Strona 8 z 11 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 >
Opcje tematu
#602548 - 14/06/2006 23:15 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Quote:

Czy on nie mysli na boisku?

2 pytania:

1. Grałeś kiedyś w piłkę na poziomie powazniejszym niż podwórko ?

2. Znane jest Ci pojecie róznic indywidualnych między ludźmi (temperament, inteligencja, agresywność + inne cechy osobowości) ?

Jeśli na jedno i drugi odpowiesz "tak" masz jednocześnie odpowiedź na swoje pytanie.

Do góry
Bonus: Unibet
#602549 - 14/06/2006 23:17 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Tommy Lee Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 22/07/2004
Quote:

Quote:

2 pytania:

2. Znane jest Ci pojecie róznic indywidualnych między ludźmi (temperament, inteligencja, agresywność + inne cechy osobowości) ?

Jeśli na jedno i drugi odpowiesz "tak" masz jednocześnie odpowiedź na swoje pytanie.

dobry teścik

Do góry
#602550 - 14/06/2006 23:17 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Prem Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/07/2001
Quote:

Quote:

3b. Brawo Boruc, Jeleń, Smolarek, Bąk, Bosacki!

Prem bramkę przecież zawalił rownież przynajmniej jeden ze srodkowych obronców, który nie przeciął podania

Równie dobrze Bąk z Bosackim mogli parę razy nie ratować naszego zespołu z opresji wcześniej i też byśmy przegrali. Oceniam grę zawodników w przekroju całego meczu - dwójka naszych stoperów tego meczu nie zawaliła i w takim przeświadczeniu pozostanę.

Mecz przegrał Janas. I będę to powtarzał z uporem maniaka, z uporem równym temu z jakim Lepper domagał się odejścia Balcerowicza.

Zdravim!

Do góry
#602551 - 14/06/2006 23:19 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Quote:

2 pytania:

Wlasnie o to chodzi ze gralem

I wiem ze niektorzy nie uzywaja tam mozgu, czego przykladem byl ten faul, a ze to recydywa, powinien do psychologa sie udac

Do góry
#602552 - 14/06/2006 23:20 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

7. Dlaczego Dudka ? Patrz punkt 1. i 2.

Kompletnie nie wiem dlaczego niektórzy z Was są tak zbulwersowani tą zmianą

Żewłakow prosił o zmianę juz 15-20 min wcześniej niż ona nastapiła dlatego że poprostu umierał i nie miał już siły biegać.Owszem Dudka pozwolił wrzucić Odonkorowi ale co robili środkowi obrońcy

Analogiczna systuacja do tej z Ekwadorem.Napastnik wbiega niekryty na piąty metr i efekt jest taki jaki jest

Chwileczkę, bo czegoś tu nie rozumiem. Kto pozwałał wrzucić, a kim był ten gość, który jako pierwszy nasz obrońca (pierwszy od strony dośrodkowania) biegł w kierunku bramki. Bąk, czy Bosacki ? Nie widziałem który, ale to jego jest właściwie cała wina za straconą bramkę. Zasranym obowiązkiem obrońcy jest 1) kasować taką piłkę patrząc wcześniej jak zachowuje się bramkarz, 2) kasować ją nie zwracając uwagi na kogokolwiek, w tym spomnianego bramkarza. Moim zdaniem ten błąd, był kilka razy bardziej szkolny, niż to że Baszczyski dał się wyprzedziź Tenorio. Więcej - to był naprawdę błąd z gatunku poważnych.

Do góry
#602553 - 14/06/2006 23:21 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Chyba na skrzypcach

Do góry
#602554 - 14/06/2006 23:22 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Prem Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Owszem Dudka pozwolił wrzucić Odonkorowi[/quote[

Chodziło o to żeby nie dał.

Nawet jeśli środkowi obrońcy popełnili błąd to w innych 9 sytuacjach zagrali tak jak należy i gdyby nie oni w 75 minucie na tablicy świetlnej widniałoby już 2/3:0, Dudka miał jedną sytuację, w której musiał reagować i popełnił w niej błąd - 100% błędów jednym słowem...

Jakby Janas nie zwlekał ze zmianami to nie dość, że mielibyśmy więcej sił w końcówce to jeszcze zapewne nie gralibyśmy w 10-tkę i zamiast rozpaczliwej obrony moglibyśmy grać bardziej wyrównane zawody w końcówce, nie jestem w stanie zrozumieć błędu zawodnika gdy przed chwilą wszedł i ma pełny zapas sił.

Do góry
#602555 - 14/06/2006 23:24 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Quote:

Quote:

Quote:

3b. Brawo Boruc, Jeleń, Smolarek, Bąk, Bosacki!

Prem bramkę przecież zawalił rownież przynajmniej jeden ze srodkowych obronców, który nie przeciął podania

Równie dobrze Bąk z Bosackim mogli parę razy nie ratować naszego zespołu z opresji wcześniej i też byśmy przegrali. Oceniam grę zawodników w przekroju całego meczu - dwójka naszych stoperów tego meczu nie zawaliła i w takim przeświadczeniu pozostanę.

Mecz przegrał Janas. I będę to powtarzał z uporem maniaka, z uporem równym temu z jakim Lepper domagał się odejścia Balcerowicza.

Zdravim!

Równie dobrze Bąk z Bosackim mogli parę razy nie ratować naszego zespołu z opresji wcześniej i też byśmy przegrali - zgadzam się, jednak uwazam iz raz zawiedli, dlatego nie mogę się zgodzić iż "nie zawalili". Oczywiscie nie zaprzeczam temu, ze rozegrali bardzo dobrą partię ( moim zdaniem byli oprocz Boruca najlepszymi reprezentantami Polski ), lecz raz niedopilnowali swoich boiskowych zadań i to wlasnie z ich winy po części przegraliśmy.

Do góry
#602556 - 14/06/2006 23:24 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Stoin to ze przegrales na swoich typach X i 2 na polske nie wylewaj swojej frustracji na forum, nie zawsze sie wygrywa:)))

Do góry
#602557 - 14/06/2006 23:25 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Stoin Offline
Profesor

Quote:

Quote:

Quote:

7. Dlaczego Dudka ? Patrz punkt 1. i 2.

Kompletnie nie wiem dlaczego niektórzy z Was są tak zbulwersowani tą zmianą

Żewłakow prosił o zmianę juz 15-20 min wcześniej niż ona nastapiła dlatego że poprostu umierał i nie miał już siły biegać.Owszem Dudka pozwolił wrzucić Odonkorowi ale co robili środkowi obrońcy

Analogiczna systuacja do tej z Ekwadorem.Napastnik wbiega niekryty na piąty metr i efekt jest taki jaki jest

Chwileczkę, bo czegoś tu nie rozumiem. Kto pozwałał wrzucić, a kim był ten gość, który jako pierwszy nasz obrońca (pierwszy od strony dośrodkowania) biegł w kierunku bramki. Bąk, czy Bosacki ? Nie widziałem który, ale to jego jest właściwie cała wina za straconą bramkę. Zasranym obowiązkiem obrońcy jest 1) kasować taką piłkę patrząc wcześniej jak zachowuje się bramkarz, 2) kasować ją nie zwracając uwagi na kogokolwiek, w tym spomnianego bramkarza. Moim zdaniem ten błąd, był kilka razy bardziej szkolny, niż to że Baszczyski dał się wyprzedziź Tenorio. Więcej - to był naprawdę błąd z gatunku poważnych.

Nie bardzo rozumiem co napisałeś w pierwszym zdaniu

btw - Najgrozniejszy jest ten który jest najbliżej bramki czy nie

Do góry
#602558 - 14/06/2006 23:26 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

I wiem ze niektorzy nie uzywaja tam mozgu, czego przykladem byl ten faul, a ze to recydywa, powinien do psychologa sie udac

A poza wspomnianymi dwoma to jest jeszcze tak, że zawodnik, zupełnie inaczej postrzega swoje decyzje niż sędzia. Im bardziej jest zawzięty i zafiksowany na tym co robi - jak Sobolewski, tym mniej jest obiektywny co do swoich poczynań. Stawiam, że dla niego była to zwyczajna naturalna interwencja, pewnie nawet nie czuł że go dotknął, nie mówiac już o tym, że faulował; tacy ludzie jak Sobolewski grają na boisku będąc w stanie zbliżonym do pewnego rodzaju transu. W inne rejony nie uderzam (a można tu dołożyć kilka sensownych wyjaśnień) bo ktoś pomysli, że robię tu jakąś rozprawę naukową

Do góry
#602559 - 14/06/2006 23:26 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Prem Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Równie dobrze Bąk z Bosackim mogli parę razy nie ratować naszego zespołu z opresji wcześniej i też byśmy przegrali - zgadzam się, jednak uwazam iz raz zawiedli, dlatego nie mogę się zgodzić iż "nie zawalili".

Między "raz zawiedli" a "zawalili" jest pewna, by nie powiedzieć dość duża, różnica.

Do góry
#602560 - 14/06/2006 23:29 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Równie dobrze Bąk z Bosackim mogli parę razy nie ratować naszego zespołu z opresji wcześniej i też byśmy przegrali - zgadzam się, jednak uwazam iz raz zawiedli, dlatego nie mogę się zgodzić iż "nie zawalili".

Między "raz zawiedli" a "zawalili" jest pewna, by nie powiedzieć dość duża, różnica.

Ty napisales "nie zawalili"

Do góry
#602561 - 14/06/2006 23:30 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
ozzy123 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/10/2003
Brawa dla chlopaków za walkę, remis i tak pewnie nic bym nam nie dał, ale ...

Mam tylko jedno pytanie: co na boisku robił Żurawski? MA szacunek dla tego zawodnika, bo dużo w piłce osiągnął, ale dziś był do zmiany juz po połowie. Tyle strat w środku pola, to się nie może zdarzyć na tym poziomie.
Ale generalnie zgadzam się, że mecz przegrał Janas. Janas musi odejść!!!

Do góry
#602562 - 14/06/2006 23:30 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

OK, licząc zawodników od prawej strony:

1. dosrodkowujący Niemiec
2. pozwalający mu dośrodkować obrońca
3. pierwszy wbiegający polski obrońca
4. wbiegający i strzelający Neuville
5. drugi wbiegający polski obrońca

Ewidentnym, bezsprzecznym winowajca utraty bramki jest dla mnie zawodnik z numerem trzy (Bosacki, czy Bąk?). Można by się sprzeczać jaka w tym rola Boruca, który mógł wyjść gdzie trzeba, ale zakładam, że takie wyjście skończyło by się jeszcze gorzej. Tak więc gość z "trójeczką" zachował się jak junior.

Do góry
#602563 - 14/06/2006 23:30 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Stoin Offline
Profesor

Quote:

Stoin to ze przegrales na swoich typach X i 2 na polske nie wylewaj swojej frustracji na forum, nie zawsze sie wygrywa:)))

Wiesz dobrze ze nie o to mi chodzi.W przeciwienstwie do Ciebie a ni razu nie wspomniałem o pieniądzach a z tego co zauważyłem bardzo lubisz sie chwalić

Troszke więcej pokory i skromoności !

Do góry
#602564 - 14/06/2006 23:32 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

OK, licząc zawodników od prawej strony:

1. dosrodkowujący Niemiec
2. pozwalający mu dośrodkować obrońca
3. pierwszy wbiegający polski obrońca
4. wbiegający i strzelający Neuville
5. drugi wbiegający polski obrońca

Ewidentnym, bezsprzecznym winowajca utraty bramki jest dla mnie zawodnik z numerem trzy (Bosacki, czy Bąk?). Można by się sprzeczać jaka w tym rola Boruca, który mógł wyjść gdzie trzeba, ale zakładam, że takie wyjście skończyło by się jeszcze gorzej. Tak więc gość z "trójeczką" zachował się jak junior.

z tego co pamiętam był to Bosacki

a Boruc miał o wiele za daleko zeby do tej piłki dojść

Do góry
#602565 - 14/06/2006 23:32 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Prem Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Quote:

Ty napisales "nie zawalili"

Dokładnie, bo "nie zawalili", na "raz zawiedli" mogę przystać Zawalił to Rasiak z Anglią w el. MŚ, Szymkowiak z Ekwadorem, zawalenie meczu to proces ciągły i trwający przez cały mecz, jestem w stanie zrozumieć błąd obrońcy w 92 minucie zwłaszcza, że jest zmęczony, jego drużyna gra w 10 a wcześniej ratował w wielu sytuacjach cztery litery kolegom. Wiem, że porażka boli ale nie szukajmy winowajców wśród tych, dzięki którym mogliśmy się emocjonować meczem przez 92 minuty a nie przez pół godziny.

Do góry
#602566 - 14/06/2006 23:33 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Quote:

Quote:

Quote:

2 pytania:

Wiekszosc, ma pretensje do trenera, ale czy to on zawinil ustrate bramki?

Wykluczenie Sobolewskiego bylo nastemstwem, swietnej gry i pressing Niemcow. Zrzucanie winy na Dudke swoja droga, determinacja i swietna gra Niemcow byla niezaprzeczalna. W tej chwili nie ma co gdybac, gdybysmy nie grali w dziesiatke mecz potoczylby sie naczej itd... W sumie RACJA! Gra w dziesiatke, zdecydowala o przebiegu meczu i niestety o koncowym pechowym wyniku. Teraz nie pozostaje Nam nic poza nadzieja, na korzystny wynik Kostaryki nad Ekwadorem i oczywiscie wyskoka wygrana nad Nimi

Do góry
#602567 - 14/06/2006 23:34 Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Stoin ale ja nie o tym pisalem, analizowalem gre naszego zespolu, ot co. Poza tym czym mialbym sie chwalic tym ze 90% ludzi grala niemcy? Kursem 1,5, nie rozsmieszaj mnie, to w MLB wchodza latwiej mecze i po wyzszych kursach.

Szkoda mnie Polakow, a najbardziej irytuje mnie to, ze to wlasnie Niemcy wywalili nas z mistrzostw.

Do góry
Strona 8 z 11 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 >

Moderator:  Biszop, rafal08