Strona 15 z 15 < 1 2 ... 13 14 15
Opcje tematu
#538896 - 29/03/2006 11:19 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Bynajmniej nie mialem zamiaru:)
wrecz troche mi glupio bo naprawde niechcacy przyczynilem sie do "upadku" tego tematu

Do góry
Bonus: Unibet
#538897 - 29/03/2006 11:27 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Widzę ,że kapitan pierwszy ucieka z tonącego statku
no ,ale cóż ,było to raczej z góry do przewidzenia......
Proszę tylko o ciszę nad tą trumną.
Temat moim zdaniem już do zamknięcia .

Do góry
#538898 - 29/03/2006 11:45 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/11/2005
Nie, Eldorado to nie tak... nikłe zainteresowanie, możliwe, że spowodowane moją awarią kompa w ostatni weekend, jeszcze nie chodzi tak dobrze jak kiedyś. We dwóch nie uda nam się nic zrobić... Amkwish i Odgdog już nie zaglądają więc raczej stracili zainteresowanie, inni podchodzą jak pies do jeża, lub awanturują się (próbowali).
W sumie to jest mi przykro i żal, że ludzie nie chcą żadnych zmian, że lepiej się kłócić o duperele, ale jednak twardo stać przy swoich idolach z PiS-u, PO, SLD...
Jeśli te dziady rządzące od 16 lat odejdą z (chyba tylko w drewnianych jesionkach) to nikt chyba nie będzie chciał się w to bawić...
Miałem zaproponować, aby spotkać się w miejscowości Piątek (geograficzny środek Polski) i tam na miejscu przez jeden dzień coś ustalić między zainteresowanymi, dogadać program i statut do końca... zastanowić się nad wyborami samorządowymi, siedzibą... dogadać możnaby rzec szczegóły, jak i ogólniejsze kwestie. Siedząc sobie przy piwie lub zupełnie na trzeźwo.
Ja natomiast, chyba po wakacjach wystartuje, aby zobaczyć jak to jest od środka, bo jak przez ostatni tydzień rozejrzałem się po okolicy i zobaczyłem na co idą moje pieniądze z gminnych podatków to się przeraziłem.
Oczywiście, że wolałbym aby nam się udało, ale przecież nie zmusimy nikogo do popierania programu.
Nie poddaje się jeszcze, spróbuje opracować program i statut, także jak zapowiadałem liste poparcia, powiesze to na serwerze znajomego, jak będzie poparcie to serdecznie zapraszam.
Biszop jednak nie kończ tego tematu, jeszcze nie czas...

Do góry
#538899 - 29/03/2006 12:12 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
teraz rozumiem GSE gdyby co, to na priva zapraszam
POZDRAWIAM

Do góry
#538900 - 29/03/2006 12:33 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Bizon... Offline
enthusiast

Meldunek: 18/01/2006
Mam nadzieje ze nie zamkneliscie juz tego tematu bo moze jest jakas szansa na zbudowanie czegos dobrego co przyniesie "lepsze jutro"

Nie czytalem wszystkich wypowiedzi w tym temacie bo niektore sa troche smieszcze i niektorzy mam wrazenie pisali jest w formie zabawy..

Wszystkich irytuje to co sie dzieje w naszym panstwie.. Moze nazwimy inaczej.. Nic sie narazie nie dzieje, oprocz ciaglych oskarzen itp.

Sytuacja w polsce zmusila mnie do wyjazdu za granice, i jak narazie zyje z dala o tych idiotycznych klopotow.. Niestety przegladajac neta i widzac ciagle problemy w polskim rzadzie chce sie czasami plakac.. Tesknie za polska ale nie mam narazie po co do niej wracac.

Jest wiele do naprawienia w tym kraju. Oto wedlug mnie kilka przykladow na ktore warto zwrocic uwage:

- surowe karanie pijanych kierowcow(i nie ma ze to jest posel itp. Kazdy rowno traktowany)
- Obnizenie podatkow
- zniesienie podwojnego opodatkowania(dla mnei to chore ale Polska potrafi wszystko:))
- Zwalczanie bezrobocia( ta czesc jest chyba najtrudniejsza.. ale wystarczy zmniejszyc podatku VAT dla pracodawcow i zobaczyc jak sytuacja sie zmieni na rynku pracy)
- walka z biurokracja...

Przykladow mozna mnozyc ale pewnie wszyscy o tym wiedza..

Zgadzam sie z GSE zeby nie konczyc jeszcze tego tematu moze cos z tego wyjdzie..Z mojej strony macie wszelka pomoc..

Pozdrawiam rodakow

Do góry
#538901 - 29/03/2006 12:53 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
Bizon... Offline
enthusiast

Meldunek: 18/01/2006
I apropo zrobienia stronki moge rowniez w tym pomoc...

Do góry
#538902 - 29/03/2006 14:50 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
Ja tu cały czas zaglądam!
Tylko, że od mojej prpozycji statutu nie wydarzyło się nic, co powodowałoby, że miałbym się odzywać. Czekałem na propozycje zmian statutu. myślałem, że potem ruszymy z programem.
W głowie pojawiało mi się już parę myśli na zrobienie "szumu" wokół naszej partii.

Ja dalej jestem "za"! Zrobmy coś! zmieńmy coś nna lepsze!

Dalej panowie!

"Nowa Polska" go, go, go!!!

Do góry
#538903 - 29/03/2006 18:17 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Ok, w ciągu kilku dni postaram się wkleić propozycje programu.

Co do strony poczekajmy chwile, jak przebrniemy przez statut i program to zmajstrujemy i strone

Musze to wszystko przemyśleć, jeszcze raz przeczytać i coś dobrego (mam nadzieje wybrać).

Dzięki za pamięć! Wiec Biszop nie zamykaj tematu!!!

Do góry
#538904 - 30/03/2006 20:19 Re: Zakładamy partie - Polska Partia Internetowa (robocza nazwa)
GSE Offline
Carpal Tunnel

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do nowego tematu, gdzie mam nadzieje będzie się toczyć dyskusja nad programem... jak zasugerował Emrod, jeśli ktoś jest specjalistą z danego tematu niech zakłada konkretny temat i tam zostanie wszystko dogadane (mam nadzieje), nie ma znaczenia czy wybory będą w maju czy na jesieni, dla nas mogą być za 4 lata... okrzepniemy i wygramy, albo mam nadzieje, niektórzy z nas wejdą do Sejmu i Senatu, a potem, potem zmienią to bagno i będzie normalnie, albo normalniej...

Do góry
Strona 15 z 15 < 1 2 ... 13 14 15

Moderator:  Biszop, rafal08