś piwnego ogródka w Poznaniu? Pasuje?

Ostatnie moje slowo tutaj bo nie chce Wam robic balaganu, i tak juz napsocilem
Z najwieksza przyjemnoscia biore na plecy jednego z Was jak Wam sie to uda (tylko nie chce jakiegos ponad 100 kilowego goscia ), do tego stawiam duza wodke dla tych ktorzy przyjda

Co do koryta, mam tylko jedna uwage, partia to wladza, wieksza lub mniejsza ale wladza, a apetyt rosnie w miare jedzenia, rozumiesz do czego zmierzam??
Nie chce nikomu wmawiac jak sie zachowa ale nawet najwieksi twardziele wymiekaja przy korycie
Nie wspominam nawet o aspektach finansowych funkcjonowania partii bo nie chce byc podejrzewany ze manipuluje wynikami naszego zakladu
Zero szans Panowie, zero wiekszosc wymieka w momencie gdy bedzie mieli sie spotkac "w realu".

Powodzenia

Do góry
#538887 - 27/03/2006 21:04 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Mam propozycje, dopóki jeszcze istnieje iskierka zapału i temat nie spadł na kolejną stronę...

Ja zawsze zajmowałem się reklamą i tworzeniem czegoś z niczego, więc formularz popierający pewnie jednak zawiśnie na serwerze do końca tego tygodnia... jeśli ktoś zrobi w jakiejś przystępnej formie program lub statu także to zawiśnie (problem może być taki, że właściciel serwera będzie w stanach, ale jesteśmy w kontakcie )

Odgdog mówiłm, że intensywnie pracuje nad statutem... i bardzo dobrze.

Pozostaje program... tutaj Biszop ma częściowo racje... nie w kwestii koryta (nie można wszystkich oceniać po sobie ) kwestia spotkania się w realu, wszyscy wymiękają, pewnie tak będzie nikomu nie pasuje albo miejsce albo czas... ale myśle, że ponad podziałami, można się dogadać.

Jeszcze jedna rzecz, siedziba wg. odgdoga mamy siedzibe, ale gdzie?

Trzy osoby są potrzebne do zarejestrowania, kto się pisze?

Kwestia finansowania partii to też jest problem, raczej do rozwiązania na szybko niż na "za dwa lata".

Program, proponuje zwięzłe punkty, rozwinięte delikatnie w necie, oczywiście do pobrania i do rozdawania znajomym...

Jeśli ta inicjatywa padnie to trudno, ale dla jednej rzeczy warto to przeprowadzić... poznamy Biszopa i sprawdzimy jego kondycje. Oczywiście jeśli nie uda nam się dostać do Sejmu albo Senatu to trudno, widocznie ludzie wolą tych którzy są aktualnie lub byli wcześniej i niedługo powrócą...

Mam nadzieje, że Eldorado, Nirt, Odgdog, Szewczenko i inni zainteresowani tą sprawą od początku lub od jakiegoś momentu znowu zaczną aktywnie uczestniczyć, jeśli macie dość jestem gotowy zamknąć temat

Do góry
#538888 - 28/03/2006 07:34 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Big Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/03/2004
Nie wiem czy sie uda .To jest wstępny projekt [image]http://img464.imageshack.us/my.php?image=16ts2.jpg [/image] web page

Do góry
#538889 - 28/03/2006 08:21 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
kazow Offline
Carpal Tunnel

hmmm powiem szczerze....chetnie sie wlacze i cos porobie...ale musze sprawdzic cos ze wzgledow formalnych...niestety cos mi sie zdjae ze moja firma nie pozwala na laczenie interesow:)

Do góry
#538890 - 28/03/2006 09:49 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
kazow pracujesz w wywiadzie ?
Big dobra robota
zgłaszam się na rejestracje GSE
Zbyszek stronka bardzo by nam sie przydała
czyżbyśmy utknęli przy programie ?,ale to nic Platforma tez przed ostatnimi wyborami programu nie miała , poza hasłami , bo ile ludzi w Polsce czyta programy ? , Panowie parę haseł wystarczy, ale dobrze by było gdyby się one wyrózniały od innych np. chcesz zarabiać tyle ile na Zachodzie? - to głosuj na Nową Polskę
GSE wybory samorządowe na jesieni to będzie nasz pierwszy główny cel jeśli się narodzimy.............

POZDRAWIAM
ELDORADO

Do góry
#538891 - 28/03/2006 12:33 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
kazow Offline
Carpal Tunnel

nie w wywiadzie ale apolitycznej firmie

nie wazne kto rzadzi...my mamy zarabiac a nie mieszac sie do tego

Do góry
#538892 - 28/03/2006 16:35 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
janczel Offline
journeyman

Meldunek: 24/03/2006
ja też mogę się zapisać wystarczy mi stołek prezesa w KGHM lub Orlenie :P a Wy się zajmiecie ministrowaniem :P

Do góry
#538893 - 28/03/2006 16:55 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
ELDORADO niestety nie mogę strony zrobić (pisałem w tej sprawie do GSE). Chyba że dopiero gdzieś za miesiąc.

Do góry
#538894 - 28/03/2006 17:42 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Gianluca Comotto Offline
old hand

Meldunek: 21/08/2005
Jesli mam pomoc przy robieniu WWW to prosze o jakis kontakt to podpiszemy kontrakt

Do góry
#538895 - 29/03/2006 11:15 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Ponieważ temat raczej umiera śmiercią naturalną... proponuje zakończyć dyskusje... właściwie po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw, chyba nie mamy szansy zaistnieć... w polityce, a już na pewno nic nie zmienimy, nawet tak małego jak jazda po pijaku czy psie kupy... partia ponad podziałami też się nie sprawdzi, już tutaj było obrzucanie się błotem...
Dziękuję wszystkim za uczestnictwo w dyskusji...
Biszop, nie zamykaj jeszcze, daj dwa dni, ok?

Do góry
Strona 14 z 15 < 1 2 ... 12 13 14 15 >

Moderator:  Biszop, rafal08