#578490 - 15/05/2006 22:05
Re: Jak Wam sie podoba nasza kadra na mundial w Niemczech??
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Quote:
Jaki jest kursik że nie wyjdziemy z grupy??
2.75 BAW 
|
Do góry
|
|
|
|
#578491 - 15/05/2006 22:13
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Meldunek: 29/07/2005
|
@Juan Roman Co do wiekszosci sie zgadzamy  Franek, Rasiak, Mila, Levy, Gorawski, Jelen jako napastnik - zgadzam sie w 100% z toba co do nich. Sklad, ktory ty byś powołał jest wypisz wymaluj jak mój  Nic dodac nic ująć. No moze poza Dudkiem...  Ja z natury jestem optymista i wierze, że gorzej niz u Japonców nie bedzie. W koncu Górniakowa nie jedzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#578492 - 15/05/2006 22:29
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/11/2002
|
Quote:
Ja z natury jestem optymista i wierze, że gorzej niz u Japonców nie bedzie.
Czym się różni nasz skład i grupa z poprzednich mistrzostw ano:
Engel zrobił błąd bo wzioł tą tzw. zafajdaną "klike" gdzie bardziej liczyło się kolesiostwo
Janas bierze tzw. "paproków" w tym składzie nie wróże sukcesu za duża rewolucja tuż przed MŚ oni wogóle nie są zgrani . kolesiostwo znacznie mniejsze tylko /gancarczyk,mila no i rasiak/
A teraz Grupa niewątpliwie w japoni mieliśmy dużo trudniejszych rywali portugalie mozna porownac do Niemcow, Korei pogagali sedziowie i nawet gdybysmy byli lepsi to i tak nie pozwoliliby nam wygrac, USA pomimo ze wygralismy tez do slabych nie nalezy czyt. /ostatni mecz z nimi/ Tak wiec Engel wcale niemiał łatwego zadania, dużo łatwiejsze ma Janas "ale sam skazuje się na porażke"
ps. Skład mozna odmładzać na eleminacje ME 2008 a nie na 3 tyg. przed MŚ qrde co on wczoraj wąchał? jestem załamany  @2.75 łapać bo zacznie spadać stawiam na 2.2
conrad, jeżeli w topicu polityka zgadzam sie z Toba w 99% to co do franka w 1%, rasiak z zurawiem w ataku to tak jakbysmy grali w 10 albo w 10 i 3 słupkiem w polu karnym przeciwnika
|
Do góry
|
|
|
|
#578496 - 15/05/2006 22:44
|
Pooh-Bah
Meldunek: 02/10/2003
|
Pierwsze wrażenie negatywne. Jeżeli nie zabrał Dudka, to po co go powoływał przez ostatnie miesiące, wiedząc że w klubie i tak nie będzie grał. Dudka - nie mówię, że to zły wybór, na pewno lepszy niż Rząsa. Ale dlaczego, do cholery, nie powoływał go na żadne mecze towarzyskie? To samo Gorawski - zupełny brak konsekwencji i jakiejś myśli przewodniej, no chyba że Janas jest zwolennikiem teorii chaosu.  Mila - nieporozumienie, koleś nie gra w klubie juz chyba z rok i jedzie na MŚ. Kosowskiego też bym wziął. Może nie jest w najwyższej formie, ale jedno trzeba mu przyznać - w meczach kadry zawsze walczy, nie odstawia nogi, co niestety nie jest standartem wśród naszych zawodników, vide Mila vel Beksa. Giza - nie mam zdania, prawie nie znam tego piłkarza. Co do ataku to kompletna porażka. Ciekawe co Janas ćpał wczoraj, też bym z chęcią spróbował, bo widać towar pierwszej klasy  Pierwszy Leśniczy III i pół RP chyba zapomniał, dzięki komu jedzie do Niemiec. Frankowski nie jest w formie, ale to taki piłkarz, że może przez 90 min stać na boisku, a 91 raz dotknie piłki i jest bramka. Grzesiu Rasiak to jest dobry na amatorów z Wysp Owczych i II lige angielską, ale nie na Mundial. Nie żebym miał coś do tego zawodnika, ale po prostu jak to mówią wyżej chuja nie podskoczysz. Jeleń - dobry na naszą ligę, ale już na tle amatorów z Wysp Owczych wypadł blado. Brożek - duży talent, ale to jeszcze nie jego czas. Stokrotnie wolałbym Franka bez formy. Obawiam się, że jak Brożek czy Jeleń zobacza stadion większy niż ten w Wodzisławiu Śląskim to będą mieli mokro w spodniach i na tym się skończy. Moja kadra wyglądałaby tak: Dudek, Boruc, Kuszczak Baszczyński, Bąk, Jop, Lewandowski, Kłos?, Żewłakow, Dudka, Wasilewski Smolarek, Kosowski, Szymkowiak, Radomski, Krzynówek, Sobolewski, Burkhardt, Błaszczykowski Frankowski, Żurawski, Sosin, Saganowski
|
Do góry
|
|
|
|
#578500 - 15/05/2006 23:17
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/05/2003
|
Ozzy123, Brozek widzial wiekszy stadion ,chocby w Atenach  , Sosin raczej by pojechal posiedziec na lawce,bo jakos nie chce mi sie wierzyc w jego umiejetnosci,juz chyba Rasialdinho jest lepszy i bardziej zgrany z zespolem.natomiast jesli chodzi o Frankowskiego to powinien jechac za Jelenia w koncu wygral Janasowi eliminacje a ten go teraz odstawia , tak sie nie robi,rozumiem ze mozna wywalic paru mniej znaczacych zawodnikow powolac w to miejsce mlodszych bardziej perspektywicznych no ale bez przesady,Franek bez formy,ale zawsze moze wejsc na zmiany jak w eliminacjach i ukluc  ,i niechce mi sie wierzyc ze Jelen jest lepsza opcja. A co do bramkarzy to jeden doswiadczony bramkarz by sie chyba przydal  ,ale i tak dobrze ze Janas nie powolal np.Sebastiana Przyrowskiego(genialny wystep w turnieju na Ukrainie).
|
Do góry
|
|
|
|
#578502 - 16/05/2006 00:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
JANAS  Pomimo kilku nazwisk,ktore mi nie pasuja,ogolnie jak dla mnie, Janas dokonal dobrego wyboru. Co prawda watpliowsci budza u mnie takie nazwiska jak: Gorawski,Mila i Giza  ,ale wiecej widze plusow. Ciesze sie,ze Janas nie popelnil bledu Engela i nie powolal zawodnikow za zaslugi. (Wygraliscie eliminacje = jedziecie wszyscy). I pamietajcie,ze to Janas byl z zawodnikami na zgrupowaniach i treningach, a nie My. PS.1 Nie wiem dlaczego jedziecie tak z Gancarczykiem... bije w tym momencie Rzase na glowe... i nie wazne czy gral tylko z owcami czy innymi kelnerami,ale wazne,ze pokazal w tych meczach swoje atuty,ktore Janasowi odpowiadaly. Naprawde dobry i ciekawy chlopak... PS.2 A co do zdziwienia niektorych,dlaczego Janas powolywal na ostatnie sparingi jednych (ktorzy w efekcie nie jada),a nie powolywal innych (ktorzy jada)to bodajze w "PS", wyjasnil ta kwestie. Jeszcze raz Janas  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#578503 - 16/05/2006 04:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/08/2005
|
Tak przeczytalem sobie temat i stwierdzilem, ze od 6 stron caly czas prkatycznie identyczne posty.  "Rasiak, Mila, Lewandowski nieporozumienie" Poczekajmy do pierwszego spotkania - to juz niedlugo. Zobaczymy jak sie zaprezentuja Nasi. To Janas jest trenerem i on powinien wiedziec najlepiej. Nie znam sie na pilce, nie wiem nawet w jakich druzynach gra wiekszosc z powolanych  ale wierze w nich  Pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#578504 - 16/05/2006 06:14
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Panowie  dopiero za miesiąc się przekonamy, czy Janas dokonał dobrego wyboru , z bukmacherkiego punktu widzenia , mecz z Ekwadorem ja sobie odpuszczam , podobnie jak granie na to ,czy Polacy wyjdą z grupy, lokuję kasiorkę w pewniejsze dla mnie zdarzenia na Mundialu. POZDRAWIAM ELDORADO
|
Do góry
|
|
|
|
#578506 - 16/05/2006 08:00
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Prawda jest jak jest, sklad juz znamy i boje sie ze Janosik dostal jakis swietny "towar" z zakladu karnego we Wronkach jako podziekowanie za granie na treningach pilkami szytymi przez osadzonych, w nocy przed tym jak ogloszono kadre nabili cybuch z Edwardem i Jacusiem, dali czadu na caly wroniecki las i wyszedl im taki sklad  Przeciez bylo widac w tiwi ze Edward jeszcze mial usmiech jak ksiezyc w pelni, Janosik gadal jak na swoje mozliwosci jak nakrecony  Pozostaje tylko modlitwa o to zeby w decydujacych momentach opaska Rasialdo nie przeslonila mu oczu i zdazyl uciec przed lecaca pilka i co najwazniejsze zeby Janosik za zadne skarby nie dawal Rasiakowi nawet powachac tego co kopcili wczoraj bo chlopakowi bedzie sie wydawac ze "reka Boga" w polu karnym bedzie niezauwazona  Po za modlitwa pozostajemy jeszcze my kibice, w imieniu nas wszystkich prosze o cud, czyli o kilka punkcikow ktore pozwola cieszyc sie choc raz:) Swoja droga nalezy chyba sie bac co pomyslal Zurawski dostajac takich partnerow do ataku, zeby sie chlopak nie zablokowal bo wtedy nadzieja tylko w Fabianskim ze wyjdzie i cos strzeli, inaczej mar ne szan se (z franc) 
|
Do góry
|
|
|
|
#578508 - 16/05/2006 09:35
|
Pooh-Bah
Meldunek: 02/10/2003
|
Quote:
Rozwalaja mnie zdania:
"Rasiak jest dobry na druga lige angielska, nie na mudnial"
:mrgrin:
Parodia, a gdzie gra Frankowski? Rasiak chociaz cos tam strzelal i zbieral czasami niezle recenzje po przejsciu z Londynu, wczesniej praktycznie w ogole nie grajac w Totenhamie... A juz wszyscy zapomnieli ile bramek strzelal dla Derby. Tak wiec uwazajcie co piszecie, bo mnie niektore teksty o bol brzucha przyprawiaja lol
Tylko zwróć uwagę, ile bramek strzelił w reprezentacji Frankowski. Rasiak to strzelał jak mu się piłka od głowy odbiła i tyle. Poza tym Frankowski potrafi przyjąć piłkę, zastawić się, odegrać do partnera, czego nie można powiedzieć o Rasiaku. Nie wiem jak grał w Derby, bo nie oglądałem żadnego meczu. Fakt - był gwiazdą tej drużyny, strzelał dużo bramek. Może odpowiadał mu styl Championship. Za to widziałem jak grał w kadrze, a tego raczej nie będę komentował, bo nie chcę się z rana denerwować. Słowem Rasiak w pierwszej jedenastce to tak jakbyśmy grali w 10. Oczywiście chciałbym się mylić co do przydatności Grzesia dla reprezentacji, ale obawiam się, że tak się nie stanie.
A na ból brzucha to kropelki dobre...
|
Do góry
|
|
|
|
#578509 - 16/05/2006 10:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2002
|
Przeciez to kurwa trzeba byc normalnie pojebanym zeby taki sklad powolac i tylko czytam na interii ze kurwa ten uniwerslany tamten tez,ze to kurwa mlodzi to sie beda ogrywac na przyszlosc,niektorzy jak Gorawski czy Giza to nawet nie mysleli o tym czy pojada,taka trojka jak Lewandowski ,Mila ,Rasiak to bylo pewne od poczatku.Sam generalnie jestem za Wisla ale skoro przygladal sie Brozkowi od dluzszego czasu to czemu tak malo go powolywal.W kadzre na mundial to moga byc 1 czy 2 niespodzianki ale nie az tylko ,no zesz kurwa mac.Jedno pytanie do wszystkich ktorzy uwazaja ze janas powolal wlasiwa kadre,kiedy ta druzyna ma sie ze soba zgrac,w ciagu kilku czy kilkunastu dni na zgrupowaniu ?Nie zartujcie.Ja wiedzialem ze Janas to olbrzymi farciarz i nic poza tym i nie zmieniam taego zdania do tej pory,ale ze jest taki tepy to nie wiedzialem.Sorry za niektore wyrazenia ,ale kadra powinna godnie reprezentowac Polske na mistrzostwach ,a ta przyniesie tylko wstyd,szkoda 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|