Dobra Panowie chu.. z lidlem czy innym sklepem, poleccie cos z allegro, bo na chwile obecna temperatura rozpieszcza, ale zaraz sie zimno zrobi, a jeszcze trzeba pare dni doliczyc na dostawe.
ja dzisiaj na zawodach na 5 km zanotowałem czas 19:29 z duzymi rezerwami W sensie przestraszylem sie tego co slyszalem w endo i troche zwolnilem na 3km myslac ze spuchne w koncowce ale dalem rade na luzie Szkoda ze dzisiaj nie bylo tej goleniowskiej dyszki bo czuje, ze under 40 moglby peknac
co do odziezy termicznej to moge polecic firme klenji. Nawet platiniemu kupowalem w decathlonie i wyslalem poczta bo wyszlo taniej niz jakby mial zamawiac na allegro ALe ta bluza ( 2 warstwa) z lidla podobno tez fajna. Jednak jesli chodzi o te obcisle co wkleiles to ja bym odpuscil. Nie dosc ze drozej niz w deca to jeszcze to jest 1 warstwa. Jak cos to kupuj drugą.
ja dzisiaj na zawodach na 5 km zanotowałem czas 19:29 z duzymi rezerwami W sensie przestraszylem sie tego co slyszalem w endo i troche zwolnilem na 3km myslac ze spuchne w koncowce ale dalem rade na luzie Szkoda ze dzisiaj nie bylo tej goleniowskiej dyszki bo czuje, ze under 40 moglby peknac (...)
dobrze jest, nie odpuszczaj sam mam niestety przerwe, bo mnie jakis wirus dopadl i glos stracilem :/
Mam kilka pytań do doświadczonych w temacie . Biegam 2,5 miesiąca 3 razy w tygodniu. Od stycznia planuje 4 lub 5 razy w tygodniu ,ale Ja nie o tym . Robicie siłę biegowa w czasie swoich treningów ? Jeśli tak to czy robicie : skipy ,wieloskoki czy tylko podbiegi ? Jak często to robić ? Czy raz w tygodniu czy może raz na 2 tygodnie przy takim bieganiu jak u mnie czyli 3 razy w tygodniu. drugie pytanko odnośnie ubrań . Zakupiłem sobie komplet z tchibo Zastanawia mnie bielizna od nich . Czy to normalne ,że jeśli przy pogodzie ok 6-7 stopni odziewam tylko bieliznę i bluzę z tej ich kolekcji czuje wilgoć na plecach po 30 min biegu . Strasznie się w tym pocę . Nie wiem czy to tak ma działać
Ja wezmę ten dół z Decathlonu, bo na na nich się jeszcze nie zawiodłem. Od piątku idzie zima, koniec z komfortowym bieganiem . Ja i tak zmuszony będę do tygodniowej przerwy od piątku, więc ochłodzenie mi nie będzie przeszkadzało.
zeby poprawiac wyniki to siłownia i siła biegowa jest nieunikniona Ja robie to tak:
To co na filmiku to dla mnie jedna seria. Robie 10 takich serii.
Jak nie chodzisz na silownie( nie wkonujesz przysiadów, mc ) to raz na tydzien a góra 2 tyg polecam robic taki trening. Jesli chodzisz na silke to raz na miesiac w zupelnosci wystarczy.
A jak do siły biegowej mają się podbiegi, górki, rower? Generalnie na siłownię nie chodzę, ale 2-3x w tyg gimnastykuję się (pompki, przysiady, brzuszki itp). No i codziennie na przebudzenie parę pompek i przysiadów robie . Jestem też bardzo ciekawy korelacji bieganie-narty, w tym roku parę razy pojeżdżę, zobaczymy co jest gorsze, bieganie po nartach czy narty po bieganiu
rower moim zdaniem na sie nijak do biegania Zupelnie inne partie pracują. Natomiast jesli chodzi o narty to na bank jazda na nich poprawilaby Twoje osiagi w bieganiu bo przeciez jezdząc na nich caly czas praktycznie jestes w połprzysiadzie ) W sile biegowej chodzi o sile miesni nóg wiec przysiady ( nawet bez obciazenia) mozesz robic spokojnie. A podbiegi o ktrych wspominasz to przeciez takze element sily biegowej Tylko ze ta sa sprinty tak mniej wiecej na 80% mozliwosci z zachowaniem dobrej techniki biegu ( biodra do przodu, kolana wysoko i poprawna praca rąk). Niektorzy w ogole nie robią sily biegowej bo ich to nudzi i sa to robią bardzo wymagajace crossy w ktrych szczegolnie ostro biegna na podbiegach To tyle...