Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5
Opcje tematu
#599229 - 11/06/2006 18:02 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Bardzo ciekawie piszecie o Podolskim i Klose. Prawie tak jak Lepper o gospodarce, czyli o wszystkim poza.
Co do tych niemieckich graczy to się im nie dziwię. Wychowując się w innym kraju miałbym jechać w nieznane mając perspektywę gry w reprezentacji kraju, w którym jest mi dobrze? Naprawdę musieliby upaść na głowę, żeby coś takiego zrobić...

Do góry
Bonus: Unibet
#599230 - 11/06/2006 18:18 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Quote:

Kwestią ważną jest czy uważamy, że decyduje prawo krwii czy prawo ziemi, czyli inaczej rodzice decydują o Twoim obywatelstwie czy miejsce gdzie się urodziłeś...

Jeśli w Polsce decyduje prawo ziemi... to wtedy przykro mi to mówić Emrod... jesteś Polakiem

Prawo ziemi masz np w USA
U nas nie, tylko prawo krwi, na zachodzie podobnie

Quote:

Pochwal się jeszcze przed kolegami jaki to jesteś pomysłowy i odważny

On nie ma kolegow tzn ma jednego Wrone, to chyba wszytko tlumaczy

Do góry
#599231 - 11/06/2006 18:33 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GregVeB Offline
veteran

Meldunek: 15/08/2004
Emrod
moj pierwszy post odnosil sie do Twojego z pupy wzietego zdania ze Polacy nie walczyli. To ze pozniej odniosles sie do mojej kultury to moglem zrozumiec ale z reszte zlosliwosci mogles sobie darowac. Ja nie przesadzilem tzn napewno nie chcialem Ci atakowac poprostu nie mam juz sily tlumaczyc ludzia to ze Polacy jednak walczyli, a gdy sie nie ma sily to sie wybiera najprostsze metody-czyli zlosliwe teksty typu przekrecanie nicka wybaczz zachowalem sie jak mlodociany przestepca.

lupus: mama nie czeka z cieplymi sterydami na kolacje?

Do góry
#599232 - 11/06/2006 18:50 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Rozumiem - nie ma problemu

Ja nie twierdzę, że Polacy nie chcieli, że nie próbowali!
Ale musisz przyznać, że tego zęba zabrakło - tej ambicji, tej zaciekłości dzięki którym demolowaliśmy rywali w eliminacjach!!
Nie wiem co było przyczyną - nie jestem Janasem

Przegraliśmy niestety z Ekwadorem i to nie w takim stylu jak W.K.S czy Iran...

Teraz muszą się zdecydowanie poprawić! Kostaryka ogrywa Ekwador, a my wysoko Kostarykę i 1/8 nasza
Taki scenariusz widzę wbrew pozorom jako całkiem prawdopodobny

Do góry
#599233 - 11/06/2006 19:31 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
BZYCZEK Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Emrod
moj pierwszy post odnosil sie do Twojego z pupy wzietego zdania ze Polacy nie walczyli. To ze pozniej odniosles sie do mojej kultury to moglem zrozumiec ale z reszte zlosliwosci mogles sobie darowac. Ja nie przesadzilem tzn napewno nie chcialem Ci atakowac poprostu nie mam juz sily tlumaczyc ludzia to ze Polacy jednak walczyli, a gdy sie nie ma sily to sie wybiera najprostsze metody-czyli zlosliwe teksty typu przekrecanie nicka wybaczz zachowalem sie jak mlodociany przestepca.

lupus: mama nie czeka z cieplymi sterydami na kolacje?

"... to ze Polacy jednak walczyli ....
gdzie.,kiedy w którym meczu...

Do góry
#599234 - 11/06/2006 20:03 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
GregVeB Offline
veteran

Meldunek: 15/08/2004
I o to wlasnie chodzi Emrod trzeba wlasnie tak sie zachowywac a nie gadac o kompromitacji i inne bzdety. mamy jeszcze szanse, a biadolic tak jak bzyczek mozna bedzie po mundialu.

Szczerze ja wierze, ze zremisujemy z Niemcami po swietnym meczu.

Do góry
#599235 - 12/06/2006 08:39 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
BZYCZEK Offline
Carpal Tunnel

Quote:

I o to wlasnie chodzi Emrod trzeba wlasnie tak sie zachowywac a nie gadac o kompromitacji i inne bzdety. mamy jeszcze szanse, a biadolic tak jak bzyczek mozna bedzie po mundialu.

Szczerze ja wierze, ze zremisujemy z Niemcami po swietnym meczu.

"a biadolic tak jak bzyczek mozna bedzie po mundialu."
zobaczymy.....

Do góry
#599236 - 13/06/2006 09:16 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Quote:

.....W środę nie zagra państwo polskie z państwem niemieckim, tylko reprezentacje w piłce nożnej Niemiec i Polski!
Tak więc naprawdę - więcej luzu panowie ...

a podoba Ci się taki luz po tej zachodniej stronie granicy , bo mi wcale , no ale przecież to tylko moje postenedeckie skrzywienie.... prawda Emrod?

Oburzające pomeczowe dowcipy o Polakach w stacji ZDF
"Bild" kpi z polskich piłkarzy, którzy poszli do kościoła

Do góry
#599237 - 13/06/2006 09:33 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
vindom Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
Quote:

Quote:

.....W środę nie zagra państwo polskie z państwem niemieckim, tylko reprezentacje w piłce nożnej Niemiec i Polski!

a podoba Ci się taki luz po tej zachodniej stronie granicy , bo mi wcale , no ale przecież to tylko moje postenedeckie skrzywienie.... prawda Emrod?

To że tamtejsza prasa kpi z polskich piłkarzy to należy tłumaczyć nie tym, że kierują się nienawiścią do narodu polskiego czy jego katolicyzmu, ale tym że jednak boją się tej konfrontacji, gdyż to gospodarze muszą wyjść za wszelką cenę z grupy, polska reperezentacja nie musi co pokazała w pierwszym meczu. Moim zdaniem ten swoisty atak to nic innego jak próby obrony i bagatelizacja siły przeciwnika, by w mówić zawodnikom niemieckim jak i kibicom że nie ma się czego bać. Po za tym ludzi inteligentnych nie powinny oburzać tego typu zaczepki czy prowokacje zresztą nie ważne jak to się nazwie. Niech sobie gadają jak chcą mnie to osobiście nie rusza.

Do góry
#599238 - 13/06/2006 22:29 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Zółte kartki dla ZDF za dowcipy o Polakach

W czasie pielgrzymki Benedykta XVI do Polski namnożyło się dowcipów bazujących głównie na temat jego przeszłości w Hitlerjugend!
Czy to ma oznaczać, że Polacy sa nastawieni antyniemiecko i antykatolicko? Zdecydowanie nie!

Nie zajmujmy się Eldorado idiotami (a takich po obydwu stronach Odry nie brakuje), bo szkoda naszego cennego czasu

Do góry
#599239 - 13/06/2006 22:53 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
na szczescie na Ślasku wiekszosc to ludzie naplywowi z Polski, prawde mowiac nie spotkalem jeszcze nikogo, kto uwaza sie za pol-Niemca. Jezeli Emrod bedzie kibicowal Niemcom, to sie nie zdziw, jak ktos Ci w knajpie przylutuje. Nie rozumiem wielkiego oburzenia o porazke z Ekwadorem, jestem wielkim kibicem Polski, ale wiem takze o tym, ze druzyne mamy slaba, a w eliminacjach pokonalismy ledwo ledwo Austrie i Walie... wiec porazka z Ekwadorem nie powinna nikogo dziwic, a gra wcale nie byla taka katastrofalna. Jako racjonalista przyznaje wieksze szanse Niemcom, jak Polak i kibic calym sercem jestem z Polska, w 2002 jak wygrali z USA popadlem w euforie .
A co do Podolskiego, to niech mnie nie rozsmiesza, ze uwaza sie za Polaka, mial wybor, wybral Niemcy, wiec niech gra dla nich a od Polski sie odpieprzy.

Do góry
#599240 - 14/06/2006 04:12 Re: Podolski, Klose - co o nich sądzicie??
djviejo Offline
veteran

Meldunek: 16/05/2006
[quote ] Nie rozumiem wielkiego oburzenia o porazke z Ekwadorem, jestem wielkim kibicem Polski, ale wiem takze o tym, ze druzyne mamy slaba, a w eliminacjach pokonalismy ledwo ledwo Austrie i Walie... wiec porazka z Ekwadorem nie powinna nikogo dziwic, a gra wcale nie byla taka katastrofalna. Jako racjonalista przyznaje wieksze szanse Niemcom, jak Polak i kibic calym sercem jestem z Polska, w 2002 jak wygrali z USA popadlem w euforie .
A co do Podolskiego, to niech mnie nie rozsmiesza, ze uwaza sie za Polaka, mial wybor, wybral Niemcy, wiec niech gra dla nich a od Polski sie odpieprzy.

nareszcie ktoś napisał na temat

myślę , że media szukają argumentów by kibice jeszcze bardziej zaangażowali się w przebieg mistrzostw a szczególnie to dotyczy naszej drużyny . przyjmijmy wariant taki , że uzyskamy co najmniej remis z niemcami a poldi czy klozet nie będą w stanie pokonać syfonika boruca

E U F O R I A

drugi wariant jest taki / wg mnie bardziej prawdopodobny / , że klasycznie moczymy bez względu czy po walce czy bez co prawda wolałbym by jednak nasi zagrali na 100 % .historia lubi się powtarzać bo jeśli weźmiemy pod uwagę dotychczasowe konfrontacje z niemcami to zawsze było w jedną stronę . obawiam się , że i dziś tradycji stanie się zadość . powtarzam to wszędzie , że klozetowi i poldiemu szczególnie będzie zależało na tym by pogrążyć swoją starą ojczyznę szkoda ale chyba tak będzie

Do góry
Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5

Moderator:  Biszop, rafal08