Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#599149 - 09/06/2006 16:18 Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
co ludzie zrobią dla kasy, sprzedają nawet swoją Ojczyznę dla kasy i wystąpią w reprezentacji największego wroga swojego kraju
ponieważ żyjemy w cywilizowanych czasach to za zdradę nie każe się śmiercią ale zakazałbył im co najmniej wjazdu do kraju i nakazał zmianę nazwiska na np. Helmut Furher

obawiam się że za klika dni może dojśc do tego że "Polacy" pogrążą Naszych na tym Mundialu

Do góry
Bonus: Unibet
#599150 - 09/06/2006 16:27 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
A w domu wszyscy zdrowi?

Do góry
#599151 - 09/06/2006 16:39 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
nirtz czy nietzsche ?

ich sprawa dla kogo grają, nikogo na siłe do niczego nie zmuszisz, czują się niemcami to grają dla niemiec, ty się czujesz kobietą to zrób sobie operacje na to i owo

Do góry
#599152 - 09/06/2006 16:53 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

niech grają dla Niemiec, ale niech nie uważają się za Polaków jak to czyni niejaki Lukas Podolski
rodziny 90% z nas skrzywdzili Niemcy w czasie 2WŚ - komory gazowe, rozstrzelanie, roboty przymusowe, a wszystko żeby stworzyć "przestrzeń życiową" dla Rasy Panów Nadludzi

Do góry
#599153 - 09/06/2006 17:00 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Hajzel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/03/2006
Quote:

niech grają dla Niemiec, ale niech nie uważają się za Polaków jak to czyni niejaki Lukas Podolski
rodziny 90% z nas skrzywdzili Niemcy w czasie 2WŚ - komory gazowe, rozstrzelanie, roboty przymusowe, a wszystko żeby stworzyć "przestrzeń życiową" dla Rasy Panów Nadludzi

fakt że sprzedawczyki ale nie przesadzaj z tymi komorami itp ja np nie odpowiadam za to że Wojsko Polskie zatłucze jakiś Irakijczyków

Do góry
#599154 - 09/06/2006 17:17 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Ja sie im nie dziwie, wyjechali z kraju bedac malaymi chlopcami, tam sie uczyli w szkolach, tam grali w pilke, to temu krajowi zawdzieczaja wiecej, ale sa dwjezyczni, mowia dobrze po polsku maja tu dalsza rodzine
Na ich miejscu zrobilbym podobnie, grajac w reprezentacji Niemiec maja wieszka szanse odniesc sukces, niz w polskiej.
I nie sa oni tam zapchajdziurami tylko zawodnikami podstawowej 11

Smolarek gra dla nas, ale tez to, ze jest dorym pilkarzem(wyszkolenie techniczne etc) nie zawdziecza nam, ale Holendrom, bo tam gral w pilke bedac mlodym chlopakiem

Tak sie dzieje, na calym swiece, chyba polowy repry Francji to zawodnicy ktorzy urodzili sie poza Francja w bylych koloniach, przyjechali bedac brzdacami i to we Francji ich wyszkolili na dobrych pilkarzy

na Nirtza, bo wiekszego debila niz on swiat nie widzial

Do góry
#599155 - 09/06/2006 17:34 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

idz sie leczyc razem ze swoim idolem Niesiołowskim
Polska kolonią Niemiec? gratuluję
spier*alaj z tego kraju debilu nikt tu nie chce takich ćwierćmózgów

Do góry
#599156 - 09/06/2006 17:35 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GSE Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/11/2005
Nirtz zaraz będzie ostrzeżenie albo ban...

A co sądzisz o Olisadebe? Polak z krwi i kości?

Do góry
#599157 - 09/06/2006 17:38 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

no i co że dostanę ostrzeżenie, nie będzie mnie obrażał jakiś kolejny przygłup zwolennik PO

Do góry
#599158 - 09/06/2006 17:38 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
vindom Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
Quote:

A co sądzisz o Olisadebe? Polak z krwi i kości?

On to dopiero dla kariery i kasy przyjął obywatelstwo polskie. Przy nim Klose i {Podolski to mały pikuś.

Do góry
#599159 - 09/06/2006 17:59 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Quote:

przepraszam, za bardzo mnie poniosło
na czyjąś głupotę nie powinno się odpowiadać tym samym
moja wina, moja wina, moja wina....

Do góry
#599160 - 09/06/2006 18:03 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
proof Offline
old hand

Meldunek: 30/03/2006
widze Nirtz ze slabo znasz specyfike Gornego Slaska, tu kwestie narodowosciowe nie sa czarno-biale, zreszta to temat na dluzsza dyskusje a ja nie mam czasu, ide na mecz pozdro

Do góry
#599161 - 09/06/2006 18:11 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Quote:

cwwiercmozga i zapatrzonego w kaczory fanatyka to wlasnie teraz cytuje

Smiesza mnie twoje argumety lacznie z rzygami, bo sa denne jak nie powiem co, to jest ich decyzja dla kogo chca grac, na ich miejscu zorbilsbys podbnie

Klejny przyklad Wolski, urodzony w Polsce wyjechal do kanady jak byl maly, zostal hokeista, ma za soba wystepy w kadrze mlodziewzowej tego kraju, w seniarach nie gral.
Gral w tym roku Colorado Avalanche(taki klub w NHL, bo pewnie tego nie wiesz) na pocatku sezonu, potem zeslany do nizszej ligi, wrocil na czas PO, pokazal sie dobrej strony, bardzo mozliwe ze w przyszlym roku bedzie juz gral w Lawinach caly sezon.

Prawdopodbnie dostanie tez keidys powolanie do kadry kanady i nie zdziwie sie, ze je przyjmie.
W koncu ktoremu krajowi zawdziecza wiecej?
temu gdzie zyje, gdzie sie uczyl, i gdzie zrobili z niego dobrego zawodnika.

Myslisz, ze jakby Klose i podolski zostali w kraju to byliby z nich doskonali pilkarze?

Do góry
#599162 - 09/06/2006 18:17 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Hajzel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/03/2006
Nirtz tak jak Kaczory nie potrafi sie wypowiedzieć ciekawe też czy tak jak jeden z Kaczorów nie zna Polskiego hymnu??

Do góry
#599163 - 09/06/2006 18:17 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Kanada czy USA to kraje wielonarodowościowe nie do porównania z Niemcami;
Gołota zrobił karierę w USA a walczył dla kogo?
więc te argumenty to stek bzdur, Ojczyznę ma się tylko jedną, mogli robić kariere w Niemczech a grać dla reprezentacji Polski, a okazali się zwykłymi sprzedawczykami (najdelikatniejsze określenie)

Do góry
#599164 - 09/06/2006 18:24 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
vindom Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Kanada czy USA to kraje wielonarodowościowe nie do porównania z Niemcami;
Gołota zrobił karierę w USA a walczył dla kogo?
więc te argumenty to stek bzdur, Ojczyznę ma się tylko jedną, mogli robić kariere w Niemczech a grać dla reprezentacji Polski, a okazali się zwykłymi sprzedawczykami (najdelikatniejsze określenie)

Nie mogę się tu ze wszystkim zgodzić. Niemcy też są wielonarodowościowe bo są i Niemcy i Polacy inni Słowianie, Turcy, Amerykanie i jeszcze trochę innych się znajdzie.

Do góry
#599165 - 09/06/2006 18:28 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Golota nie chyba obywatelstwa amerykanskiego od tego zacznijmy

NAwet nie wiem czy Podolski i Klose je maja, nie wiem czy sie nie musieli zrzec go(oczywiscie zrobili to ich rodzice za nich, bo oni byli za mlodzi)

Kolejeny przyklad Zidane nie jest urodzony we francji gra dla francji, gdzie sie wychowal i dzieki ktorej jest takim pilkarzem, sprzedawczyk?

A co w momencie jak mamy matke Brazylijke, ojca hiszpana a oboje mieszkaja na teranie Niemiec, i dziecko jest Niemcem
Tez zdrajca?

Do góry
#599166 - 09/06/2006 18:36 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

a Zidane uważa się za nie Francuza??
problem w tym że sam czytałem wynurzenia Podolskiego gdzie uważał się za Polaka i gra w reprezentacji... Niemiec
Grubba mieszkał w Niemczech pół życia ale do głowy mu nie przyszło żeby reprezentowac Niemcy, podobnych przykładów jest więcej...
ciekawe czy wszyscy będą tacy tolerancyjni jak Klose albo Podolski strzelą decydującego gola w meczu za 5 dni

Do góry
#599167 - 09/06/2006 18:38 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Lampe też Polski za dużo nie widział a jednak gra dla nas I to jest gość

Do góry
#599168 - 09/06/2006 18:40 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Nirtz, ja Ciebie tak z neutralnej pozycji czytam i też zaczynam mieć wątpliwości, czy wszystko jest z Tobą w porzadku. Skąd wiesz, czy Twoi praprapradziadowie nie przyszli zza Uralu, nie są Żydami, lub też nie wyznawali na potegę pogaństwa? Daj już sobie spokój z demonstrowaniem swoich poglądów, bo mam wrażenie, że stajesz się, lub stałeś już dla niektórych pośmiewiskiem. Gdybym na przykład prezentował Twoją retorykę, to napisałbym teraz, że hańbą jest, że pochodziszz tak szlachetnego grodu jakim jest Gdańsk, na które to pochodzenie w moich oczach z każdym dniem zasługujesz coraz mniej.

Do góry
#599169 - 09/06/2006 18:40 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Smolarek i Olisadebe podobnie.

Do góry
#599170 - 09/06/2006 18:42 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Porównywać Oliego i Lampe

Do góry
#599171 - 09/06/2006 18:42 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Zidane uwaza sie za Francuza

A grubba w jakim wieku wyjechal?
Jakbyl maly i nie mial nic do pow, tylko gdy rodzice za chlebem wyjezdzali czy tez jak juz byl dorosly?

Jeszcze bym zorzumial gdyby Klose i Podolski sie wypierali swojej polskosci, a jak wiemy mowia oni doskonale po polsku(widac ktos o to zadbal ) na boisku tez sie komunikuja okrzykami po polsku.

Nie wiem czy dzis zauwazyles, ale Podolski nie spiewal hymnu

A to czy nam bramke strzeli czy nie. Ja sobie tym glowy nie zawracam, moze nasza obrona zagra tak wspaniale, ze nie beda miec szansy na strzelenie bramki

I jeszcze jedno.
Jak wiadomo, sa przypadki ze ludzie z biedniejszych krajow(kobiety w ciazy) wyjezdzaja do USA po to by je tam urodzic(dziecko dostaje obywatelstwo USA, ma niejako lepszy start dzieki temu). Potem wracaja do kraju, dziecko ejst tu wychowywane, ale jego ojczyzna de facto sa USA. Tak ma w papierach
Zdrajcy?

Do góry
#599172 - 09/06/2006 18:43 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
vindom Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

że o Kizierowskim nie wspomnę. Może być błąd w nazwisku bo dokładnie go nie pamiętam.

Do góry
#599173 - 09/06/2006 18:44 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Quote:

Bo tu mial szanse, watpie aby mial takie w reprezentacji szwejci(bodajze tam sie wychowal), nie wiem na jakim poziomie jest koszykarsko szwecja ale jezeli nizej od Polski to sie mu nie dziwie

Do góry
#599174 - 09/06/2006 18:50 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Quote:

Quote:

Quote:

że o Kizierowskim nie wspomnę. Może być błąd w nazwisku bo dokładnie go nie pamiętam.

Kizierowskiemu oferowano za zmiane obywatelstwa kkase, jaki to byl kraj teraz nie pamietam
Na takie cos ja takze bym nie poszedl, bo to juz jest zalosne, podpkupic sportowca innemu krajowi, ale jak wiemy sa osoby ktore sie godza na takie cos, miedzy innymi ten kenijski biegacz.

Do góry
#599175 - 09/06/2006 18:54 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

co ludzie zrobią dla kasy, sprzedają nawet swoją Ojczyznę dla kasy i wystąpią w reprezentacji największego wroga swojego kraju
ponieważ żyjemy w cywilizowanych czasach to za zdradę nie każe się śmiercią ale zakazałbył im co najmniej wjazdu do kraju i nakazał zmianę nazwiska na np. Helmut Furher

obawiam się że za klika dni może dojśc do tego że "Polacy" pogrążą Naszych na tym Mundialu

Mało Ci tematu "Polityka" ?

Musisz swoimi chorymi urojeniami spamować nastepne topiki ?

Do góry
#599176 - 09/06/2006 19:00 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

A tak w ramach OT dodam, ze gdzies dzis slyszalem, ze oni maja dziewczyny Polki

Do góry
#599177 - 09/06/2006 21:26 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Kattowitz Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2005
Synki z G.Ślonska

Do góry
#599178 - 09/06/2006 21:37 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
sowa Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2005
Historia kołem się toczy !

Za 10 lat też zasiądą na trubunie (w biało-czerwonych barwach)

Jak dzisiaj Darek M. "TIGER"

Do góry
#599179 - 09/06/2006 21:44 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
djviejo Offline
veteran

Meldunek: 16/05/2006
zobaczycie , że klose't będzie chciał pokazać swoją niemieckość albo jak ktoś woli korzenie z polski i zalutuje nam jedną albo dwie bramy i udowodni , że w polsce są utalentowani młodzi ludzie ale struktury jakie istnieją powodują , że później mamy na stadionach samych rasiaków .

przykre ale niestety prawdziwne

Do góry
#599180 - 09/06/2006 21:49 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
sowa Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2005
Właśnie szkopy na ZDF nabijają się z Klose ,Darka itd ...

Do góry
#599181 - 09/06/2006 21:56 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Mnie tylko zastanawia dlaczego u nas w Polsce traktuje się takiego Podolskiego jako gwiazdę, zaprasza na różne imprezy sportowe w kraju, itd.

Dla mnie on ma takie samo prawo tu przyjeżdzać i się pokazywać w blasku kamer jak reprezentant Kamerunu. Chciałeś grać dla reprezencaji Niemiec to Spier#$^$% stąd...

Do góry
#599182 - 09/06/2006 22:03 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Ja osobiście nie mam urazy do chłopaków za to, że grają w kadrze Niemiec. Miroslav Klose i Lukas Podolski nie wybrali tej drogi co Ebi Smolarek na pewno szkoda. Jednak ja lubie osobiście Miroslava Klose za to jakim jest piłkarzem brakostrzelny potrafiący wykorzystać każdą nadającą się okazje najlepiej pokazał to dzisiaj w meczu z Kostaryką a ile bramek strzela w Werderze Brema. Pamiętamy jakie piękne "overy" wchodziły nam w tym sezonie w meczach domowych Werderu Jeśli chodzi o Lukasa Podolskiego tutaj mam najmniej do powiedzenia. Grał w tym sezonie w spadkowiczu FC Koeln. Zobaczymy jak w nowych rozgrywkach pokaże się w silnym Bayernie Monachium. Pozdrawiam.

Do góry
#599183 - 09/06/2006 22:57 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
rangiz9 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/03/2006
Z tego co pamietam to przez PZPN tracimy utalentowanych graczy. To wlasnie przez to, że PZPN nimi sie nie interesuje to zabiraja nam ich inne reprezentacje. DLa przykladu podam, że Klose w jednym z wywiadów powidział, że wybrałby Polskę jakby ktoś się do niego zgłosił. Ale, że PZPN nie wykazał zainteresowania to straciliśmy bardzo dobrego zawodnika. Takich przykladów jest wiecej. Chociazbym Radzinski, Klukowski czy Sokolowski III

Do góry
#599184 - 09/06/2006 23:00 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Każdy Ślązak z dziada pradziada, tak jak i ja ma ciągle ten sam problem - Polska czy Deutschland!

Ja mam sytuację prostą - Heimat-Polska, Vaterland-Niemcy

Kochany Nirtz - mój pradziadek walczył we wszystkich powstaniach śląskich po stronie Polski, a zginął w mundurze Wehrmachtu ratując od wywózki i niechybnej śmierci (wstąpieniem do armii niemieckiej) resztę mojej rodziny!!

Możesz teraz do woli używać na mnie ikonki , bo ja się Go nie wstydzę!

Za przeproszeniem chuja wiesz jak to jest mieć mniej więcej po równo korzeni polskich i niemieckich!!

U mnie sytuacja jest znacznie prostsza - jestem potomkiem śląsko-niemieckiej rodziny bez praktycznie żadnych polskich korzeni!!!
Mimo tego moja rodzina od 1945 roku posługuje się głównie językiem polskim, mieszka na terenie Polski, a ja jak szczęście dopisze za rok zostanę absolwentem filologii POLSKIEJ i nie mam najmniejszego zamiaru emigrować, mimo tego że przysługujący mi w Niemczech zasiłek dla bezrobotnych byłby 5 razy wyższy od ewentualnej pensji w Polsce!!!

Nie ucz więc kurwa nas pograniczników (jak ja, Klose czy Podolski) czym jest patriotyzm, bo śląscy Niemcy, nie mówiąc już o reszcie Ślązaków zrobili dla tego kraju znacznie więcej niż cała twoja banda pisiaków!!!

Dzisiaj jako Niemiec cieszyłem się z 4-2 z Kostaryką i jako Polak wkurwiałem się po 0-2 z Ekwadorem!

I mam głęboko w dupie, czy ty i twojego pokroju nacjonaliści zarówno niemieccy jak i polscy każą mi wybierać!!
Dla mnie zawsze tak samo będą się liczyć Niemcy jak i Polska, a najbardziej ich wzajemna współpraca!

Miroslav Klose
Lukas Podolski
Ebi Smolarek

Każdemu z nich należy się uznanie, bo mimo ciężkich rozterek wybrali sercem

Górny Śląsk, Oberschleisen, Horne Slezko!!
Dla każdego, kto się na tej ziemi urodził i wychował więcej dodawać nie muszę...

Ojczyzny nie ma się jednej, bo o tym decyduje krew! A ja w sobie licząc tylko XX wiek mam krwinki niemieckie, czeskie, polskie, morawskie, cygańskie, węgierskie, śląskie, francuskie itd.

Wszystkie te elementy kocham i jestem z nich dumny:)

I nigdy żaden pseudonarodowy bełkot nie zmusi mnie do jednoznacznego wyboru!!

Do góry
#599185 - 09/06/2006 23:01 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GregVeB Offline
veteran

Meldunek: 15/08/2004
ch im w pupe

Do góry
#599186 - 09/06/2006 23:02 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Nirtz,
luzuj trampki bo Ci osmoklasista jakis kuku zrobi Jak jeszcze raz wyciagniesz swoje watle dupsko po za Polityke i bedziesz rozsiewal ta swoja nienawistna propagande to jak spotkam Twojego Tate to powiem mu ze palisz te swoje Zubry gdzies po katach i chyba Cie lansko na cztery litery nie minie

Do góry
#599187 - 09/06/2006 23:09 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
W każdym razie szacunek dla Klose i Podolskiego przynajmniej będziemy mieli komu pokibicować w dalszej fazie turnieju Jeśli chodzi o to czy ktoś jest Niemcem czy Polakiem to dzisiaj nie ma to znaczenia. Jesteśmy w Unii Europejskiej. Jesteśmy poprostu Europejczykami. Naprawde zacznijmy się wszyscy bardziej szanować to dalej zajedziemy Pozdrawiam.

Do góry
#599188 - 09/06/2006 23:17 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Conrad Offline

Prędzej będę kibicował Iranowi niż Niemcom. U mnie są na ostatnim miejscu w rankingu sympatii. Mundial będzie super-udany... jeśli tylko Niemcy go nie wygrają...

Do góry
#599189 - 09/06/2006 23:32 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Szopa-18 Offline
veteran

Meldunek: 31/03/2005
Emrod 110% poparcia, moj dziadek byl Niemcem i sie tego nie wstydze.

Pozdro z GieKSiarskich Myslowic.

A co do tych zawodnikow, to Klose jest juz prawdziwa gwiazda a Podolski... moze byc w przyszlosci nawet lepszy od niego

Do góry
#599190 - 09/06/2006 23:33 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Andrzej Gołota to prawdziwy patriota

Do góry
#599191 - 09/06/2006 23:53 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Przepraszam za wulgaryzmy, ale temat jest dla mnie wrażliwy do tego alkohol+2xrazy Ekwador - chyba jestem usprawiedliwiony

Zasadniczego sensu mojego posta jednak nie zmieniam!

Kto nie zna "etnicznej" specyfiki Górnego Śląska ten powinien siedzieć po prostu cichutko...

Ja się dla przykładu w temacie o Formule 1 nie udzielam, bo kompletnie się na tym nie znam

Szopa-18 - pozdrowienia z niebieskich Katowic

Za jakieś 3 lata liczę na derby GKS-Ruch, ale już w Ekstraklasie

Do góry
#599192 - 10/06/2006 00:16 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Po mnie to splywa dla kogo graja, pelno jest niemcow w polsce(slask), a w polakow w niemczech.

Dzis widzialem bodajze taka koszulke:

GRUNWALD 1410
DORTMUND 2006

Do góry
#599193 - 10/06/2006 06:14 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#599194 - 10/06/2006 06:18 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Emrod ok , ale czy przez te różne Twoje korzenie , nie cierpisz na swoistą schizofremię ? nie można przecież być jednocześnie Niemcem , Polakiem i Ślązakiem , komu bedziesz kibicował w środę

POZDRAWIAM

Do góry
#599195 - 10/06/2006 06:47 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Emrod ok , ale czy przez te różne Twoje korzenie , nie cierpisz na swoistą schizofremię ? nie można przecież być jednocześnie Niemcem , Polakiem i Ślązakiem , komu bedziesz kibicował w środę

POZDRAWIAM

dla wtajemniczonych w temat Polityka :
schizofremia nie powinna dziwić, bo jak nazwać popieranie przez niego pewnej partii politycznej z podkreślanym w kółko katolicyzmem, tak jak nie można być jednocześnie Niemcem i Polakiem tak nie można być wierzącym katolikiem i popierać ludzi odpowiadających się przeciw moralnej nauce Kościoła

Do góry
#599196 - 10/06/2006 07:09 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Nirtz!! Twoj prymitywizm nie zna granic.

Do góry
#599197 - 10/06/2006 07:16 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
most7wanted Offline
addict

Podolski i Klose to dwaj znakomici piłkarze,gdyby nie grali w reprezentacji Niemiec zapewne ucierpiała on by i to dość wyraznie,sa to dwaj zawodnicy"liderzy" tego zespolu i do tego dochodzi Ballack i jest dobrze.... szkoda ze w Polskich szeregach nie ma takich piłkarzy...

Do góry
#599198 - 10/06/2006 07:44 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Conrad Offline

Quote:

Dla mnie zawsze tak samo będą się liczyć Niemcy jak i Polska

Muszę przyznać, że tu mnie trochę zdziwiłeś, Emrod.

Stadion Narodowy powinien na 100% stanąć w stolicy pięknej Polski, tym bardziej jeśli mamy kiedykolwiek rozegrać mecz Polska - Niemcy.

Do góry
#599199 - 10/06/2006 09:09 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Ozeszlol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/05/2004
Ja tylko napisze że oni nie powinni grać dla Reprezentacjii Niemiec , bo jak to wygląda że dwie postacie pierwszoplanowe w Niemczech to są Polacy , żygać się chce , tak samo jak Olisadebe nie powinien grać w Polsce ( do diabła to nie jest Polak , nie ma w sobie ani kropli Polskiej krwi )

Ktoś tam podobno Kłos próbował ściągnąć Lukasa Podolskiego do naszego kraju , nie wiem jak to było , ale wkoncu Niemcy go capneli i odwdzięcza się im z nawiązką wraz z Klose ...

ehhh... na domiar złego pewnie nam jeszcze dołożą jakąś bramke ...

Do góry
#599200 - 10/06/2006 10:00 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Quote:

Quote:

POZDRAWIAM

dla wtajemniczonych w temat Polityka :
schizofremia nie powinna dziwić, bo jak nazwać popieranie przez niego pewnej partii politycznej z podkreślanym w kółko katolicyzmem, tak jak nie można być jednocześnie Niemcem i Polakiem tak nie można być wierzącym katolikiem i popierać ludzi odpowiadających się przeciw moralnej nauce Kościoła

Nirtz, aha czyli jak nie lubię zupy pieczarkowej to też muszę nielubieć pizzy?? Albo nie smakuje mi samo łiski ale uwielbiam je z colą?? głupoty straszne piszesz. I jak piszą mody to nie jest temat polityka.

Co do Klose i Podolskiego to wybrali jak chcieli, osobiście za nimi nie przepadam, tak samo jak nieprzepadam za Olisadebe.

Do góry
#599201 - 10/06/2006 11:33 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Conrad Offline

Quote:

Olisadebe nie powinien grać w Polsce ( do diabła to nie jest Polak , nie ma w sobie ani kropli Polskiej krwi )

Tu się nie zgadzam. Olisadebe jest Polakiem, ma przecież polskie obywatelstwo. Jakoś nie widzę Francuzów mówiących, że Zidane nie jest Francuzem bo nie ma w sobie francuskiej krwii bo jego rodzice byli Algierczykami...

Do góry
#599202 - 10/06/2006 11:41 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze raz powtórzę, że kto ie zna specyfiki Górnego Śląska ten nigdy pewnych spraw nie zrozumie!
Jakieś 90% rdzennych Ślązaków (tych których rodziny zamieszkiwały tu min. od I wojny) ma korzenie zarówno czeskie, jak i polskie i niemieckie!
Jeżeli przez setki lat kontrolę na różnymi częściami Śląska przejmowali raz Niemcy, raz Polacy, a raz Czesi to dla jej ludności jedynym stałym elementem była "śląskość".

Nie jestem zwolennikiem idei istnienia narodu śląskiego, bo dla mnie Ślązacy to jedyne w swoim rodzaju połączenie Niemców, Polaków i Czechów i żadnej z tych narodowości nie można stąd usunąć!

Jestem Niemcem, bo przeważająca część moich przodków to Niemcy, spora część rodziny mieszka za Odrą, a w Polsce krewnych najdalej mam w Kędzierzynie-Koźlu
Jestem Polakiem, bo tu się urodziłem ja i moi rodzice, mieszka tu całe życie i nie mam najmniejszego zamiaru stąd wyjeżdżać!

Na całe szczęście żyjemy w takich czasach, że żadna "nirtzopodobna" nacjonalistyczna banda nie przystawi mi pistoletu do głowy i nie każe wybierać
Bardzo się cieszę, że apogeum "konfliktu" polsko-niemieckiego to jedynie zwykły mecz piłki nożnej!

Nie mam żadnej schizofrenii, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo
Czasami słysze jednak w pokoju natchiony głos ojca Rydzyka, już myślałem że mam omamy słuchowe, ale to sąsiadka za głośno puszcza radio

Środowy mecz to tylko sport, a nie replay z Grunwaldu i przydałoby się wszystkim trochę dystansu!
Zamierzałem neutralnie kibicować pięknej piłce, licząc na świetne widowisko!
Po tym jednak co widziałem wczoraj kibicować będę Niemcom!

Mój faworyt nie musi wygrywać, może nawet zejść z boiska zmiażdżony, byleby tylko walczył!
Polskiej reprezentacji brakło wczoraj jaj, ale mimo tego w środę tak jak wczoraj na stojąco wysłucham hymnu, popatrzę na polskie flagi, a potem będę dopingował 12 zawodników - Niemców i Smolarka

Do góry
#599203 - 10/06/2006 12:00 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Conrad Offline

Emrod, chyba żartujesz, że będziesz kibicował Niemcom bardziej niż Polsce?

Do góry
#599204 - 10/06/2006 12:17 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GSE Offline
Carpal Tunnel

Kwestią ważną jest czy uważamy, że decyduje prawo krwii czy prawo ziemi, czyli inaczej rodzice decydują o Twoim obywatelstwie czy miejsce gdzie się urodziłeś...

Jeśli w Polsce decyduje prawo ziemi... to wtedy przykro mi to mówić Emrod... jesteś Polakiem

Emrod może ty uratuj Polskę wzorem swoje dziadka, oszczędź nam swojej obecnośći w Polsce.... kibicuj Niemcom jak prawdziwy Niemiec w swojej prawdziwej Ojczyźnie.

Którego hymnu wysłuchasz stojąc? A jak będą wychodzić na boisko nie zapomnij o szybkim wyrzuceniu ręki do góry pod odpowiednim kątem.

Teraz możesz sobie na mnie - Polaka - rzygnąć!

Do góry
#599205 - 10/06/2006 12:19 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
zbychal Offline
veteran

Meldunek: 19/02/2003
Nie rozumiem pretensji do Klose i Podolskiego, ktorzy wiekszosc zycia spedzili w Niemczech. Owszem milo byloby gdyby chcieli wspomoc nasza kadre, ale tylko Smolarek ma ojca patriote, a ci kolesie mysla pragmatycznie.
Jak taki Klose wypromuje sie znowu na Mundialu, to moze przejdzie do wielkiego klubu za wielka kase.
A kto kupi marzacego o karierze zagranicznej Baszcza ?
Najwyzej Apollon Limassol.

Do góry
#599206 - 10/06/2006 12:26 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Mastro Tomo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/08/2003
Niemcy pokaża nam jak się powinno grać , taka jest prawda ...

A najbardziej mnie wkurza to, że się z nas śmieją

Do góry
#599207 - 10/06/2006 12:28 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
polskignom Offline
Live fast, die young

Quote:

Którego hymnu wysłuchasz stojąc? A jak będą wychodzić na boisko nie zapomnij o szybkim wyrzuceniu ręki do góry pod odpowiednim kątem.

Bez znaczenia jest jakiej jestes narodowsci, podczas grania hymnu kazdego kraju powinienes stac. Tylko, ze to nie jest kwestia miejsca urodzenia, kraju przodkow tylko kultury.

Do góry
#599208 - 10/06/2006 12:42 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GSE Offline
Carpal Tunnel

Wczoraj w knajpie wstały dwie osoby: jakiś koleś i ja...

Do góry
#599209 - 10/06/2006 12:47 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
polskignom Offline
Live fast, die young

no to gratki, wlasnie o tym mowie. Nie wiem czemu jest wielkie halo jak Niemcy sobie robia z nas jaja,domagamy sie od nich szacunku, jak sami ich nie szanujemy? itd. itd.

W multikinie byly podobne proporcje...niestety.

Do góry
#599210 - 10/06/2006 12:48 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

TAk GSE mam teraz na sobie mundurek Hitlerjugend, a od wczorajszego hajlowania tak mnie boli ręką, że ledwo teraz stukam w klawiaturę
W domu odwracam zawsze flagę do góry nogami, a jak śpiewam hymn to fałszuję i mylę słowa...
Chociaż z drugiej strony tak robią też barcia Kaczyńscy więc może to jednak przejaw patriotyzmu

Przestałem się udzielać w "Polityce", bo już mnie mdłości brały od wypowiedzi w takim stylu jak twoja powyżej...

Dla mnie największym zagrożeniem dla każdego patriotyzmu jest nacjonalizm pozwól więc, że to nie ty będziesz decydował o mojej polskości

Zamiast podniecać się występami naszych piłkarskich paralityków śledzę przez cały RG występy Agnieszki Radwańskiej i kibicuję jej z całego serca!

Kibicuję jej , bo jest Polką i walczy jak przystało na prawdziwego sportowca!
Nasze piłkarzyki odznaczają się tylko to pierwszą cechą, a sama narodowość nie jest dla mnie warunkiem wystarczającym do obdarzania kogoś szacunkiem!

P.S Wczoraj hymn Polski śpiewaliśmy całą knajpą, a na ekwadorskim wstał tylko nasz stolik!
Także nasz stolik ryczał do ostatniego gwizdka - "Polacy gramy do końca", gdy przeważająca część lokalu od drugiej połowy klęła na PZPN, Janasa i całą drużynę!

Do góry
#599211 - 10/06/2006 12:59 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Conrad Offline

Emrod, ja nie wątpię, że jesteś większym Polakiem niż ta banda z Młodzieży Wszechniemieckiej. Ale ciekawi mnie to, za kim będziesz w środę trzymał?

Do góry
#599212 - 10/06/2006 13:03 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GSE Offline
Carpal Tunnel

Przepraszam Emrod... niektórzy wnerwiają Nirtza... inni Emroda... życie

Mnie w knajpie przed meczem mało nie pobili jak powiedziałem, że Ekwador wygra!!!

Emrod brakuje Ciebie w naszej Polityce!!!

Do góry
#599213 - 10/06/2006 13:08 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

no to po wywodach ostatnich dwóch dni zaczynam wreszcie rozumieć przyczyny poparcia dla SLD w wieku 24 lat
mam jednego jedynego kolege co popiera SLD, takim dziwnym trafem jest też jedynym który nie uważa się za Polaka a kibicuje po równo Niemcom i Polsce
na szczęśćie to margines, absolutnie bez szans

Do góry
#599214 - 10/06/2006 13:18 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

no to po wywodach ostatnich dwóch dni zaczynam wreszcie rozumieć przyczyny poparcia dla SLD w wieku 24 lat
mam jednego jedynego kolege co popiera SLD, takim dziwnym trafem jest też jedynym który nie uważa się za Polaka a kibicuje po równo Niemcom i Polsce
na szczęśćie to margines, absolutnie bez szans

K***a, czy Ty musisz mieć takie czarno-białe szablonowe skojarzenia ? Ja wspieram partię 5x bardziej prawicową niż Ty, a nie czuję się prawie wcale kibicem drużyny Janasowej. O co Ci chodzi ??? Daj już spokój, albo idź na jakąś poznawczą terapię.

Do góry
#599215 - 10/06/2006 15:45 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Nirtz to umie rozbawić jak nikt inny

Swego czasu komunistyczna propaganda przedstawiała tezę, że za strajkami "Solidarności" stoją zachodnioniemieccy rewanżyści!
Czytając Nirtza widać, że część pomysłów "made in PRL" w IV RP ciągle żyje

Trochę się już zgubiłem, bo za bardzo nie wiem, czy SLD sterują Niemcy, Rosjanie, Zydzi, geje, czy masoni??

Ale koniec z tą dygresją polityczną!

Podałeś Nirtz przykłąd Grubby!

A wyobraźmy sobie teraz takiego Nirtza w wersji niemieckiej

Herr Nirtz pewnie by powiedział: "Co za ch... z tego Grubby! Nasze marki zarabia, a gra dla Polski! Albo niech zmienia obywatelstwo, albo niech wyp... grać za złotówki!

Tylko, że Niemcy szanowali wybór Grubby tak jak szanują wybór chociażby Yildiraya Basturka, który mimo tego, że urodził się w Niemczech gra dla Turcji!

Bardzo się cieszę Nirtz, że twoje korzenie sięgają wprost do Piasta Kołodzieja, ale nie wszyscy znajdują się w tak prostej sytuacji

W meczu środowym liczę na ciekawe widowisko, bo to przecież tylko mecz, a nie III wojna światowa!

Kibicował będę białemu orzełkowi na koszulkach, niemieckim piłkarzom i Smolarkowi

Nie widzę najmniejszego powodu, żeby sympatyzować z grupą pozbawionych ambicji i woli walki przeciętniaków, tylko dlatego, że w dowodzie mają wpisane "obywatelstwo polskie":)

Przed mundialem wierzyłem, że Polska wyjdzie z grupy, postawiłem na nich trochę grosza we wczorajszym meczu, ale po obejrzeniu tego żenującego widowiska zmieniłem zdanie!

Mogli przegrać nawet 0-10, ale po walce!
Nie ma ambicji-nie ma kibicowania

W środę nie zagra państwo polskie z państwem niemieckim, tylko reprezentacje w piłce nożnej Niemiec i Polski!
Tak więc naprawdę - więcej luzu panowie

Do góry
#599216 - 10/06/2006 16:04 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GregVeB Offline
veteran

Quote:

A kufa nie walczyli?
lol emsmrodku

Do góry
#599217 - 10/06/2006 16:32 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

A kufa nie walczyli?
lol emsmrodku

Polscy piłkarze wykazali tyle woli walki ile ty kultury

Kto się przezywa sam się tak nazywa

Zluzuj trochę testosteron, bo ci jądra eksplodują...

Jak powinien walczyć z honorem polski sportowiec pokazała dzisiaj i w ogóle w całym turnieju Aga Radwańska!!
Mimo tego, że dziś przegrała debla, a może jutro przegra i singla zasługuje i tak na największy szacunek!

Zawsze będę kibicował tej dziewczynie bo jest sympatyczna, miła i skromna, a do tego ma spory talent i cholernie wielkie serce do walki

Janasowe skóropy (poza Smolarkiem) mogą jej co najwyżej nosić torbę z rakietami, a i to lepiej nie, bo jeszcze zepsują

Rozumiem kibicowskie rozgoryczenie, ale nie mam pojęcia jak można usprawiedliwiać żenadę jaką zaserwowali nam wczoraj nasi pseudoreprezentanci...

Do góry
#599218 - 10/06/2006 19:06 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
ELDORADO Offline
Joker

Emrod odejdzmy od futbolu
Rok 39
Niemcy -świetnie i nowocześnie zorganizowana i wyposażona armia z wybitnymi generałami.
Polska - chaos w wojsku , braki w wyszkoleniu , zacofanie sprzętowe .co prawda polski żołnierz bił sie dobrze ,ale nie zawsze i nie wszędzie , a marszałek Rydz Śmigły , pożal się Boże....
Emrod też byłbyś wtedy za tymi lepiej wyposażonymi zorganizowanymi i bardziej walecznymi ?

Do góry
#599219 - 10/06/2006 21:25 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GSE Offline
Carpal Tunnel

Eldorado dajmy spokój Emrodowi, ma gdzieś nasz temat (Polityka) i pewnie wiele innych rzeczy... no ale dla lewicy dobro Polski nigdy nie było najważniejsze, najważniejsze zawsze były stołki - w przypadku Emroda nie chodzi o stołek on nas ignoruje... ma do tego prawo, bo jednak wbrew GW żyjemy dalej w demokratycznym kraju...

Zresztą chyba wiesz, jak Niemcy traktują Polaków z góry, z litością, w najlepszy przypadku z politowaniem...

Facet czuje się lepszy i niech się tak czuje... mi nic do tego.

Emrod w 39 zostałby partyzantem... chyba, że Niemcy by zabronili...

Do góry
#599220 - 10/06/2006 23:22 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Ludzie litości

Przypomnę, że w Niemczech odbywają się właśnie mistrzostwa świata w piłce nożnej!!

To taki sport, zabawa, rozrywka wymyślona dla miłego spędzania wolnego czasu
Tam na mundialu kibice przekomarzają się przed meczem, na meczu dopingują jak najgłośniej, a po meczu idą razem na piwo
A wy tu 39', Śmigły, szabelka itd.

Piłka nożna to zabawa, a nie gra o życie i naprawdę zachowajcie trochę więcej dystansu, bo to jest podejście lekko chore...

GSE jak zwykle doszukał się w moich postach treści, których nie napisałem, ale cóż zdążyłem się przyzwyaczaić
Chyba rzeczywiście czuje się od ciebie trochę lepszy, bo nieco lepiej posiadłem trudną sztukę czytania ze zrozumieniem

Dział "Polityka" rzeczywiście mam gdzieś, bo nie mam już po prostu ochoty setny raz powtarzać tego samego!

Co tam było w zeszłym tygodniu, jak się nie udzielałem?
Przerzucanie winy na linii PiS-PO z krótką przerwą na krytykę "lewactwa", do tego dwa zdania pochwały Korwina i dwa zdania krytyki Zydów i i gejów!
Chyba niczego istotnego nie pominąłem

Jak zwykle każdy wie wszystko na każdy temat - służba zdrowia, prawo, historia, feminizm, lustracja itd.
Nie ważne!!!
Na wszystko nasza odpowiedź jest najlepsza

I wcale sie nie wywyższam, bo robiłem dokładnie tak samo

Ręce mi opadły jakiś czas temu, kiedy Jerome którego mimo różnic politycznych uważałem za całkiem rozsądnego faceta zaczął wypisywać na temat feminizu takie bzdury, że nawet propaganda Wszechpolaków jest bardziej obiektywna
Kiedy delikatnie zwróciłem mu uwagę strasznie się oburzył, bo jak ja śmiem podważać jego wiedzę w tej dziedzinie!

Wtedy stwierdziłem, że czas dać sobie spokój, bo skoro nawet do Jerome'a nie docierają najprostsze argumenty to szanse porozumienia z tobą GSE, Eldorado czy Nirtzem są bliskie zera...

Tutaj też już kończę, bo poziom absurdu przekroczył stan alarmowy i muszę się ewakuować

Do góry
#599221 - 11/06/2006 05:14 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
djviejo Offline
veteran

panowie chociaż nie jestem modem ale wy wcale nie piszecie na temat w którym się znaleźliśmy .

przekażcie swoje uwagi i przemyślenia co do klezeta i poldiego .

też może być interesująco .

Do góry
#599222 - 11/06/2006 08:16 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GregVeB Offline
veteran

emsmrodku nie badz taki
Chociaz w sumie taki waleczny lewak na forum zawsze sie przyda

Do góry
#599223 - 11/06/2006 08:23 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Danielos Offline
veteran

Meldunek: 29/12/2004
Nie wiem moze sie nie znam ale moje zdanie na temat podolskiego i klose??
Wybrali reprezentacje niemiecka bno od niej dostali powolanie a czemu polscy selekcjonerzy ich nie powolali do kadry U21 czy U18 jak sie nie myle to podolski niedawno wybral reprezentacje niemiec .. Polska sie nim wogole nie orientowała.. wiec czemu mial rezygnowac z reprezentacji??

Do góry
#599224 - 11/06/2006 09:50 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Quote:

emsmrodku nie badz taki
Chociaz w sumie taki waleczny lewak na forum zawsze sie przyda

Kolego greg-Veb wróć może do onanizowania się przy plakatach Ronaldinho jak to masz w zwyczaju i nie zabieraj głosu tam gdzie masz nikłe pojęcie (czyli chyba wszędzie)

Jeżeli napawdę podnieca cię przekręcanie mojego nicka to służę uprzejmie
Pochwal się jeszcze przed kolegami jaki to jesteś pomysłowy i odważny

Pseudobarcelońskiej zarazie przynoszącej wstyd prawdziwym kibicom tego zasłużonego klubu

Do góry
#599225 - 11/06/2006 11:14 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Meldunek: 19/07/2004
sadze ze nafukaja nam kilka bramek

Do góry
#599226 - 11/06/2006 16:18 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GregVeB Offline
veteran

emrodku vel walczaku, co ten temat ma do kibicowania Barcelonie?

Widze ze sie lewak zdenerwowal moze to dobrze troche bardziej kolorowe zrobi sie twoje zycie

Do góry
#599227 - 11/06/2006 17:02 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Mocno przeceniasz swoje możliwości chłopaczku

Możesz mi racjonalnie wytłumaczyć powód twojego osobistego ataku na mnie ?

Wpieprzyłeś się między wódkę, a zakąskę atakując mnie ni w pięć ni w dziewięć!

Jeżeli masz problemy z hormonami to pobiegaj dookoła domu, albo weź zimny prysznic, a nie obrażaj porządnych ludzi, bo ja naprawdę mam ciekawsze rzeczy do roboty niż pouczanie kolejnego internetowego chama

Życzę ci szczęścia w życiu, bo czymś trzeba rekompensować braki w inteligencji i wychowaniu!

Mógłby go ktoś z "szefostwa" uspokoić, bo mnie już to lekko nudzi, ale obrażać się nie dam, choćbym miał mu cepem kulturę do głowy wbijać

Do góry
#599228 - 11/06/2006 17:55 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Radwańska wygrała, Meksyk wygrał - obydwie wygrane w świetnym stylu
Emocje opadły

Trochę przesadziłem tak więc przepraszam

Dalej nie wiem o co chodziło z tym atakiem na mnie, ale to już nieistotne...

Pozdrawiam

Do góry
#599229 - 11/06/2006 18:02 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Bardzo ciekawie piszecie o Podolskim i Klose. Prawie tak jak Lepper o gospodarce, czyli o wszystkim poza.
Co do tych niemieckich graczy to się im nie dziwię. Wychowując się w innym kraju miałbym jechać w nieznane mając perspektywę gry w reprezentacji kraju, w którym jest mi dobrze? Naprawdę musieliby upaść na głowę, żeby coś takiego zrobić...

Do góry
#599230 - 11/06/2006 18:18 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Quote:

Kwestią ważną jest czy uważamy, że decyduje prawo krwii czy prawo ziemi, czyli inaczej rodzice decydują o Twoim obywatelstwie czy miejsce gdzie się urodziłeś...

Jeśli w Polsce decyduje prawo ziemi... to wtedy przykro mi to mówić Emrod... jesteś Polakiem

Prawo ziemi masz np w USA
U nas nie, tylko prawo krwi, na zachodzie podobnie

Quote:

Pochwal się jeszcze przed kolegami jaki to jesteś pomysłowy i odważny

On nie ma kolegow tzn ma jednego Wrone, to chyba wszytko tlumaczy

Do góry
#599231 - 11/06/2006 18:33 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GregVeB Offline
veteran

Emrod
moj pierwszy post odnosil sie do Twojego z pupy wzietego zdania ze Polacy nie walczyli. To ze pozniej odniosles sie do mojej kultury to moglem zrozumiec ale z reszte zlosliwosci mogles sobie darowac. Ja nie przesadzilem tzn napewno nie chcialem Ci atakowac poprostu nie mam juz sily tlumaczyc ludzia to ze Polacy jednak walczyli, a gdy sie nie ma sily to sie wybiera najprostsze metody-czyli zlosliwe teksty typu przekrecanie nicka wybaczz zachowalem sie jak mlodociany przestepca.

lupus: mama nie czeka z cieplymi sterydami na kolacje?

Do góry
#599232 - 11/06/2006 18:50 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Rozumiem - nie ma problemu

Ja nie twierdzę, że Polacy nie chcieli, że nie próbowali!
Ale musisz przyznać, że tego zęba zabrakło - tej ambicji, tej zaciekłości dzięki którym demolowaliśmy rywali w eliminacjach!!
Nie wiem co było przyczyną - nie jestem Janasem

Przegraliśmy niestety z Ekwadorem i to nie w takim stylu jak W.K.S czy Iran...

Teraz muszą się zdecydowanie poprawić! Kostaryka ogrywa Ekwador, a my wysoko Kostarykę i 1/8 nasza
Taki scenariusz widzę wbrew pozorom jako całkiem prawdopodobny

Do góry
#599233 - 11/06/2006 19:31 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
BZYCZEK Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Emrod
moj pierwszy post odnosil sie do Twojego z pupy wzietego zdania ze Polacy nie walczyli. To ze pozniej odniosles sie do mojej kultury to moglem zrozumiec ale z reszte zlosliwosci mogles sobie darowac. Ja nie przesadzilem tzn napewno nie chcialem Ci atakowac poprostu nie mam juz sily tlumaczyc ludzia to ze Polacy jednak walczyli, a gdy sie nie ma sily to sie wybiera najprostsze metody-czyli zlosliwe teksty typu przekrecanie nicka wybaczz zachowalem sie jak mlodociany przestepca.

lupus: mama nie czeka z cieplymi sterydami na kolacje?

"... to ze Polacy jednak walczyli ....
gdzie.,kiedy w którym meczu...

Do góry
#599234 - 11/06/2006 20:03 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GregVeB Offline
veteran

I o to wlasnie chodzi Emrod trzeba wlasnie tak sie zachowywac a nie gadac o kompromitacji i inne bzdety. mamy jeszcze szanse, a biadolic tak jak bzyczek mozna bedzie po mundialu.

Szczerze ja wierze, ze zremisujemy z Niemcami po swietnym meczu.

Do góry
#599235 - 12/06/2006 08:39 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
BZYCZEK Offline
Carpal Tunnel

Quote:

I o to wlasnie chodzi Emrod trzeba wlasnie tak sie zachowywac a nie gadac o kompromitacji i inne bzdety. mamy jeszcze szanse, a biadolic tak jak bzyczek mozna bedzie po mundialu.

Szczerze ja wierze, ze zremisujemy z Niemcami po swietnym meczu.

"a biadolic tak jak bzyczek mozna bedzie po mundialu."
zobaczymy.....

Do góry
#599236 - 13/06/2006 09:16 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
ELDORADO Offline
Joker

Quote:

.....W środę nie zagra państwo polskie z państwem niemieckim, tylko reprezentacje w piłce nożnej Niemiec i Polski!
Tak więc naprawdę - więcej luzu panowie ...

a podoba Ci się taki luz po tej zachodniej stronie granicy , bo mi wcale , no ale przecież to tylko moje postenedeckie skrzywienie.... prawda Emrod?

Oburzające pomeczowe dowcipy o Polakach w stacji ZDF
"Bild" kpi z polskich piłkarzy, którzy poszli do kościoła

Do góry
#599237 - 13/06/2006 09:33 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
vindom Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

.....W środę nie zagra państwo polskie z państwem niemieckim, tylko reprezentacje w piłce nożnej Niemiec i Polski!

a podoba Ci się taki luz po tej zachodniej stronie granicy , bo mi wcale , no ale przecież to tylko moje postenedeckie skrzywienie.... prawda Emrod?

To że tamtejsza prasa kpi z polskich piłkarzy to należy tłumaczyć nie tym, że kierują się nienawiścią do narodu polskiego czy jego katolicyzmu, ale tym że jednak boją się tej konfrontacji, gdyż to gospodarze muszą wyjść za wszelką cenę z grupy, polska reperezentacja nie musi co pokazała w pierwszym meczu. Moim zdaniem ten swoisty atak to nic innego jak próby obrony i bagatelizacja siły przeciwnika, by w mówić zawodnikom niemieckim jak i kibicom że nie ma się czego bać. Po za tym ludzi inteligentnych nie powinny oburzać tego typu zaczepki czy prowokacje zresztą nie ważne jak to się nazwie. Niech sobie gadają jak chcą mnie to osobiście nie rusza.

Do góry
#599238 - 13/06/2006 22:29 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Zółte kartki dla ZDF za dowcipy o Polakach

W czasie pielgrzymki Benedykta XVI do Polski namnożyło się dowcipów bazujących głównie na temat jego przeszłości w Hitlerjugend!
Czy to ma oznaczać, że Polacy sa nastawieni antyniemiecko i antykatolicko? Zdecydowanie nie!

Nie zajmujmy się Eldorado idiotami (a takich po obydwu stronach Odry nie brakuje), bo szkoda naszego cennego czasu

Do góry
#599239 - 13/06/2006 22:53 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
na szczescie na Ślasku wiekszosc to ludzie naplywowi z Polski, prawde mowiac nie spotkalem jeszcze nikogo, kto uwaza sie za pol-Niemca. Jezeli Emrod bedzie kibicowal Niemcom, to sie nie zdziw, jak ktos Ci w knajpie przylutuje. Nie rozumiem wielkiego oburzenia o porazke z Ekwadorem, jestem wielkim kibicem Polski, ale wiem takze o tym, ze druzyne mamy slaba, a w eliminacjach pokonalismy ledwo ledwo Austrie i Walie... wiec porazka z Ekwadorem nie powinna nikogo dziwic, a gra wcale nie byla taka katastrofalna. Jako racjonalista przyznaje wieksze szanse Niemcom, jak Polak i kibic calym sercem jestem z Polska, w 2002 jak wygrali z USA popadlem w euforie .
A co do Podolskiego, to niech mnie nie rozsmiesza, ze uwaza sie za Polaka, mial wybor, wybral Niemcy, wiec niech gra dla nich a od Polski sie odpieprzy.

Do góry
#599240 - 14/06/2006 04:12 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
djviejo Offline
veteran

[quote ] Nie rozumiem wielkiego oburzenia o porazke z Ekwadorem, jestem wielkim kibicem Polski, ale wiem takze o tym, ze druzyne mamy slaba, a w eliminacjach pokonalismy ledwo ledwo Austrie i Walie... wiec porazka z Ekwadorem nie powinna nikogo dziwic, a gra wcale nie byla taka katastrofalna. Jako racjonalista przyznaje wieksze szanse Niemcom, jak Polak i kibic calym sercem jestem z Polska, w 2002 jak wygrali z USA popadlem w euforie .
A co do Podolskiego, to niech mnie nie rozsmiesza, ze uwaza sie za Polaka, mial wybor, wybral Niemcy, wiec niech gra dla nich a od Polski sie odpieprzy.

nareszcie ktoś napisał na temat

myślę , że media szukają argumentów by kibice jeszcze bardziej zaangażowali się w przebieg mistrzostw a szczególnie to dotyczy naszej drużyny . przyjmijmy wariant taki , że uzyskamy co najmniej remis z niemcami a poldi czy klozet nie będą w stanie pokonać syfonika boruca

E U F O R I A

drugi wariant jest taki / wg mnie bardziej prawdopodobny / , że klasycznie moczymy bez względu czy po walce czy bez co prawda wolałbym by jednak nasi zagrali na 100 % .historia lubi się powtarzać bo jeśli weźmiemy pod uwagę dotychczasowe konfrontacje z niemcami to zawsze było w jedną stronę . obawiam się , że i dziś tradycji stanie się zadość . powtarzam to wszędzie , że klozetowi i poldiemu szczególnie będzie zależało na tym by pogrążyć swoją starą ojczyznę szkoda ale chyba tak będzie

Do góry
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Biszop, rafal08