|  
| 
| 
| 
| #5381458 - 03/06/2012 00:41  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
[Re: takizwykły] |  
|   Tata

Meldunek:  27/01/2007
 | 
Witam , nie wiem ale moja żona ma wykpiony pakiet z t-mobile za 50 pln miesięcznie i powiem ze wystarcza jej na miesiąc a korzystamy dość czesto ze skype... Problem w tym ze ona pakrtycznie limi ciagnie tylko na skype a wiec myśle ze na yt to bedzie za mało...

Choć moze są i jakies pakiety NO-LIMIT ...
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5381467 - 03/06/2012 00:43  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
|   Tata

| 
Bo dodam ze bez limitów transferu  internetu moblinego na 90 procent nie ma.. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5382056 - 03/06/2012 11:37  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
|   "I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek:  14/11/2000
 | 
No właśnie, streamy dobrze w ogóle na takim necie chodzą? Jeśli już ktoś nie ma wyjścia i taki musi mieć net to warto na tej stronie sprawdzić, które firmy mają nadajniki w pobliżu własnego miejsca zamieszkania aby był jak najlepszy sygnał:http://mapa.btsearch.pl/ |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5382171 - 03/06/2012 16:13  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
[Re: kacperek76] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  14/12/2003
 | 
Streamy oczywiście chodzą, prędkość takiego neta wcale nie jest zła (mam w plusie) jedyną bolączką jest to że są limity. Kiedyś (3lata temu) były tragiczne 1GB-3GB (czytaj pobrałeś film jesteś w dupie do końca miesiąca nie wejdziesz nawet na oneta) . Teraz możesz mieć wysokie limity (nawet do 35gb) tyle że oczywiście w drogim abonamencie. Dla mnie wystarcza 12gb płacę coś koło 80zł, filmy staram się pobierać w nocy - jest opcja iplusopobieracz od północy do 9:00 bez uszczerbku limitu.
 Ogólnie wiadomo do upc to się nie umywa ale nie jest źle. Dla gościa co chce pobierać gierki w rozmiarze 5gb to oczywiście kaplica, ale dla przeciętnego użytkownika który od czasu do czasu pobierze film i neta ma do przeglądania stron absolutnie wystarcza.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5382174 - 03/06/2012 16:14  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
[Re: eroll] |  
|   Carpal Tunnel

| 
ps.Aczkolwiek jak skończy mi się umowa też przechodzę do plusa. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5382176 - 03/06/2012 16:15  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
[Re: eroll] |  
|   Carpal Tunnel

| 
do play nie do plusa    sorki |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5388553 - 07/06/2012 05:34  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
|   enthusiast

Meldunek:  11/09/2001
 | 
To ja opiszę swoją przygodę z T-Mobile.Zakupiłem bezprzewodówkę, a konkretnie modem firmy ZTE. Okazało się, że ten modem nie działa z moim nowym notebookiem (z Win7), a działa ze starym kompem, który ma WinXP. Ale porobiłem parę testów i sprawdziłem ten modem u kolesi. U jednych działał, a u drugich nie. System nie miał znaczenia (nie było reguły). Zgłosiłem reklamcję w salónie i na czas naprawy dostałem modem huaweia. I ten modem dział zajebiście. Oczywiście modem ZTE wrócił z naprawy z opisem 'u mnie działa'. A - przed reklamacją dwa razy formatowałm dysk w notebooku i instalowałem windę od nowa. Robiłem cuda i dupa. Deinstalowałem programy antywirusowe, instalowałem inne sterowniki, szukanie po forach, po magikach ... W każdym razie jak wrócił modem to go od razu w salonie przetestowałem i co? Oczywiście nie działał. To mówię, żeby mi wymienili tego ZTE na Huaweija, a oni, że nie mogą. I dalsze rozmowy jak głuch z niemową. Era mówi, że oni sa tylko operatorem i nie odpowiadają za sprzęt i odsyłają mnie do serwisu sprzętu. Serwis mówi, że u nich działa i to nie ich problem. Skończyło się na tym, że przez 4 miechy płaciłem za modem, którego nie mogłem odpalić. Ja mówię, że u mnie nie działa i pokazuję gościowi, że nie działa. Pajac pokazuje mi na swoim kompie, że u niego działa. To mówię do faceta, że super tylko biorę modem z notebookiem skoro na nim działa. A on że nie. No to ja do niego - to po co mi Pan pokazuje, że on działa na Pana kompie, niech Pan to samo zrobi na moim.
 Skończyło się na zmianie kompa i teraz działa ok. Może faktycznie coś było nie tak z notebookiem, ale dla nich wymiana modemu to byłoby 10 minut roboty. A tak, będą mieli klienta jeszcze tylko przez rok i wszystko co mam od nich zabieram (a trochę tego mam).
 Wcześniej miałem modem z Orange i bardzo byłem zadowolony. Tak bardzo, że znów od nich wezmę i przeniosę telefony.

I jeszcze jedna rzecz - nie załatwiajcie nigdy spraw w salonikach w hipermarketach itp. Oni do sprzedawania są pierwsi, ale jak coś się dzieje, to umywają od wszystkiego ręce.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5388841 - 07/06/2012 16:15  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
|   old hand

Meldunek:  20/02/2004
 | 
Lepiej za granica wziac, nie bedzie problemu... Jesli w UK to moge cos polecic. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5389036 - 07/06/2012 18:52  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
[Re: garate_cepa] |  
|   Tata

| 
Chodzi o Niemcy, znalazlem cos takiego "W niemieckiej sieci E-plus za 15 euro otrzymujesz 5 GB transferu ważnego przez 30 dni...U jednego z polskich operatorów pobranie 5 GB danych w roamingu kosztowałoby… ponad 100 tys. zł. :|", wiec chyba faktycznie lepiej na miejscu to zalatwic Witam , to prawda e-plus po 15E i na cały miech. Net na początku szybszy niż sie może wydawać... Yt spokojnie ładuje , skype chodzi , strony śmigaja. No wiadomo 5GB  to nie szał aż taki.. Ale jak byłem w szpitalu to mi życie uratował    Także naprawde za taka cene warto... |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5389073 - 07/06/2012 19:30  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
[Re: Gib01] |  
|   Pooh-Bah

Meldunek:  23/05/2007
 | 
Chodzi o Niemcy, znalazlem cos takiego "W niemieckiej sieci E-plus za 15 euro otrzymujesz 5 GB transferu ważnego przez 30 dni...U jednego z polskich operatorów pobranie 5 GB danych w roamingu kosztowałoby… ponad 100 tys. zł. :|", wiec chyba faktycznie lepiej na miejscu to zalatwic Witam , to prawda e-plus po 15E i na cały miech. Net na początku szybszy niż sie może wydawać... Yt spokojnie ładuje , skype chodzi , strony śmigaja. No wiadomo 5GB  to nie szał aż taki.. Ale jak byłem w szpitalu to mi życie uratował    Także naprawde za taka cene warto...  Mozesz mi przyblizyc na jakiej zasadzie to dziala? Kupuje sie jakas kod, ktory sie wpisuje na laptopie czy jak ? |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5389665 - 08/06/2012 01:31  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
|   Tata

| 
Normalnie masz kartę SIM i wykupujesz dany pakiet który kosztuje 15 ojro. Ładujesz kartę w to 'urządzenie' do mobilnego neta i działa... 
 To jest na takiej zasadzie jak byś miał neta w telefonie w pakiecie.. Tylko ze poprzez to urządzenie(u mnie na to mówią stick) korzystasz w laptopie...
 Stick kosztuje ok 20 ojro nowy ..
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5389896 - 08/06/2012 06:00  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
[Re: Kylo] |  
|   Tata

|  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #5392363 - 09/06/2012 11:35  Re: Internet bezprzewodowy - porady?
[Re: Gib01] |  
|   Carpal Tunnel

| 
w Polsce 5gb za 100zł     - to może kiedyś. Teraz za 80zł można spokojnie mieć 8-12gb.  ps.w play właśnie sprawdzałem za 120zł miesięcznie jest 35gb więc można pobierać śmiało. |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |