#538656 - 22/03/2006 12:17
Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
|
newbie
Meldunek: 18/03/2006
|
Ja chętnie wstąpie do tej partii  Musimy miec jakies znaki strzególne. Na poczatku trzeba znieść podatek na zakłądy :P
|
Do góry
|
|
|
|
#538658 - 22/03/2006 12:51
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Moja kolejna propozycja nazwy partii to "Kocham Polskę"
|
Do góry
|
|
|
|
#538660 - 22/03/2006 13:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
"Partia "tych co nie byli"" PS. Nirtz. wstępujesz? bo jak tak, to ja się jednak wycofam. myślę, że różnice w naszych punktach widzenia są jednak nie do przeskoczenia. A twoja nienawiść do wszystkich partii - (minus)PiS i uwielbienie Kaczek powoduje, że nie widzę możliwości rozmowy na argumenty z Tobą. Nie chcę nikogo szantażować, ani nic takiego, tylko tak po prostu uważam. PS2. Proponuję Nirtza na rzecznika prasowego 
|
Do góry
|
|
|
|
#538661 - 22/03/2006 14:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/02/2003
|
Odwaga & Nadzieja (O&N) taka oto nazwa partii i juz tlumacze co rozumiem pod tymi dwoma wyrazami. "Odwaga" - krotko mowiac odwagą jest sam fakt wejscia miedzy obecnie panujace uklady; zniszczenie ukladow, oczyszczenie kraju z tych ukladow. "Nadzieja" - czyli wiara w to ze cos mozna zmienic, zmienic nie na gorsze lecz na lepsze!
Głowne hasla pod ktorymi ludzie mogli by sie podpisac to:
- walka z ukladami (stop interesa ministrow i bliskim z rodziny i znajomych, liczy sie interes panstwa)
- "zwalczamy" bezrobocie (nalezalo by sie zastanowic i miec jakis kakretny pomysl jak z "nim" walczyc)
- stop pijanym na drogach (pozbawienie prawa jazdy osob ktore nawet po "malym" piwku wsiadaja za kierownice; nie ma dla takich osob drugiej szansy - piłeś...straciles prawo jazdy....juz go nie odzyskasz! Poprostu zniesc tzw. oddawanie praw jazdy)
- VAT - kazdy jest "rowny" Nie ma ludzi lepszych i gorszych, dlaczego ktos kto zarabia wiecej ma jeszcze wiecej oddawac? Kazdy fiskusowi oddaje tyle samo i placimy podatek tylko raz a nie w kolo za jedna rzecz...
- wiezniowie pracuja na siebie (jak juz wczeniej w tym temacie przeczytalem pracuja przy budowie autostrad i w speclajnie przystosowanych zakladach pracy dla osob skazanych, koniec z TV, silownia i innymi dobrami w ZK)
P.S. nie wazne czy ktos jest blizej prawej czy lewej strony czy tez jest po srodku, wazne aby chcial zmian, zmian na lepsze. Wazne aby byl odwazny i mial nadzieje (O&N)
|
Do góry
|
|
|
|
#538662 - 22/03/2006 14:43
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
P.S. nie wazne czy ktos jest blizej prawej czy lewej strony czy tez jest po srodku, wazne aby chcial zmian, zmian na lepsze. Wazne aby byl odwazny i mial nadzieje (O&N)
Moim zdaniem się mylisz. No załóżmy, że partia O&N dojdzie do władzy? i co dalej? przywileje socjalne - dawać czy odbierać? stosunek państwa do kościoła? podatki? progresywny, liniowy, czy pogłówny? no to na razie mi przyszlo do głowy. ale po chwili namysłu
takie przykady mógłbym mnożyć
|
Do góry
|
|
|
|
#538664 - 22/03/2006 15:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Oczywiście zgłaszam się ,a moje postulaty to te same,które rozpoczęły dyskusje o powołaniu nowej partii.
Chcecie DPP,hmm...kojarzy sie źle
Bedzie PIS - pisuary,DPP - dupki:P
Proponuję
Polska Internetowa W Kraju Odnowa
Skrót całkiem,całkiem...hehe
|
Do góry
|
|
|
|
#538665 - 22/03/2006 15:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/02/2003
|
odgdog jak wszedzie najwazniejsza jest rozmowa...debata...i nalezalo by zawsze wybrac takie rozwiazanie ktore bedzie najlepsze dla kraju, a nie dla kogos tam i to miala by byc partia ponad podzialami.
Sprawa kosciola: polityka nie miesza sie do kosciola a kosciol do polityki i to jest najlepsze rozwiazanie, a jesli kosciol chce miec cos wspolnego z polityka to tez jest "jakies" rozwiazanie...
|
Do góry
|
|
|
|
#538668 - 22/03/2006 16:38
|
Carpal Tunnel
|
Moja wizja państwa:
1. Sprywatyzować prawie wszystko ( z wyjątkiem wyjątkowo ważnych strategicznie przedsiębiorstw/ firm/ itp) 2. Prywatne ubezpieczneia zdrowotne. ale obowiązkowe (nic tak jak wolny rynek nie wpływa na spadek cen i wzrost jakości usług) 3. Prywatne, obowiązkowe ubezpiecznie społeczne (j.w.) 4. Prywatne obowiązkowe ubezpieczenia emeryntalno, rentowe 5. prywatne, obowiązkowe szkolnictwo 6. Działalność państwa ograniczyć do roli "nocnego stróża" 7. Z budżetu opłacać: administrację, wojsko, sądy, policję, straż pożarną itp 8. Wprowadzić prawdziwą wolność gospodarczą 9. Zlikwidować biurokrację 10. Możliwość załatwiania wszystkich spraw z swamorządami/ państwem przez internet 11. Rewizja wszystkich rent i emerytur 12. ograniczać cały "socjal"; mprowadzić możliwość śledzennia bezrobotnych, czy nna pewno szukają pracy (przez x czasu nic nie zrobiłeś, żeby znaleźć pracę ----> tracisz przywileje) 13. walka z psimi kupami (bezwględne mandaty) 14. Zawodowa armia. (po co co rok tracić pieniądze na szkolenie od podstaw?)
(to tylko część punktów)
Oczywiście to wszystko powoli, a nie z dnia na dzień. Ale czy głosząc takie prawdy można wygrać wybory?
|
Do góry
|
|
|
|
#538670 - 22/03/2006 17:04
|
Carpal Tunnel
|
15. System podatkowy prosty i przejrzysty. podatek liniowy lub "łagodna progresja" (coś pomiędzy liniowym, a obecnym z przsunięciem w kierunku liniowego). 16. Zostawić/wprowadzic ulgi mające charakter stymujujący gospodarkę, w tym całkowicie zwolnić od podatków dohcody firm które sa inwestowane. Co do dekomuniazji i lustracji -> nie mam zdania. To kolejne 2 punkty. Dzięki Juanka za zwrócenie uwagi  Pewnie wkrótce pojawią się nowe
|
Do góry
|
|
|
|
|
|