#5858912 - 08/05/2013 20:22
Re: Czy era Fergusona dobiegła końca?
[Re: Conrad]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Ale byłaby jazda gdyby Mourinho objął MU.  Faworytem u buków jest David Moyes, ale ciężko uwierzyć by tak wielki klub wziął kogoś jego pokroju. Z drugiej strony to jeden z najbardziej lojalnych menedżerów Premier League (wspólna cecha z Fergusonem), który odwalił solidną robotę z Evertonem a nie miał za sobą prezesa z otwartą książeczką czekową, który tylko czekał aż ten rzuci nazwiskami. Co ciekawe Klopp też jest tam wśród głównych kandydatów, a klub chciałby także postawić na atrakcyjny, atakujący futbol a przez ostatnie 2 lata Borussia Dortmund była wizytówką chyba najlepszej piłki w Europie. Dla mnie kosmosem byłoby jednak objęcie MU przez Mourinho, później info o powrocie Ronaldo, przejście Lamparda na zasadzie wolnego transferu... a na koniec jeszcze ściągnięcie Lewandowskiego do Manchesteru. Ale by się działo.  Natomiast ucieszyłoby mnie także przejście Kloppa do MU, nie wiem czy zaryzykowaliby zatrudnienie Niemca bo nie wiadomo jak on by się sprawdził w takim klubie, ale jego wyniki i styl gry drużyny mówią same za siebie no i wygrać Bundesligę rok temu a w tym roku być w finale Ligi Mistrzów... ciężko o lepsze CV niż on ma w tej chwili.
|
Do góry
|
|
|
|
#5858978 - 08/05/2013 21:45
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Wydaje mi się że ten Moyes to taka karta przetargowa aby inni nie myśleli, że MU teraz będzie w desperacji podpisywał bajeczne kontrakty. Do tego gościu nie ma doświadczenia na takim poziomie, nigdy chyba żadnego trofeum nie zgarnął. Wygląda na to, że tak nagłe ogłoszenie decyzji ma na celu ściągnięcie kogoś innego zanim nie będzie za późno. Raczej wszystko wskazuje tu na Mourinho pomimo dementi, chyba że chcą po prostu namieszać w relacjach na linii Mourinho-Chelsea, spowodować by londyński klub podpisał z nim znacznie większy kontrakt (wtedy mniej na transfery będzie), itd..  Zastanawia mnie cały czas ten Klopp, czy jest on w ogóle brany pod uwagę jako kolejna opcja dla MU czy w ogóle nie wchodzi w rachubę?
|
Do góry
|
|
|
|
#5859010 - 08/05/2013 22:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Wydaje mi się że ten Moyes to taka karta przetargowa aby inni nie myśleli, że MU teraz będzie w desperacji podpisywał bajeczne kontrakty. Do tego gościu nie ma doświadczenia na takim poziomie, nigdy chyba żadnego trofeum nie zgarnął. Wygląda na to, że tak nagłe ogłoszenie decyzji ma na celu ściągnięcie kogoś innego zanim nie będzie za późno. Raczej wszystko wskazuje tu na Mourinho pomimo dementi, chyba że chcą po prostu namieszać w relacjach na linii Mourinho-Chelsea, spowodować by londyński klub podpisał z nim znacznie większy kontrakt (wtedy mniej na transfery będzie), itd..  Zastanawia mnie cały czas ten Klopp, czy jest on w ogóle brany pod uwagę jako kolejna opcja dla MU czy w ogóle nie wchodzi w rachubę? za bardzo doszukujesz się "spisku" Myślę ze Stary dogadał wszystko z Moyesem to ze gość nie ma sukcesów to nić bedzie tylko pionkiem tym bardziej ze Ferguson zostaje w Mu jako DYREKTOR !. Także śmiem mocno wątpić ze Moyes bedzie miał swobodę w zarządzaniu drużyną . do do "speszjal one " to wydaje mi się ze jest to tylko plotka mają ca na celu podrażnienie Romka . Mourinhio dał jasno do zrozumienia gdzie go kochają i gdzie go chcą . Klopp .... był by niesamowicie śmiałym krokiem w wykonaniu MU ,wszyscy wiemy jaki temperament /charyzmę ma Klopp jaki futbol preferuje i jak grają jego zespoły . Ofensywa ,atak ,tłamszenie przeciwnika i nawciskanie tyle bramek ile się da .... trochę za odważny styl gry jak na obecny MU 1-0 i trzymamy 
|
Do góry
|
|
|
|
#5859040 - 08/05/2013 22:53
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Kandydatury Mourinho czy Kloppa od początku były nierealne. Obaj mają ważne konktrakty, a amerykańskie chytruski nie będą przecież płacić odstępnego za nich (10 baniek minimum). The Special Five za mniej niż dychę też nie będzie pracował. Pewnie długo się zastanawiali nad jego polskim odpowiednikiem, ale ten też ma ważny kontrakt z Podbeskidziem. Polski Guardiola jeszcze ma kilka polskich klubów do obskoczenia i dlatego grzecznie odmówił przez telefon łamaną angielszczyzną. Co do Moyesa to w końcu United zyskają trenera o wysokiej kulturze osobistej. Osobiście nie będę tęsknił za żujogumem i jego atakami padaczki w kierunku sędziego technicznego, ale domyślam się, że zagorzali fani United (w tym oczywiście Howard Webb) przyjęli dzisiejszą informację, że sporym niepokojem. Największym sukcesem Moyesa był awans do LM parę lat temu i regularne plasowanie się w tabeli wyżej od Looserpoolu w ostatnich latach mimo dużej różnicy w posiadanym budżecie. Ferguson już od kilku lat powtarzał, że widzi go jako swojego następcę i jego zdanie przy wyborze nowego trenera pewnie było decydujące. Jeszcze przez kilka lat będzie mógł w ten sposób częściowo kierować klubem, bo zagraniczny manager nie życzyłby sobie wpieprzania się w jego pracę. Ktoś kiedyś powiedział, że mistrzostwo kraju zdobywa się zbierając regularnie punkty z leszczami (czyli z kopiącymi się po czołach drewniakami ze Stoke czy Norwich) i Moyes to opanował z przeciętnym Evertonem bardzo dobrze. Inna sprawa to jego bilans spotkań z wielką czwórką : Arsenal - 3W / 5D / 14L United - 3W / 5D / 14L Liverpool - 3W / 7D / 12L Chelsea - 3W / 8D / 11L To nam daje 52 punkty na 264 możliwe do zdobycia. Jeszcze lepiej się przedstawia bilans na boiskach tych klubów :  16 punktów na 129 do zdobycia 
|
Do góry
|
|
|
|
#5859145 - 09/05/2013 00:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/06/2007
|
no szok wiedzialem ze ten dzien kiedys musial nadejsc bo SAF swoje lata juz ma ale zeby tak nagle, niespodziewanie beee, az chce sie ryczec  No właśnie pytanie czemu tak nagle. Może Moyes miał zaraz przedłużyć kontrakt z Evertonem? A może o kogoś innego chodzi?  Wkrótce się dowiemy, ale jeśli chodziłoby o Kloppa to pewnie dogadali by się za scenami a medialną szopkę przełożyli na koniec miesiąca. co do zastepcy to mialem jeszcze na ten temat sie nie wypowiadac tylko czekac az oficjalnie pojawi sie komunikat kto przejmie stery po Fergusonie ale jesli mial by byc to wlasnie Moyes to jestem przeciwko temu z tego wzgledu ze taki klub jak MU potrzebuje trenera z najwyzszej polki a Moyes nie oszukukjmy sie jest co najmniej sredniakiem. Szanuje go za to co zrobil z Evertonem nie majac za wiele funduszy potrafil stworzyc fajnie grajacy zespol ktory mogl by walczyc o LM ale nie o mistrza kraju,łudze sie jeszcze po slowach wypowiedzianych przez wlascicieli klubu ktory wyraznie podkreslali ze bedzie to trener z doswiadczeniem w Europie i kraju, to Moyes odpada wtedy bo doswiadczenia poza swoim podworkiem nie ma w ogole, najabrdziej obawiam sie wlasnie tego co napisales, Moyes nigdy nie byl zwolennikiem szastania kasa, takze jakis wiekszy transfer odpada ( obym sie mylil) wiem ze polityka klubow miedzy Evertonem i MU jest calkiem inna ale jakos nie widzi mi sie to by Moyes zaczal budowac zespol kupujac jakies "grube ryby". Jeszcze gdzies czytalem ze Rooney z Moysem nie przepadaja za soba, kiedys Wazza nawet sie wypowiadal ze nigdy nie zagra juz w jego klubie takze moze byc ciekawie 
|
Do góry
|
|
|
|
#5859176 - 09/05/2013 00:46
[Re: Goget]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/01/2008
|
Co do Moyesa to w końcu United zyskają trenera o wysokiej kulturze osobistej. Osobiście nie będę tęsknił za żujogumem i jego atakami padaczki w kierunku sędziego technicznego,
Nie ujmując w żaden sposób zasług Fergusonowi, rzec by można: w końcu! Ferguson już od kilku lat powtarzał, że widzi go jako swojego następcę i jego zdanie przy wyborze nowego trenera pewnie było decydujące. Jeszcze przez kilka lat będzie mógł w ten sposób częściowo kierować klubem, bo zagraniczny manager nie życzyłby sobie wpieprzania się w jego pracę. W jakiś wiadomościach sportowych była rozmowa telefoniczna z Tomkiem Kuszczakiem na temat odejścia i mówił właśnie o tym, że nowym trenerem zostanie własnie osoba namaszczona przez Sir Alexa.
|
Do góry
|
|
|
|
#5859679 - 09/05/2013 14:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2009
|
Co by o nim nie mówić, to jednak coś osiągnął jako trener i niewielu jest lepszych od niego. I pomyśleć, że był tylko ślusarzem narzędziowym bez matury. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5859686 - 09/05/2013 15:05
[Re: akagi]
|
Sherlock Holmes
Meldunek: 17/08/2005
|
Co by o nim nie mówić, to jednak coś osiągnął jako trener i niewielu jest lepszych od niego. I pomyśleć, że był tylko ślusarzem narzędziowym bez matury. piłka to prosta gra,jeszcze jak sie prowadzi MU, śmiem twierdzic ze nawet ty akagi zdobywałbys trofea z takimi ekipami pokroju czerwonych diabłow przykład Smudy mówi sam za siebie "trener" do momentu objecia reprezentacji Polski z ciekawym CV a dzisiaj to nie wiem czy w miare myslacy czlowiek dałby swoja druzyne w rece Franza.
|
Do góry
|
|
|
|
#5859689 - 09/05/2013 15:11
|
Carpal Tunnel
|
Ja... ? Dałbym radę ? Eee chyba nie, bo nie mam " odpowiedniego " wykształcenia. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5859693 - 09/05/2013 15:27
|
Carpal Tunnel
|
Wracając do Sira, to miał trudny charakter,ale był niebywałym w dążeniu do celu. Kiedy przyszedł w 1986 roku do MU, a klub ten był prawie na samym końcu tabeli, mówił że jego celem nie jest to co obecnie dzieje się w klubie, ale " Moim wyzwaniem jest zepchnąć Liverpool z tej jego pieprzonej grzędy "  I zdobył w Anglii 13 mistrzostw.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|