#602608 - 15/06/2006 10:11
Re: Polska - Niemcy [komentarze po meczu]
|
addict
Meldunek: 27/02/2004
|
Quote:
PS. Zewlakow to wedlug mnie poowinien byc kapitan-prawdziwy kapitan.
nie wiem czy wiesz ale kapitan zawsze schodzi ostatni Nie mamy w zespole zawodników z charakterami zwycięzców .
|
Do góry
|
|
|
|
#602609 - 15/06/2006 10:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Quote:
Randall mam nadzieje, ze doczekam się az bedziesz selekcjonerem i doprowadzisz nas chociaz do wystepów na MŚ a tam będziesz zawsze dokonywał najtrafniejszych zmian :]
Hiddink jakoś potrafi 
|
Do góry
|
|
|
|
#602610 - 15/06/2006 10:24
|
veteran
Meldunek: 15/08/2004
|
Quote:
Quote:
PS. Zewlakow to wedlug mnie poowinien byc kapitan-prawdziwy kapitan.
nie wiem czy wiesz ale kapitan zawsze schodzi ostatni Nie mamy w zespole zawodników z charakterami zwycięzców .
lol za duzo filmow o piratach sie na ogladales.
Vamos Zewlakow!!
|
Do góry
|
|
|
|
#602613 - 15/06/2006 10:32
|
enthusiast
Meldunek: 31/10/2004
|
witam
powiem iz ryczec mi sie chcialo gdy stracilismy bramke. zal chlopakow, ze ich wysilek podszedl na marne, szacunek dla nich za gre do konca na maksa, zagrali najlepiej jak potrafili. zostawili zdrowie, pot i krew na tym boisku i chwala im za to.
mecz byl do wygrania, bo tak slabych niemiaszkow to juz dawno nie widzialem. Dlaczego nie wygralismy? powodow jest wiele, temat jest szeroki do dyskusji, wiec skupie sie tylko na jednym aspekcie: sam mecz. Uwazam, ze meczu nie przegrali chlopaki a trener. Moim zdaniem uczynil ponownie ten sam blad co Engel w Koreii. Wpuscil na boisko pilkarzy bez formy: Zurawski, Kryznowek. W meczu z Ekwadorem calkowicie zawiodla trojka: Zuraw, Krzynowek oraz Szymkowiak. Sadzilem, ze tych zawodnikow nie zobacze juz w meczu z Niemcami, ale niestety, tylko Szymkowiak usiadl na lawie. Jakie byly tego konsekwencje? Ano takie, ze przeciwko gospodarzom na boisku od poczatku spotkania bylo 9 pilkarzy, ktorzy musieli charowac za jedenastu, poniewaz wyzej wymienieni nie wnosili nic do gry. Konsekwencja tego jest czerwona kartka Sobolewskigo. Mysle, ze gdyby od pierwszej minuty zamiast tej dwojki pojawil sie Brozek czy Rasiak za Zurawia i Kosowski,Giza czy nawet Mila za Krzynowka to wynik meczu moglby byc przynajmniej remisowy. A tak ponownie bol, zal, porazka z honorem...
|
Do góry
|
|
|
|
#602616 - 15/06/2006 11:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Quote:
Randall: ale kogo Ty bys wprowadzil?:) no powiedz, kto moglby pomoc naszym Orlom wczoraj wygra. Mila, Szymek bez formy, czy Kosowski, ktory nie wie co to obrona?:)
No przepraszam bardzo.To kogo on zabrał na te mistrzostwa, że teraz nie ma kim grać Miał pełno czasu, aby przeanalizować wszystkie warianty i zabrać do Niemiec odpowiednich wykonawców.To teraz mi nie wmawiajcie, że nie miał kim grać.Przecież to jego wybory.Jeśli nie ma kogo wprowadzić to po co zabierał właśnie tych zawodników.Franek by sie wczoraj przydał Skończyłby Niemców 
|
Do góry
|
|
|
|
#602618 - 15/06/2006 11:43
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/06/2002
|
Witam! Bylem na meczu i mam wiele do opowiedzenia, powklejam nawet zdjecia. Co moge powiedzie na poczatek a czego niespodziewalem sie to pelna kultura Niemcow i to wczesniej w Dortmundzie na rynku, podczas samego meczu na stadionie, jak i pozniej na dworcu i w pociagu ( ja wracalem do bonn) Pelen szacunek za to dla niemieckich kibicow. Co do samego meczu w pierwszej polowie gralismy jak rowny z rowym. W drugiej przegralismy przez bledy Janasa. Niemcy zrobili dwie zmiany , dali 2 swiezych zawodnikow, szczegolnie bylo to widoczne na naszej lewej stronie , na tle Zewloakowa, ktory pluca wypluwal biegajac za Odonkorem, w koncu zagalopowal sie nie zdazyl wrocic i faul sobolweskiego czerwona karka... i jak sie skonczylo widzielismy. W pierwszej polowie szalal Jelen, szkoda ze mniej zdecydowany w polu karnym. Widac bardzo bylo ze nas ofensywie, nie zgrani, co wolalo o pomste do nieba, w najwazniejszym meczu kto wie moze i ostatnich 10 lat, a ofensywnie pierwszy raz zagrali w takim ustawieniu... Byla szansa ograc Niemcy w jaskini lwa i raczej szybko sie nie powtorzy , szkoda... 
|
Do góry
|
|
|
|
#602619 - 15/06/2006 12:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Quote:
Randall: ale kogo Ty bys wprowadzil?:) no powiedz, kto moglby pomoc naszym Orlom wczoraj wygra.
Franek łowca bramek. Ale on został w Polsce. Franek zawsze w reprezentacji słabo wypadał gdy zaczynał mecz od 1 minuty. Ale za to gdy wchodził na boisko w połowie meczu to potrafił zmienić wynik meczu na korzyść Polski. Franek jest typowym jokerem i w takiej roli powinien zawsze występować w naszej reprezentacji. Gratuluje Niemcom. Zasłużyli na to zwycięstwo. Stworzyli wiele groźnych sytuacji pod naszą bramką. Wymęczyli naszych zawodników i zasłużenie wygrali. My mieliśmy szanse w meczu z Ekwadorem. Nie zależało naszym piłkarzom na wyjściu z grupy, odpuściliśmy sobie mecz z Ekwadorem, więc wracają do domu. W meczu z Niemcami bardzo mi się podobała gra Jelenia, Smolarka i przede wszystkim Boruca. Ci zawodnicy byli najbardziej widoczni. Należą im się brawa za dobrą gre. Ale jak to mówił angielski napastnik, którego bardzo cenie: "piłka nożna to taka gra, w której 22 mężczyzn biega za piłką a na końcu i tak wygrywają Niemcy". I tak się stało wczoraj.
Dziś życzę zwycięstwa Ekwadorowi bo bardzo lubię football z Ameryki Południowej.
|
Do góry
|
|
|
|
#602621 - 15/06/2006 12:25
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
Troszke więcej pokory i skromoności !
Od dzisiaj nie bedzie takiego problemu, poniewaz- po wczorajszych wyczynach niektorzych userow, ktorzy zwyzwywali mnie od najgorszych ze podawalem typy ktore gram[i to trafne typy], dzisiaj doszedlem do wniosku ze nie podam juz ani jednego swojego picku, niech kazdy sobie radzi sam Obstawiajcie patriotycznie, jak tylko chcecie.
|
Do góry
|
|
|
|
#602622 - 15/06/2006 12:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Quote:
"już za cztery lata, już za cztery lata Polska będzie mistrzem świata!" Zrodlo wp.pl
A przed Rydzykiem rozstapi sie ocean i powiedzie on po jego dnie caly polski narod ku amerykanskiej Ziemi Obiecanej.
Ten koles, co to ostatnio wlazl na Ukrainie do klatki lwa krzyczac, ze bóg go uratuje tez wierzył, ale nawet rzeby wierzyc, trzeba miec odrobine zdrowego rozsadku.
Moim zdaniem Polska nie zagra ani w finalach ME 2008, ani w MS 2010.
|
Do góry
|
|
|
|
#602625 - 15/06/2006 12:46
|
addict
Meldunek: 25/06/2001
|
wszystko zostalo juz dobitnie powiedziane.Pewne jest ze po MS swoich pracodawcow bankowo zmienia Jelen i Boruc. Z tym drugim tylko zeby nie stoczyl sie jak Dudek bo bedzie naprawde szkoda. I zycze im aby nie byla to bundesliga bo tam poziom jest naprawde marny. Jesli chodzi o Jansa to oprocz tych wszyskich pretensji (zreszta slusznych) trzeba przyznac powolanie Jelenia okazalo sie strzalem w dziesiatke.Kto wie czy nie bedzie to najlepszy nasz zawodnik oprocz Boruca. A pamietam jak jeszcze przed mistrzostwami przegladalem forum, to pojawialy sie posty typu "kto to wogole jest Jelen". Jesli chodzi o Artura Boruca to wczorajszy mecz ogladalem na meksykanskiej stacji Univision, to komentatorzy niemal caly czas wykrzykiwali "grande Arturo", wspomniani rowniez zostali dawni polscy bramkarze jak Tomaszewski czy Mlynarczyk. Reasumujac potrzebne sa "zmiany, zmiany, zmiany".Zaczynajas juz od samej gory-zarzadu PZPN. Osobiscie bym zaryzykowal kandydature Janka Tomaszewskiego na prezesa PZPN.Wiem ze wiele osob go nie trawi i ma dosyc jego wypowiedzi.Ale powolujac go na to stanowisko nic nie tracimy jesli nic by nie zrobil to przynajmniej sie wiecej juz by nie pokazywal publicznie. Jesli tylko jest w stanie to co mowi realizowac w praktyce to mysle ze byloby to naprade jedyne sensowne wyjscie.Jesli chodzi o funkcje trenera reprezentacji narodowej(mowimy tutaj o krajowych) to nasuwja mi sie trzy osoby: Henryk Kasperczak, Dariusz Wdowczyk, Franciszek Smuda.To sa trenerzy ktorzy potrafia cos zdzialac. OK na sam koniec cos dla wszystkich ktorzy nie przepadaja za niemcami. Wrzucalem to juz w innym dziale ale moze nie wszyscy widzieli. http://www.youtube.com/watch?v=LEp1XcX7_Vk&search=what%20are%20you%20sinking%20aboutpozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|