Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#569738 - 04/05/2006 15:40 Play Off NHL runda II sezon 05/06
Insane88 Offline
enthusiast

Meldunek: 27/02/2006
Pary drugiej rundy wyglądają następująco

Western Conference:
San Jose Sharks vs Edmonton Oilers
Anaheim Mighty Ducks vs Colorado Avalanche

Eastern Conference:
Ottawa Senators vs Buffalo Sabres
Carolina Hurricanes vs New Jersey Devils

Do góry
Bonus: Unibet
#569739 - 04/05/2006 19:27 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Witam

Nie wiem czy Lemex uraczy nas jeszcze swoja osoba na forum w postaci postow jego autorstwa, ale jesli by sie tak mialo stac to mam takie pytanie.
Kto jest chetny prowadzic ten temat i pisac w nim na biezaco tak jak robił to "wujo" ?

Ja postaram sie ze swojej strony bywac tu codziennie i podawac w postach to co bede gral , jednak od razu musze uprzedzic ze gra w PO dla mnie jest zdecydowanie trudniejsza jak gra w regularnym sezonie. Bede gral małymi stawkami do konca PO i zoabczymy co z tego wyjdzie. Na pewno pary 2 rundy sa "trudne" ale ja bym to widzial tak :
-San Jose Sharks vs Edmonton Oilers
awans: $J$
-Anaheim Mighty Ducks vs Colorado Avalanche
awans:Colorado
-Ottawa Senators vs Buffalo Sabres
awans: "Szable"
-Carolina Hurricanes vs New Jersey Devils
awans: "Karolki"

Jak ktos ma tez jakis pomysl na finaly konferencji to zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam

Do góry
#569740 - 04/05/2006 19:38 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
czarnyn Offline
newbie

Meldunek: 13/01/2006
Masz racje Nivet gra w PO jest zdecydowanie trudniejsza i dlatego jak mając niewielkie doświadczenie w tym roku odpuszczam PO powoli. Co do typów, które podałeś to tylko szable zamieniłbym na senatorów. W finale widze SJS i Carolcie.
Zycze owocnych wygranych
Czarny

Do góry
#569741 - 04/05/2006 21:02 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
Witam
od dłuższego czasu z ciekawością obserwuje temat związany z NHL; dlatego postanowiłem włączyć się do umierającej dyskusji. Zdaje sobie sprawę, że moja wiedza na temat hokeja jest dużo niższa niż większości z Was, żywię jednak nadzieję, iż poprzez aktywność nowych osób temat ten nie upadnie.

No to jedziem :
Drugą fazę PO rozpoczną te drużyny. Wydaje się, że Ottawa po lekkim kryzysie pod koniec sezonu zasadniczego złapała wreszcie drugi oddech. Bufflo poradziło sobie z według mnie największym rozczarowaniem sezonu-drużyną, która przed sezonem była wskazywana do zwycięstwa w rozgrywkach - Philadelphia, uważam iż to był szczyt możliwości Szabel, które pierwszy raz od 5 lat przebrnęły do 2 rundy.
Typ: Ottawa - Bufflo 1 oraz OT (na zwrot)

Anaheim Mighty Ducks vs Colorado Avalanche
W tej parze zmierzą się ekipy, którym w pierwszej rundzie dawałem zdecydowanie mniej szans niż ich rywalom. No, ale cóź takie jest piękno całego sportu - nie zawsze faworyci wygrywają. Pytanie tylko jest następujące: czy awans do drugiej rundy drużyny te zawdzięczają sobie czy też nieporadności przeciwników? Śmiem twierdzić, iż awans Colorado był wynikiem kryzysu Dallas oraz nieporadności rywali w decydujących momentach gry (o czym ewidentnie świadczą dwa mecze w których zwycięstwo wymykało się Gwiazdom w ostatnich 120 sekundach gry).
Typ: Anaheim - Colorado 1 oraz OT (na zwrot)

Diabełki mają swietną serię 17 meczy bez porażki (nie wiem jaki jest rekord w tym sezonie, ale sądzę, że żaden zespół mógł nie mieć lepszej serii). Natomiast za Carolina przemawia lepszy bilans między tymi ekpiami w tym sezonie (3:4ot; 0:3; 4:1; 6:1). Ta para wydaje mi się niedoyć, że najsilniejsza to jeszcze w dodatku najrówniejsza. Sądzę, jednak iż NJD nie zdobędą Pucharu Stanleya bez porażki, dlatego rozsądnym rozwiązaniem mogłoby być rozpoczęcie progresji na przegraną ekipy z New Jersey, zwłaszcza, iż kursy na takie rozwiązanie są bardzo dobre.
Typ: Carolina - New Jersey 1

Rekiny zgodnie z przewidywaniami łatwo poradziły sobie z Nasvile, natomiast Edmonton sprawiło wielką niespodziankę eliminując Detroit. Warto zauważyć, co wielokrotnie było tutaj podkreślane, że Czerwonym Skrzydłom wyjątkowo ciężko grało się z Oliwiarkami. Więcej szans w tej parze daje rozpędzonej ekipie z San Jose-podobnie jak w pierwszej rundzie będę grać progresywnie dwusinglowo przeciwko Edmonton.
Typ: SJS-Edmonton 1 oraz OT (na zwrot)

Co do zakładów na gole natomiast, to jedynym racjonalnym rozwiązaniem wydaje się być progresja (ktorej osobiście bez modyfikacji bardzo nie lubię) na jakąś opcje; jednak moja wiedza jest zbyt mała by w tej kwesti przedstawiać jakiegolwiek propozycje.

Pozdrawiam i życzę wysokich wygranych.

Do góry
#569742 - 07/05/2006 08:57 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
nivet Offline
Carpal Tunnel

Za nami juz trzy mecze z czterech w II rundzie PO

Buffalo wygrywa z Ottawa po OT po przepieknym meczu , trzymajacym do konca w napieciu
Pewne zwyciestwa "kaczek i "huraganow" daja do myslenia ale wydaje mi sie ze rywalizacja tych druzyn w swoich parach nie bedzie tak jednostronna jak ich pierwsze mecze.
Dzis jeszcze meczyk SJS-EDM ktory konczy pierwsza serie spotkan oraz 2 mecz w parze Kaczki-Lawiny.

Co do meczu "Rekinow" to moj zdecydowany typ to 1 i over 6

Typ w meczu Kaczorow ukierunkowalbym na zwyciestwo gosci i do tego over 5.5.

Pozdro i zachecam do udzielania sie w temacie

Do góry
#569743 - 07/05/2006 10:39 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
s_LP Offline
old hand

Również pokuszę się o małe podsumowanie pierwszych 3 meczy.

Doszło do dwóch demolek, do których na tym poziomie rozgrywek oraz przy tej klasie drużyn po prostu dojść nie powinno oraz do pięknego widowiska w Ottawie.

W meczu w Carolinie przewaga gospodarzy nie ulegała wątpliwości o czym dobitnie świadczy bilans strzałów oddanych na bramkę (38-21), spodziewałem się, iż New Jersey poniesie porażkę - jednak jej rozmiar napewno jest zaskoczeniem.

Dziś już po raz drugi zmierzą się ekipy z Anahiem i z Colorado. Należy zwrócić uwagę na świetną grę w obronie kaczorów w ostatnich meczach (dlatego może być cięzko o overa sugerowanego przez niveta). Uważam, iż ponownie bardzo ciężko Lawinom będzie cokolwiek ustrzelić. W tym meczu skłaniałbym się ponownie ku gospodarzom (nie wątpie, że Colorado jeszcze powalczy, lecz sądzę, że teraz się jeszcze nie podniosą).

Do bardzo widowiskowej rozgrywki doszło w Ottawie. Mecz w zasadzie toczył się pod dyktando gospodarzy (strzały 33-23), a nieoczekiwanie cenne zwycięstwo odnieśli hokeiści z Bufflo. Pragne zwrócić uwagę na dwa znamienne fakty - Szable dwa gole strzeliły grając w osłabieniu oraz dwa w ostatnich dwóch minutach meczu - można więc powiedzieć, że Ottawa przegrała na własne życzenie. Jeżeli Senators myślą poważnie o przejściu do kolejnej rundy, muszą wyciągnąć wnioski , zagrać bardziej konsekwentnie i odnieść efektowne zwycięstwo, które sprawi iż morale drużyny przed meczami w Bufflo wzrosną. Motywacji nie powinno zabraknąć - bo stawka jest przecież ogromna.

Typy na dziś:
San Jose - Edmonton 1 i zwrot na OT

Anaheim - Colorado 1 oraz OT (na zwrot) za troszkę mniejszą stawkę

pozdrawiam

Do góry
#569744 - 07/05/2006 14:07 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
Hans Offline
old hand

Meldunek: 21/09/2005
Ja ze swojej strony musze przyznać, że po I rundzie PO troche odechciało mi się dalszego grania. Wczoraj jeszcze ładnie trafiłem Caroline (chyba bede na nich stawiał w następnym meczu) ale dziś to nie ruszam tego sportu. Nie mam pomysłu, a jak sie nie ma to lepiej odpuścić.

P.S. W meczu SJS - EDM widziałbym under.

Do góry
#569745 - 08/05/2006 14:29 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
s_LP Offline
old hand

Witam

dziś 3 mecze:
tak jak napisałem, ewentualna porażka Ottawy bardzo ograniczy ich szansę na przejście do następnej rundy. Myślę, że Senators śa już na tyle dojrzałym zespołem - wyciągną odpowiednie wnioski i nie będą mieć dzisiejszej nocy problemów z ograniem Szabel.
Typ: Ottawa - Bufflo 1 oraz OT (na częściowy zwrot)

Długo się zastanawiałem czy jest w ogóle sens ruszać ten mecz. Na pierwszy rzut oka wydawał mi się NO BET. Jednak przeglądając statystyki nasunął mi się pewien wniosek - zwycięstwo gospodarzy nie było przypadkowe, lecz było wynikiem konsekwentej gry. Dodatkową motywacją są dla mnie kursy na Caroline (do 2,4). Zawodnicy Hurricanes chyba są świadomi, że kolejne zwycięstwo bardzo ich przybliży do następnej rundy, co niewątpliwie jest ich celem.
Typ: Carolina - New Jersey 1 oraz OT (na zwrot) - mimo wszystko za mniejszą stawkę

Kolejny mecz nad którym się głowiłem czy jest sens ruszać. Tu jednak doszedłem do podobnych wniosków jak w spotkaniu wyżej - z małą róznicą - dziś w San Jose może dojść do pogromu, natomiast w Carolinie spodziewałbym się wyrównanego boju.
Typ: SJS-Edmonton 1 oraz OT (na zwrot)

Pozdrawiam

Do góry
#569746 - 08/05/2006 15:34 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
Insane88 Offline
enthusiast

Z początku wąchałem się aby dać na Caroline. Pierwszy mecz wygrali w pięknym stylu i zakończyli serie 16 zwycięstw Devils bez porażki. Kurs na gospodarzy jak najbardziej zachęcający @2.3. Jedynie czego obawiam się w tym meczu to dogrywka, która może się zdarzyć ponieważ Devils "bodajże" bardzo dawno nie zaliczyło remisu .

Mało kto wcześniej zwracał uwagę na Marleau. Przed rozpoczęciem PO był przyćmiony przez Cheechoo i Joe Thorntona. Jak na razie Marleau jest liderem w drużynie Sharks podczas Play-Off. Wczorajszy mecz zakończył się wynikiem 2-1 dla SJS co bardzo mnie cieszy. Słaba dyspozycja formacji ofensywnej drużyny Oilers, zaledwie 16 strzałów i 1 gol to zbyt mało aby wygrać z SJS mecz w HP Pavilion. Dzisiaj znowu typuje na zwycięstwo SJS. Nie wykluczam OT, ale czas aby przełamał się Thornton i zdobył jakiś punkt do swoich przepięknych statystyk , jak zarówno liczę na jakiegoś gola Cheechoo i oczywiście Marleau, który znajduje się w świetnej dyspozycji. Nie zapomnijmy, że Oilers pokonało zespól Detroit, ale w końcu to PO.

Pozdrawiam, wysokich wygranych .

SJS wygra puchar Stanleya .

Do góry
#569747 - 08/05/2006 17:47 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
czarnyn Offline
newbie

Meldunek: 13/01/2006
Święte słowa Panie Insane88 święte słowa.
Ponieważ jak pisałem wcześniej w meczach PO trudni typowac, to ograniczam sie tylko do biernej gry. (z reszta chyba jak wielu innych uczestników sądzac po postach)
Ale spóbuje zatypowac zwycieżce, Po analizie zasadniczej cześci sezonu zdecydowanie stawiam na San Jose Sharks.
Jak pisał stary lis tego forum zaprzyjażniona para tego forum Szalony Joe i Cziczuu namieszali w sezonie zasadniczym pod koniec i myśle ze bedą mieszac w PO do końca.
Tak więc
SAN JOSE SHARKS WIN!!!

Do góry
#569748 - 08/05/2006 18:11 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Dobrze panowie kombinujecie!!!!!! Rekiny stoją przed olbrzymią szansą na wygranie tegorocznego Pucharu. Groźne Detroit już opala się na plażach świata,Calgary liże rany, więc reszta która została na Zachodzie jest do ogrania. Na Wschodzie zanosi się na "ostrą młóckę", więc to też czynnik sprzyjający. W dzisiejszym meczu Rekinów mam nadzieję, że Roloson w końcu "pęknie" i wpuści kilka goli, bo takie granie na "styk" może zawsze zakończyć się dogrywką, a tam Pan Bóg krążek "nosi".
Wygranie dzisiejszego spotkania to potężna zaliczka dla SJ i mając na uwadze, że Edmonton męczyło się w boju z Detroit i są jednak dłużej na "żyłach", powinni "zacząć oddychać rękawami" już wkrótce - być może dzisiaj.
Typ:1 i Over 5.5

Do góry
#569749 - 08/05/2006 21:37 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
Morten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Bacznie obserwować trzeba drużynę Szabelek... Bo to ciekawe co oni wyprawiają... Dzisiaj Ottawa powinna wygrać, jeżeli tak się nie stanie to zrobi się naprawdę ciekawie. Buffalo z dwoma cennymi zwycięstwami wyjazdowymi może zrobić co należy i wtedy Sens będą mieli nad czym się zastanawiać. Mimo wszystko warto chyba dzisiaj zagrać Ottawę... Jeżeli nie podołają to będzie ciekawie

Do góry
#569750 - 09/05/2006 06:07 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
Morten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
No to mamy 2:0 dla Buffalo Ciekawie się zrobiło. Zobaczymy jak Sens będą sobie radzić z dodatkowym balastem w spodniach

Do góry
#569751 - 09/05/2006 11:31 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
Insane88 Offline
enthusiast

Co do dzisiejszego zakończonego meczu SJS. Brutalna gra Oilers, ładna akcja SJS zakończona golem 2ND Period17:29 Power Play - Joe Thornton, Snap Shot - Assists: Jonathan Cheechoo and Patrick Marleau , i skuteczne wybronienie 5vs3 przez zespół Sharks. Pod tym Inkiem można zobaczyć akcje i bramki z minionych meczy http://sports.espn.go.com/nhl/scoreboard (kliknąć potem na Watch i wybrać w nowym okienku co nas interesuje).

Do góry
#569752 - 09/05/2006 13:02 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
nivet Offline
Carpal Tunnel

Bizony "lead two to nothing"...jak ktos luknie moje wczesniejsze posty to bedzie wiedzial ze nie jest to dla mnie niespodzianka, mysle ze Buffalo u siebie pyknie dwa razy Senatorow i takim scenariuszem zakoncza te druzyny zmagania w 2 rundzie PO.
Co do $J$ to zgodnie z planem 2-0 po 2 meczach i spokojnie jada do Kanady po minimum jedno zwyciestwo.
Huragany win po OT i tez juz przewaga dwoch oczek nad Diabłami, z ktorych chyba powoli uchodzi powietrze, choc powiedziec trzeba ze to 2 spotkanie mialo strasznie nieszczesliwy obrot gdyz Devils prowadzili jeszcze na 3 sec przed koncem....

Dzis meczyk w Colorado gdzie chyba czas na pierwsze zwyciestwo "Lawin"

Pozdro

P.S widze ze i Lemex sie odezwał witamy z powrotem

Do góry
#569753 - 10/05/2006 14:23 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
nivet Offline
Carpal Tunnel

Kaczki" lead three to nothing" i jesli w 4 meczu Lawiny nie pokusza sie o zwyciestwo to bedzie 0-4

Buffalo - Ottawa(2-0)
Mecz bardzo wazny dla Ottawy, bo przegrywajac stawiaja sie w arcytrudnej sytuacji przed meczem numer4. Ja mimo wszystko mysle ze Senatorzy wygraja przynajmniej jeden z meczy numer 3 i 4 i podtrzymaja nadzieje kibicow ktorzy zobacza ich w spotkaniu numer 5 w Ottawie:)
Ottawa z OT i SH

Edmonton - San Jose(0-2)
Rekiny po 2 wygranych w domu wg mnie jada do Edmonton po minimum jedno zwyciestwo w meczach numer 3 i 4 czy bedzie to juz dzis tego nie wiem, ale pokusze sie zagrac na nich. Bedzie to na pewno ciekawe widowisko sadzac po 2 pierwszych meczach, to i to 3 spotkanie zapowiada sie interesujaco. Oliwarki dzis zrobia wszystko zeby pokonac gosci co wg mnie zapowiada zaciety pojedynek--->z duza iloscia goli.
over 5.5 i $J$ z OT i SH

New Jersey - Carolina(0-2)
Byc moze w tej parze bedzie tak ze wygrywac poszczegolne mecze beda gospodarze potyczek po 2-0 w carolinie, teraz czas na 2-0 w NJ i tego bede sie trzymal
NJ z Ot i SH do tego under 5

Do góry
#569754 - 10/05/2006 16:25 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
zmarcin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/11/2003
W Gamebookers dziwnie oceniają szanse awansu Caroliny z NJ.
Przed 1. meczem dawali na Huragany 2.65, a teraz, po tym, jak wygrali 2 mecze, kurs wzrosl do 2.80
Szkoda tylko, że tak późno zobaczyłem, bo mogłem zrobić w profie kontrę, po ok. 2.25 netto.

Wcale nie jest powiedziane, że NJ wygra teraz oba mecze u siebie, chociaż trzeba przyznać, że końcówkę sezonu i playoffs mieli świetną, właśnie do meczu z Caroliną.

Mój typ: Carolina Hurricanes - Series Winner at 2.80.

Do góry
#569755 - 10/05/2006 17:04 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
Insane88 Offline
enthusiast

Smakowity kurs na Hurricanes @3.3 czemu nie ?, mogą pokusić się o jedno zwycięstwo w dwu meczu.

San Jose Sharks +1.5 @1.44 mecz zapewne w okolicy remisu, myślę, że w końcu padnie Over.

Ottawa musi w końcu coś wygrać więc typuje, że wygrają minimum jeden mecz w nadchodzących dwóch spotkaniach.

Do góry
#569756 - 10/05/2006 18:28 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Roloson zaczyna mnie już powoli "grzać".Facet złapał super formę w odpowiednim momencie i trzyma w swojej łapaczce(nie mylić łechtaczce)cały ten majdan z Edmonton. Trudno będzie go pokonać więcej niż 2, no maksymalnie 3 razy w meczu, chyba ,że reszta kumpli z ekipy da się "złamać" i będzie to ich smutny koniec. Duet z San Jose T+Ch, a właściwie trio M+T+Ch muszą otrzymać silniejsze wsparcie, bo czas w którym nie ma ich na lodzie, to tak jak by rywal grał z przewagą gracza. Jeśli II i III formacja SJ nie wesprze w/w trio, to nie sądzę,aby Rekiny dzisiaj "pływały" w roli zwycięzców. Co do Under/over nie będę się wypowiadał, bo w moich kombinacjach typ 5-6 goli jest dominującym ale:
Edmonton-San Jose 1,1ot,1otsh

Do góry
#569757 - 10/05/2006 19:16 Re: Play Off NHL runda II sezon 05/06
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Witam!
No ja gram także na oliwiarki, bo jak pisałem już wcześniej, będę grał przeciw SJS. Trio z SJS nie może przecież "robić" meczy wiecznie a wiemy jak długo już T+Ch "nakręcają" swój zespół.
Colorado z Anaheim to pewny awans Kaczorów. Chociaż nie "lubię" tego zespołu, to wyeliminowanie przez nich Calgary to dla mnie Sztuka ( przez duże "s"). Skoro w Płomieniach "po cichu" widziałem zwycięzcę Zachodu, to teraz nie może być inaczej jak liczyć na to, że do finału wskoczą ich pogromcy, czyli Kaczory.Chyba nie będzie bata na Anaheim w tym sezonie...pzynajmniej na zachodzie.

Pozdr

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08