Strona 6 z 15 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 14 15 >
Opcje tematu
#598299 - 11/06/2006 14:44 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
gruda Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2002
mam pytanko - czysto teoretyczne, bo w tej chwili betsson nie oferuje zakaldow na strzelca bramki - odnosnie skorelowania typow.

czy dopuszczalne byloby zagranie takich 2 typow:

1. portugalia - angola typ: portugalia -1.5
2. portugalia - angola (strzelec bramki) typ: pauleta anytime

Do góry
#598300 - 11/06/2006 15:01 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
pixies Offline

Meldunek: 16/05/2003
Quote:

mam pytanko - czysto teoretyczne, bo w tej chwili betsson nie oferuje zakaldow na strzelca bramki - odnosnie skorelowania typow.

czy dopuszczalne byloby zagranie takich 2 typow:

1. portugalia - angola typ: portugalia -1.5
2. portugalia - angola (strzelec bramki) typ: pauleta anytime

Nie, to nie ma żadnej korelacji. Możesz to spokojnie zagrać. (Portugalia wygrywa dwoma, ale to nie determinuje sytuacji, że Pauleta strzela bramkę. I odwrotnie - strzelenie bramki przez Pauletę nie powoduje automatycznie zwycięstwa dwoma bramkami)

Do góry
#598301 - 11/06/2006 18:22 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
bykovic Offline
addict

Meldunek: 26/04/2003

Quote:

2. Polska-Ekwador
Typ: Całkowita liczba ataków na bramkę - drużyna gospodarzy (6-10 prób) 3
Kurs: 4,20

co do tego typu to oficjalna strona PZPN jak i statystyki koncowe na onecie podaja ze polacy oddali 7 strzalow w swiatlo bramki Ekwadoru a nie 3

http://www.pzpn.pl/reprezentacje.php?inf=9556

Do góry
#598302 - 11/06/2006 18:35 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
pixies Offline

Tak, tylko czy np. Onet ( czy nawet oficjalne statystyki)tak samo klasyfikują określone sytuacje jak buk ?

Ja faktycznie podałem liczbę celnych strzałów, natomiast w w tej sprawie wysłałem już maila do supportu.

Wg Betssona "Strzał na bramkę to zamiar zdobycia gola z pomocą uniesionych stóp, nie licząc kolan. Musi istnieć zamiar strzelenia bramki. Jeżeli więc w zamyśle miało to być podanie, strzał nie będzie brany pod uwagę w zakładach. Zablokowane strzały nie liczą się."

A więc czy np. strzał głową bez wyskoku w światło bramki jest liczony czy nie ?

Poczekam na odpowiedź Betssona i podam ta informację tutaj.

pozd

Do góry
#598303 - 11/06/2006 18:46 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
gruda Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2002
Quote:

Quote:

2. Polska-Ekwador
Typ: Całkowita liczba ataków na bramkę - drużyna gospodarzy (6-10 prób) 3
Kurs: 4,20

co do tego typu to oficjalna strona PZPN jak i statystyki koncowe na onecie podaja ze polacy oddali 7 strzalow w swiatlo bramki Ekwadoru a nie 3

http://www.pzpn.pl/reprezentacje.php?inf=9556

z betsson.com: "Strzał na bramkę to zamiar zdobycia gola z pomocą uniesionych stóp, nie licząc kolan. Musi istnieć zamiar strzelenia bramki.Jeżeli więc w zamyśle miało to być podanie, strzał nie będzie brany pod uwagę w zakładach. Zablokowane strzały nie liczą się."

my zamairu nie mielismy, wiec jak dla mnie wynik zakaldu to 0

Do góry
#598304 - 11/06/2006 18:58 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
DannY Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2003
"Podawanie kilku typów na ten sam mecz - w przypadku podania takich typów:
- musi zaistnieć możliwość trafienia wszystkich typów ( czyli nie można zagrać dokł wynik 1:0 i druzyna gości strzeli bramkę)
- te typy nie mogą być ze sobą skorelowane, tzn nie można podać dwóch takich typów na jeden mecz, gdzie przy trafieniu jednego automatycznie wchodzi drugi."

Czyli moge zagrac np. Brazylia - Niemcy "1" i handicap (0-1) tez "1" ?

Wole sie upewnic zeby pozniej nie miec przykrej niespodzianki Pozdro!

Do góry
#598305 - 11/06/2006 19:17 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
zywieczdroj Offline
enthusiast

Meldunek: 10/03/2006
Quote:

"Podawanie kilku typów na ten sam mecz - w przypadku podania takich typów:
- musi zaistnieć możliwość trafienia wszystkich typów ( czyli nie można zagrać dokł wynik 1:0 i druzyna gości strzeli bramkę)
- te typy nie mogą być ze sobą skorelowane, tzn nie można podać dwóch takich typów na jeden mecz, gdzie przy trafieniu jednego automatycznie wchodzi drugi."

Czyli moge zagrac np. Brazylia - Niemcy "1" i handicap (0-1) tez "1" ?

Wole sie upewnic zeby pozniej nie miec przykrej niespodzianki Pozdro!

danny popatrz na 2gi warunek ( o korelacji) i zobacz co sie dzieje jak wchodzi ci handi

Do góry
#598306 - 11/06/2006 19:19 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
DannY Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2003
faktycznie, nie przeazanalizowalem jak wchodzi handi dzieki za uwage

Do góry
#598307 - 11/06/2006 20:03 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
JuN Offline
ATP & WTA Tour

Meldunek: 28/10/2004
dostalem dzika karte e-mailem.... w jakiej grupie mam typowac ????

Do góry
#598308 - 12/06/2006 10:31 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
padik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/01/2002
Czy na stronie betsson mozna gdzies znalezc wyniki tych wszystkich wynalazkow typu 3 rogi z rzedu, liczna przewinien? Poniewaz duzo osob z mojej grupy to gra a ja chcialbym miec jakas kontrole nad sytuacja w grupie zebym wiedzial jakie kursy powinienem grac... Ale przeciez nie bede sledzil kazdego meczu i liczyl przewinien albo albo prob zdobycia bramki za pomoca uniesionych stop nie liczac kolan... Mozna wiec zrobic cos zeby to ulatwic? Np obowiazkowe podawanie bialnsu co 3 typy albo podawanie zrodla gdzies takie wyniki mozna latwo znalezc...
pozdr.

Do góry
#598309 - 12/06/2006 10:39 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

dostalem dzika karte e-mailem.... w jakiej grupie mam typowac ????

Grupa 8
http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat....ID=#Post2602085

Dopiero przed chwila betsson potwierdzil mi Twoje dane.
Mozesz typowac, przeczytaj dokladnie regulamin i sie do niego stosuj, kazdy nawet najmniejszy blad i sie pozegnamy:)
Powodzenia

Do góry
#598310 - 12/06/2006 13:43 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
yankes666 Offline
journeyman

Meldunek: 12/02/2005
Witam.Wlasnie podalem typy na dzis. Jestem w grupie 3. Podalem na mecz Wlochy z Ghaną złą godzinę, poprostu sie pomyliłem. A nie można nic dopisywać prócz typu. Co mam z tym zrobić. Proszę o odpowiedź

Do góry
#598311 - 12/06/2006 13:50 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
ryf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/10/2003
spadne z krzesła jeśli dostaniesz odpowiedź:

"Typ niezgodny z regulaminem - DYSKWALIFIKACJA" haha

Takie błędy to rzecz naturalna, więc w sumie każdy wie o której rozgrywane jest spotkanie, powinno być dozolone cytowanie typu z zaznaczeniem że to poprawka, bo inaczej to po 2 osoby w grupach zostaną a reszta zostanie zdyskwalifikowana...

Ja mam prośbę do tych co stawiają "dziwne" pozycje (np. ilość przewinien w meczu, ilość ataków, itp.) Może ktoś wkleić tu lub podać jakieś źródło z którego można to dokładnie rozstrzygnąć?? Bo historii wyników na stronie betsson to ja nie widzę, a przydałyby siętakie dane dla tych co prowadzą statystyki pozostałych typerów...

Do góry
#598312 - 12/06/2006 13:59 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Quote:

Tak, tylko czy np. Onet ( czy nawet oficjalne statystyki)tak samo klasyfikują określone sytuacje jak buk ?

Ja faktycznie podałem liczbę celnych strzałów, natomiast w w tej sprawie wysłałem już maila do supportu.

Wg Betssona "Strzał na bramkę to zamiar zdobycia gola z pomocą uniesionych stóp, nie licząc kolan. Musi istnieć zamiar strzelenia bramki. Jeżeli więc w zamyśle miało to być podanie, strzał nie będzie brany pod uwagę w zakładach. Zablokowane strzały nie liczą się."

pozd

http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/match/template.html?id=2&day=09&month=06&year=2006

Ja bym wiążące wyniki brał np. stąd. Dla mnie było 7 prób i już Wyżej opisany przez betssona warunek moim zdaniem dotyczy uderzenia nogą, jeśli strzał był głową to ok, jest normalnie liczony . Chyba

Do góry
#598313 - 12/06/2006 14:18 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Zapytam się odrazu czy jestem zdyskwalikowany za typy w grupie 6 za pkt. 14?? Mój błąd przyznaje się

Swoją drogą ryf ma racje za takie błędy zostanie po 2,3 osoby w grupie, u mnie 3 wcale nie typują, teraz ja odpadne, przez pomyłke jeszcze jedna osoba odpadnie i zostanie 4 i z typem grubo poniżej 0 można zając drugie miejsce.

Pozdrawiam

Do góry
#598314 - 12/06/2006 14:22 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Witam.Wlasnie podalem typy na dzis. Jestem w grupie 3. Podalem na mecz Wlochy z Ghaną złą godzinę, poprostu sie pomyliłem. A nie można nic dopisywać prócz typu. Co mam z tym zrobić. Proszę o odpowiedź

Dyskwalifikacja!

ryf spadaj z krzesla

yankes,
graj dalej:)
Jak tos nie rozumie takiego postepowania jak karanie za przewinienia nawet te najmniejsze to trudno, nie moj problem, ja sie nie bede tlumaczyl, napisze tyko jedno:
Jesli kogos nie stac na poswiecenie chwili i przeczytanie regulaminu i stosowanie sie do zasad ktore panuja w tym konkursie to ja nie musze sie przed kims takim tlumaczyc.
Tak wiec yankes gra dalej, ryf spada z krzesla, a ci ktorym sie nie podoba rezygnyja.
Jeszcze jakies watpliowsci??

Do góry
#598315 - 12/06/2006 14:30 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
ryf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/10/2003
A ja się już z podłogi podniosłem, siedzę znowu na krześle mimo że trochępoobijany . W sumie nawet mi to pasują takie dyskwalifikacje, bo co jak co ale regulamin to czytam po 5 razy zanim zacznę grać
A i awans do dalszej części łątwiejszy wtedy - no tylko żeby dyskwalifikacji za takie pierdółki jak u Yankesa nie było bo sens zabawa straci... Bezpieczniej będzie nic nie typować niż podać jakiś typ - haha większe prawdopodobieństwo awansu hahahaha.

No to sobie pożartowaliśmy a teraz gramy dalej

Pozdrawiam

Do góry
#598316 - 12/06/2006 15:59 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Angola-Portugalia
Typ: Więcej wrzutów z autu - Portugalia
Kurs: 1.52

Czy ktoś zna wynik tego zakładu?

Do góry
#598317 - 12/06/2006 16:57 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
pixies Offline

Quote:

Angola-Portugalia
Typ: Więcej wrzutów z autu - Portugalia
Kurs: 1.52

Czy ktoś zna wynik tego zakładu?

18-32

Do góry
#598318 - 12/06/2006 17:02 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
pixies Offline

Quote:

Quote:

pozd

http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/match/template.html?id=2&day=09&month=06&year=2006

Ja bym wiążące wyniki brał np. stąd. Dla mnie było 7 prób i już Wyżej opisany przez betssona warunek moim zdaniem dotyczy uderzenia nogą, jeśli strzał był głową to ok, jest normalnie liczony . Chyba

Fro, niekoniecznie. Popatrz na statystyki z meczu Niemców. Podane jest 0 słupków i poprzeczek, a pierwsza bramka wpadła po odbiciu od słupka. Staty mistrzostw uznają te odbicia od słupka, które wychodzą w pole lub poza bramkę, a buki uznają słupek w każdej sytuacji - również kiedy piłka wpada do bramki (akurat ten przykład podaję, bo mnie dotyczy). To coś podobnego jak UE w tenisie - sam wiesz, jak tam cudacznie liczą.

pozd

Do góry
Strona 6 z 15 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 14 15 >