Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#561503 - 26/04/2006 18:44 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Trzecie mecze to czas w którym bardzo często dochodzi do "walki wręcz", bo dla jednych 3 porażka to prawie koniec marzeń o dalszej grze, a dla drugich zwycięstwo, to luksus psychiczny przed kolejnym spotkaniem. W takich sytuacjach znalazły się zespoły: Caroliny, NYRangers, Philadelphii i Dallas po stronie tych, którym widmo odpadnięcia zagląda w oczy, oraz Ci, którym szczęście sprzyjało w dwóch wcześniejszych meczach, czyli: Montreal, New Jersey, Buffalo i Colorado.
Montreal-Carolina 2:0(6:1,6:5ot) Typ:1ot
Huragany straciły impet i dzisiaj prawdopodobnie postawią wszystko na jedną kartę i z animuszem zaatakują gospodarzy, narażając się przy okazji na kontrataki. W moim "planie" nie uwzgledniłem ich dzisiejszego zwycięstwa i stąd 1ot.

Philadelphia-Buffalo 0:2(2:3ot,2:8) Typ:1 i 1otsh
Phila w tym roku ma wyraźne problemy z pokonaniem Buffalo, bo ani w sezonie zasadniczym u siebie, ani w 2 pierwszych meczach PO w Buffalo nie potrafili ich pokonać. Czy taka niemoc względem dużo młodszych kolegów z Buffalo może okazać się "śmiertelna" dla Forsberga i spółki?

Colorado-Dallas 2:0(5:2,5:4d) Typ:1otsh
Już w trakcie sezonu zasadniczego pisałem, że Lawiny bez nadmiernych stresów zapewnią sobie miejsce w PO i w tej decydującej batalii pokażą na co ich stać. Pierwszą ofiarą ich "przebieglości" stanie się być może Dallas, ale cały czas niepokoję się o obsadę bramki Lawin. Dallas podobnie jak Caroliny nie uwzględniałem w "założeniach" na win w 3 meczu, bardziej skłonny byłbym jednak w czwartej potyczce ryzykować win gości, pod warunkiem oczywiście, że dzisiaj przegrają.

NYRangers-New Jersey 0:2(1:6,1:4) Typ: Over5
Patrząc na wyniki dwóch wcześniejszych meczy można rzec - jest progresja, bo z porazki 1:6 Rangersi zmniejszyli następną do 1:4, ale czy to oznacza, że dzisiaj wygrają?
Nie mam pojecia i dlatego bezpieczniejszy wydaje mi się typ na Over5, bo jesli NYR ma wygrać, to musi strzelić minimum 3, a nawet 4 gole, bo NJ ze dwie bramki strzelić chyba powinno, zwłaszcza, że nadal są w "gazie" i coś mi się wydaje, że porażka chyba będzie dopiero w następnym meczu.

Do góry
Bonus: Unibet
#561504 - 26/04/2006 20:06 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
jacky sparrow Offline
enthusiast

Meldunek: 19/10/2005
Podobnie jak przedmówca jestem pewien jednego; dziś bedzie walka wręcz i do upadłego bo jeśli zespoły przegrywające 2:0 dziś polegna to są juz poza PO. Jesli chodzi o mecz w Montrealu to widzę tutaj zwycięstwo gości, którym nie daję większych szans w tej serii ale dziś ten ofensywny Huragan może przynieść upragnione zwycięstwo. nie głupim rozwiązaniem może być też over ale tu będę raczejbardziej ostrożny bo jesli montreal się zamuruje to może być różnie. Wierzę, żezryw młodych zawodników Caroliny może przynieść im dziś upragnione zwycięstwo - nie wykluczone, że po dogrywce.
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes - typ:2 z OT SH

Jeśli chodzi o mecz w Philadelphi to widzę tu zwycięstwo gospodarzy, bo choć Bufflo leje ich w tym sezonie przy każdej okazji to czy możliwe jest by Lotnicy nie wygrali z nimi żadnego meczu w sezonie? Nie wiem -nie będę szukał tu skomplikowanych uzasadnien - po prostu zagram na win gospodarzy

Do góry
#561505 - 26/04/2006 20:44 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Witam

Na dzis skupiam sie tylko na jednym meczu i nie bedzie to granie na gole bo cos mi to ostatnio nie wychodzilo,ale do rzeczy:

Philadelphia Flyers 1 z OT i SH
Philadelphia Flyers 1 (-1.5)

Po 2 porazkach w Buffalo "Lotnicy" wracaja na swoj lod do Wachovia Center gdzie na pewno komplet publicznosci zacheci ich do grania na 110% swoich mozliwosci i pomoze w odniesieniu pierwszego zwyciestwa w serii.

Wiadomo ze graczom Philly nie bedzie łatwo bo jak widzielismy ten filmik z tym hitem to mozemy sie przekonac, jaka walka towarzyszy atmosferze zwiazanej z PO. Powiem szczerze ze mam nadzieje ze decydujacym o wyniku dzisiejszej potyczki beda gole strzelone w PP/SH tak jak to ma miejsce w innych meczach w fazie PO.W kazdym razie bede postepowal z philly wg pewnej sentencji, mianowicie :
"Aut inveniam,viam aut faciam"

Pozdro

Do góry
#561506 - 26/04/2006 21:27 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
Hans Offline
old hand

Meldunek: 21/09/2005
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 1+OT+SH oraz 2+OT+SH
Ciężki mecz dla Lotników, widać że im nie idzie z Szablami w tym sezonie (na 6 meczy tylko 1 zwycięstwo , a ostatni wynik robi wrażenie). Jednak licze, że Phila nie odda tych play offow 4:0 i dziś jest ostatni dzwonek na podjęcie walki o awans. Z drugiej strony nie sądze, że Flyers nagle 4 razy z rzedu rozprawią się z świetnie grającym Buffalo. Stąd asekuracyjnie na zwrot stawki 2otsh, a kurs 2,25 dobry jest.

Colorado Avalanche - Dallas Stars 2+OT+SH oraz under 6 lub 5,5
Dallas to solidna drużyna i tutaj też licze, że nie puszczą tak łatwo tych playoffow, i wygrają jak nie dziś to w następnym meczu. A under dlatego, że tak mi wychodzi jakiegoś normalnego uzasadnienia nie mam, chociaż jeśli Gwiazdy mają wygrać to myśle, że zrobią to w swoim stylu, czyli underowo.

Do góry
#561507 - 27/04/2006 06:23 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
nivet Offline
Carpal Tunnel

Philly

Zmiana strategii okazala sie słuszna...

"Aurea mediocritas"

Do góry
#561508 - 27/04/2006 07:40 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Witam!
Kilka spotkań już za nami więc mamy jako taki "wgląd" w przebieg fazy PO. Generalnie wygląda to bardzo ciekawie. Colorado jedzie z Gwiazdami aż miło tak samo jak Diabły demolują NYR. O ile w pierwszym ze spotkań stawiałem na awans Lawin do dalszej rundy to w rywalizacji "nowojorskiej" stawiałem na bardziej zaciętą rywalizację.Wszystko jednak wskazuje na 4-0 dla Devils i wydaje się to całkiem prawdopodobne. Następny mecz także mogą wygrać "goście" i tak też bedę stawiał, chociaż na początku większe szanse dawałem NYR. Odbija się chyba w Rangers kilka bodajże 9 sezonów bez gier w PO a to jak wiadomo inna bajka.Tego się mimo wszystko obawiałem ale liczyłem, że stworzona w tym sezonie, było nie było solidna ekipa w NY będzie chciała pokazać się po tylu latach i będzie miała ten "głód" sukcesu...Jak jest widzimy.

W najpewniejszej wg mnie na początku PO parze na razie górą Płomienie. I dziś czwarty mecz. Ja gram oczywiście gości i mam nadzieję, że mnie nie zawiodą a w następnym meczu u siebie przypieczętują sukces. Dziś więc Calgary na win!

Philly po ostatnich wtopach z Buffalo dziś pierwsze zwycięstwo. Ale tu jeszcze wszystko otwarte i wcale bym się nie zdziwił jakby Lotnicy następny mecz u siebie wtopili, chociaż kibicuję Philly z całego serca.

Zobaczymy co dziś pokaże Detroit ale tak jak w zasadniczym szło im z "oliwiarkami" jak po "grudzie" tak samo idzie w PO. Dziś będzie na pewno ciekawie.

Nashville chyba padnie z SJS ale powinni jeszcze powalczyć.Nawet jak SJS przejdzie do następnej rundy to będę grał przeciwko nim.To tylko moja "wizja" i tego się trzymam.

Pozdr

Do góry
#561509 - 27/04/2006 10:33 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
greender Offline
addict

Meldunek: 10/03/2005
sory za off top, ale dzisiejszej nocy wszedł mi taki kupon za symboliczną dyszke
Phila WIN/OT - Buffalo
New York - New Jersey under 5.5
Montreal - Carolina OT/WIN
Colorado - Dallas OT/L

i do tego dorzuciłem Szwecja WIN- Czechy

zawsze wygrywałem tylko na singlach bądź dubelkach :P

Do góry
#561510 - 27/04/2006 18:11 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
lemex Offline
veteran

Edmonton-Detroit (2:1)
"Z bronią jest jak z ludźmi, zawsze się psuje kiedy jest najbardziej potrzebna" - oj Detroit musi sobie przypomnieć o swojej "broni" aby wyrównać stan rywalizacji, bo mogą zostać "rozbrojeni".
Typ:2+ot+sh

Anahaim-Calgary (1:2)
"Prawda to przykra, niestety prawdziwa, że i równość, i nierówność nie musi być sprawiedliwa" - i tak też będzie w tym przypadku, szkoda będzie jednej z tych drużyn, bo to co grają i pokazują w PO zasługuje na II rundę, niestety ktoś sprawiedliwie, czy niesprawiedliwie napewno odpadnie.
Typ:1ot

Do góry
#561511 - 27/04/2006 20:46 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
jacky sparrow Offline
enthusiast

witam
moja koncepcja gry wymaga abym zainwestował dziś w zwycięstwo Detroit nad "Oliwiarkami". 2 dni temu stawiałem na ich zwyciestwo w meczu wyjazdowym i była wtopa po OT - dziś musze grac konsekwentnie na ich win. Przy okazji pojawia mi sie w głowie takie pytanie czy aby Detroit nie za dużo siły poświęciło na zdobycie Presidents Trophy do końca dając "czadu" w regular sezon. Teraz widać, że nie starcza im siły i słabsze teoretycznie Edmonton punktuje ich aż miło. Myślę, że jeśli Skrzydła dzisiaj polegną to bedą mieli pozamiatane a mi jakoś wciąż nie chce się wierzyć, żę odpadną w pierwszej rundzie. Dziś Legance, dziadek Chelios Zetteberg i spólka muszą poprostu wygrać, choćby im płuca miały powypadać na lodowisko - ja na to postawię:
Edmonton Oilers - Detroit Red Wings - typ: 2

Chciałbym w tym miejscu napisać słówko o New Jersey i przy okazji "wypomnieć" niektórym nazywanie ich "ciotami". W połowie sezonu było to określenie niemal powszechnie używane do określenia tego zespołu na naszym forum. Pozwalałem sobie wtedy niezgadzać z tymi opiniami - broniąc takich zawodników jak Brodeur, Elias, Gionta czy Scott Gomez.Nie był to może krzyk ale dziś widząc jak Ci zawodnicy grają w PO wspominam tamten czas. Rangersi na kolanach i uratować ich może tylko cud. I nie uratuje...

Jeśli chodzi o pozostałe dzisiejsze mecze to liczę po cichu na Anaheim, San Jose oraz Ottawę, co do której wydawało mi się, że rozjedzie TB 4:1. Dziś takiej pewności nie mam ale z typu się nie wycofam i jeśli Spezza utrzyma swoją dysppozycję to Senators mogą mieć dwa "matchpointy" na własnym lodowisku. Osobiście uważam takie rozwiązanie za prawdopodobne
Tampa Bay Lighting - Ottawa Senators - typ:2 z OT i SH
pozdro all

Do góry
#561512 - 27/04/2006 20:50 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
jacky sparrow Offline
enthusiast

a co do "ciot" sezonu to może Dallas?

Do góry
#561513 - 28/04/2006 18:08 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
Ralph Offline
Pooh-Bah

Witam!
Z tymi ciotami sezonu to już chyba nie pora, bo PO to już jednak inna bajka. Jednakże przegrana 4-0 może okazać się dziś faktem w Colorado a co jak co, ale w tej parze nikt by chyba takiego wyniku nie obstawiał na początku PO.
Co do wczorajszych meczów to Calgary niestety nie udało się pokonać Kaczorów. Jak pisał lemex obydwie chyba zasługują na drugą rundę. Liczę cały czas na Płomienie i następny mecz znów na nich...

A dziś:

Philly-Buffalo X
Montreal-Carolina 1
Colorado-Dallas 1

Pozdrawiam

Do góry
#561514 - 28/04/2006 18:12 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
lemex Offline
veteran

Montreal-Carolina (2:1)
"Największym złem, na które cierpi świat, to nie siła złych, lecz słabość dobrych...." - tej myśli nie trzeba tłumaczyć.

Philadelphia-Buffalo (1:2)
"Istnieją ludzie, którzy odnajdują swoją młodość dopiero u schyłku życia(czytaj kariery)...." - w konfrontacji rutyny i młodości, ponownie zawierzę tym, co mają wyższe cyfry na "licznikach"

Colorado-Dallas (3:0)
"Gwiazdy rządzą głupcami, mędrcy rządzą gwiazdami" - ostatnia szansa, aby choć na chwilę przedłużyć "występy" w PO.
Typ:2 przy +1.5

Do góry
#561515 - 28/04/2006 21:25 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
nivet Offline
Carpal Tunnel

Witam

typ na dzis to :

Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes
Typ:Carolina Hurricanes @ 1.935
ML

Byc moze gram przeciw wszystkim i przeciw wszystkiemu ale postanowilem zaufac swojemu instynktowi i zagrac na Huragany, typ łacznie z OT wiec przy takim kursie ( zreszta podobny i na jednych i na drugich) mysle ze warto.
W uzasadnieniu nie mam nic co by przemawialo za typ typem, tak poprostu mi sie dzis zylo z mysla w glowie o tej K(C)arolince- piekne imie

Zobaczymy co z tego wyjdzie pozdro

Do góry
#561516 - 29/04/2006 04:25 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
nivet Offline
Carpal Tunnel

Wyszło jak najbardziej pozytywnie...

Pozdro

"Aurea mediocritas"

Do góry
#561517 - 29/04/2006 18:17 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
lemex Offline
veteran

Juści był czas Mości panowie, w którym "gawiedź" oznajmiała, iż w czasie PO powróci tu i swoje myśli "przeleje" w ten temat. Tymczasem "cicho wszędzie, głucho wszędzie", ino od czasu do czasu jakaś zbłąkana dusza coś tu "skrobnie". Gdybym nie posiadał "krzty" szacunku dla samego siebie, to "osrałbym" to już teraz, a tak uczynię to po I rundzie PO, bo "grafomanem" nie jestem, a czytanie samego siebie mnie nie bawi i "uciechy" nie daje. Nie zamierzam dzisiaj w "obliczu" paru dni "kanikuły" prężyć się jak żaba przed zastrzykiem i "lajtowo"-bez wywodów, ale za to z "cytatami" mądrych ludzi.
NYRangers-New Jersey (0:3)
"Łatwo ci zachować twarz, gdy kilka na zmianę masz" - chyba już tylko cud może uratować NYR, ale jest cień szansy na uratowanie resztek honoru.
Typ:1 przy +1.5

Detroit-Edmonton (2:2)
"Bronisz się tylko wtedy, kiedy twoja siła nie jest porównywalna z siłą wroga, atakujesz kiedy masz przewagę" - to odnosi się szczególnie dla graczy Edmonton, którzy udawadniają, że nie tylko biblijni Dawid z Goliatem mogą walczyć jak równy z równym.

Calgary-Anahaim (2:2)
"Bezpieczniej jest mieć ptaka w ręku niż nad głową" - jedno jest pewne, prawie każdy z nas będzie miał "ptaka" rano po tym meczu w ręku. Czy Calgary spotka "przygoda" z reklamówki pewnego napoju energetycznego w którym "coś na wzór ptaka" było nad głową i nas..... - zobaczymy.

Do góry
#561518 - 29/04/2006 19:00 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
nivet Offline
Carpal Tunnel

witam

Widze Lemex ze ubolewasz nad tym ze takim rozgrywkom towarzyszy tak male zainteresowanie, ja tez jestem tego zdania i w sumie po tym co bylo w sezonie regularnym to spodziewalem sie tu wiekszej rzeszy kibicow, ale co zrobi, taki narod

Na dzisiaj czuje jedne meczyk i zagralem go sobie skromnie w Pinnacle zobaczymy co bedzie :
New Jersey Devils vs New York Rangers
New York Rangers @ 2.990 ML

Wg mnie bajeczny kurs.
Pozdro

Do góry
#561519 - 29/04/2006 19:47 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
Ralph Offline
Pooh-Bah

Witam!
Sorry, że tak późno ale dziś zagrałem sobie dubla: Detroit i Ottawa oraz singla Calgary(-1,5).
Niech się dzieje wola nieba. Na razie Detroit 0:0 mam nadzieję, że mnie chłopcy nie zawiodą.

Lemex chyba lubi "kaczory", ja natomiast usilnie na Płomienie. Tym razem nawet z ujemnym handi, bo jak się bawić to się bawić...A tak na marginesie to czuję czwartą wtopę NYR...

Pozdr

Do góry
#561520 - 29/04/2006 23:07 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Mam pytanko gdzie mozna grac mecze hokejowe ,na zywo' z opcja mozliwosci wytypowania 'ktora druzyna strzeli nastepnego gola/next goal'. na betandwin ta opcja jest prawie zawsze zablokowana albo mozliwa do zawarcia kombinacyjnie tylko z innymi zakladami live. Chcialem dzis grac na zywo mecz Detroit - Edmonton - byl na zapowiedzi na bet365.com - niestety nie pojawil sie na in-play console. Zadzwonilem tam zapytac dlaczego nie ma a mial byc. Facet probowal mnie zbyc ze mecz sie konczy (dochodzila polowa drugiej tercji bylo jeszcze 0-0) - na moje wezwania zeby nie sciemnial powiedzial ze 'to ze planuja umieszczenie jakiegos meczu na livebettingu to nie znaczy ze on tam bedzie' - wiecej pytan nie mam szukam innego bukmachera. Czy ktos zna zatem jakiegos porzadnego buka u ktorego mozna gracv live mecze hokeja?

Do góry
#561521 - 30/04/2006 05:47 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
Ralph Offline
Pooh-Bah

Witam!
No to mamy już Diabły w następnej rundzie!4-0 tego by się nikt nie spodziewał.Detroit już w poniedziałek w Edmonton może także się pożegnać z PO.Calgary ładnie ciągnęło Kaczki ale zabrakło mi 33 sekund do handicapu...No cóż...W poniedziałek konsekwentnie na Płomienie.
Ottawa planowo pojechała po "mistrzach" i tu 4-1 wcale nie dziwi.Ciekawe jak zaprezentuje się w drugiej rundzie?

Gratuluję skuteczności lemex. Chociaż szkoda, że wczoraj nie "pociągnąłeś" tych "swoich" 5-6 goli bo byś miał dziś co na tacę wrzucić.

Pozdr

Do góry
#561522 - 30/04/2006 06:44 Re: Play Off NHL runda I sezon 05/06
lemex Offline
veteran

Oj Ralph, widzę,że opuszczasz się w czytaniu moich postów, kilka dni temu pisałem,że już nie będę przypominał o tym,że gram 5-6 goli, bo to już było nudne. "Stary lis" nie zmienia przyzwyczajeń z byle powodu - pozdro.
Ps."Pelny wypas" siadł.

Do góry
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08