#538680 - 22/03/2006 17:56
Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Juanka , jak zwykle brak Ci podstawowej wiedzy , a swoją agresywną retoryką antykościelną możesz co najwyżej zasilić szeregi uczestników parad równości - dochody kościoła nie pochodzą z budżetu , tylko z datków wiernych poprzez tacę, kolędę, opłaty przy sakramentach itd. finansują parafię, a ta opłaca z kolei swoisty podatek na rzecz instytucji diecezjalnych.Jestem przeciwny podatkowi kościelnemu , bo z jakiej to racji moje pieniądze ,które rzucam dobrowolnie na tacę mają być ponownie opodatkowane ? - wprowadzenie podatku kościelnego oznacza finansowanie Kościoła z budżetu , a więc finansowanie Kościoła przez niekatolików , chciałabyś takie rozwiązanie - ofiary gwałtów mają w Polsce mają prawnie możliwość aborcji POZDRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#538681 - 22/03/2006 17:57
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/02/2006
|
ELDO nie masz wiedzy: po 1 kosciol bierze kase z budzetu po 2 nie chodze na zadne parady po 3 ofiary gwaltow w sadzie sa najczeesciej bez szans doucz sie 
|
Do góry
|
|
|
|
#538684 - 22/03/2006 18:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
nadal nie rozumiem o czym piszesz; lekarz może stwierdzić gwałt, a sąd skazać sprawcę; natomiast ustawa wyrażnie mówi: można dokonywać legalnej aborcji w trzech przypadkach: * ciąża powstała w wyniku przestępstwa * ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub poważne zagrożenie dla zdrowia kobiety * płód jest ciężko i nieodwracalnie uszkodzony http://pl.wikipedia.org/wiki/Aborcja#Sytuacja_prawna_w_Polsce
|
Do góry
|
|
|
|
#538686 - 22/03/2006 18:50
|
old hand
Meldunek: 21/01/2006
|
Z tym sadem to pojechalas ostro po bandzie  Jesli chodzi o kase dla Kosciola z budzetu to mam nadzieje, ze piszesz o tych ostatnich dotacjach na budowe, bo oprocz tego Kosciol nic nie dostaje (i tak mam byc, mimo ze jestem katolikiem). Co do podatku koscielnego mam podobne zdanie jak Eldorado.
|
Do góry
|
|
|
|
#538687 - 22/03/2006 19:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Powiedz Nirtz,znowu malutka prowokacja ?
Tym razem celem jest Juanka ?
Chcesz popieprzyc sobie o aborcji,to zasuwaj do najbliższej p(i)siej budy,tam znajdziesz dyskutantów na swoim poziomie,z zetchaenowskimi korzeniami.
Takim zaślepionym debilom nie wystarcza swiadomośc,że mają zony i corki ,które też mogłyby paść ofiarą gwałciciela- zwyrodnialca.
Jako wierzący i praktykujacy katolik nie potepiam kobiet decydujacych sie na przerwanie ciaży,potepiam natomiast tych,co to są bardzo przeciwni aborcji,natomiast dla tych już poczętych nie potrafia być dobrymi rodzicami.
Jakże łatwo być dobrym i miłosiernym w gebie,prawda,panie Nirtz ?
|
Do góry
|
|
|
|
#538689 - 22/03/2006 19:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
weź się zastanów co wypisujesz  gdzie tu ja coś pisze o aborcji; reaguje na nieświadomą lub świadoma propagandę lobby proaborcyjnego w wykonaniu Juanki ktora pisze że kobiety zgwałcone nie mają prawa do aborcji; tymczasem ustawa uchwalona m.in. przez strasznych zetchaenowców daję prawo do bezpłatnej aborcji w przypadku ciąży powstałej w wyniku przestępstwa; jeśli do gwałtu doszło to lekarz może to bezproblemu stwierdzić - żeby się nie zagłebiac bardziej w ginekologiczne szczegóły 
|
Do góry
|
|
|
|
#538690 - 22/03/2006 19:19
|
Pooh-Bah
|
Quote:
lobby proaborcyjnego
Zenujacy jestes czy ktos lobbuje aborcje i do niej zacheca? Czlowieku czy Ty masz odbobine moralnosci i wyczucie dobrego smaku?
|
Do góry
|
|
|
|
#538692 - 22/03/2006 19:26
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#538693 - 22/03/2006 19:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Nirtz. to co piszesz świadczy, ze nawet nie zajrzałes do ustawy, a się mądrzysz. Prokurator musi wydac zgodę na taką aborcje, a nie lekarz. z resztą kaby to byla decyzja lekarza, to nie istbnaiłoby "podziemie aborcyjne". Każda pacjentka byłaby ofiarą gwałtu i wszystko byloby "si" I jak wy chcceice stworzyć partię ponad podzialami? Już są zgrzyty, a tu jeszcze nazwy nie ma  ____________________________________________ Ja uważam, że rozstrzesanie przeszłości nie ma sensu. Lepiej zadbać o przyszłość.
|
Do góry
|
|
|
|
#538695 - 22/03/2006 20:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Nawet w przypadku decyzji sadu,zezwalajacej na aborcje,nikt nie zmusi lekarza,by usunał ciążę.
Tak wiec kobieta,"obdarzona" ciążą w wyniku gwałtu może sobie latać od szpitala do szpitala z sadowym wyrokiem do czasu....aż urodzi :-(
Stworzyliście chora ustawę,wy zetchaenowskie matoły (panie Nirtz,puk,puk),a trzeba wam wiedzieć,ze kazdy "podziemny skrobacz" pierwszy odmówi wykonania zabiegu w świetle jupiterów,zasłaniając się.....przekonaniami.
I nie próbuj ze mna polemizować panie Nirtz na te i pobliskie tematy,bo .....wiem o nich wiecej niz o NBA i Bilich Tygri razem wzietych,a nie chciałbym Cie osnieszyć,robisz to przeciez sam doskonale:-)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|