Trochę masz za duże wymagania  coś  za coś  niestety  to Polska nie  zachód europy .
Najrozsądniej było by  wybrac mBank   ... sam mam u ich konto  chyba 9-10 rok  jedyne opłaty jakie mam  to 2 zl za ubezpieczenie karty + 2zl  jak nie wykonam w miesiący płatności karą na  min 100zl 
A korzyści takie  : przelewy darmowe  na każdą kwotę , wypłata  darowa w  bankomatach euronetu , Przelewy natychmiastowe .
Fakt minusem jest   ze jak chcesz wpłacić kase to tylko  wpłatomat ,a jakoś prze te 10lat  tylko raz korzystałem z wpłatomatu .
Karta  debetowa  z pay passem , działa jak kredytówka (ustawiasz sobie sam limit dzienny ,miesięczny możesz go edytować w każdej chwili na  swoim koncie) karta płaciłem juz  o większości buków w sieci ,robiłem zakupy za jej pomocą w UK, DE,  nawet w azji 

żadnych problemów .
Patrzyłeś ofertę BZ WBK24    tez całkiem  spoko i masz  placówki naziemne w  każdym mieście , brat  korzysta  z konta u nich   ponad 4lata i nie narzeka .Wprawdzie przelewy płatne chyba 0.50gr  ale jest fajna opcja koszyka  gdzie wrzucasz np 20 przelewów i płacisz tylko 0,50gr  za wszystkie .
Na pewno  zdaleka od  PKO i Inteligo  ,Alior  to nie bank dla  zwykłego zjadacza chleba  powiedzmy szczerze .
Tam cię    witają z uśmiechem jak   masz miesięczne w pływy +4k