Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#5667 - 23/07/2001 21:52 Bundesliga
Tygrys Offline
journeyman

Meldunek: 15/07/2001
W najbliższą sobotę startuje Bundeslia. Oto zestaw par na pierwszą kolejkę:

TSV 1860 Monachium - Kaiserslauten
Stuttgart - FC Koeln
Cottbus - Hamburg
Freiburg - Werder Brema
Dortmund - Nuernberg
Leverkusen - Wolfsburg
M'gladbach - Bayern Monachium
St. Pauli - Hertha Berlin

Jakie są Wasze typy?

Do góry
Bonus: Unibet
#5668 - 23/07/2001 22:47 Re: Bundesliga
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
witam
świetne są typy telegazety SAT 1. Typuje tam wyjątkowy gość. Przez długi okres miał trafialność około 20% (1/8,2/8). Takiej lewizny dawno nie widziałem. Ale wystarczyło grać na opak i już były wyniki. Może w tym roku nic się nie zmieni.

Do góry
#5669 - 23/07/2001 22:52 Re: Bundesliga
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Tygrys:
[qb]Jakie są Wasze typy?[/qb][/QUOTE]

Cze..Bundesliga to moja zyła złota... Poczekaj jescze troszke bo wlasnie analizuje kolejke...Zapowiada się nadzwyczaj bogato

Do góry
#5670 - 24/07/2001 03:32 Re: Bundesliga
Andrzej Offline
member

Meldunek: 06/04/2001
Witam!
Dzięki za otwarcie najciekawszego tematu dla mnie. Szczególnie interesuje mnie II liga. Na pewno o awans walczyć będzie Bochum, które ma bardzo dobrą drużynę z Woszem na czele. Frankfurt z Kryszałowiczem to też kandydat do zwycięstw. Chciałem stawiać także na Bielefeld, ale te kłopoty finansowe nie dają mi spokoju (nie wiadomo czy zostanie Wichniarek czy nie). Gdzie można znależć aktualne składy drugoligowe?
Szczególnie chodzi mi o strony niemieckie, zawsze bardziej aktualne.
Dzięki

Do góry
#5671 - 24/07/2001 13:55 Re: Bundesliga
vroon Offline
member

Meldunek: 11/06/2001
no to Szakal, podziel sie informacjami o Bundeslidze pomoz rowniez i innym skosik buka hehe,.. mam nadzieje ze moj apel nie przejdzie bez echa.

Do góry
#5672 - 24/07/2001 16:51 Re: Bundesliga
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Cierpliwsoci panowie cirpliwosci ... Kursy powinny raczej nie spasc, a ja jescze potrzebuje troszke informacji. Mam nadzije ze w czwartek dam znać. Kursy u buk`ów niemieckich zaczynaja spadać. Na Borussie 1.35, na Stuttgart 1.9 (choc nie wiem czy to jest dobry typ)... Wkrótce cosik wiecej...

Do góry
#5673 - 24/07/2001 20:55 Re: Bundesliga
Mario Offline
addict

Meldunek: 09/06/2001
Cottbus - HSV

Co sądzicie o tym meczu Hsv bez 6 zawodników. Cottbus w zeszłym sezonie u siebie całkiem nieżle + wzmocnienia, może uda się im wygrać.

HSV-Roy Prager is the sixth Hamburg player to be ruled out of the club's .Hamburg's injury list also includes Czech international defensive duo Milan Fukal and Tomas Ujfalusi, Argentinian play-maker Rodolfo Esteban Cardoso, youngster Jan Sandmann and reserve keeper Carsten Wehlmann.

Do góry
#5674 - 24/07/2001 23:10 Re: Bundesliga
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Mario jescze nic pewnego...

Wiadomo napewno 90% że w Wolsburgu nie zagra Nowak (infekcja wirusowa). Nie jestem pewien natomiast czy w Energii zagra Labak (ponoć jest w Sturmie). Swoje typy powinienem zamiescic najpozniej do czwartku...

Wszystkich maniaków Bundesligitakich jak ja zapraszam do działu BUNDESLIGA w moim serwisie. (URL w moim profilu)

Do góry
#5675 - 25/07/2001 00:13 Re: Bundesliga
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
Warto zacząć analizę od teletextów w DSF i SAT 1, DSF prowadzi taki nasz "Skarb kibica" + ostatnie mecze kontrolne dla 1 i 2 ligi w bardzo dostępnej formie (str 200-209) i (230-239), natomiast Sat 1 ma opisy pzyszłych meczów, składy drużyn i typy których pozeszłym sezonie nie polecam.
W każdym razie w 2 bundeslidze jest tyle zmian w składach, że jeśli ktoś się na tym naprawdę wyznaje może zarobić worek szmalu.
Dobrze by było gdyby podzielił się typami z forum. Wygrajmy razem !!!!
Pozdrawiam...

Do góry
#5676 - 26/07/2001 13:40 Re: Bundesliga
vroon Offline
member

Meldunek: 11/06/2001
Szakal jak tam analizy Bundesligi, masz juz cos?????

pozdrawiam

Do góry
#5677 - 26/07/2001 17:41 Re: Bundesliga
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Ludu kochany mam juz analize, czekam juz tylko na typy Alessandro takiego mojego szpiega w Niemczech. Jesli sie potwierdza od razu daje zanc. Na razie nie kce zapeszac. Ale widomo juz o kilku brakach w niektorych zespolach. Teraz uciekam na obiad do babci. I gdzies kolo godz. 18-19 zamiescze predictions najpierw na swojej stronie a dopiero pozniej wpadne na forum i skopiuje to co napisalem.

Mam nadzieje ze wystrzymacie - kursy z pewnoiscia do piatku nie spadna. Aha i bedzie II liga Bundesligii

Pozdrawiam

Do góry
#5678 - 26/07/2001 18:06 Re: Bundesliga
Ahonen Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/01/2001
Tak na pierwszy rzut oka to najciekwiej wygladaja nastepujace spotkania:
Freiburg - Werder Brema "1X"
Dortmund - Nuernberg "1"
Leverkusen - Wolfsburg "1"

Do góry
#5679 - 26/07/2001 18:59 Re: Bundesliga
Anonymous
Unregistered

Bundesliga to rowniez moja pasja. Oto moja analiza, ktora podalem przed 2 dniami na www.zaklady.hg.pl W zeszlym sezonie niezle dorobilem sobie na 1.F.C. Nurnberg, w tym sezonie rowniez szukam kozla ofiarnego ale nie bedzie tak latwo:

Kolejka nr 1 bundesligi jest wyjatkowo ciezka
do obstawienia czegokolwiek i to nie tylko
za wzgledu na to iz nie za bardzo wiadomo
w jakiej formie sa poszczegolne zespoly,
ale i uklad tej kolejki jest nieciekawy do
typowania. Ale sprobujmy cos wymyslec.

Mon.1860 - K`lautern
Tutaj buki kusza stawka 2.30 na Mon.
Tez sklanialbym sie do zwyciestwa gospodarzy
lub remisu. Ale daruje sobie. Lautern niby silniejsze, ale Lwy graja u siebie. Lautern -slaba obrona ten Koch i Ramzy graja beznadziejnie i az dziw bierze, ze nie gra w niej Tomasz Klos. Uwazac trzeba jednak na wolne Baslera i kontry Klose.

Stuttgart - FC Koln
Stuttgart to jedyna druzyna, ktora nie kupila
zadnego zawodnika, a kilku odeszlo. Wg mnie
kandysat do spadku. Jednak FC Koln nie jest
chyba tak mocna druzyna, zeby byc pewnym jej
zwyciestwa na wyjezdzie. Remis tez jest zbyt ryzykowny.

Cottbus - Hamburg
Tutaj ciekawe, czy zagra juz Radek Kaluzny.
Z nim w skladzie obrona Cottbus moze byc
pewniejsza i upilnowac Barbareza. Cottbus
bardzo dobrze spisuje sie w sparringach,
poza tym jest druzyna, ktora b. dobrze gra
u siebie. Stawka (2.45/2.5) na Cottbus
jest ciekawa. HSV moim zdaniem po odejsciu
Niko Kovaca - slabszy sklad niz przed rokiem.
Obstawiam 1.
PS. Z ostatniej chwili - nie zagra w tym meczu krol strzelcow z poprzedniego sezonu Barbarez, uraz wyklucza go z nastepnych 6 kolejek. Dopuki kursy nie spadna to warto polecic ten mecz!

Freiburg - Brema
Teoretycznie Freiburg jest silniejsza druzyna. Brema po odejsciu najlepszego napastnika do bayernu bedzie najwyzej zwyklym szarym ligowcem.
Jezeli okaze sie, ze oprocz Pizzaro, Ailton
rowniez odszedl i nie zdaza kupic Wichniarka to widze tu pewne i wysokie zwyciestwo Freiburga zwlaszcza za stawke sts-u
(2.30)
Obstawiam 1.

Dortmund - Nurnberg
Dla bukow Dortmund to najwiekszy pewniak w tej kolejce. Dla mnie nie. Dortmund zupelnie slabo zagral w Pucharze Ligi. Blado wypadly nowe zakupy: Koller i Amoroso. Dodatkowo Addo nabawil sie powaznej kontuzji.
Chyba, ze wypelniony Westfallen Stadion poniesie gospodarzy do zwyciestwa, bo beniaminek Nurnberg to dla mnie czarny kon tych rozgrywek, jedyny slaby jego punkt to bramkarz Kampa po odejsciu Andreasa Kopke.
P.S. Z ostatniej chwili - Lehman wygwizdany i obrzucony wyzwiskami przez wlasnych kibicow. W Bortmundzie wielki konflikt kibice kontra trener i druzyna!

Leverk. - Wolfsburg
Tutaj raczej wygra Leverkusen, bo Wilki w zeszlym sezonie slabo poczynaly sobie na wyjezdzie. Jednak Leverkusen slabo zagralo w pucharze ligi, nie blyszczy w sparringach, ciagle ma nierozwiazany problem bramkarza. Wolfsburg za to nabyl dobrego zawodnika jakim jest Petrov. Razem z Juskowiakiem
pokazuja klase w akcjach ofenzywnych w sparringach i w meczu z Dynamem Minsk. W rewanzu jednak Juskowiak nabawil sie kontuzji i nie wiadomo czy zagra.
Spotkanie z podtekstami. Najwiekszy transfer Leverk. to kupno Sebescena z Wolfsburga a Wolfsburg wypozyczyl z Leverk. brazylijczyka Ponte. Nie obstawiam jednak tego meczu i chcialbym aby Wolfsburg sprawil
niespodzianke.

M´gladbach - Bayern
To dopiero mecz - zagadka! Stawki takie, ze glowa boli. Jednak wynik tego meczu to loteria moze byc nawet 3:4 albo cos w tym stylu. Rozsadek mowi bayern, ale moze byc roznie. Zupelnie trudno jest przewidziec
jak zagra Gladbach po tylu przetasowaniach w skladzie. Fajnie by bylo jakby zagral Mieciel i strzelil gola Kahnowi W gladbach dodatkowo zamieszanie, bo kilka dni temu okazalo sie, ze ich trener Hans Moller
jest prawdopodobnie bylym agentem stasi. Takie zamieszanie wogol druzyny moze wplynac roznie... zle, lub... mobilizujaco.

2 liga STS

Bielefeld SV - Babelsberg
Jezeli zagra Wichniarek to zwyciestwo Arminii
nad amatorami z Babelsbergu pewne. Obie druzyny maja problemy finansowe. Jeszcze 3 lata temu Arminia byla w 1 lidze a Babelsberg w 5 lidze...
Fachowcy mowia, ze tylko cud sprawi, ze Babelsberg utrztyma sie w 2 lidze. Kurs 1.60 na Arminie Bielefeld to dla mnie niezla okazja. Obstawiam 1.

Frankfurt - Reutlingen
Tutaj podobnie jak wyzej. Zdecydowany faworyt
Eintracht Frankfurt z kursem na zwyciestwo 1.55 to tez niezla okazja. Pawel Kryszalowicz powinien cos strzelic. Chociaz roznie rozne zrodla mowia, raz, ze odejdzie, raz, ze zostanie, bo wiaze go kontrakt. Eintracht, ktory pozbyl sie w sumie
tylko Krachta, ktory byl wybronym zbieraczem czerwonych kartek moze zagrac niezle i powinnien tak zagrac od pierwszej kolejki, jezeli chce aby banicja w 2 lidze potrwala tylko rok. Nie wiem nic wiecej o Reutlingen, ale to 2 ligowy sredniak bez spektakularnych
transferow powinien tylko murowac bramke przed Frankfurtem. Mam nadzieje, ze bezskutecznie.
Obstawiam 1.

Z graniem mozna poczekac do soboty, ale mysle,
ze kursy zmaleja a nic wielkiego w tym
czasie nie powinno sie wydarzyc...

puscilem wiec wiec: (sts)

Cottbus - Hamburg 1 2.50
Freiburg - Brema 1 2.30
Bielefeld SV - Babelsberg 1 1.60
Frankfurt - Reutlingen 1 1.55

AKO 14.26

A jest jeszcze 1 dobry mecz w niedziele:
St. Pauli - Hertha BSC z kursem na Herthe 2.40. Hertha powinna pokazac slabemu beniaminkowi jak sie gra w 1.bundeslidze niczym Wisla i Pogon ostatnio w naszej. Hertha w super formie po super transferach. Marcelinho to super zakup, w pucharze ligi strzela gole na zalowanie. Az przykro bylo patrzec jak w meczu z Schalke mija Hajte jak tyczke. Hertha w drodze po puchar ligi pokonala Bayer, Bayern i Schalke w finale 4:1. Dodatkowo najlepszy pomocnik ligi niemieckiej Sebastian Deisler nie odchodzi do Bayernu. Za to bedzie mial wsparcie Barta Goora z Anderlechtu. Rehmer juz dochodzi do siebie po kontuzji. St. pauli praktycznie bez wartosciowych transferow. Dla mnie Hertha wygrywa ten mecz na pewno i kto wie, czy nie wyskoko...

To tyle.
Narazie
Pozdrawiam i zapraszam wszystkich zainteresowanych bundesliga na www.zaklady.hg.pl

feri

Do góry
#5680 - 26/07/2001 20:19 Re: Bundesliga
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Zamiescilem już na stronie (dostepna w moim profilu) swoje typy i przewidywania. Są dośc pobieżne ale uwierzcie mi na słowo pracowałem nad tym od poniedziłku skącząc jak głupi po chyba wszytkich dostępnych profesnonalnych stronach niemieckich . Mam nadzieje ze sie cos z etgo urodzi. Teraz nie mam czasu (jak zwykle) ale wpadne po 18 i zamiescze swoje typy jakie wyslalem w realu. Aha iwkleje te moje przewisdywania tez po 18:00 - teraz są tylko na stronie.

Do góry
#5681 - 26/07/2001 20:21 Re: Bundesliga
Szakal Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ahonen:
[qb]Tak na pierwszy rzut oka to najciekwiej wygladaja nastepujace spotkania:
Freiburg - Werder Brema "1X"
Dortmund - Nuernberg "1"
Leverkusen - Wolfsburg "1"[/qb][/QUOTE]

Wszytko powinno ładnie wejść dałem identycznie tylko Fraiburx 1.

Ako - 5.34

Według mnie bardzo dobre typ.

Do góry
#5682 - 26/07/2001 21:17 Re: Bundesliga
Szakal Offline
Carpal Tunnel

TO jest kpia tego co zamiescilem na mojej stronie ...
-------------------------------
I BUNDESLIGA

LEVERKUSEN - WOLSBURG 1

Aspirins postawił jasny cel swoim zawodnikom na ten sezon: Zdobyć tytuł! Drogę ku szczytwoi tabeli powinni zacząc już u siebie w domu w meczu z Wolsburgiem. 3 punkty powinny przyjść zdecydowanie łatwo, ponieważ uważam że Wolsburg "odpuści" sobie ten mecz w Bundeslidze i skoncentruje się na środowym spotkaniu w 2 rundzie Intertoto. W ostatnich 3 meczach na wlasnym terenie zawsze zwycięzał Leverkusen.

M'GLADBACH - BAYERN 1X2

Odpuść soibie ten mecz w swoich obstawieniach. Gospodarze nalezą do druzyn w Bundeslidze z długą tradycją. Nie mogę wypowiedzieć się wiecej na temat tego meczu ponieważ muszę zobaczyc jak graja i dopiero na podstawie kilku meczów będę mógł ocenic tę drużynę. W `96 zwycięzył M`gladbach 3:1, natomiast w Bayernie nie poddał się ławtwo przegrywając 2:0. Wielka niewiadoma dla mnie.

FREIBURG - WERDER 1

Fraiburg będzie zapewne starał potwierdzic swoje wysokie aspirację i forme z końca ubiegłego sezonu już w tym meczu. Uważam ze Werder jest w fatalnej kondycji, a przynajmniej nie taką jak sobie wyobrażał ich trener, który powiedział iż to nie jest ta forma którą widział wśród zawodników w poprzednim sezonie. Werder grał bardzo źle w Intertoto (z Gent) i się już pożegnał z możliwością wystapienia w UEFA CUP.

DORTMUND - NURNBERG 1

Druzyna Nurnberg jest dobra, ale według mnie nie ma potencjału, który mógłby zagrozic Borussi. Uważam że nie powinni urwać choćby punktu w Dortmundzie. A jako beniaminek z pewnością zapłaci frycowe już w tym meczu.

1860 MUNICH - KAISERSLAUTERN 1X

Druzyna gospodarzy reprezentuje bardzo wysoką formę juz przed rozpoczęciem i powinna ona jescze troszeczke podkoczyć. Jestem pod wrażeniem ich wyników w Inetertoto 4 win i 1 lose. Natomiast Kaiserslautern ma problemy ze skompletowaniem składu, w dalszym ciągu testują nowych graczy i uważam że nie powinni zdobyć więcej niż 1 pkt w tym meczu. Ale ja sobie ten mecz odpuściłem bo statystyki niestety nie potwierdzają moich obaw. W ostatnich 4 meczach wyjazdowych goście (z druzyną 1860 Munich) wygrała 3 mecze bardzo wysoko. (1:3,1:2,2:1,0:4)

STUTTGART - FC KOELN 12

Dwie bardzo podobne do siebie druzyny reprezentujące te same style gry. Nie potrafie przewidzieć kto wygra w tym meczu ale jezeli juz mialbym wskazac na jedna to uwazam ze Stuttgart. Mają oni bardzo dobre statystyki meczów wygranych u siebie w domu. Z koleii przed FC Koeln nie został postawiany żaden cel który ma zostac zrealizowany w tym sezonie. I to może byc problem. Niemieckie strony upatrują w gościach faworytów.

ENERGIE COTTBUS - HAMBURG 1X2

Graja dwie drużyny których forma to prawdziwa zagadka. Ja nie potrafie choćby przewidzić kto ma większe szanse. Energii zrobiło bardzo duzo ciekawych zakupów ale niestety w dalszym ciągu nie mogę potwierdzić czy Labak zagra. (o ile wogole pracuje jescze dla tego klubu)

ST. PAULI - HERTHA 2

To będzie bardzo cięzki sezon dla St.Pauli. Hetha upatrywana jest teraz w Niemczech jako jeden z głownych faworytów do tytułu. Ja jednak bym był ostrożny w takim stwierdzeniu, bo wiele się mowi o negocjowaniu sprzedazy Dariusza Wosza (kapitana) do jednego ze szwajcarskich klubów. Hrtha jest faworytem tego meczu. Aktualną formę pokazała w pucharze Niemiec, kolejno eleminując Bayern, Bayer i Schalke!!!
------------------------------------------
II BUNDESLIGA

FURTH - OBERHAUSEN 1

Furth to głowny kandydant do awansu do Bundesligii. "KICKER" okreslił ich jako zespoł posiadający najsliniejszy skład w II lidze, z którym śmiało mogłby walczyc o środek tabeli w Bundeslidze. Dla Furth każdy mecz będzie bardzo trudny poniewaz wiadomo że nawet najsłabsze zespoły mobilizowane są dodatkowo w takich meczach.

DUISBURG - AHLEN 1

Duisburg powinien to wygrac bez problemu. Jedyną zagadką dla mnie może byc ich kondycja.

Do góry
#5683 - 26/07/2001 22:10 Re: Bundesliga
forty Offline

Meldunek: 14/05/2001
Szakal pozwolę nie zgodzić się z Tobą co do 1 meczu.Friburg-Werder.Wg mnie Werder to najbardziej niewygodna ekipa dla Friburga.Na ostatnie 9 meczy 6razy górą Werder.Co do Intertoto to przypadek.Rewanż przecież wygrali.

Do góry
#5684 - 27/07/2001 02:24 Re: Bundesliga
Szakal Offline
Carpal Tunnel

forty ja analizując mecz patrze nie na wszytskie mecze, ale tylko te których gospodarzem jest Freiburg.

Ostatnie 5 meczy na własnym terenie wygląda nastepująco:

`95 0:1
`96 3:2
`98 0:2
`99 2:1
`00 0:1

Nietrudno zauwazyc ze jest to tzw. "skakanka". Każdemu po równo raz ten wygra raz ten. jesli wierzyc statom to teraz wygra Freiburg. Ale tak powaznie to postawilem ten mecz dlatego bo jezeli sledziles ostatnie mecze w bundeslidze Freiburga to nie powinienes miec zadnych watpliowsci- byli po prostu najlepsi. Co potwierdzili w ostatnim meczu z Wolsburgiem (ligowym meczu).

Do góry
#5685 - 27/07/2001 02:45 Re: Bundesliga
Anonymous
Unregistered

Pobawie sie w bundeslige w weekend, bo tak to mozna nazwac. Z obstawianiem czekam do poniedzialku na mecz 2 ligi Union Berlin - Hannover96 (singiel). Kurs na Berlinczykow to 2,20. Mysle, ze druzyny tej nie trzeba przedstawiac. Rewelacyjny ex 3-ligowiec doszedl do finalu pucharu Niemiec i dopiero w 2 polowie przegral z Schalke04. Kilka dni temu gral sparring z Hertha i przegral co prawda 1:0 ale bramke stracil w 90 minucie, poza tym Hertha to jeden z kandydatow do mistrzostwa Niemiec. Obecnie zbieram wszelkie dane i po analizie zdecyduje, czy i za ile zagrac. Na razie wiem tyle, ze nie zagra pozyskany z Pogoni Chifon i ze druzyna zagra ten mecz bez 1 trenera (byc moze dlatego taki wysoki kurs), za to bedzie prawdopodobnie komplet ludzi. Mecz bedzie mozna ogladac na zywo na DSF w poniedzialek o 20.15. O wszelkich wynikach moich analiz
oraz, czy zdecyduje sie go obstawic, powiadomie za posrednictwem mojej stronki (dostepna w profilu uzytkownika).
Musze jeszcze przeanalizowac Hannover96

Do góry
#5686 - 27/07/2001 02:58 Re: Bundesliga
Ahonen Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/01/2001
Tak na drugi oddech to do tego co podalem powyzej mozna dorzucic
Hertha "X2" a nawet "2"
Cottbus "1X"
z drugiej ligi Fuerth zapowiada sie ciekawie jako zespol w tym sezonie, wiec powinni wygrac na inauguracje ale w 2 lidze niestety czesto zdarzaja sie cuda.

Szakal przy tym TSV to uwazam ze raczej "X2"
ale to jest rzeczywiscie niepewny mecz(mozna dac handicap na Kaiserlautern jak ktos lubi male ryzyko
Aha jeszcze jedno Bayern tez nie powinien tego przegrac ale to tez dla ryzykantow.

Do góry
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >