jako że w dni piątek, sobota, niedziela nie mam czasu na samo bieganie, chciałbym więc biegać od pon-czw, w związku z czym mam pytanie. Czy następujący plan może mnie narazić na wszelkie kontuzje, mocne przemęczenie całego organizmu lub samych nóg ?
poniedziałek: godzina biegu wtorek: 30 min środa: 45 min czwartek: 30 min
może. tak samo na kontuzje i przemęczenie całego organizmu może Cie narazić bieganie raz w tygodniu. przy tych dawkach co wpisałeś to prawdopodobnie narazisz się na częstsze zmiany koszulek z przepocenia. 6 weidera to jest uj. jak bedziesz robić to bez wzmacniania pleców to możesz mieć potem problemy. inna sprawa, ze co masz na myśli pisząc siłownia lekko? jakieś fbw? (tak zakładam)
6 Weidera wywal od razu. Oprócz chorego kręgosłupa, niewiele nią zdziałasz Poważnie mówiąc, to bez ćwiczeń mięśni kręgosłupa (zwłaszcza odcinka lędźwiowego), nie jesteś w stanie ukończyć 6 Weidera. Wywal to do kosza. Wielu znanych już mówiło o tym, że to shit Nawet Burneika to wyśmiał
6 Weidera wywal od razu. Oprócz chorego kręgosłupa, niewiele nią zdziałasz Poważnie mówiąc, to bez ćwiczeń mięśni kręgosłupa (zwłaszcza odcinka lędźwiowego), nie jesteś w stanie ukończyć 6 Weidera. Wywal to do kosza. Wielu znanych już mówiło o tym, że to shit Nawet Burneika to wyśmiał
To jakie ćwiczenia polecasz na mięśnie brzucha w takim razie?
To jakie ćwiczenia polecasz na mięśnie brzucha w takim razie?
Po pierwsze trzeba spalić oponę, bo nawet najlepiej rozwinięty sześciopak nie będzie widoczny.
Po drugie do zwykłych aerobów mięśnie się szybko przyzwyczają i zwiększona liczba powtórzeń nie zrobi wielkiej różnicy. Zresztą machanie nóżkami na leżąco jest dobre dla bab
Polecam ćwiczenia z obciążeniem :
Dobra technika i czuć konkretnie jak mięśnie pracują.
A powiedzcie mi Panowie, czy ma ktoś z Was doświadczenie z ćwiczeniami z piłkami gimnastycznymi? W ostatnim odcinku "O co biega" pokazywali szeroką gamę ćwiczeń. Zastanawiam się czy sobie nie zakupić takiej piły.
A powiedzcie mi Panowie, czy ma ktoś z Was doświadczenie z ćwiczeniami z piłkami gimnastycznymi? W ostatnim odcinku "O co biega" pokazywali szeroką gamę ćwiczeń. Zastanawiam się czy sobie nie zakupić takiej piły.
To może ja się wypowiem. Masz miejsce to kupuj, nie zastanawiaj się. Pamiętaj, że KAŻDY przyrząd, który wprowadza niestabilność, działa wybornie.
Jeśli mamy do czynienia z niestabilnym podłożem, angażujemy całe taśmy mięśniowe, mięśnie stabilizujące. Przez co bardziej się rozwijamy. Prócz piłek, tematem godnym polecenia są pasy TRX.
Leżenie tyłem, nogi razem, w stawie biodrowym kąt prosty, w stawie kolanowym ok 120 stopni. Ręce wyprostowane ponad głową. Nogi nieruchomo, pracujemy unosząc max. 30 stopni górną partię tułowia, wraz z rękoma. Odcinek lędźwiowy pozostaje nieruchomo.
ja 3tyg temu kupilem takie i moge polecic smile W miare tanie i co wazniejsze wygodne, noga sie w nich nie męczy i nie przeszkadzają mi w bieganiu jak poprzednie tongue smile
mez pisał o takich:
Cytat:
mam neutralna stope
kupie chybe te , cos tam pisza o lepszej amortyzacji a bede biegal po asfalcie lub biezniach na silowni wiec powinny sie nadac , no i w miare ladne sa laugh laugh
Obecnie biegam w jakiś mizernych kalenij ekiden 75, przydała by się lepsza amortyzacja. Budżet tak +/- 200PLN. Czy w tym budżecie coś ciekawego jest do polecenia? Przy okazji jeśli mielibyście jakiś dobry link/i do sprawdzenia rodzaju stopy to również poproszę.
ja dalej polecam swoje Sa baaaardzo wytrzymale ( przy moim nienajmniejszym przebiegu ciagle są w dobrym stanie) i idealne do biegania w ciezkich warunkach o zroznicowanym terenie jednak gdy ktos biega po samym afalcie poleclabym cos....