#5674252 - 18/12/2012 21:40
Re: Książki, które warto... kupić!
[Re: marzano]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5674491 - 19/12/2012 03:03
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Serial HBO jest świetnie zrealizowany, ale bardzo spłyca treść (widziałem 2 odcinki). Najbardziej tracą na tym oczywiscie rewelacyjne postacie.
Inaczej się chyba nie da, przy tak obszernej książce. Pewne wątki i postaci po prostu musiałby być pominięte, bo inaczej serial miałby tyle odcinków, co "Moda na sukces"  Mimo wszystko serial całkiem przyzwoity. Oczywiście książka miażdży (książki w sensie) 
|
Do góry
|
|
|
|
#5674492 - 19/12/2012 03:04
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Zadnej fantastyki panowie, zadnych basni i obyczajowych.
Tylko intryga, krew, zabojstwa itp Krajewskiego czytał ? Międzywojenny Wrocław, Lwów i współczesny Gdańsk 
|
Do góry
|
|
|
|
#5677443 - 22/12/2012 16:25
[Re: marzano]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Koniec koncow ja zdecydowalem się na NIELEGALNI. Dziś odbieram zamowienie.  Wypożyczyłem też 2 książki Cobena oraz jedną Camili Lackberg.
|
Do góry
|
|
|
|
#5677490 - 22/12/2012 17:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/02/2005
|
Koniec koncow ja zdecydowalem się na NIELEGALNI. Dziś odbieram zamowienie.  Wypożyczyłem też 2 książki Cobena oraz jedną Camili Lackberg. Co Camili? Sagę o Fjallbace zaczynasz?
|
Do góry
|
|
|
|
#5677517 - 22/12/2012 18:09
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Hm. Nie wiem jak wy, ale jak mam do przeczytania w necie cos co ma wiecej niz 2 strony to mam problem z koncentracja ;P Mam bardzo podobnie. Mając do przeczytania jakiś większy materiał na kompie męcze się niesamowicie. Tylko papierowa książka.
Jeszcze wam mało wszelkiej maści ekranów, monitorów i wyświetlaczy? I ode mnie Książka w tradycyjnym wydaniu dla mnie jest nie do zastąpienia. Ten zapach książki, przewracane kartki Z gazetą mam podobnie, jak czytam coś w necie to tylko z musu.
|
Do góry
|
|
|
|
#5677584 - 22/12/2012 19:31
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Hm. Nie wiem jak wy, ale jak mam do przeczytania w necie cos co ma wiecej niz 2 strony to mam problem z koncentracja ;P Mam bardzo podobnie. Mając do przeczytania jakiś większy materiał na kompie męcze się niesamowicie. Tylko papierowa książka.
Jeszcze wam mało wszelkiej maści ekranów, monitorów i wyświetlaczy? I ode mnie Książka w tradycyjnym wydaniu dla mnie jest nie do zastąpienia. Ten zapach książki, przewracane kartki Z gazetą mam podobnie, jak czytam coś w necie to tylko z musu. Ale w ogóle nie porównujcie czytania z monitora, do czytania na czytniku z ekranem e-ink takim jak kindle. Gwarantuję, że po godzinie z kindlem, zapomnicie o ciężkich i niewygodnych książkach  Owszem zapach papieru jest fajny, ale da się bez tego żyć 
|
Do góry
|
|
|
|
#5677641 - 22/12/2012 20:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
PS Swoja droga, nie wiedzialem, ze dozyje chwili w której będę rano pierwszy w bibliotece. Szybciej nawet niż kobietki tam pracujące rok temu jak mnie ostro wzięło na czytanie (trzyma do dzisiaj) też tak miałem 8 rano waruję pod biblioteką. Jak chcesz dobry Thriller to polecam: -'Chemia Śmierci' Simon Beckett 9/10 -jeżeli chodzi o klimat i jeszcze jedna bardzo fajna książka do polecania ale już nie thriller: - 'Więzień Urodzenia' Jeffrey Archer taki współczesny Hrabia Monte Cristo Ostatnio czytałem całą trylogię Igrzyska Śmierci (film fatalny) książka rewelacyjna ale raczej dla kobietek. Teraz czytam Stevena Kinga 'Misery' jestem na 60 stronie i też nie mogę się oderwać 
|
Do góry
|
|
|
|
#5677664 - 22/12/2012 20:28
[Re: eroll]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2009
|
PS Swoja droga, nie wiedzialem, ze dozyje chwili w której będę rano pierwszy w bibliotece. Szybciej nawet niż kobietki tam pracujące rok temu jak mnie ostro wzięło na czytanie (trzyma do dzisiaj) też tak miałem 8 rano waruję pod biblioteką. Jak chcesz dobry Thriller to polecam: -'Chemia Śmierci' Simon Beckett 9/10 -jeżeli chodzi o klimat i jeszcze jedna bardzo fajna książka do polecania ale już nie thriller: - 'Więzień Urodzenia' Jeffrey Archer taki współczesny Hrabia Monte Cristo Ostatnio czytałem całą trylogię Igrzyska Śmierci (film fatalny) książka rewelacyjna ale raczej dla kobietek. Teraz czytam Stevena Kinga 'Misery' jestem na 60 stronie i też nie mogę się oderwać zaciekawil mnie ten wiezien urodzenia , lece zaraz do empika , mam nadzieje ,ze to maja Misery czytalem i jak najbardziej polecam Wie ktos jak nazywa sie pierwsza ksiazka z serii Metro 2033(32?) Gluchowskiego ? Napisal ich kilka, potem chyba inni pisarze wlaczyli sie w projekt i pisali ksiazki o innych miastach na swiecie i pogubic sie mozna
|
Do góry
|
|
|
|
|
|