#584912 - 21/05/2006 20:28
GRUPA - G -
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#584913 - 03/06/2006 12:32
Re: GRUPA - G -
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Korea Południowa-Togo 1 GRUPA G: Francja, KOREA POŁUDNIOWA, Szwajcaria, TOGO. ANALIZA SPOTKANIA: Korea Południowa, która swój największy sukces odniosła na mistrzostwach świata w 2002 roku. Podopieczni wtedy Guusa Hiddinka dotarli do półfinału. Ostatecznie zajeli czwarte miejsce na świecie. Drużyna Koreii jedzie na mundial do Niemiec nie doceniana. Trudno mi zrozumieć dlaczego wielu kibiców i bukmacherów widzi na drugim miejscu w tej grupie Szwajcarie. Moim zdaniem nie słusznie. Druzyna Koreii Południowej jest doświadczona. Nowy szkoleniowiec Dick Advocaat powołał kilkunastu zawodników, którzy grali w 2002 roku. Na uwage kibiców zasługują dwaj piłkarze, którzy po mistrzotwach świata 2002 przeprowadzili się na Wyspy Brytyjskie do klubów angielskiej Premiership. Lee Young-Pyo czołowy lewy obrońca Tottenhamu Londyn i Park Ji Sung grający na lewej pomocy w Manchesterze United. Widać, że lewa strona Koreii będzie bardzo niebezpieczna dla grupowych rywali. Togo jedzie jako debiutant na mundial. Będzie to na pewno wielka przygoda dla tego nie wielkiego kraju. Przed mundialem z posadą selekcjonera Togo pożegnał się Stephen Keshi jego miejsce zajął niemiec Otto Pfister. Dziwna to sytuacja, że z funkcją szkoleniowcą pożegnał się szkoleniowiec, który wywalczył historyczny awans dla reprezenatcji Toga. Zwłaszcza, że w grupie eliminacyjnej Keshi pokonał Senegal, który uczestniczył w mistrzostwach świata 2002. Togo jedzie na mundial strzelić jedną bramke zdobyć może jeden punkt nie mają szans na wyjście z grupy. Pokazał to Puchar Afryki w Egipice. Togo nie zdobyło żadnego punkty w fazie grupowej. Między innymi przegrali (2:3) z innymi finalistą Angolą. Najbardziej rozpoznawalnym graczem jest Emmanuel Adebayor z Arsenalu Londyn. Faworytem tego spotkania jest Korea Południowa, która powalczy o wyjście z drugiego miejsca w grupie G. Na pewno zawodnicy będą chcieli udowodnić, że półfinały na ostatnim mundialu nie były dziełem przypadku. Jednak będzie o to trudno. Realne jest wyjście z grupy. Togo jedzie po raz pierwszy na tak wielką imprezą jaką są mistrzostwa świata. Będą zbierać doświadczenie, które może się im przydać w kolejnych eliminacjach mistrzostwach świata w Republice Południowej Afryki. Moim zdaniem spotkanie Koreii Południowej z Togo jest najlepszą propozycją dla graczy i typerów. Kurs 2,2 jest zachętą do zagrania tego meczu za większą stawke. Osobiście polecam wygraną w tym spotkaniu Koreii. Naprawde ta reprezentacja jest nie doceniana moim zdaniem stać ich na 1/8 finału. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#584914 - 05/06/2006 13:19
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/11/2004
|
zdecydowanie zgadzam sie z przedmowca.Togo to zadna druzyna,zreszta ogladalem fragmenty meczu z Liechtensteinem.Dla mnie Korea 9/10,zreszta mysle ze sprawia niespodzainke i wyjda z grupy,kosztem Szwajcarii
|
Do góry
|
|
|
|
#584915 - 06/06/2006 20:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/09/2003
|
też już postawiłem na Koree  Togo i Angola to nieporozumienia na tym turnieju
|
Do góry
|
|
|
|
#584918 - 11/06/2006 15:37
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2006
|
Tylko niepoki mnie to ze trenerem Korei jest Dik Advocat który zawsze wszystko potrafi spiepszyc.Oby tu tak nie bylo
|
Do góry
|
|
|
|
#584919 - 11/06/2006 20:08
|
journeyman
Meldunek: 14/12/2004
|
o Korei juz chyba wszystko zostalo napisane i ja rowniez nie bede orginalny i mysle ze wygraja! a co myslicie o Francji??? wg mnie w 1 meczu sie zmobilzuja i powinni bez problemu pojechac Szwajcarie
|
Do góry
|
|
|
|
#584921 - 12/06/2006 10:12
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/04/2006
|
Quote:
Po ostatnich sensacjach na mundialu jest bardzo ostrożny w typowaniu.
O jakich ty sensacjach człowieku piszesz!! Jedyna sensacja na mundialu to remis Szwecji z TT( chociarz to też można było przewidzieć po ostatnich mecvzach obu drużyN)
|
Do góry
|
|
|
|
#584923 - 12/06/2006 21:28
|
stranger
Meldunek: 12/06/2006
|
Jak typujecie jutrzjsze spotkania z grupy G?
Ja obstawiał bym wygraną Korei i wygraną/remis Francji.
(co do jutrzejeszych meczy to takze wygraną lub wygraną/remis Brazylii - to juz zobacze przed samym meczem).
Czekam na Wasze opinie.
|
Do góry
|
|
|
|
#584924 - 12/06/2006 21:42
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/12/2005
|
Quote:
Jak typujecie jutrzjsze spotkania z grupy G?
Ja obstawiał bym wygraną Korei i wygraną/remis Francji.
(co do jutrzejeszych meczy to takze wygraną lub wygraną/remis Brazylii - to juz zobacze przed samym meczem).
Czekam na Wasze opinie.
Wygraną/Remis Brazylii to raczej przed samym meczem nie zobaczysz Na 1 jest kurs ok. 1,30 a jutro pewnie przed meczem 1,25 to mam pytanie gdzie jest taki buk co do takich kursów daje podpórki 
|
Do góry
|
|
|
|
#584925 - 12/06/2006 21:56
|
member
Meldunek: 06/11/2003
|
We wtorek trener Otto Pfister ma ponownie objąć piłkarską reprezentację Togo. Szkoleniowiec opuścił zespół w piątek wieczorem z powodu wewnętrznego sporu piłkarzy z kierownictwem drużyny o wysokość premii za udział w mistrzostwach świata w Niemczech. Wraca na prośbę piłkarzy.
"Wróci do zespołu we wtorek. W związku z tym nastroje zawodników znacznie się poprawiła - panuje doskonała atmosfera" - przyznaje rzecznik prasowy piłkarskiej federacji Togo Messan Attolou. Informację potwierdza syn i zarazem agent selekcjonera - Mike Pfister.
Zawodnicy domagają się 200 tysięcy dolarów na osobę za udział w turnieju oraz kolejnych pieniędzy za zwycięstwa (39 tysięcy) i remisy (20 tysięcy).
Żródło: Onet.pl
Mimo wszystko takie powroty i kombinacje dobrze nie wróżą widać, że awans Togo do MŚ do maks i teraz każdy myśli o pieniądzach.
Korea - Togo 1 6/10 Korea - Togo x2 9/10
|
Do góry
|
|
|
|
#584926 - 12/06/2006 22:09
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/05/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#584927 - 12/06/2006 23:03
|
member
|
Quote:
chyba 1x
Pomyliłem się, oczywiście Korea - Togo 1x 9/10
|
Do góry
|
|
|
|
#584930 - 13/06/2006 06:11
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Korea Pld.-Togo 1 5/10 2.10 Betsafe -
Tak przeglądając stasty Togo przed tym spotkaniem zauwazylem ze w okresie kilku ostatnich miesięcy przed mundialem , rozegrali oni slownie jeden mecz towarzyski z liechstesteinem(poprawcie mnie jesli byloby innaczej) , ktory wygrali po wyrownanej walce 1:0, w odroznieniu od Koreanczykow ,ktorzy grali duzo i gesto .Jak już ktos podal newsa na kilka dni przed rozpoczeciem , druzyne opuscil jej trener wraz z asystentem , powolali Schaefer ,we wtorek Pfister sie znalazl i ma ponownie objąć piłkarską reprezentację Togo. Oczywiscie takie hocki -klocki niczego dobrego Togo nie wrozą przed meczem z Koreą i grzechem byłoby tego nie wykorzystac na kuponie, choć kadrowo na papierze prezwentują się oni lepiej od Koreanczykow , duzo z nich gra w Europie w zachodnich klubach , skośnoocy w wiekszosci , grają w lidze koreanskiej ,ale suma sumarow Azjaci w porownaniu z nimi przedstawiają sie jako monolit , bardzo podobny sklad jak mieli 4 lata temu , a wiec sa zgrani i żądni potwierdzenia ,że sukces jaki osiągnęli na swoim mundialu, był nieprzypadkowy . Korea win medium stake
POZDRAWIAM ELDORADO
|
Do góry
|
|
|
|
#584931 - 13/06/2006 06:36
|
newbie
Meldunek: 13/06/2006
|
Z kursów wynika, że zainteresowanie tym meczem jest bardzo umiarkowane. Kursy w zasadzie nie zmieniają się mimo informacji z obozu druzyny afrykańskiej. Np. STS oferuje, przynajmniej wczoraj 2,00 na zwycięstywo Korei. Nie wiem czy rzeczywiście jest tak źle, jak prasa podaje, czy może to sztuczny rozgłos, jak podobno bunt w polskiej ekipie. Fakt faktem dowiemy się już dzisiaj w czasie meczu. Ja osobiście postawiłem 1 na Koreę.
Dodałem do tego: Brazylię, Hiszpanię 1X, Anglię (Anglicy nie będą frajerami jak Szwedzi, już teraz mogą sobie zapewnić grę w dalszej fazie rozgrywek - przed nimi mecz ze Szwecją, która może potrzebować punktów w meczu z nimi, moim zdaniem nie będą ryzykować), no i ... niestety Niemcy. Moim zdaniem Polacy przegrają ten mecz 1:0 albo będzie pogrom... Niemcy są zmotywowani. Mogą być pierwszą drużyną, która zapewni sobie grę w dalszej fazie rozgrywek. To typowa drużyna turniejowa, która gra w dodatku u siebie. Ten mecz już kilka miesięcy przed turniejem był nr 1 dla gospodarzy w fazie grupowej. Polacy grają źle, są zirytowani, jest zła atmosfera, grają piłką z lat 80tych. Dla nich w tym turnieju nie ma juz miejsca.
|
Do góry
|
|
|
|
#584932 - 13/06/2006 07:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Korea Południowa-Togo 1Nie daje tutaj większych szans drużynie afrykańskiej.Drużyna z Korei ma wielu doświadczonych graczy,przede wszystkim z ostatnich mistrzostw świata w ich kraju.Koreańczycy grają bardzo dobrze tehnicznie i są bardzo dobrze przygotowani sprawnościowo.Togo ma praktycznie jedną gwiazdę,którą jest Adebayor ale nawet on nie zremisuje przynajmniej meczu gdy nie będzie miał wsparcia od kolegów,a koledzy nie są to gracze wysokiej klasy.Nie umniejszając jednak zawodnikom Toga to będą oni na pewno gryźć trawę w przeciwieństwie do naszych grajków  żeby ten mecz przynajmniej zremisować.Dochodzi jeszcze kwestia odejścia trenera i upominanie się o większą kasę.To naprawdę nie może dobrze wpłynąć na drużynę.Wszystko przemawia dzisiaj za Koreą i dlatego ona wygra. Korea-Togo 2:0 lub 3:1 - kurs 8 i 12 Korea-Togo będzie karny? 1 - kurs 3.4 Mam nadzieję,że w końcu doczekamy się tego pierwszego karnego,gram to progresją bo przecież kiedyś on nadejdzie oby teraz bo mój portfel szybko się uszczupla KOREA PŁD.-TOGO (1poł/kon.) 1/1 - 3.20 KOREA PŁD.-TOGO H(0-1,5) 1 - 3.8 Myślę,że bardzo dużą szansę mają wejść niektóre z tych typów.Oby tylko Korea nie zrobiła psikusa bo w przypadku nie wygrania tego meczu,praktycznie wszystkie typy idą w łeb.Wierzę jednak w Koreańczyków podobnie jak wierzyłem w Polaków w meczu z nimi 4 lata temu  To jednak nie ma prawa skończyć się tak jak występ naszych "kopaczy".Togo będzie grało na remis ale jak wiemy bardzo często kończy się to przegraną.
|
Do góry
|
|
|
|
#584934 - 13/06/2006 07:54
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Korea-Togo 1 Atmosfera w ekipie Togo nie znajduje precedensu w historii mistrzostw świata. Otóż przed pierwszym meczem w mistrzostwach drużynę, nocą, z piątku na sobotę, opuścił trener- Otto Pfister. Powodem "dezercji" były targi zawodników z kierownictwem ekipy o wysokościach premii - piłkarze żądali 120 tys. euro startowego, 30 tys. euro za zwycięstwo, 15 tys. - za remis. Przedstawiciele federacji mówili, iż ich na to nie stać. Advocaat nie może skorzystać z usług Kim Dong-jina, zawieszonego na jeden mecz przez FIFA. Miał do rozwiązania problem - czy wstawić do składu młodego Lee Ho, który grał w dwóch meczach testowych, czy Kim Nam-ila. Postawił na doświadczonego Kima. Korea Płd. (4-3-3): 1-Lee Woon-jae (97-0); 22-Song Chong-gug (51-3), 4-Choi jin-cheul (62-4), 6-Kim Jin-kyu (23-3), 12-Lee Young-pyo (85-5); 7-Park Ji-sung (60-5), 5-Kim Nam-il (66-1), 13-Lee Eul-yong (47-3); 14-Lee Chun-soo (62-7), 9-Ahn Jung-Hwan (61-16), 11-Seol Ki-hyeon (67-13). Trener: Dick Advocaat
Togo (4-4-2): 16-Kossi Agassa (49-0); 2-Dare Nibombe (16-0), 3-Jean-Paul Abalo Dosseh (65-1), 5-Massamasso Tchangai (34-2), 19-Ludovic Assemoassa (5-0); 8-Kuami Agboh (4-0), 9-Thomas Dossevi (10-1), 10-Cherif Toure-Maman (39-7), 15-Alaixys Romao (11-0); 4-Emmanuel Adebayor (29-12), 17-Mohamed Kader Coubadja (46-13). Trener: Otto Pfister. Korea musi to wygrac by marzyc o wyjściu z grupy.
|
Do góry
|
|
|
|
#584935 - 13/06/2006 07:58
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Francja-Szwajcaria 1 Francuzi otrząsnęli się już z szoku, w jakim znaleźli się po kontuzji Djibrila Cisse w testowym meczu z Chinami (3:1), gdy złamana noga wyeliminowała piłkarza Liverpoolu z mistrzostw. Do kadry za Cisse powołany został Sidney Govou, ale ma słabe szanse gry we wtorkowym meczu. Pod znakiem zapytania stoi także występ Florenta Maloudy, który z powodu kłopotów ze zdrowiem musiał opuścić piątkowy trening.
W ekipie szwajcarskiej także kłopoty. Nie najlepiej się czuje Philippe Senderos. Jeżeli nie będzie mógł grać we wtorek, zastąpi go Johan Djourou. W meczu z Francuzami zabraknie zapewne w składzie także Valona Behramiego, mającego kłopoty z pachwiną.
Prawdopodobne składy:
Francja (4-3-1-2): 16-Fabien Barthez (80-0); 19-Willy Sagnol (38-0), 15-Lilian Thuram (114-2), 5-William Gallas (40-1), 3-Eric Abidal (8-0); 4-Patrick Vieira (87-4), 6-Claude Makelele (43-0), 7-Florent Malouda (13-2); 10-Zinedine Zidane (102-28); 14-Louis Saha (9-2), 12-Thierry Henry (78-33). Trener: Raymond Domenech
Szwajcaria (4-5-1) 1-Pascal Zuberbuehler (40-0); 3-Ludovic Magnin (30-2), 4-Philippe Senderos (12-2), 20-Patrick Mueller (64-3), 23-Philipp Degen (15-0); 8-Raphael Wicky (67-1), 6-Johann Vogel (85-2), 10-Daniel Gygax (22-5), 7-Ricardo Cabanas (37-4), 16-Tranquillo Barnetta (13-2); 9-Alex Frei (45-25). Trener: Koebi Kuhn. Z chęcią zrewanżowania się za niefortunny występ w pierwszym meczu piłkarskich mistrzostw świata w 2002 roku, przystępują francuscy piłkarze do wtorkowego spotkania ze Szwajcarami. Sądzę że będzie rewanż!!
|
Do góry
|
|
|
|
#584936 - 13/06/2006 08:08
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Z kursów wynika, że zainteresowanie tym meczem jest bardzo umiarkowane. Kursy w zasadzie nie zmieniają się mimo informacji z obozu druzyny afrykańskiej. Np. STS oferuje, przynajmniej wczoraj 2,00 na zwycięstywo Korei. Nie wiem czy rzeczywiście jest tak źle, jak prasa podaje, czy może to sztuczny rozgłos, jak podobno bunt w polskiej ekipie. Fakt faktem dowiemy się już dzisiaj w czasie meczu. Ja osobiście postawiłem 1 na Koreę./quote]
Nie moge się zgodzić z kolegą. Kursy na Koree lecą ostro w dół. Wczoraj nawet sprawdzałem jeszcze po ile Sportingbet wystawia teraz spotkanie Korea Południowa-Togo kurs teraz 1,85 złoty a był 2,2 złoty. Widać, że bukmacherzy robią korekte kursu. Pamiętaj także o tym, że w sts-ie kurs jest niby 2, ale tak naprawde 1,8 złoty bo trzeba odjąć podatek 10% więc kurs w sts-ie jest podobny do tego wystawionego przez Sportingbet. Jeśli chodzi o sam mecz to widziałem, że pisaliście, że dogadali się w kwestji finansowej i trener powraca do drużyny. Moim zdaniem o czym pisałem w analize nie powinni takie rzeczy dziać się na mistrzostwach świata. Togo zdobyło historyczny awans na tak wielką impreze i zamiast zawodnicy myśleć o meczu z Koreą to myślą tylko o pieniądzach. Może się to dla nich skończyć porażką bo Korea wiem dobrze o tym, że jeśli chce się liczyć w walce o wyjście z grupy to muszą pokonać Togo i liczyć na dobry wynik w meczu ze Szwajcarami. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#584937 - 13/06/2006 08:18
|
newbie
|
Masz rację co do tego, że atmosfera w drużynie Togo jest conajmniej niepokojąca. Jednak nie zauważyłem szczególnych zmian w kursach. STS ma nadal 2,00, profesjonal 1,79 jak wczoraj. Nie ma to znaczenia, że 10% z wygranej idzie na podatek. www.betbase.info zawiera zestawienie meczów i zmiany kursów. Zdecydowana większość buków nieznacznie obnizyła kurs na Koreę, ale np. William Hill podwyższył.. Mimo wszystko obstaję przy zwycięstwu Korei, ale jak to w życiu bywa, wynik jest sprawą otwartą i poznamy go po meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#584940 - 13/06/2006 08:59
|
old hand
Meldunek: 18/09/2005
|
Oglądałem mecze WKSu i Ghany i muszę stwierdzić, że te dwie drużyny afrykańskie grają bardzo dobrze, mogą mówić o bardzo dużym pechu że trafili na tak trudne grupy. Angoli nie oglądałem więc nie wiem co prezentują. Czemu więc i Togo nie miało by się dobrze zaprezentować? Nie mają aż tak trudnej grupy i mogą w niej powalczyć. 4 lata temu Koreańczykom pomagali sędziowie, grali u siebie i co także bardzo ważne mieli na ławce świetnego trenera. W tych mistrzostwach już tak nie będzie, a przez to myślę, że ta drużyna nie osiągnie już takiego sukcesu jak w 2002 roku. Niby jakieś niejasności w drużynie, ale nie wiadomo ile w tym prawdy, mistrzostwa to dla mało znanych zawodników z Afryki duża szansa na wypromowanie się, dlatego też nie powinno w ich grze zabraknąć walki. Moim zdaniem są w stanie jeśli nie wygrać to przynajmniej zremisować mecz, choć po cichu licze dziś na ich wygraną. Korea- Togo x2 (1.85) Bet-at-home
|
Do góry
|
|
|
|
#584942 - 13/06/2006 11:36
|
member
|
Raczej nie zgodzę się z przed mówcą. Oglądałem Togo w PNA i poprostu byli daremni przegrali wszystko co przegrać mieli kolejno: Togo 0 - 2 Kongo Kamerun 2 - 0 Togo Angola 3 - 2 Togo
I nie sądze aby nagle na MŚ zabłysneli zwłaszcza, że jedynym znanym graczem jest Adebayor z Arsenalu i to tyle. Do tego dochodzi zamieszanie w kadrze. Korea to też nie jakaś potęga, ale na Togo w zupełności starczy, a kurs 1,9 (STS) na parwde zachęca można spróbować.
|
Do góry
|
|
|
|
#584944 - 13/06/2006 12:10
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Korea Płd powinna dziś ten mecz wygrać z drużyną Togo niezależnie od tego co tam pismaki w mediach smarują,bo oni tyle wiedzą co zjedzą lub usłyszą. Z piłkarskiego punktu widzenia Korea Płd ma następujace atuty nad reprezentacją z Afryki - stabilny i zgrany zespół od poprzednich mistrzostw - holenderskiego trenera który kontynuję w jakimś stopniu pracę Hiddinka - piłkarzy światowego formatu grających w renomowanych klubach europejskich jak Park Ji Song, Li Young Pio, See Ki Chion o dobrym wyszkoleniu technicznym i motorycznym - o kondycję i zwrotność, wytrzymałośc Koreańczyków nie należy się martwić oni nie zatracili tych cech od poprzedniego mundialu - moim zdaniem to drugi po Australli najsilniejszy przedstawiciel z Azji - mentalnośc narodowa, pracowitość, waleczność, ambicja i cheć powtórzenia sukcesu z Advocatem spowoduje że zagrają bardzo dobry mecz. - doświadczenie zdobyte z poprzedniej imprezy też będzie procentować Tymi atutami Korea dominuje nad debiutantem z Togo dla którego sam awans jest sukcesem. Korea Płd - Togo 1 Francja - Szwajcaria 1 ewentualnie 1X Francja zagra dobry mecz sądzę że poradzą sobie z ekipą Szwajcarii mają szansę zdobyć nawet 9 pkt w tej grupie pomimo iż w eliminacjach zremisowali dwa razy z Helwetami. Jak na razie ten mundial to zwycięstwa faworytów i dziś pewnie Francuzi nie będą chcieli być gorsi od Włoch Czech czy Holandii. Pierwszy mecz będzie dla nich b ważny bo zwycięstwo daje spokój przed następnymi meczami i wiarę w sukces w dalszej fazie turnieju. Ciekawe czy zagra Ribery Jak będzie zobaczymy o 18:00 
|
Do góry
|
|
|
|
#584946 - 14/06/2006 09:24
|
newbie
|
Francja zagrała to na co ich stać. Ja osobiście nie byłem przekonany do typowania tego spotkania. Szwajcaria to mocna drużyna, wielokrotnie zaskakiwała. Podobnie jak szwajcarskie drużyny w europejskich pucharach ... W tym meczu obawiałem się własnie remisu. Ze skrótów wynikało, że to nawet Szwajcarzy byli bliżsi wygranej. Dla mnie najważniejsze, że Korea wygrała. Teraz czekam na inne mecze, w tym Niemcy-Polska ...
|
Do góry
|
|
|
|
#584947 - 15/06/2006 15:52
|
addict
Meldunek: 16/08/2005
|
Szwajcaria wygrywa grupę G: w tym momencie 3.9 na betfair, kurs całkiem niezły, myślę, że warto
|
Do góry
|
|
|
|
#584948 - 17/06/2006 10:00
|
enthusiast
Meldunek: 28/02/2006
|
"Reprezentanci Korei Płd. dodatkowo umotywowani
Reprezentacja Korei Południowej swój największy sukces odniosła w 2002 roku, kiedy to pod wodzą holenderskiego trenera Guusa Hiddinka zajęła 4. miejsce w mistrzostwach świata. Wówczas to koreańskie władze w nagrodę zwolniły 7 kadrowiczów z dwuletniej służby wojskowej.
Teraz minister obrony narodowej Korei Południowej w przypadku dobrego występu drużyny narodowej na mundialu w Niemczech jest gotowy zrobić to samo. Dotyczy to 8 reprezentantów, wśród których jest dwudziestoletni napastnik Park Chu-Young z klubu FC Soul. Pozostali członkowie zespołu Dicka Advocaata spełnili swój patriotyczny obowiązek bądź zostali z niego wcześniej zwolnieni.
Władze Korei Południowej często sięgają po taką nagrodę w przypadku sportowców. W marcu bieżącego roku ze służby wojskowej zwolniono 11 członków reprezentacji baseballu, którzy dotarli do półfinału turnieju World Baseball Classic."
Jak widać kazde państwo stara sie zmobilizowac swocih sportowcow do jak najlepszej gry.UKraina oferowala najwiecej pieniedzy zas Korea korzysta z innych bodżców motywujących.Ciekwe zatem co okaze sie skuteczniejsze.NIe zapoimnajmy jednak o tym,ze umiejetnosci pilkarskie nie pozostaja bez znaczenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#584953 - 18/06/2006 20:01
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
No Francuzi ostro i zdecydowanie zaczeli, czym mi zaimponowali. Szybko strzelili bramke i moim zdaniem tak już zostanie. tak jak przewidywalem. Byłaby to piękna sprawa - wytypowany już przeze mnie dokladny wynik 2:0 Brazylii o czym już wcześniej na forum pisałem...i teraz 1:0 Francji  oby oby
|
Do góry
|
|
|
|
#584954 - 18/06/2006 20:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/04/2005
|
Quote:
No ...i teraz 1:0 Francji oby oby
Oby oby Hynek 
|
Do góry
|
|
|
|
#584956 - 18/06/2006 20:54
|
stranger
Meldunek: 17/06/2006
|
moze i ostro Francuzi zaczeli za to kastrofalnie skonczyli zidane niech juz niegra
|
Do góry
|
|
|
|
#584957 - 18/06/2006 20:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/04/2005
|
Quote:
[...]wydaje mi się ciekawym typ w Expekt:
Azjatycki handi +1.5 Korea po kursie 1.7
Francja - Korea 1-1 
|
Do góry
|
|
|
|
#584958 - 18/06/2006 20:57
|
Pooh-Bah
|
Quote:
moze i ostro Francuzi zaczeli za to kastrofalnie skonczyli zidane niech juz niegra
Zidane dostał karteczke, nie zagra w następnym meczu czy tego chcesz czy nie. A czy Francuzi przejdą do daszej fazy to wcale nie wiadomo hehe 
|
Do góry
|
|
|
|
#584961 - 18/06/2006 21:39
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Piłkarze reprezentacji Togo, którzy w poniedziałek mają rozegrać mecz ze Szwajcarią w mistrzostwach świata (grupa G), w niedzielę rano zastrajkowali i odmówili wejścia na pokład samolotu, którym mieli polecieć do Dortmundu.
Zaplanowany na godzinę 13.30 w niedzielę trening zespołu został przełożony na 18.00.
Na tydzień przed pierwszym meczem w mistrzostwach świata z Koreą Południową (przegranym przez Togo 1:2), piłkarze zespołu afrykańskiego zażądali od krajowej federacji podwyższenia premii za start w mistrzostwach. Piłkarze chcieli otrzymać po 155 tysięcy euro na głowę. Potem obniżyli stawkę do 120 tysięcy.
Ponadto chcieli 30 tys. za zwycięstwo w meczu, a połowę tej kwoty za remis. Ich propozycje nie spotkały się ze zrozumieniem macierzystej federacji.
źródło: onet.pl ................... No cóż murzynki kłócą się o pieniądze. Są słabi, przegrali z Koreą, grają ze Szwajcarią, która nieźle zaprezentowała się w spotkaniu z Francją. Chyba Afrykanie nie powinni odebrać choćby punktu Szwajcarą... A przy tym kursy na nich lecą "na łeb na szyje".
Togo-Szwajcaria 2
Popieram zdanie Hynka potwierdzenie tych wiadomości było po meczu Francja-Korea Południowa w TVP. Już przed mistrzostwami pisałem, że Togo jest najsłabszą reprezentacją na mundialu. Potwierdzenie tego już było na tegorocznym Pucharze Afryki gdzie zespół nie wyszedł z grupy eliminacyjnej. W Egpicie Togo występowało w grupie B. Przegrali wszystkie spotkania i odpadli w fatalnym stylu. Przegrali z DR Congo (0:2), Kamerunem (0:2) i Angolą (2:3). Bramki na Pucharze Narodów Afryki 2-7. Tak jak widzimy słaba to reprezentacja pomimo, że mają Adenbayora jednak kłócenie się o pieniądze nie przyniesie dobrych rezultatów na mundialu. Nie zmienia mojego zdania pierwsze spotkanie ich w grupie gdzie przegrali tylko (1:2) z Koreą Południową. Szwajcaria mnie zauroczyła w pierwszym swoim meczu z Francją. Młoda kadra "Helwetów" prezentuje się bardzo dobrze i była zdecydowanie lepsza od Francuzów. Przed mistrzostwami podejrzewałem, że kadra Szwajcarii jest budowana na EURO 2008 wiadomo własne boiska więc będą chcieli osiągnąć sukces. Jednak w Niemczech prezentują się bardzo dobrze. Do tego dzisiejszy remis Francji z Koreą może pomóc Szwajcarą w awansie do dalszych rozgrywek. Stracone punkty z Togo przekreślą ich szanse na dlaszą gre na tym turnieju. Dlatego w tym spotkaniu stawiam na Szwajcarie.
Faworytem tego spotkania jest Szwajacaria, która bardzo dobrze pokazała się w pierwszym meczu grupowym z Francją. Wygrana z Togo bardzo pomoże w awansie do 1/8 finałów mistrzów świata. Do tego warto zauważyć, że piłkarze Togo kłócą się o pieniądze. Takie sytuacje źle wpływają na koncentracje meczową jak i postawe całej drużyny. Dlatego brak wygranej Szwajcarów w jutrzejszym meczu będzie dla mnie niespodzianką.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#584963 - 18/06/2006 22:00
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Do 1918 Togo było kolonią niemiecką, którą przejęła Francja. Togo podłóży sie żabojadom
Togo nie było kolonią raczej z własnej woli i mimo ze nie znam historii tego kraju to zapewne dążyli do wyzwolenia, więc raczej w takiej sytuacji powinni walczyć na boisku z jeszcze większą zaciętością.
|
Do góry
|
|
|
|
#584969 - 19/06/2006 11:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2004
|
no i? przeciez jesli Francja wygra 2 bramkami z Togo, to wchodza przed Korea (przy remisie Korea - Szwajcaria)
|
Do góry
|
|
|
|
#584970 - 19/06/2006 11:49
|
Pooh-Bah
|
Quote:
no i? przeciez jesli Francja wygra 2 bramkami z Togo, to wchodza przed Korea (przy remisie Korea - Szwajcaria)
a kto powiedział że wygra ?? ja mam nadzieje że odpadną 
|
Do góry
|
|
|
|
#584972 - 19/06/2006 12:17
|
veteran
Meldunek: 29/04/2005
|
Quote:
Quote:
Będziemy mądrzejsi po dzisiejszym meczu! Przypuśćmy, że Szwajcarzy wygrają dzisiaj 1:0. W tym wypadku obawiając się zwycięstwa Francji 2 bramkami, Szwajcarzy muszą grać z Koreą o wygraną, bo inaczej polecą. Możliwości jest dużo. A dlaczego kolega przywołuję pamiętny remis Dania - Szwecja też nie rozumiem. Tam przecież musiały być inne zasady kwalifikacji - decydowały bezpośrednie mecze a nie bilans bramkowy 
|
Do góry
|
|
|
|
#584973 - 19/06/2006 12:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2004
|
Quote:
Quote:
no ja tez ale chodzi mi o to, ze beda jeszcze decydowac o swoim losie, a nie tylko sledzic wynik KOR-SUI 
|
Do góry
|
|
|
|
#584974 - 19/06/2006 12:27
|
veteran
Meldunek: 29/04/2005
|
Quote:
Quote:
Quote:
no ja tez ale chodzi mi o to, ze beda jeszcze decydowac o swoim losie, a nie tylko sledzic wynik KOR-SUI
Dokładnie! Włosi w euro2004, tak naprwde nie mieli już wpływu na układ tabeli, tzn. tej dodatkowej, która decydowała o awansie, więc Duńczycy i Szwedi mogli się ułożyć. W tym wypadku nie ma mowy o takiej sytuacji, Francja może awansować polegając tylko na sobie, no chyba że nie starczy im umiejętności 
|
Do góry
|
|
|
|
#584978 - 19/06/2006 18:05
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/04/2005
|
@logan347 dzięki za dokładne wyjasnienie  myslalem, ze od razu sie robi ta mała tabele.
|
Do góry
|
|
|
|
#584983 - 23/06/2006 08:16
|
veteran
Meldunek: 11/03/2006
|
Quote:
jezeli francuzi nie wygraja dwoma golami, to na 21 mozna zagrac remis szwajcarii. takie jest moje zdanie. mysle ze i szwajcaria i skosni beda chcieli spokojnie wyjsc, a zrobia to kosztem francjii. inna sprawa ze moze francja sprezy tylek i wygra... zobaczymy
tak czuję, że zobaczymy niezłą żenada obu drużyn dopóki nie dostaną infa, że Francja cos pukneła Togo, będą czekać na sygnał, chcociaż z drugiej strony to dość ryzkowne, bo raczej Francuzi rozwalą Togo, ale głupota drużynom jest nieobca, co pokzali wczoraj Chorwaci, lepiej nie kalkulować tylko grać.
|
Do góry
|
|
|
|
#584984 - 23/06/2006 08:30
|
stranger
Meldunek: 22/06/2006
|
Ja mam nadzieję, że Francja odpadnie. Jakoś nie przypadła mi do gustu ich gra. W spotkaniu z Koreą zagrali słabo, a ze Szwajcarią także nic nie pokazali.
|
Do góry
|
|
|
|
#584986 - 23/06/2006 09:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Ja powiem tak wiemy dobrze,że Francja musi wygrać przynajmniej 2 bramkami aby na pewno wyjść z grupy.Wszyscy widzimy co gra Francja,krótko mówiąc kaszana ale teraz mają bardzo słabego przeciwnika,z którym wszystkie drużyny w tej grupie wygrały.Wydaje mi się,że jednak Francuzi się sprężą i ten mecz wygrają,w końcu nie zagra Zidane(oj jak się cieszę),a to jest spory plus dla reprezentacji Francji.Francja z w meczu z Koreą nie zagrała źle po prostu strzelili wcześnie 1 bramkę i myśleli,że dowiozą ją do końca meczu,a tak nie można grać.Myślę,że w tym meczu zabłyśnie geniusz Riberego,który będzie stwarzał co rusz zagrożenie pod bramką Toga no i może coś ustrzeli.Ja nie stawiam w tym meczu na dokładny wynik,a dokładniej 2:0 lub 3:0 wydaje mi się,że TOGO nie ma siły ognia żeby strzelić Francuzom gola.Jeszcze bardzo ciekawym typem jest handicap na francuzów (+1,5) bo oni ten mecz po prostu muszą wygrać różnicą 2 bramek.Wiem,że zaraz powiecie,że muszą nic nie znaczy ale zobaczmy z kim oni grają z drużyną,która nic nie pokazuje w ofensywie tylko się broni no i popełnia w niej błędy.
Co do 2 meczu to nie wyobrażam sobie żeby Szwajcarzy mogli odpaść,po prostu jest to bardzo młoda i mocna drużyna i pokazała to we wcześniejszych meczach.Dlatego uważam,że na zwiększenie AKO można dzisiaj dodać 1x.Wiem,że na to jest bardzo mały kurs ale cóż przy większej kasie znacznie podwyża wartość wygranej.
|
Do góry
|
|
|
|
#584988 - 23/06/2006 10:54
|
newbie
Meldunek: 26/07/2005
|
Quote:
jezeli francuzi nie wygraja dwoma golami, to na 21 mozna zagrac remis szwajcarii. takie jest moje zdanie. mysle ze i szwajcaria i skosni beda chcieli spokojnie wyjsc, a zrobia to kosztem francjii. inna sprawa ze moze francja sprezy tylek i wygra... zobaczymy
wszystko prawda, tylko ze zarowno Francja z Togo jak i Szwajcaria ze skosnymi graja o 21 hehe
tak czy siak mozna na livebetting siedziec i obserwowac co sie dzieje i zareagowac odpowiednim zakladem 
|
Do góry
|
|
|
|
#584989 - 23/06/2006 11:15
|
veteran
Meldunek: 11/03/2006
|
Zauważmy, że Francja to pułkowniki wokół których biegają dwóch, trzech młodych gniewnych, może gdy Zidane wyleciał ze skałdu, trenerio zrobi to co przyniosło sukces Brazylii, wokół dwóch, trzech pułkowników ustawi 'reprezentacujną młodzież' i będziemy mieć francuski Arsenal, jeszcze nie jest za późno, a francuska opinia ciśnie ku takim zmianom, bez Zidana zobaczymy inna Francje, której jeszcze nie widzieliśmy i na tle Togo mogą się efektownie zaprezentować.
|
Do góry
|
|
|
|
#584991 - 23/06/2006 11:19
|
veteran
Meldunek: 28/12/2004
|
W tym meczu sklanial bym sie jednak ku druzynie korei. Wg mnie prezentuja sie duzo lepiej w tym turnieju, maja ducha walki nie poddaja sie co pokazali w meczu z francuzami. Nape4 lata temu zaszli bardzo daleko i sprawili niespodzianke wiec dlaczego teraz mieli by nie awansowac?? Granie szwajcarow po kursie 2,1 wg mija sie z celem. Duzo bedzie zalezec od meczu francji, ktora mimo ze w tym turnieju prezentuje sie slabo to jednak mysle ze mecz z togo powinna wygrac. Kursy na ich zwyciestwo jeszcze wczoraj byly w okolicach 4,5 teraz spadly do 4,1 Jaka taka mala ciekawostke odnoscie tego meczu warto wspomniec o tym artykule http://times.hankooki.com/lpage/200606/kt2006061617430068040.htmWynika z niego ze w przypadku awansu korei do 1/16 mlodzi zawodnicy zostana zwolnieni z obowiazku odbycia 27miesiecznej sluzby wojskowej. Mysle ze to bedzie dla nich dodatkowa mobilizacja i napewno bede walczyc do konca o jak najlepszy wynik, gdyz w przypadku odpadniecia ich dalsza pilkarska kariera stanie pod znakiem zapytania. Prawdobodobny wynik meczu to remis albo wygrana koreanczykow Mysle ze wartym typem do zagrania jest handicap azjatycki 0/0,5 na koreanczykow kurs 2,1 lub x2 kurs 1,75 i za drobne na wygrana koreanczykow po kursie 4,15
|
Do góry
|
|
|
|
#584993 - 23/06/2006 12:27
|
Pooh-Bah
|
Ja nie wiem ale Szwajcarzy mnie też delikatnie zawiedli. Mają młodych niezłych zawodników ale jakos tak grają bez przekonania. Słabej Francji nie potrafili zagrozić. Pokonali Togo ale również jakoś w męczarniach. A Koreańce skazani tutaj przez wielu na pożarcie zrobili na mnie większe wrażenie. Nie sa tak mocni ja 4 lata temu za Hidinka ale mają 4 punkty i na pewno dziś tanio skóry nie oddadzą. Z tą służbą wojskową to też jakiś argument gdyż tam armia to nie to co u nas  27 miechów ciężkiego zapier...... w koszarach a reszta na pograniczu z drugą Koreą a tam wiecznie ostro. Dlatego to może być również duża motywacja. Tam do armi biorą największe gwiazdy życia publicznego i to jest dla tych chłopaków spora motywacja. Ale tak naprawdę boisko zweryfikuje jak zwykle wszystko. Oby tylko nie sędziowano tak jak wczoraj Anglik  Dla mnie mecz dokładnie tego samego kalibru jak wczoraj Chorwacja-Australia czyli całkowite NO BETW drugim meczu Żabojady powinni pojechać do domu już po tym co pokazali, a trener powinien wracać łach na piechotę. Dziś myślę jednak pewniuteńka wygrana. Togo chyba najsłabsze na tych MŚ.
|
Do góry
|
|
|
|
#584997 - 23/06/2006 13:48
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Quote:
Togo moze zrobić numer, bo oni mają dwoch dobrych napastników Adebayora i Kadera. Ten drugi chyba w lepszej formie niż Ade. Coś żabojadom dziś pykną albo ten szmaciarz Barthez coś wpuści. Jak Togo strzeli w pierwszej połowie, to żabojady nawet tego nie wygrają. Zresztą oni bez Zidane'a nie potrafia grać. A jak wyjdzie Dorasoo to wyłaczam telewizor. Nie sądzę, by żabojady mogli nastrzelać dużo bramek. Dwie to max. Grać na nich po tak nedznym kursie to pomyłka
W drugim meczu Szwajcaria nie przegra. Korea dostała juz prezenty od sędziów 4 lata temu Teraz czas na Helwetów, zresztą wiadomo kto rządzi FIFĄ! Widać to było w meczu Szwajcaria - Togo, gdzie sędzia nie podyktował ewidentnego karnego przeciw Szwajcarom. A karny był jak kuva mać!
Ciekawe argumenty, ja przedstawie swoje rozumowanie, otoz Zidaen obecnie to 12. zawodnik i przeciwnika reprezentacji Francji i Realu Madryt, jest slabiutki. Togo opchna spokojnie, bo jest to druzyna slaba, nic poza tym. Karnego tam nie bylo .
Jesli chodzi o sedziowanie to nie wiem czy akurat siedziba Fify ma najwieksze znaczenie i nawet tych argumentow nie komentuje. 
Sam dzis gram;
Fra-TOG 1 1.20 Sui-Kor 1x 1.20
Taki dubelek troche grubiej, Francja i Szwajcaria moim zdaniem lepsze od rywali, sedziowie nie musza im pomagac.
|
Do góry
|
|
|
|
#585001 - 23/06/2006 17:19
|
old hand
Meldunek: 20/01/2004
|
zagralem undery 2 dzis i over kartek FRA-TT Francja 2 gole - z trudnoscia moze wejdzie ale bedziej widze tu 1-0 lub 0-0. Francuzi sa ciency, nawet jak wyjda z grupy odpadna w 1/16. Oby nie wyszli
|
Do góry
|
|
|
|
|
|