Bundesliga to rowniez moja pasja. Oto moja analiza, ktora podalem przed 2 dniami na
www.zaklady.hg.pl W zeszlym sezonie niezle dorobilem sobie na 1.F.C. Nurnberg, w tym sezonie rowniez szukam kozla ofiarnego

ale nie bedzie tak latwo:
Kolejka nr 1 bundesligi jest wyjatkowo ciezka
do obstawienia czegokolwiek i to nie tylko
za wzgledu na to iz nie za bardzo wiadomo
w jakiej formie sa poszczegolne zespoly,
ale i uklad tej kolejki jest nieciekawy do
typowania. Ale sprobujmy cos wymyslec.
Mon.1860 - K`lautern
Tutaj buki kusza stawka 2.30 na Mon.
Tez sklanialbym sie do zwyciestwa gospodarzy
lub remisu. Ale daruje sobie. Lautern niby silniejsze, ale Lwy graja u siebie. Lautern -slaba obrona ten Koch i Ramzy graja beznadziejnie i az dziw bierze, ze nie gra w niej Tomasz Klos. Uwazac trzeba jednak na wolne Baslera i kontry Klose.
Stuttgart - FC Koln
Stuttgart to jedyna druzyna, ktora nie kupila
zadnego zawodnika, a kilku odeszlo. Wg mnie
kandysat do spadku. Jednak FC Koln nie jest
chyba tak mocna druzyna, zeby byc pewnym jej
zwyciestwa na wyjezdzie. Remis tez jest zbyt ryzykowny.
Cottbus - Hamburg
Tutaj ciekawe, czy zagra juz Radek Kaluzny.
Z nim w skladzie obrona Cottbus moze byc
pewniejsza i upilnowac Barbareza. Cottbus
bardzo dobrze spisuje sie w sparringach,
poza tym jest druzyna, ktora b. dobrze gra
u siebie. Stawka (2.45/2.5) na Cottbus
jest ciekawa. HSV moim zdaniem po odejsciu
Niko Kovaca - slabszy sklad niz przed rokiem.
Obstawiam 1.
PS. Z ostatniej chwili - nie zagra w tym meczu krol strzelcow z poprzedniego sezonu Barbarez, uraz wyklucza go z nastepnych 6 kolejek. Dopuki kursy nie spadna to warto polecic ten mecz!
Freiburg - Brema
Teoretycznie Freiburg jest silniejsza druzyna. Brema po odejsciu najlepszego napastnika do bayernu bedzie najwyzej zwyklym szarym ligowcem.
Jezeli okaze sie, ze oprocz Pizzaro, Ailton
rowniez odszedl i nie zdaza kupic Wichniarka to widze tu pewne i wysokie zwyciestwo Freiburga zwlaszcza za stawke sts-u
(2.30)
Obstawiam 1.
Dortmund - Nurnberg
Dla bukow Dortmund to najwiekszy pewniak w tej kolejce. Dla mnie nie. Dortmund zupelnie slabo zagral w Pucharze Ligi. Blado wypadly nowe zakupy: Koller i Amoroso. Dodatkowo Addo nabawil sie powaznej kontuzji.
Chyba, ze wypelniony Westfallen Stadion poniesie gospodarzy do zwyciestwa, bo beniaminek Nurnberg to dla mnie czarny kon tych rozgrywek, jedyny slaby jego punkt to bramkarz Kampa po odejsciu Andreasa Kopke.
P.S. Z ostatniej chwili - Lehman wygwizdany i obrzucony wyzwiskami przez wlasnych kibicow. W Bortmundzie wielki konflikt kibice kontra trener i druzyna!
Leverk. - Wolfsburg
Tutaj raczej wygra Leverkusen, bo Wilki w zeszlym sezonie slabo poczynaly sobie na wyjezdzie. Jednak Leverkusen slabo zagralo w pucharze ligi, nie blyszczy w sparringach, ciagle ma nierozwiazany problem bramkarza. Wolfsburg za to nabyl dobrego zawodnika jakim jest Petrov. Razem z Juskowiakiem
pokazuja klase w akcjach ofenzywnych w sparringach i w meczu z Dynamem Minsk. W rewanzu jednak Juskowiak nabawil sie kontuzji i nie wiadomo czy zagra.
Spotkanie z podtekstami. Najwiekszy transfer Leverk. to kupno Sebescena z Wolfsburga a Wolfsburg wypozyczyl z Leverk. brazylijczyka Ponte. Nie obstawiam jednak tego meczu i chcialbym aby Wolfsburg sprawil
niespodzianke.
M´gladbach - Bayern
To dopiero mecz - zagadka! Stawki takie, ze glowa boli. Jednak wynik tego meczu to loteria moze byc nawet 3:4 albo cos w tym stylu. Rozsadek mowi bayern, ale moze byc roznie. Zupelnie trudno jest przewidziec
jak zagra Gladbach po tylu przetasowaniach w skladzie. Fajnie by bylo jakby zagral Mieciel i strzelil gola Kahnowi

W gladbach dodatkowo zamieszanie, bo kilka dni temu okazalo sie, ze ich trener Hans Moller
jest prawdopodobnie bylym agentem stasi. Takie zamieszanie wogol druzyny moze wplynac roznie... zle, lub... mobilizujaco.
2 liga STS
Bielefeld SV - Babelsberg
Jezeli zagra Wichniarek to zwyciestwo Arminii
nad amatorami z Babelsbergu pewne. Obie druzyny maja problemy finansowe. Jeszcze 3 lata temu Arminia byla w 1 lidze a Babelsberg w 5 lidze...
Fachowcy mowia, ze tylko cud sprawi, ze Babelsberg utrztyma sie w 2 lidze. Kurs 1.60 na Arminie Bielefeld to dla mnie niezla okazja. Obstawiam 1.
Frankfurt - Reutlingen
Tutaj podobnie jak wyzej. Zdecydowany faworyt
Eintracht Frankfurt z kursem na zwyciestwo 1.55 to tez niezla okazja. Pawel Kryszalowicz powinien cos strzelic. Chociaz roznie rozne zrodla mowia, raz, ze odejdzie, raz, ze zostanie, bo wiaze go kontrakt. Eintracht, ktory pozbyl sie w sumie
tylko Krachta, ktory byl wybronym zbieraczem czerwonych kartek moze zagrac niezle i powinnien tak zagrac od pierwszej kolejki, jezeli chce aby banicja w 2 lidze potrwala tylko rok. Nie wiem nic wiecej o Reutlingen, ale to 2 ligowy sredniak bez spektakularnych
transferow powinien tylko murowac bramke przed Frankfurtem. Mam nadzieje, ze bezskutecznie.
Obstawiam 1.
Z graniem mozna poczekac do soboty, ale mysle,
ze kursy zmaleja a nic wielkiego w tym
czasie nie powinno sie wydarzyc...
puscilem wiec wiec: (sts)
Cottbus - Hamburg 1 2.50
Freiburg - Brema 1 2.30
Bielefeld SV - Babelsberg 1 1.60
Frankfurt - Reutlingen 1 1.55
AKO 14.26
A jest jeszcze 1 dobry mecz w niedziele:
St. Pauli - Hertha BSC z kursem na Herthe 2.40. Hertha powinna pokazac slabemu beniaminkowi jak sie gra w 1.bundeslidze niczym Wisla i Pogon ostatnio w naszej. Hertha w super formie po super transferach. Marcelinho to super zakup, w pucharze ligi strzela gole na zalowanie. Az przykro bylo patrzec jak w meczu z Schalke mija Hajte jak tyczke. Hertha w drodze po puchar ligi pokonala Bayer, Bayern i Schalke w finale 4:1. Dodatkowo najlepszy pomocnik ligi niemieckiej Sebastian Deisler nie odchodzi do Bayernu. Za to bedzie mial wsparcie Barta Goora z Anderlechtu. Rehmer juz dochodzi do siebie po kontuzji. St. pauli praktycznie bez wartosciowych transferow. Dla mnie Hertha wygrywa ten mecz na pewno i kto wie, czy nie wyskoko...
To tyle.
Narazie
Pozdrawiam i zapraszam wszystkich zainteresowanych bundesliga na
www.zaklady.hg.pl feri