#598300 - 11/06/2006 15:01
Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
|
Meldunek: 16/05/2003
|
Quote:
mam pytanko - czysto teoretyczne, bo w tej chwili betsson nie oferuje zakaldow na strzelca bramki - odnosnie skorelowania typow.
czy dopuszczalne byloby zagranie takich 2 typow:
1. portugalia - angola typ: portugalia -1.5 2. portugalia - angola (strzelec bramki) typ: pauleta anytime
Nie, to nie ma żadnej korelacji. Możesz to spokojnie zagrać. (Portugalia wygrywa dwoma, ale to nie determinuje sytuacji, że Pauleta strzela bramkę. I odwrotnie - strzelenie bramki przez Pauletę nie powoduje automatycznie zwycięstwa dwoma bramkami)
|
Do góry
|
|
|
|
#598301 - 11/06/2006 18:22
|
addict
Meldunek: 26/04/2003
|
Quote:
2. Polska-Ekwador Typ: Całkowita liczba ataków na bramkę - drużyna gospodarzy (6-10 prób) 3 Kurs: 4,20
co do tego typu to oficjalna strona PZPN jak i statystyki koncowe na onecie podaja ze polacy oddali 7 strzalow w swiatlo bramki Ekwadoru a nie 3
http://www.pzpn.pl/reprezentacje.php?inf=9556
|
Do góry
|
|
|
|
#598303 - 11/06/2006 18:46
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/10/2002
|
Quote:
Quote:
2. Polska-Ekwador Typ: Całkowita liczba ataków na bramkę - drużyna gospodarzy (6-10 prób) 3 Kurs: 4,20
co do tego typu to oficjalna strona PZPN jak i statystyki koncowe na onecie podaja ze polacy oddali 7 strzalow w swiatlo bramki Ekwadoru a nie 3
http://www.pzpn.pl/reprezentacje.php?inf=9556
z betsson.com: "Strzał na bramkę to zamiar zdobycia gola z pomocą uniesionych stóp, nie licząc kolan. Musi istnieć zamiar strzelenia bramki.Jeżeli więc w zamyśle miało to być podanie, strzał nie będzie brany pod uwagę w zakładach. Zablokowane strzały nie liczą się." 
my zamairu nie mielismy, wiec jak dla mnie wynik zakaldu to 0 
|
Do góry
|
|
|
|
#598304 - 11/06/2006 18:58
|
old hand
Meldunek: 02/01/2003
|
"Podawanie kilku typów na ten sam mecz - w przypadku podania takich typów: - musi zaistnieć możliwość trafienia wszystkich typów ( czyli nie można zagrać dokł wynik 1:0 i druzyna gości strzeli bramkę) - te typy nie mogą być ze sobą skorelowane, tzn nie można podać dwóch takich typów na jeden mecz, gdzie przy trafieniu jednego automatycznie wchodzi drugi." Czyli moge zagrac np. Brazylia - Niemcy "1" i handicap (0-1) tez "1" ? Wole sie upewnic zeby pozniej nie miec przykrej niespodzianki  Pozdro!
|
Do góry
|
|
|
|
#598305 - 11/06/2006 19:17
|
enthusiast
Meldunek: 10/03/2006
|
Quote:
"Podawanie kilku typów na ten sam mecz - w przypadku podania takich typów: - musi zaistnieć możliwość trafienia wszystkich typów ( czyli nie można zagrać dokł wynik 1:0 i druzyna gości strzeli bramkę) - te typy nie mogą być ze sobą skorelowane, tzn nie można podać dwóch takich typów na jeden mecz, gdzie przy trafieniu jednego automatycznie wchodzi drugi."
Czyli moge zagrac np. Brazylia - Niemcy "1" i handicap (0-1) tez "1" ?
Wole sie upewnic zeby pozniej nie miec przykrej niespodzianki Pozdro!
danny popatrz na 2gi warunek ( o korelacji) i zobacz co sie dzieje jak wchodzi ci handi
|
Do góry
|
|
|
|
#598309 - 12/06/2006 10:39
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
dostalem dzika karte e-mailem.... w jakiej grupie mam typowac ????
Grupa 8 http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat....ID=#Post2602085
Dopiero przed chwila betsson potwierdzil mi Twoje dane. Mozesz typowac, przeczytaj dokladnie regulamin i sie do niego stosuj, kazdy nawet najmniejszy blad i sie pozegnamy:) Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#598312 - 12/06/2006 13:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Quote:
Tak, tylko czy np. Onet ( czy nawet oficjalne statystyki)tak samo klasyfikują określone sytuacje jak buk ?
Ja faktycznie podałem liczbę celnych strzałów, natomiast w w tej sprawie wysłałem już maila do supportu.
Wg Betssona "Strzał na bramkę to zamiar zdobycia gola z pomocą uniesionych stóp, nie licząc kolan. Musi istnieć zamiar strzelenia bramki. Jeżeli więc w zamyśle miało to być podanie, strzał nie będzie brany pod uwagę w zakładach. Zablokowane strzały nie liczą się."
A więc czy np. strzał głową bez wyskoku w światło bramki jest liczony czy nie ?
Poczekam na odpowiedź Betssona i podam ta informację tutaj.
pozd
http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/match/template.html?id=2&day=09&month=06&year=2006
Ja bym wiążące wyniki brał np. stąd. Dla mnie było 7 prób i już Wyżej opisany przez betssona warunek moim zdaniem dotyczy uderzenia nogą, jeśli strzał był głową to ok, jest normalnie liczony . Chyba 
|
Do góry
|
|
|
|
#598313 - 12/06/2006 14:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Zapytam się odrazu czy jestem zdyskwalikowany za typy w grupie 6 za pkt. 14?? Mój błąd przyznaje się Swoją drogą ryf ma racje za takie błędy zostanie po 2,3 osoby w grupie, u mnie 3 wcale nie typują, teraz ja odpadne, przez pomyłke jeszcze jedna osoba odpadnie i zostanie 4 i z typem grubo poniżej 0 można zając drugie miejsce. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#598314 - 12/06/2006 14:22
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
Witam.Wlasnie podalem typy na dzis. Jestem w grupie 3. Podalem na mecz Wlochy z Ghaną złą godzinę, poprostu sie pomyliłem. A nie można nic dopisywać prócz typu. Co mam z tym zrobić. Proszę o odpowiedź
Dyskwalifikacja!
ryf spadaj z krzesla 
yankes, graj dalej:) Jak tos nie rozumie takiego postepowania jak karanie za przewinienia nawet te najmniejsze to trudno, nie moj problem, ja sie nie bede tlumaczyl, napisze tyko jedno: Jesli kogos nie stac na poswiecenie chwili i przeczytanie regulaminu i stosowanie sie do zasad ktore panuja w tym konkursie to ja nie musze sie przed kims takim tlumaczyc. Tak wiec yankes gra dalej, ryf spada z krzesla, a ci ktorym sie nie podoba rezygnyja. Jeszcze jakies watpliowsci??
|
Do góry
|
|
|
|
#598315 - 12/06/2006 14:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/10/2003
|
A ja się już z podłogi podniosłem, siedzę znowu na krześle mimo że trochępoobijany  . W sumie nawet mi to pasują takie dyskwalifikacje, bo co jak co ale regulamin to czytam po 5 razy zanim zacznę grać  A i awans do dalszej części łątwiejszy wtedy - no tylko żeby dyskwalifikacji za takie pierdółki jak u Yankesa nie było bo sens zabawa straci... Bezpieczniej będzie nic nie typować niż podać jakiś typ - haha większe prawdopodobieństwo awansu hahahaha. No to sobie pożartowaliśmy a teraz gramy dalej  Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#598317 - 12/06/2006 16:57
|
|
Quote:
Angola-Portugalia Typ: Więcej wrzutów z autu - Portugalia Kurs: 1.52
Czy ktoś zna wynik tego zakładu?
18-32
|
Do góry
|
|
|
|
#598318 - 12/06/2006 17:02
|
|
Quote:
Quote:
Tak, tylko czy np. Onet ( czy nawet oficjalne statystyki)tak samo klasyfikują określone sytuacje jak buk ?
Ja faktycznie podałem liczbę celnych strzałów, natomiast w w tej sprawie wysłałem już maila do supportu.
Wg Betssona "Strzał na bramkę to zamiar zdobycia gola z pomocą uniesionych stóp, nie licząc kolan. Musi istnieć zamiar strzelenia bramki. Jeżeli więc w zamyśle miało to być podanie, strzał nie będzie brany pod uwagę w zakładach. Zablokowane strzały nie liczą się."
A więc czy np. strzał głową bez wyskoku w światło bramki jest liczony czy nie ?
Poczekam na odpowiedź Betssona i podam ta informację tutaj.
pozd
http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/match/template.html?id=2&day=09&month=06&year=2006
Ja bym wiążące wyniki brał np. stąd. Dla mnie było 7 prób i już Wyżej opisany przez betssona warunek moim zdaniem dotyczy uderzenia nogą, jeśli strzał był głową to ok, jest normalnie liczony . Chyba
Fro, niekoniecznie. Popatrz na statystyki z meczu Niemców. Podane jest 0 słupków i poprzeczek, a pierwsza bramka wpadła po odbiciu od słupka. Staty mistrzostw uznają te odbicia od słupka, które wychodzą w pole lub poza bramkę, a buki uznają słupek w każdej sytuacji - również kiedy piłka wpada do bramki (akurat ten przykład podaję, bo mnie dotyczy). To coś podobnego jak UE w tenisie - sam wiesz, jak tam cudacznie liczą.
pozd
|
Do góry
|
|
|
|
|
|