Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#613910 - 03/07/2006 16:18 Lekkoatletyka
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Sazon juz trwa jakis czas a tym czasem tematu jak niebyło tak niema. W zeszłym sezonie pamietam ze odbyło sie kilka ciekawych dyskusji zwiazanych z lekkoaatletyka wiec moze tm tematem uda mi sie nakłonic niektórych do ponownych wypowiedzi odnosnie lekkiej.

Super Grand Prix IAAF w Atenach

Zapowiedz z wp.pl:

Podczas mityngu Super Grand Prix IAAF im. Konstandinosa Ciklitirasa, 4-krotnego medalisty olimpijskiego, mężczyźni i kobiety będą rywalizować w biegach na 100, 800 i 1500 m, 400 m ppł. i 3000 m z przeszkodami. Mężczyźni wystartują również w skoku o tyczce, rzucie dyskiem i skoku w dal, a kobiety w rzucie oszczepem, trójskoku i skoku wzwyż. Największą uwagę przyciągnie na pewno sprint mężczyzn, ponieważ podczas zeszłorocznej edycji imprezy Jamajczyk Asafa Powell pobił rekord świata.

Mnie w tym miningu zainteresowały takie zdarzenia:
Bergqvist, K - Vlasic, B 1 2.55
Savigne, Y - Pyatykh, A 1 1.75
Waltz, I - Riedel, L 1 2.25

Kursy z Unibetu grane za nieweilkie stawki systemem 2 z 3.

W pierwszej parze mamy dwie zawodniczki o podobnych umiejetnosciach. Kurs na Szwedke wynika zapewne z tego ze miala ona spora przerwe z powodu kontuzji ( stracony zeszły sezon), ale w tym prezentuje sie dobrze. W Maladze podczas PE skoczyła w ładnym stylu 1.97 co prawde Chorwatka niedawno osiagneła 2.02, ale moim zdaniem dzis i tak o wszytkim moze zadecydowc dyspozycja dnia i zaklad ten uwazam za niewielki vb.

W drugiej parze ( trójskok kobiet) kieruje sie głownie forma jaka prezentowaly obydwie zawodniczni podczas ostatnich startów. Tutaj lepiej wypada Kubanka Savigne i dlatego gram na nia.

W trzeciej parze ( dysk mezczyzn) zdecydowałem sie bardziej na typ przeciwko Riedl'owi niz typowaniu na młodszego o 10 lat Amerykanca. Teoretycznie w tym sezonie troche lepiej wypada Niemiec, ale mam w pamieci jego wystep w Maladze. Konkurs na zbt wysokim poziomie niestał ( wygrał go nasz reprezentant Małachowski z przecietno-srednim rezutlatem 66.21). Niewiem co pokaze Waltz ale jesli Riedl bedzie w podobnej dyspozycji jak ostatnio to widze spore szanse na jego zwyciestwo w tej parze.

Dodatkowo zastanawiałem sie nad typem Dwighta Phillipsa w parze z Panamczykiem Saladino. Kurs 3.50 na takiego zawodnika hmmm, az grzechem było by niezagrac dlaczego,(???) wystarczy spojrzec tylko na jego osiagniecia z drugiej strony jednak Panamczyk ma w tym sezonie 5 najdłuzszych skokow na liscie swiatowej! Dlatego tez zagrałem ten typ, ale tylko za symboliczne grosiki.

Wiem ze niektóre konkursy juz trwaja, bo mining rozpoczał sie o 18:00, ale wczesniej niewidziałem kursów na ten mining. W przyszłosci postaram sie podawac swoje propozycje z odpowiednim wyprzedzeniem.
Zachecam wszytkich goraco do dyskusji w tym temacie.

Edited by tomo (22/01/2007 21:48)

Do góry
Bonus: Unibet
#613911 - 03/07/2006 16:49 Re: Lekkoatletyka 2006
kardynal20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2004

Do góry
#613912 - 07/07/2006 18:13 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/08/2001
Witam!

Parę linków dla przypomnienia

Najlepsze wyniki w tym roku na świecie
http://www.iaaf.org/statistics/toplists/index.html

Program najlepszych mityngów wraz z rezultatami
http://www.iaaf.org/GP06/results/index.html

Tyle powinno wystarczyć by móc zorientowac się odnośnie formy zawodników ale najlepiej oglądać ich poczynania na antenie tv w zeszłym roku Złota Liga była na niemieckim Eurosporcie napewno Grand Prix jest.

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613913 - 07/07/2006 21:02 Re: Lekkoatletyka 2006
zenekk Offline
veteran

Meldunek: 11/04/2002
Kombosik w STS:
JACKSON-carter 1.3
Jackson potwierdza wysoka forme z zeszlego sezonu czego nie mozna powiedziec o Carterze ktory w zeszlym sezonie zawsze byl drugi,w tym nawet nie lapie sie na podium,ostatnio wygrana o sekunde!
DEMUS-glover 1.2
Demus zdecydowanie najlepsza plotkarka na tym dystansie,Glover najlepsze lata ma juz za soba,zeszly sezon niezla forma,w tym sezonie sporo przegrywa z Demus,ostatnio okolo sekundy roznicy!
SOBOLEVA-jamal 1.35
Ostani bieg pokazal ze Soboleva jest w wysmienitej formie,najlepszy tegoroczny wynik na swiecie,ostatni jej bieg to deklasacja rywalek,wynik o blisko 6 sekund lepszy od najlepszego wyniku Jamal z tego sezonu,ktora biegla tylko raz w tym sezonie jednak przegrala z Tomashova!
SALADINO-phillips 1.3
Phillips slizgal sie sezon temu wygrywajac sporo zawodow bowiem w tej konkurencji ostatnio brak dobrych zawodnikow,az pojawil sie Saladino i juz Phillips musi sie zadowalac 2 miejscami,a ze do tego nie jest w najwyzszej formie to panamczyk powinien potwierdzic znakomita w tym sezonie forme! Ostatnio rekord zyciowy i wygrana o blisko 40cm nad rywalem!
RICHARDS-pospelova 1.15
Pewna dokladka,Sanya nie przegrywa biegow,chyba tylko jedna porazka w zeszlym sezonie,pospelova mimo ze w tuli zeszla ponizej 50s to tu jednak przewiduje ze ponizej 50.50 nie pobiegnie! Jezeli bedzie potrzeba to Sanya przyspieszy tak ze nie zostawi zludzen!
BEKELE-limo 1.3
Bekele ostatnio zaskoczyl przegrywajac,jednak z Limo to z temperatura 40 stopni powinien wygrac To nie rywal dla niego co pokazuja rowniez najlepsze rezultaty z tego sezonu gdzie Bekele ma wynik o 7 sekund lepszy! Bekele w Oslo byl drugi teraz za wszelka cene bedzie chcial wygrac,mysle ze narzucone zostanie bardzo szybkie tempo,ktorego Limo rzecz jasna nie wytrzyma!

Z calosci wychodzi bardzo sympatyczny kurs 4.09

Z unibetu polecam Pospelova-guevara po 1.8 meksykanka najlepsze lata ma juz za soba,dobre wydaja sie rowniez Chizenko-tomashova 1.55-ostatnio gladka wygrana tej pierwszej,oraz Bungei z al-ezemim 1.55,nie moge zrozumiec skad Unibet wytrzasnal taki kurs,ostatnio gladka wygrana Bungeia o ponad pol sekundy!

Do góry
#613914 - 08/07/2006 07:50 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Ostatnio:

Bergqvist, K - Vlasic, B 1 2.55
Savigne, Y - Pyatykh, A 1 1.75
Waltz, I - Riedel, L 1 2.25
Kursy z Unibetu grane za nieweilkie stawki systemem 2 z 3.

Czyli ogolnie lekki plus. Zaskoczyła tylko młoda Rosjanka swoimi nowymi zyciówkami.

Meeting Gaz de France Paris Saint-Denis

Typy i kursy z STS
Saladino - Phillips 1 1.30
Zgadzam sie z moim przedmówca. Na chwile obecno Panamczyk w zdecydowanie wyzszej formie.

Berggvist[/b[] - Howard 1 1.45
Szwedka w coraz to wyzszej formie dzis pewnie znow z Chorwatka Vlasic powalczy o zwyciestwo kurs 1.45 jest moim zdaniem sporo przeszacowany.

Te dwa zdarzenia daja przyjemne Ako okolo 1.9 i bede podstawa do moich wszytkich dzisiejszych kuponow.
Jako ze w lekkiej szczególnie interesuja mnie dyscypliny techniczne moja uwage zwrocilo jeszcze zdarzenie.
Pyrek - Boskak 1 1.40
Kurs niezachwyca, ale Monika w tym sezonie pokazywaa juz ze jest w dobrej dyspozycji. Boslak jest jednak bardzo himeryczna zawodniczka ktora nagle ni to z gruchy ni z pietruchy potrafi uzyskac jakis bardzo dobry rezultak. Zdarza jej sie jednak to bardzo sporadycznie dlatego dzis pewnie tez zagram na Polke.

Biegi:

Demus - Glover 1 1.20 (400pl K)tu rowniez wszystko ładnie strescił zzenek, ja podpisuje sie pod tym obiema rekami.

Jesien - Ross Williams 1 1.50 (400pl K)
Polka, która z tego co pamietam dopiero niedawno rozpoczeła starty ( niechce mi sie sprawdzac czym to było spowodowane, ale podczas ostatniej relacji mitingu z Aten komentatorzy o tym wspominali) pobiegła dosc poprawnie wygrywajac z Ross o pol sekundy. Trzeba dodac jedak ze polka biegra po zewnetrznym wygodnym dla plotkarek torze. Niewiem jak dzis beda rozstawione zaodniczki, ale po kursie 1.50 mozna sprobowac dołozyc polke do jakiegos kuponu.

Jackson - Carter 1 1.3
podobna sytuacja jak w parze Demus - Glover. Niewidze to zadncyh argumentów przemawiajacych za Carterem.

Na chwile obecna napewno bede grał te kursy. Co do innych zdarzen trzeba jeszcze conieco przemyslec. Jesli ktos lubi underdogi to takich poszukałbym w parach:
Thorkildsen - Makarov 2 2.60
Arnold - Liu 2 2.70
Ja jednak na chwile obecna niejestem jeszcze do tych typow na tyle przekonany zey je zagrac.

Do góry
#613915 - 08/07/2006 08:24 Re: Lekkoatletyka 2006
sports Offline
addict

Meldunek: 27/09/2005
jackosona nie ma na liscie startowej przynajmniej na wczoraj

ja juz pogralem przeciwko jesien w tej parze....

Do góry
#613916 - 08/07/2006 08:34 Re: Lekkoatletyka 2006
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/02/2005
Late news: the American, Bershawn Jackson, registered for the 400 metres hurdles race at the Gaz de France Paris Saint-Denis meeting has been forced to pull out of the Paris meeting on Saturday evening.

Jackson, the world champion in the discipline, has had to abandon for family reasons.

Do góry
#613917 - 08/07/2006 10:30 Re: Lekkoatletyka 2006
bynio Offline
old hand

Meldunek: 12/12/2003
Acuff A - Chicherova A 2 1.6 expekt

Nie wiem co dzieje sie z Acuff ale wyglada na to ze jest kompletnie bez formy.
W Atenach skoczyla 1.80cm kolejne podejscie to trzy nieudane proby na 1.90cm. W przypadku pan jednorazowe slabsze wystepy to nic nadzwyczajnego jednak Amerykanka potwierdzila te "forme" skaczac przed dwoma dniami w Luzernie tylko 1.86cm.( w drugiej probie) nastepnie trzykrotnie stracila 1.92cm i zajela drugie miejsce. Konkurs odbywal sie w dobrych warunkach atmosferycznych a wiec o przypadku nie moze byc mowy.
Chicherova w Atenach 1.94 i kilkanascie dni wczesniej 1.92cm na Pucharze Europy w Maladze. Moze nie sa jakies rewalacyjne wyniki ale widac tu pewna stabilizacje i mysle ze na Acuff dzisiaj wystarczy.

Do góry
#613918 - 08/07/2006 18:40 Re: Lekkoatletyka 2006
bynio Offline
old hand

Quote:

Acuff A - Chicherova A 2 1.6 expekt

Nie wiem co dzieje sie z Acuff ale wyglada na to ze jest kompletnie bez formy.
W Atenach skoczyla 1.80cm kolejne podejscie to trzy nieudane proby na 1.90cm. W przypadku pan jednorazowe slabsze wystepy to nic nadzwyczajnego jednak Amerykanka potwierdzila te "forme" skaczac przed dwoma dniami w Luzernie tylko 1.86cm.( w drugiej probie) nastepnie trzykrotnie stracila 1.92cm i zajela drugie miejsce. Konkurs odbywal sie w dobrych warunkach atmosferycznych a wiec o przypadku nie moze byc mowy.
Chicherova w Atenach 1.94 i kilkanascie dni wczesniej 1.92cm na Pucharze Europy w Maladze. Moze nie sa jakies rewalacyjne wyniki ale widac tu pewna stabilizacje i mysle ze na Acuff dzisiaj wystarczy.

Zaklad anulowany Rosjanka nie wystartowala.
Acuff 1.94 nawet niezle

Do góry
#613919 - 08/07/2006 18:53 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Saladino - Phillips 1 1.30
Berggvist[/b[] - Howard 1 1.45
Pyrek - Boskak 1 1.40
Jesien - Ross Williams 1 1.50
Demus - Glover 1 1.20
Jackson - Carter 1 1.3 zwrot

Głowne kursy weszły bez problemowo. Typy na Polki grałem razem z kolarstwem i szczesciem w nieszczesciu bylo to, ze kupony połozone zostały nie tlko przez nasze zawodniczki, ale i zaklady z TdF.
Dzis z braku czasu z naziemnych odwiedziłem tylko STS i prof, czasu natomiast mi zabrakło na toto-mix i milenium. Mam w zwiazku z tym pytanie. Czy buki te oferowały jakies zakłady na lekka w dniu dzisiejszym?
Nastepne zawody bodajze w najblizszy wtorek ( połaczone z relacja na Eurosporcie), licze na to, ze temat neumrze smiercie neturalna i kilka postów sie pojawi
Pozdrawiam retoox

Do góry
#613920 - 08/07/2006 19:37 Re: Lekkoatletyka 2006
bynio Offline
old hand

W tej chwili na czeskim kanale sport24 leci powtorka.

Do góry
#613921 - 08/07/2006 21:13 Re: Lekkoatletyka 2006
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

w mixie byla lekka. bekele byl po 1.6 z jakims kenijczykiem a tak to nic ciekawego

Do góry
#613922 - 08/07/2006 21:16 Re: Lekkoatletyka 2006
Arcy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/03/2003
Pos Athlete Nat Mark Pts

1 Pitkämäki Tero FIN 89.07 20
2 Martínez Guillermo CUB 87.17 16
3 Greer Breaux USA 85.45 14
4 Thorkildsen Andreas NOR 84.98 12
5 Vasilevskis Vadims LAT 84.64 10
6 Kovals Ainars LAT 81.34 8
7 Rags Eriks LAT 80.83 6
8 Ivanov Alexandr RUS 78.52 4
Makarov Sergey RUS NM

to są wyniki z oficjalnej strony IAAF, co oznacza skrót NM przy Makarowie? bo przy Rogowskiej która dostała kontuzji jest DNS czyli zapewne "Did not Start", a Makarow? czyżby to oznaczało że spalił wszystkie próby? Expekt za Rogowską dał mi zwrot, a zakład Makarov - Vasilievski wisi - ktoś potrafi odczytać ten skrót NM albo widział co się działo gdzies w TV?

Do góry
#613923 - 08/07/2006 21:16 Re: Lekkoatletyka 2006
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

z mike kigenem

sorry za dwa posty

Do góry
#613924 - 08/07/2006 21:56 Re: Lekkoatletyka 2006
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

przy wynikach w lekkiej nm oznacza: no mark

Do góry
#613925 - 10/07/2006 06:43 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Już jutro jeden z najbardziej znanych mitingow nie zaliczanych do Złotej Ligi a mianowicie miting w Lozannie, niektóre źródła podają że jest na 5 miejscu wśród ważności mitingów, najważniejsze żeby kursy były ciekawe a przede wszystkim wszystkie typy wchodziły. Tu jest link do strony oficjalnej mitingu http://www.athletissima.ch/index_en.aspx Dla lubiacych ogladać to co obstawili ważna informacja że transmisja jest na Eurosporcie początek o 20.00

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613926 - 10/07/2006 06:47 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Lista startowa mitingu w Lozannie dla tych co nie lubią szukać http://www.athletissima.ch/meeting/programme_en.aspx

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613927 - 10/07/2006 09:58 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Trójskok kobiet:
W konkursie wystartuje cała swiatowa czołowka. Głowna kadyddatka do zwycięstwa znow będzie Tatiana Lebedeva - jedyna zawodniczka skaczaca ponad 15m w normalnych warunkach ( wiatr do 2m/s) w tym sezonie. Co do innych zawodniczek: Devetzi ostatnimi laty bardzo dobrze się prezentowała w Anenach, w tym sezonie był to wystep jak na nia przeciętny. Skoczyła w jednej z prob co prawda 14.88, co jest wynikiem przyzwoitym, ale wszytkie pozostałe jej próby były podobne ( 5 razy ladowała miedz 14.58 a 14.88). Patzrac na nia miałem wrazenie jakby jej brakowało szybkości, dynamiki. Na pewno w ciagu tygodnia można ten element poprawic, ale czy na tyle aby ta zawodniczka już jutro skakała regularnie ponad 15m. Dla mnie jutro czarnym koniem będzie jamajka Smith. Zawodniczka ta miala przerwe w startach co było ostatnio widac. Zawodniczka ta pokazała ze jest bardzo skoczna. Miała natomiast troche problemów z technika. Moim zdaniem jutro powinna poprawic swój SB i uzyskac około 15m. Jeśli miałbym się pobawic w ustawianie par na jutro to wygladały by one mniejwiecej tak:

Oleynikova - Saladuha 55-45 [%]
Smith - Adama 70-30 [%]
Savigne - Pyatykh 45-55[%]
Lebedeva - Devetzí 85-15 [%]

Skok w zwyz kobiet:
W konkursie będą brały dział dwie zawodniczki które w tym sezonie osiągnęły granice 2m, sa to Rosjanka Slesarenko i reprezentantka USA Howard. Moim zdaniem konkurs wygra Rosjanka, bo:
- podczas ostatniego mitingu GL pokazała ze jest w dobrej dyspozycji
- Howard jest zawodniczka która najlepsze rezultaty uzyskuje w Stanach.
O 3 miejsce walczyc powinny Mykhalchenko, Efimenko i Lalakova. Szanse to oceniam 30-35-35. W konkursie zabraknie sporo zawodniczek ze swiatowej czołowki wiec jeśli jakis buk wystawi w parach pozostał zawodniczki z w/w to może się to okazac bardzo dobra inwestycja.

Oszczep kobiet:
Kolejny bardzo dobrze obsadzony konkurs. Niewiem co się dzieje z Kubanka Menendez. W zeszłym sezonie była numerem jeden i większość imprez wygrywała jak chciała a w tym sezonie zaledwie 64 metry. Może jutro się przełamia. Moim zdaniem to własnie miedzy nia a rekordzistka Europy Obergfoll stoczy się walka o zwycięstwo Niemka co prawda wygrała ostatnio o ponad 4 metry, ale wynik jaki uzyskała ( niecałe 67) do jakichs super dobrych jeszcze się niezalicza i moim zdaniem jutro jest duza szansa, ze obejrzymy lepsze rezultaty. Do walki o zwycięstwo może właczy się jeszcze dobrze rzucajaca w tym sezonie Czeszka Spotakova. Jeśli jutro jakis buk wystawi te zawodniczki w parach z pozostałymi uczestniczkami konkursu to zapewne tez sprobuje szczescie w tego typu zakładach.

Tyczka kobiet:
Pierwsze miejsce oczywiście już zarezerwowane a o drugie powinny walczyc Bosak, Pyrek i Feofanova. Co do Rosjanki to ciezko powiedziec co pokaze bo mało w tym sezonie startowała wiec typowanie w h2h tej zawodniczki sobie odpuszcze. Co do Bosak i Pyrek to ostatnio góra była Francuzka. Obie zawodniczki skacza podobnie, ale w moich oczach jednak bardziej regularna jest Polka jedak ewentualne stawiania na nia będzie zalezało od kursu.

Biegi:
Tu niechce mi się specjalnie rozpisywac wiec szybciutko. Sprinty typuje sporadycznie, gdyz moim zdaniem to jedne z najtrudniejszych biegów do wytypowanie, dlatego czekam na pary i ewentualnie gram jakiegos underdoga. 400m słabo obsadzone bo niema mocnych Amerykanców wiec za faworyta chyba uznac trzeba Jamajczyka Gonzalesa i Nigeryjczyka Godday'a. 800 mocno obsadzona, Borzakovski ostatnio ponownie zaimponował finiszem. Jutro mzoe będzie powtórka z Aten. 400m przez pł. Tutaj powinien wygrac Jackson. Cekawi mnie z kim w parze będzie ustawiany słabo biegający Carter. U pan na 100m pewnie o kolejne zwycięstwo a może i poprawe własnego rekordu mitingu powalczy Marion Jones. Na 800m postawie jutro na dosc nierówno biegajaca zawodniczke która mi w zeszłym sezonie spore profity. Mam tu na mysli Kubanke Calatayud, która dysponuje bardzo dobrym finiszem. Teraz pozostaje już tylko czekac na kursy.
Pozdrawiam retoox

Do góry
#613928 - 10/07/2006 16:05 Re: Lekkoatletyka 2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
sorka za ot
ale wielkie dzieki za powyzszy post, oby wiecej takich rzeczowych analiz
Pozdrawiam i dzieki retoox

Do góry
#613929 - 10/07/2006 17:21 Re: Lekkoatletyka 2006
bynio Offline
old hand

Quote:

Jeśli miałbym się pobawic w ustawianie par na jutro to wygladały by one mniejwiecej tak:

Oleynikova - Saladuha 55-45 [%]
Smith - Adama 70-30 [%]
Savigne - Pyatykh 45-55[%]
Lebedeva - Devetzí 85-15 [%]

IMO zadnej z tych par jednak w ofercie nie bedzie...
Powod?
Zbyt latwo w kazdej z nich wskazac faworytke przynajmiej "na papierze" .Czasami Unibet lubi dac taka "podpuche" wiec moze jednak oni? Np.Lebiedieva za @1.1

Patrzac na wyniki ostatniego konkursu predzej mozemy sie spodziewac czegos z tego:

Lebiedieva - Pyatykh 1.65 - 1.95
Savigne - Smith 1.6 - 2.0
Savigne - Devetzí 1.8 - 1.9
Devetzí - Smith 1.6 - 2.0
Ew. Aldama w ktorej z tych dwoch powyzszych kombinacji.
Obawiam sie jednak ze oferta moze byc skromna wszak to nie jest mityng z cyklu GL.

Do góry
#613930 - 10/07/2006 17:44 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Z oferta moze byc roznie. Moze i masz racje co do par. Jesli jednak juz miałyby byc takie to daj Boze zeby z kursami jakie zaproponowałes Lebedeva za 1.65 ze swoja rodaczka która chyba niema życiówki powyzej 15m. Ostatnio 15.15 i 15.17 ale przy wietrze 2,5-3 m/s. Jesli juz to 1.3, 1.4 ze zwgledu na zblizone rezultaty podczas ostatniego miningu. Z tego zo zaproponowałes skusiłbym sie jeszcze na Smith w parze z Savigne oraz dwa razy Devetzi. Tu kursy jednak juz naprawde ciekawe i dobrze oszacowane. Jesli którys miałym grac za jakas srednia stawke to chyba tylko ten ostatni bo mimo wszystko lekko przeszacowany. Przyjemnie jest tak podyskudowac "coby bylo gdyby", ale jak to bedzie sie miało do dnia jutrzejszego... zobaczymy.

Do góry
#613931 - 10/07/2006 18:34 Re: Lekkoatletyka 2006
bynio Offline
old hand

Rzeczywiscie z tym ew. kursem na Lebiedieva chyba troche przesadzilem .. W Atenach miala 3 proby ponad 15m w dozwolonych warunkach a Pyatykh jednak miala huragan w plecy. Ale jezeli na Lebiedieva dadza 1,3 - 1.4 to na Pyatykh gubo ponad @2 a w tym wypadku IMO bylby to spory value.
Zwroc uwage ze 3 dni pozniej jest Rzym z trojskokiem pan ktory partycypuje w podziale zlota.
A Lebiedieva kase liczyc potrafi jak malo kto ... udowodnila to juz w Helsinkach.

No nic czekamy na kursy wtedy bedziemy mogli podyskutowac o konkretach

Do góry
#613932 - 10/07/2006 22:16 Re: Lekkoatletyka 2006
pixies Offline

Meldunek: 16/05/2003
Nie zapominajcie, że Lebiedeva wygrała w Lozannie zarówno rok jak i dwa lata temu. W Atenach skakała z uśmiechem na ustach i bez problemu wygrała. Raczej trzeba się liczyć z tym, że na jej zwycięstwo będzie 1,35 - 1,45 i nic więcej.
Nie sądzę również, aby przeszkadzał jej piątkowy Rzym, konkurencje techniczne (szczególnie "rzutowe") nie są aż tak bardzo wyczerpujące.

Prezenty ostatnio robił STS, więc chyba warto poczekać.

pozd

Do góry
#613933 - 11/07/2006 07:41 Re: Lekkoatletyka 2006
zenekk Offline
veteran

W expekcie warto dac
JACKSON-clement 1.35
Jedna porazka i to w Stanach,ostatnio gladka wygrana Jacksona,Clement w Paryzu slaby czas,tylko czy te problemy przez ktore wycofal sie Jackson z Paryza nie wplyna na jego wystep...
SLESARENKO-howard 1.55
Nie mam pytan Howard bez formy a Slesarenko 2.00m ostatnio i wygrala zawody!
KOMEN-boukensa 1.2
Dla mnie bankowa dokladka,Komen ostatnio wygral z usmiechem na twarzy,zdecydowanie najlepszy wynik na listach swiatowych!
SOBOLEVA-liszczynska 1.15
Bankowa dokladka,ostatnio 4 sekundy wygrala z nia Soboleva!

Calosc:2.89@

A takze:
DAVIS-Olsson 2.2
Olsson powraca ale narazie nie przekroczyl 17.50,Davis w tym roku bardzo dobra forma,odwrocony faworyt moim zdaniem i to bardzo mocno!
MENENDEZ-bisset 1.55
Menendez ma 5 wynikow lepszych od rodaczki,a ze stac ja na wiecej to mysle ze ponownie da rade
SAVIGNE-smith 1.55
Nie wierze w nagle obudzenie sie Smith,Savigne duzo lepsiej skacze w tym sezonie i dzis to potwierdzi

Takze Davis singielek,Menendez+Savigne dubelek! Tyle na ta chwile,czekam na Unibet i STS!

Do góry
#613934 - 11/07/2006 14:04 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Marna ta oferta oj marna przynajmniej tam gdzie mam teraz ulokowana kase:/ U zeimnieków zagrałem

Obergfoll - Spotakowa 1 1.40 A
Slesarenko - Howard 1 1.45 B
Borzakowski - Bungei 1 1.45 C
Lebedeva - Savigne 1 1.15 P
Isinbayeva - pozostałe 1 1.10 P
Jackson - Iakovakis 1 1.25 P
System 2 z 3 stawka 1/10 na zakład STS

Kursy sa naprawde słabe i gdyby niebrak czasu i wiecej czasu na zastanowienie to niewiem czy w ogole bym taki kupon zagrał, bo jak teraz na to patrze to kursy słabiutkie.

W BAW zagrałęm na zwyciestwo Jacksona 1.80 5/10 (oraz na 1.60 juz spadło widze) oraz Calatayud 2.25 2.5/10. Kursy te sa ednak równiez na granicy opłacalnosci. Co do opisu tych zdarzen to sobie to daruje bo neima nic nowego do dodanie niz to co napisałem wczoraj.

Do góry
#613935 - 11/07/2006 20:05 Re: Lekkoatletyka 2006
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Howard C - Slesarenko Y

Jakby mógł mi ktoś podać.. ile skoczyła Howard i Slesarenko, byłbym wdzięczny...

Wiem że Howard wygrała oraz to że Ruska atakowała wysokość 2.01, a ile skoczyła Amerykanka?

Bo coś ciężko cokolwiek znajść...

Dzięki

o/f

Do góry
#613936 - 11/07/2006 20:17 Re: Lekkoatletyka 2006
jazdagz Offline
old hand

Meldunek: 14/08/2002
Quote:

Howard C - Slesarenko Y

Jakby mógł mi ktoś podać.. ile skoczyła Howard i Slesarenko, byłbym wdzięczny...

Wiem że Howard wygrała oraz to że Ruska atakowała wysokość 2.01, a ile skoczyła Amerykanka?

Bo coś ciężko cokolwiek znajść...

Dzięki

o/f

1.99m jesli dobrze widzialem plansze na eurosporcie

Do góry
#613937 - 11/07/2006 20:19 Re: Lekkoatletyka 2006
pioter Offline
journeyman

Meldunek: 03/07/2006

Do góry
#613938 - 12/07/2006 13:41 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Witam!

W piątek kolejne zawody z cyklu Złotej Ligi tym razem trzecie zawody z tego cyklu odbędą się w Rzymie. Po wtorkowym mitingu w Lozannie wiele osób nie zaliczy go do udanych bo było parę niespodzianek, ale może w Rzymie nas ominą Tutaj znajdziecie oficjakny program zawodów http://www.goldengala.it/timetable.php lepiej strona chodzi po włosku niż po angielsku a to strona główna http://www.goldengala.it Udanego typowania

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613939 - 12/07/2006 13:59 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Acha zapomniałem dodać transmisja w Canal+ o 20.00 a skrót w TVP1 o 1.40 w nocy potem Liga Światowa siatkarzy więc kto chce może spokojnie noc zarywać

PS. W zeszłym roku była Złota Liga na antenie niemieckiego Eurosportu szkoda że w tym niema
ale za to jest Super Grand Prix i Grand Prix w lekkiej więc kto lubi to sobie poogląda a potem Mistrzostwa Europy w Geteborgu więc będzie uczta

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613940 - 13/07/2006 20:00 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Co do ostatniego mitingu to najkrócej mówiąc porazka na całej lini. Co prawda minus nie duzy dzieki Jacksonowi, ale zawsze minus. Moje rokowanie co do niektórych dyscyplin również okazały się zupełnie nietrafne. W high jump'ie okazało się ze Howard jedak potrafi tez wygrywac na Europejskiej ziemi z czym ostatnio miała problemy. W oszczepie menendez jak niemiała formy tak dalej jej niema i zawodzi na całej lini ( niepoznace tej zawodniczki i niewiem co się z nia dzieje) Zawiodła tez Obergfoll, po jej starcie i Czeszki Spotakovej doszedłem do wnisku, ze jednak przy obstawianiu wieksza uwage trzeba zwracac na regularność danych zawodników. W biegach poszło tak srednio wszystko wmiare ok. zwyjkatkiem 800m. Kolejna nauczka z tej konkurencji to to, ze nie tylko forma i regularność danego zawodnika na którego chcemy stawiac jest wazna, ale również skład biegu. Sa to prawdy oczywiste, ale niestety gdy się o nich chociaz na chwilke zapomni to wyniki zaczynaja się robic mizerne...

400m ppł kobiet
Jesien, A - Glover, S 1 2.35
Kurs ten jest moim zdaniem jest sporo przeszacowany. Szanse Polki w tym biegu oceniam na co najmniej 50%. Anna początek sezonu miał zmarnowany poprzez kontuzje, zle ze startu na start można zauważyć progresje jej formy w połowie lipca osiagała czasu sporo powyżej 55 sekund natomiast w Atenach 54.56 co jest już dobrym rezultatem. Sandra Gloger jest zawodniczka o 10 lat strasza od Polki a wie i duzo bardziej doswiadczona. Pamiętać jednak trzeba, ze natury jednak się nieda oszukac i majac na karku prawei 40 lat zawodnik zyskuje na wytrzymałości, ale na szybkości traci a dystans 400m jest raczej biegiem w którym zdecydowanie wazneijszym czynnikiem jest szybkość niż wytrzymałość. W Atenach góra była Gloger (przewaga 0.41sek) w Paryzy natomiast już góra była Polka ( przewaga prawie 0.8sek). Kurs moim zdaniem jak najbardziej zachęcający do gry gram 6/10.

Trójskok kobiet
Lebedeva, T - Smith, T 1 1.10
Niebede się rozpisywał, bo i niema o czym. Jeśli Lebedeva nie złapie kontuzji która uniemożliwiła by jej starty wówczas może Smith może w tej parzae być wyzej. Jednym słowem jeśli ktos szuka czegos na dokładke to chyba to będzie się idealnie nadawac.

Pyatykh, A - Devetzí, H 2 2.25
Młoda Rosjanka w tym sezonie zaskoczyła skaczas bardzo daleko ponad 15 jednak przy zbyt silnym wietrze. W normalnych warunkach osiaga wyniki podobne o Greczynki. Kurs ten jest moim zdaniem przeszacowany. Może nie tak bardzo jak w przypadku Jesien, ale spodziewam się wyrównanej rywalizacji w tej parze.

Skok w dal Mężczyzn
Saladino, I - Gaisah, I 1 1.50
Na młodego panamczyka Salamino w tym sezonie neima mocnych. Zawodnik ten w każdych zawodach ma duza przewage nad pozostałymi zawodnikami. Jutro jeśli nikt nagle niebłysnie powinien odnieść kolejne zwycięstwo. Jedyne co zostanawia no jego postawa w Paryzu skoczył tam niecałe 8.30 podczas gdy wczesniej regularnie oddawał skoki przynajmniej o 10cm dłuższe. Może troche go sparaliżowało to ze może sporo zarobic (skok w dal jest brany przy podziale złota), niewiem jak jest w tym sezonie czy przy podziale nagrody biora zawodnicy którzy odnieśli komplet zwycięstw we wszystkich startach czy aby cos tam skubnąć mozan mieć jakis słabszy start. Faktem jest na pewno to, ze w jutrzejszych zawodach będzie się tym faktem mniej przejmował co może mieć jakies tam znaczenie. Kurs 1.50 warty zagrania 4/10

400m Mężczyzn
Wariner, J - Carter, X no bet
Warner jest oczywisciejednym kandydatem do zwycięstwa, ale tu kurs 1.08 jest moim zdaniem raczej nie do grania a to ze względu na jego przeciwnika. Carter est zawodnikiem mało znanym, który na przełomie ostatniego roku poczynił naprawde olbrzymie postepy. Dodatkowo bardzo dobrze zaprezentował się na ostatnim metingu w Lozannie. Jeśli już ktos szuka underdoga to Xavier z kursem 6.25 ja osobiście nad zagraniem tego zdarzenia się jeszcze zastanawiam, zobacze co inne buki zaoferuja w parach na 400m.

Bergqvist, K - Slesarenko, Y 1 1.75 wzwyz K
Jepkosgei, J - Calatayud, Z 1 1.67 800m K
Carter, J - van Zyl, L.J. 2 2.00 400m ppl M

Co do powyzszych 3 typow gram w rospisie 2 z 3 stawka1.5 na zakład. Bergvist - po kontuzji już niewidac sladu. Szweka jest zawodniczka skaczaca regularnie i jutro można się spodziewac ze po raz kolejny osoagnie granice 2m. Sesarenko jest mniej regularna. Wynik jest tu sprawa otwarta i kurs jest adekwatny do ryzyka. Co do drugiej pary, ktos kiedys powiedział 'jeśli niemozesz wroga pokonac przyłaacz się do niego'. Taka własnie zasade zastosuje w tym przypadku. Na Kubance Calatayud sporo zarobiłem w zeszłym sezonie, ale teraz już niedysponuj takim finiszem jak rok temu... Japkosgei jak na razie numerem 1 na swiatowych listach. W Lozannie gora była Kenijka która potrafiła się obronic na finiszu nie tylko prze Kubanka ale i przed Mutola. Co do ostatniej pary kurs chyba lekko przeszacowany. W Paryzu góra był van Zyl, dodatkowo Carter w tym sezonie wciąż szuka formy...

Do góry
#613941 - 13/07/2006 20:12 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Przepraszam za wprowadzenie małego zametu. Przed wysłaniem mojego wszesniejszego posta niesprawdziłem oferty jaka widniała w Unibecie. Z tego co teraz widze to na sporo zakładów o których pisałem kursy znaczaco pospadały ( Jesien na 1.96 :/), przepraszam jeszcze raz za podanie neaktualnych kursów. Te które podałem grałem około 21.

Do góry
#613942 - 14/07/2006 12:25 Re: Lekkoatletyka 2006
karlik180 Offline
newbie

Meldunek: 09/07/2006
Atrakcyjna para z toto-mix
STAMBOLOVA-S.WILLIAMS KL (400m K) 1 za 1.6 ostatnio Stamboleva miała .95 setnych przewagi nad Williams inni bukmacherzy nie mają takiej pary.
Meeting Gaz de France Paris Saint-Denis - Paris Saint-Denis (FRA)
Saturday, July 08, 2006

1 Richards Sanya USA 49.73 20
2 Stambolova Vania BUL 49.96 16
3 Thiam Amy Mbacke SEN 50.54 14
4 Guevara Ana MEX 50.79 12
5 Williams Shericka JAM 50.91 10
6 Amertil Christine Bet-at-home 51.35 8
7 Antyukh Natalya RUS 51.39 6
8 Trotter DeeDee USA 51.50 4

Do góry
#613943 - 14/07/2006 13:06 Re: Lekkoatletyka 2006
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
nie kumam...

profesjonal

v

M67 ARNOLD D. 5.00
M70 TRAMMELL T. 1.70

toto - mix

7003 D.ARNOLD-T.TRAMMELL KL (110m/ppł M) 1.60 - 2.00

Do góry
#613944 - 14/07/2006 13:31 Re: Lekkoatletyka 2006
karlik180 Offline
newbie

Meldunek: 09/07/2006
W mix masz kto lepszy, a w profie masz zwycięstwo.

Do góry
#613945 - 14/07/2006 13:35 Re: Lekkoatletyka 2006
bazylus1 Offline
enthusiast

Meldunek: 08/01/2005
Quote:

W mix masz kto lepszy, a w profie masz zwycięstwo.

Karlik trybisz niczym disel zima przy -100:)
to co napisalem kazdy wie, chodzi o kursy za
V masz @1,7 w profku
mix @2 za tego zawodnika w parze

Do góry
#613946 - 14/07/2006 13:36 Re: Lekkoatletyka 2006
bazylus1 Offline
enthusiast

Meldunek: 08/01/2005
"napisałeŚŚŚŚŚŚS"

Do góry
#613947 - 14/07/2006 13:37 Re: Lekkoatletyka 2006
maczek Offline
enthusiast

Meldunek: 02/12/2005
pokozoles kolego hahaha

Do góry
#613948 - 14/07/2006 14:03 Re: Lekkoatletyka 2006
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
karlik tyle to wiem... nie rozumiem tylko tego czemu taka roznica w kursach... gdybym byl pewny tego ze ktorys z tej pary wygra to bylbym duzo bogatszy jutro ...

Do góry
#613949 - 14/07/2006 16:33 Re: Lekkoatletyka 2006
bynio Offline
old hand

Ja zagrałem sobie tylko A. Jesień w parze z Glover.
Podobnie jak retoox uważam, że kurs wart jest ryzyka.

Przy okazji przepraszam za podanie wyżej błędnej informacji odnosnie trojkoku. W tym roku trójskok nie bierze udziału w podziale złota, organizatorzy dali szansę przedstawicielom innych dyscyplin

Do góry
#613950 - 14/07/2006 17:47 Re: Lekkoatletyka 2006
gwiazdor Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/05/2005
jaki program transmituje golden lige z Rzymu

Do góry
#613951 - 14/07/2006 18:06 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Na poprzedniej stronie pisze jak byk.....
"Acha zapomniałem dodać transmisja w Canal+ o 20.00 a skrót w TVP1 o 1.40 w nocy potem Liga Światowa siatkarzy więc kto chce może spokojnie noc zarywać "

Panowie prosze nie robmy bałaganu w tym temacie! Tak swoja droga czy tu ktos jakis MOD zaglada?

Zeby post niebył całkowiecie offtopicowy dodam ze na live baw wystawiło własnie w pazre Obikwelu 15.00. Moim zdaniem kurs warty zaryzykowania. W biegu jest jeden wielki faworyt - Powel, ale w eliminacjach moze na maza niepobiegnie a "Portugalczyk" ostatnio biega dosc dobrze. Za drobne mozna spróbowac.

Do góry
#613952 - 14/07/2006 23:53 Re: Lekkoatletyka 2006
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

Quote:

Acha zapomniałem dodać transmisja w Canal+ o 20.00 a skrót w TVP1 o 1.40 w nocy potem Liga Światowa siatkarzy więc kto chce może spokojnie noc zarywać

takie rzeczy to tylko w polsce sa mozliwe. czlowiek siedzi i czeka na skrot z golden league do 1:40 a tutaj w ostatniej chwili jest zmieniony program i lekka zostala odwolona. kurwa brak slow. na jakas kopanine w wykonaniu zaglebia i dynama minsk pieniadze sie znalazly. ide spac bo mi sie chce jak widze tych wszystkich reformatorw tv przed oczami

Do góry
#613953 - 15/07/2006 11:14 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

W najbliższych 2 tygodniach mamy sporo mitingów, które napewno będzie można obstawiać u bukmacherów. Narazie Złota Liga robi sobie przerwę do 18 sierpnia gdzie po Mistrzostwach Europy odbędzie się słynny miting w Zurichu. A narazie mitingi Grand Prix i Super Grand Prix http://www.iaaf.org/GP06/results/index.html Już w poniedziałek 17 lipca kolejny miting Grand Prix w Madrycie. Niestety brak transmisji na Eurosporcie ale i tak powinno być ciekawie pomimo braku możliwości oglądania. Oto link do strony głównej mitingu http://www.rfea.es/competi/madrid06/default.asp
A dla nie lubiących szukać lista startowa http://www.rfea.es/competi/madrid06/atletas.asp - mężczyźni http://www.rfea.es/competi/madrid06/atletasm.asp - kobiety

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613954 - 16/07/2006 22:28 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Ostatnie zawody z cyklu Złotej Ligi okazały sie naprawde złotym interesem. Teraz juz rozumie dlaczego w Unibecie tak szybko kursy spadały na zdazrenia o których pisałem. Jesli ktos gral to napewno od piatku siedzi usmiechniety

Co do dzisiejszego mitingu w Madrycie to niewiem czy jakis buk wystawi kursy, bo prawde mowiac obsada jest mizerna, nic wiec dziwnego ze Eurosport niezdecydował sie na transmisje tej imprezy.
Co jutro ewentualnie mozna by zagrac? Hmmm ciezko powiedziec. U pan w rzucie młotem o zwyciestwo powalczy napewno Moreno i nasza Kamila i tu zagrałbym na Kubanke pod warunkiem, ze kurs bedzie rozsadny, co do reszty zawodniczek to warto zwrócic uwage na 20-letnia Chinke Zhang. W skoku o tyczce pan mamy drugi albo i trzeci garnitur zawodniczek. W tym momencie ciekawi mnie tylko jak wystartuje Piwowarska. Zawodniczka ta robi co rusz to nowa zyciówke, czuje ze jutro moze byc wysoko pomimo tego ze ma jedna z najgorszych zyciówek wsród startujacych. W skoku wzwyz nieszukałbym jutro niespodzianek, pewnie wygra Lalakova badz Beitia a trojskok - mocna obsada z Lebedeva na czele jednak ja granie na nia po kursie okolo 1.1 sobie odpuszcze. Zawodniczka ta potrafi niekiedy niespodziewane zawalic, (zwłaszcza gd premia za ewentualne zwyciestwo niejest najwyzsza a miting mało wazny) ostatnio jej sie to niezdarzało, ale majac na uwage zblizajace sie ME... ja odpuszcze. Co do biegów najbardziej ciekaw jestem z kim ewentualnie na 400m zestawiona w parze bedzie Ukrainka Tereshchuk. Zawodniczka to jako jedna z nielicznych wybrała zupełnie inny cykl przygotowac i buduje tylko jeden szcyt formy na ME. Jutro zapewne poprawi swoje tegoroczne osiagniecie, ale niespodziewałbym sie po niej jeszcze jakiegos strasznie udanego startu. Co do panów.... pozno juz a i tak niewiem czy to co teraz pisze znajdzie zastosowanie ( czyt. kursy zostana wystawione) wiec sobie ich narazie odpuszczam.

Do góry
#613955 - 17/07/2006 09:57 Re: Lekkoatletyka 2006
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
witam
zauwazylem ze UB wystawil oferte na dzisjesze zawody
jesli moglbym prosic retoox to o kilka zdan w co wg Ciebie warto zainwestowac
Pozdrawiam

Do góry
#613956 - 17/07/2006 10:55 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

HAGIi mówisz masz

JA soie dzis tam zabrałem dwa kupopny jak narazie:

1)Glover, S - Tereshchuk, T 1 kurs 1.60

Gdy próbowałem zagrac ten zakład kurs wynosił jeszcze 1.70 na chwile obecna spadł juz do 1.55 w EX pewnie bedzie trosze wyzszy. O Ukraince wspomniałem wczesniej. Niedokonca wiadomo czego sie po niej spodziewac, ale zestawienie jej w parze z obecnie najszybsza zawodniczka na tym dystansie i taki kurs... moim zdaniem lekka przesada zagrane 8/10

2)Kikaya, G - Simpson, Brandon 1 1.40
Alekna, V - Kanter, G 1 1.18
Ako 1.65 8/10
Na te typy zwróciła mi uwage jedna osoba z forum. Mam nadzieje ze przez to, ze je tu umieszczam bazyla niebedzie Co do pierwszej pary Kikaya ostatnio bardzo dobrze pobiegł w Rzymie natomiast Simpson w tym sezonie jeszcze niezszedł ponizej 45. 1.40 spory vb moim zdaniem. Co do drugiej pary hmmm obaj zawodnicy znani utytyłowani, obaj naleza do scisłej swiatowej czołowki, ale zerknij na ich tegoroczne wyniki:
http://www.iaaf.org/statistics/toplists/...al=A/index.html

Poza tym jesli ktos chce grajac wyzsze kursy to warte uwagi sa moim zdaniem:
Moreno, Y - Skolimowska, K 2 4.60
Calatayud, Z - Benhassi, H 2 4.75

Moim zdaniem w obu przypadkach kursy sa zawyzone. Wczoraj co prawda pisałem o Moreno ale kurs 1.15 to jednak troszke za mało spodziewałem sie chociazby 1.3 - 1.4

Do góry
#613957 - 17/07/2006 11:57 Re: Lekkoatletyka 2006
speed82 Offline
addict

Meldunek: 05/08/2003
retoox a co sadzisz o Moreno - Skolimowska po kursie 1,3 na Moreno?? (kurs w superofercie STS-u)
I Drugia sprawa czy dalbys na Kikaye z Gonzalezsem tez po kursie 1,3???ja mimo wszytsko mam tutaj pewne obawy

Do góry
#613958 - 17/07/2006 13:21 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

bynio masz zablokowana skrzynke albo przepełniona wiec niemoge na piva Ci odpisac. Powiem tylko, ze masz racje w tej sprawie!

Troche głupia sytuacje bo sie zagapiłem z rana. pomyliłem sobie Glover z Demus :/ Głupia sprawa, dlatego prosze moj typ na glover prosze traktowac jako pomyłke. Osobicie po tym kursie nikomu tego niepolecam. Jeszcze raz przepraszam za zamiesznie.

speed82 zastanawiłem sie czy wybrac sie dzis do STS'u, ale nieznalazłem tam zbyt ciekawych kursów wiec sobie STS dzis odpusciiłem. Czyli kurs 1.3 x 0.9 słaba sprawa.. Co do Kiraye to jakby mial wybierac para z STS czy Unibet to wiele lepiej wyglada ta z Unibetu.

Do góry
#613959 - 17/07/2006 13:37 Re: Lekkoatletyka 2006
quantanamo Offline
enthusiast

Meldunek: 26/02/2006
Przedstawiam mój kuponik z EXPEKT, komentarze mile widziane:

Jenkins L - Mothersill C 1 1,60
200m Women - Mothersill najlepszy rezultat w tym roku to 22,57 ale co ciekawe aż w marcu, Jenkins może sie pochwalić lepszym rekordem 22,50 ale stosunkowo nie dawno, bo w czerwcu oraz 22,51 również w czercu, wyglad Mothersill to baba lubiaca trochę zjeść dlatego myslę, że 1 pewna.

Alekna V - Kanter G - Waltz I 1 1,20
Discus Men - Tam gdzie startuje wygrywa z dużą przewagą. Jest poza zasięgiem dla przeciwników.

Gonzales J - Kikaya G 2 1,40
400m Men - Ostatnio znakomity występ w Rzymie 44,66 , ponadto 4 wyniki lepsze od Gonzalesa,który w Rzymie pobiegł 44,85 i zajął 5 miejsce.

Cantwell C - Hoffa R 1 1,40
Shot Put Men - Zdecydowany faworyt 3 najlepsze wyniki na swiecie w tym roku, musi wygrać nie ma innego wyjście!

stawka: 200 zł
moźliwa wygrana: 752,64 zł

Troche zaszalałem ale to co wczoraj odwalił HAJNAFJORDUR to MŚ dlatego dziś trzeba coś wygrać.

Do góry
#613960 - 17/07/2006 17:39 Re: Lekkoatletyka 2006
quantanamo Offline
enthusiast

Teraz znalazłem coś ciekawego , a mianowicie kursy na te same spotkania z STS

ALEKNA sts - 1,15 , expekt 1,20

KIKAYA sts - 1,30 , expekt 1,40

CANTWELL sts - 1,30 , expekt 1,40

JENIKNS sts - 1,40 , expekt 1,60 !!!!!

Bardzo ciekawe , czyżby EXPEKT miał najlepsze kursy na atletyke.

Do góry
#613961 - 18/07/2006 06:17 Re: Lekkoatletyka 2006
quantanamo Offline
enthusiast

no i bardzo pięknie wygrana wyniosła 470zł bo JENKINS nie wystartowała ale i tak jest super.

Do góry
#613962 - 24/07/2006 08:58 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Witam!

Jutro początek maratonu mitingowego ponieważ w ciągu tygodnia mamy 3 mitingi z serii Super Grand Prix i Grand Prix. We wtorek miting w Sztokholmie, w środę w Helsinkach a w piątek w Londynie. Ze wszystkich trzech mitingów Eurosport przeprowadzi transmisję. Oto parę linków do jutrzejszych zawodów - oficjalna strona mitingu http://www.dngalan.com/eng.php?type=eng# lista startowa http://www.dngalan.com/_eng/startlist.htm
To na tyle z mojej strony. Życze wysokich wygranych a może lepiej wygranych

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613963 - 24/07/2006 22:15 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Ostatni miting dość udany ( na 3 typy dwa trafione i jeden zwrot). Więc trzeba kontynuowaą dobrą passe... Kursów jak narazie chyba jeszcze żaden buk nie wystawił więc tak na "sucho" tym razem. Zaczne od konkurencji technicznych w których to startują prawie wszyscy najlepsi zawodnicy z list światowych.

Skok wzwyż K
O zwycięstwo po raz kolejny w tym sezonie powlaczą Berqvist i Vlasic. Jesli tylko na Szwedkę znajde gdzieś kurs powyżej 1.5 to na nią zagram. Po pierwsze skacze u siebie lubi ten miting, po drugie ostatnio mniej startowała niz Chorwatka a mimo to co rusz poprawia swoje najlepsze osiągnięcia i po trzecie ostatnio wysforowała sie na pierwsze miejsce wśród tegorocznych rezultatów skacząc 2.04. O trzecie miejsce powalczyć powinny Acuff Efimenko i Chicherova, ale na pewno nie można zapomnieć o młodej Grenn. W zeszłym roku na swoim stadionie uzyskała 1.92 w tym roku co prawda jeszcze tyle nie skoczyła (1.89), ale radziłbym na nią uważac...

Skok o tyczce K
Jak wygląda tu sytuacja chyba każdy wie. Kolejne zwycięstwo pewnie dla Isinbayevej a o drugie miejsce chyba powalczą Pyrek i Feofanowa. Co do jakiegoś grania w tych parach wszytko zależy od kursu. Z nowinek o którch warto wspomnieć to: nasza Ania Rogowska dalej kontuzjowana ( nadgarstek) i ciężko będzie chyba typować pary z jej osobą podczas ME a po drugie: z innych wartych odnotowania rzeczy jest 4.65 Jennifer Stuczynski podczas mitingu w Rethymno ( miasteczko położone na Krecie), Jest to pierwszy tak dobry rezultat Amerykanki w Europie ( dotychczas dobre rezultany miała tylko w Stanach) i być może zwiastuje zwyżkującą formeę. Jestem ciekaw z kim ewentualnie jutro będzie zestawiona ta zawodniczka.

Skok w dal K
Bardzo, ale to bardzo mocno obsadzony konkurs. Jakiekolwiek typowanie zależy od tego jak będą ułożone pary i jakie do tego kursy. Jedyne co niewiadome w tej konkurencji na chwilę obecną to jak sobie będzie radzić siedmioboistka Kluft. Zawodniczkę tą w zesłym sezonie ciągle nękały poważne kontuzje i nie wiem jak po tym wszystkim odbudowała swoją formę. Jeśli wypadnie średnio to można zaryzykować, że ME w siedmioboju będzie Barber kurs w Unibecie 2.7 kusi już teraz

Trójskok M
Kolejny bardzo mocno obsadzony konkurs, ze światowej czołówki zabraknie tylko Rumuna Oprey, ale ten w obecnym sezonie skacze słabo. O zwycięstwo powalczyć powinni Olsson, Davis Gregorio i Idowu. Gdy swoją sportową karierę kończył Jonathan Edwards wszyscy mówili, że jest już kolejny zawodnik który zdominuje tą konkurencje na kilka najbliższych lat, wszyscy wówczas wskazywali na Szweda Olssena. Kariera tego zawodnika na pewno byłaby o wiele bardziej interesująca gdyby nie zmora ostatnich lat w sporcie wyczynowym czyli kontuzje. Jutro jednak będzie występował przed własną publicznością dodatkowo po ostatnich jego występach można dojść do wniosku, że jego forma sukcesywnie zwyżkuje. Gdybym miał teraz przydzielać pozostałe miejsca na podium to na drugim miejscu widzę Brazylijczyka Gregorio - zeszłorocznego zwycięzcę, a na trzecim lidera list świadowych Davisa.

Skok wzwyz M
Nikt w tym sezonie jakoś specjalnie nie imponuje i wielu zawodników osiąga podobne rezultaty, ba mało tego najlepszy rezultat w tym sezonie to 2.33 a rezultaty 2.30 i wyżej w tym sezonie ma już 17 zawodników!!!!!! Kogo więc upatrywać jako zwycięzcę? Moim zdaniem jest wielce prawdopodobne, że zwyciezcą będzie, a juz napewno będzie wysoko sklasyfikowany Steffek Holm. Odkąd tylko sobie przypominam ten zawodnik skakał równo a u siebie dodatkowo jeszcze zawsze bardzo wysoko. Moim zdaniem w parach dadzą go albo z Williamsem ( 2 w zeszłym roku) albo Rybakovem, jeśli kurs bedzie jakis przyzwoity ( mam tu na mysli chociaz 1.3 z Williamsem) to zdecyduje się zagrać na Szweda.

Rzut oszczepem M
Słabo obsadzona konkurencja z dwoma kandydatami do zwycięstwa tj. Thordkilsen ( który zapewne wygra) oraz Jan Zelezny. Czterdziestoletni Czech w tym sezonie mało startuje a jego dotychczasowych wyników poza 86.07 z początku sezonu do dobrych zaliczyć nie można, ale ze względu na samo nazwisko trzeba mu przypiąć łatke faworyta:)

Co do biegów to zostawie sobie je na jutro bo najlepiej będzie coś pisać gdy znane już będą pary, ale na jutrzejszym mitingu zbyt wiele interesujących mnie dystansów niestety nie będzie ( mam na myśli płotki i 800k)

Pozdrawiam retoox

Edited by tomo (25/07/2006 10:18)

Do góry
#613964 - 24/07/2006 23:50 Re: Lekkoatletyka 2006
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Z tego, co sie orientuje to Rogowska ma problem z achillesem, a nie nadgarstkiem, ale to malo istotna ciekawostka. Niestety tez nie wystapi na ME . Co do Twojej analizy to znakomita robota. Z tym, ze uwazam, ze Olsson jutro zdominuje konkurencje, tylko wiatr by mogl mu zagrozic .

Do góry
#613965 - 25/07/2006 14:23 Re: Lekkoatletyka 2006
Arcy Offline
Carpal Tunnel

Borzakovskiy Y - Laalou A
2,10
Expekt 4/10

Kurs wydaje mi się być przeszacowany i ja tu zagram na Marokańczyka. Wyniki obu panów w tym roku:

Borzakovskiy:

24.06 Zhukowski - 1.45.31 (1)
03.07 Athina - 1.43.42 (1)
11.07 Lausanne - 1.44.87 (3)
14.07 Rome - 1.45.28 (5)

Laalou:

12.05 Doha - 1.45.65 (3)
28.05 Hengelo - 1.47.65 (4)
14.07 Roma - 1.43.25 (1)
17.07 Madrid - 1.44.25 (3)

panowie spotkali się jak widać 10 dni temu w Rzymie na zawodach z cyklu Golden League, gdzie Laalou wygrywając bieg osiągnął najlepszy w tym roku wynik na świecie, Borzakowski gorszy o 2 sekundy. Patrząc także na czasy z lipcowych mityngów przy startach oby panów - widać że w formie ten Laalou i dziś będe mu kibicował

Do góry
#613966 - 25/07/2006 14:39 Re: Lekkoatletyka 2006
Kellthorn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/05/2006
Jakiś już czas temu Unibet wystawił kursy na tą imprezę. Do pierwszych startów zostały jeszcze z 2h więc myślę, że wspólnymi siłami coś skleimy fajnego. Pozdr.

[img=http://img129.imageshack.us/img129/3695/lekkalv0.th.jpg]

Do góry
#613967 - 25/07/2006 14:39 Re: Lekkoatletyka 2006
polskignom Offline
Live fast, die young

Wydaje mi sie, ze sts zaprezentowal dzis sporo niespodzianek, kursy nizuitkie, ale pary sa tak zestawione, ze szok.

Holm-Sposob 1 1.25 - -nie za bardzo rozumiem ta pare, nasz Grzesiu wiecznie mu cos przeszkadza, to nie lubi nawierzchni mondo, to go kostka boli i wiecznie skacze ok. 232 na podrzednych mityngach, gdy przychodzi do waznych startow nasz Grzesio zatrzymuje sie w przedziale 2.20-2.25, Holm skacze u siebie, nawet w slabej formie jest dla Sposoba nie do pokonania.

Kotova-Upshaw 1 1.30 - Kotova klasa, jest w bardzo dobrej formie, na pewno bedzie chciala odegrac sie za Rethymno, Grace tymczasem jest zawodniczka, ktora wykorzystala kryzys tej dyscypliny w latach ubieglych, slabsze wyniki spowodowaly, ze krecila sie w czolowce skoku w dal. W tym roku wyniki sa znakomite. Pojawily sie na poziomie 7 metrow nowe Rosjanki, jest Australijka Thompson. Wyniki Grace w tym sezonie znaczaco stracily swoja wartosc. W tym roku Kotova kilka dni temu w Grecji 6.92, natomiast Upshaw 6.72 w tym samym konkursie. Tylko jakis hulajwiatr moglby zmniejszy roznice 20 cm dzielaca obecnie te 2 zawodniczki.

Berquist-Chicherova 1 1.20 - Kajsa u siebie, Anna tak nie blyszczy, Kajsa w znakomitej formie, 2.04, natomiast Chicherova 1.95, biorac pod uwage, ze pewnie forma Rosjanki zwyzkuje trzeba liczyc, ze moze skoczyc ok. 198, co przy obecnej formie Kajsy, w dodatku na szwedzkiej ziemi bedzie ok. 4 cm za malo.

Wariner - pozostali 1 1.10
Isinbayeva - pozostale 1 1.10 - w obu konkurencjach niby tylko 1.10, ale przewaga ich jest niesamowita, Jeremy przymierza sie powoli do WR, gdy reszta nawet nie mysli o granicy 44 sek.; Jelena z kolei zacznie konkurs jak pozostanie Monika no i moze Svieta jak jej dobrze pojdzie, 2-3 skoki i pozamiatane, Isinbayeva nawet w slabszej formie ma obecnie 15-20 cm zapasu nad reszta,a forma na pewno rosnie, bo zblizaja sie ME.

Douma Husar- Jakubczak 1 1.30 - taka "pereleczka" na koniec, Kanadyjka o 4 sek ma lepszy SB od Anny, Ania biega fatalnie, w slabej konkurencji przegrala MP w czasi 4:20 , nie ma finiszu, bieg zaczyna na koncu stawki. Kanadyjka wygrac nie wygra, ale przed Ania bedzie na pewno, niestety.

Do góry
#613968 - 25/07/2006 16:04 Re: Lekkoatletyka 2006
Kellthorn Offline
Pooh-Bah

Dobra na tą chwilę wybrałem dwa single:

Pyrek, M - Stuczynski, J 1 Kurs: 1.4 stake 8/10

Monika prezentuje dobrą, równą formę- skacze na 4,75 a jej aspiracje są z pewnością wyższe. Teraz gdy Rogowską wyeliminowała kontuzja najbliższą jej rywalką jest Isinbajewa. Jenn Stuczyński ostatnimi czasy nie skakała wyżej niż 4,65, owszem zgarniała najwyższe laury ale prezentując się tylko w Stanach.

Olsson - Davis Kurs: 2.7 stake 2/10

Kurs mocno zawyżony moim zdaniem na Amerykanina, który równo miesiąc temu na USA Outdoor Championship uzyskał wynik 17,71. Szwed chociaż skacze u siebie w ostatnim czasie wywalczył "jedyne" 17,62, zauważyć można zwyżkę formy, ale gdzie do leadera rankingu IAAF? Amerykanin będzie miał dobry dzień to nie pozostawi mu żadnych szans.

Do góry
#613969 - 25/07/2006 16:26 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Zgadzam sie z polskignom'em i w Stsie dzis zagrałem

279 Vlasic - Acuff 1 1.25
280 Berqvist - Chicherova 1 1.20
283 Holm - Sposób 1 1.25
284 Wariner - pozostali 1 1.1
286 Thorkildsen - pozostali 1.35
Ako 2.79 3/10

W Unibecie zagrałem kupon dnia czyli:

Olsson, C - Davis, W 1 1.40
Vries, S - Wissman, J 2 1.60
Zagrane 5/10

Kikaya, G - Christopher, T 1 1.40
Vries, S - Wissman, J 2 1.60
Rybakov, J - Holm, S 2 1.85
Bergqvist, K - Vlasic, B 1 1.60
Pyrek, M - Stuczynski, J 1 1.40 pewniak
Zakłady te zostały zagrane w sytemie 2z4 i 3z4 łacznie za 2.5j/10

Expekt:

Clement K - Wariner J 2 1.07 pewniak
Thorkildsen A - Zelezny J 1 1.20 pewniak
Feofanova S - Stuczynski J 1 1.50
Gomes N - Thompson B 2 1.35
Gregório J - Idowu P 1 1.50
Syatem 1z3 łacznie za 1.5j/10

Czyli najkrócej mowiac dzis postawiłe na hurtowe zagrywki. Co do Olssena pisałem wczesneij ze jest on dzis głownym faworytem do zwyciestwa, spodziewałem sie tego ze bedzie ewentualnie zestawiony z Gregorio. Kurs 1.40 przeciwko Williamsowi uwazam za bardzo atrakcyjny. Co do pary Vries - Wiessman to została mi ona przez kogos zasugerowana. Patrzac na to ja Szwed radzi sobie przed własna publicznoscia oraz analizujac wyniki obu zawodników dziwi mnie, ze do tej godziny jeszcze sie ten kurs utrzymuje ( ja powyzsze zakłady grałem przed 12). Co do skoku o tyczce pisac wczoraj o Jennifer Stuczynski miałem na mysli to,
ze powinna ona walczyc z zawodniczkami troszke nizej notowanymi niz Pyrek czy Feofanowa. Zawodniczka ta w tym sezonie notuje dobre rezultaty, ale jeszcze mimo wszystko jest chyba zasłaba na wygrywanie z zawodniczkami z Polski i Rosji.

Co do dzisiejszych zawodów to byłoby na tyle. oby i dzis okazało sie, ze lekkoatletyka jest tym co oprócz emocji przynosi wymierne korzysci dla graczy

Do góry
#613970 - 25/07/2006 17:34 Re: Lekkoatletyka 2006
Arcy Offline
Carpal Tunnel

Ten dział jest miejscem podawania typów i dyskusji o Lekkiej Atletyce.

Wyniki każdy może sobie sam sprawdzić w bardzo prosty sposób.

Edited by tomo (25/07/2006 20:18)

Do góry
#613971 - 25/07/2006 18:51 Re: Lekkoatletyka 2006
g_i_t_s Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2004
Nie wierze Isinbayeva przegrala z Pyrek - dalem ja na podwyzszenie kursu caly kosz u 18 pieknie wszedl a tu taki walek - koniec kursami 1.1

Do góry
#613972 - 25/07/2006 18:55 Re: Lekkoatletyka 2006
Haker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/02/2006
Posiada ktoś wyniki skoku wzwyż kobiet, albo live-a?

Do góry
#613973 - 25/07/2006 18:56 Re: Lekkoatletyka 2006
polskignom Offline
Live fast, die young

Ale Jelena spompowala , wzwyaz wygrala Kajsa 2.02

Do góry
#613974 - 25/07/2006 18:58 Re: Lekkoatletyka 2006
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Haker proszę zdjąć klapki z oczu i cofnąć się do poprzedniej strony bo tam jest wszystko co trzeba.
No ale oczywiście każdy chce wszystko mieć podane na srebrnej tacy...

Panowie proszę rozglądajmy się wszscy dookoła zanim zadamy jakieś pytanie.

Resztę ekipy proszę o nie robienie burdelu w temacie.

Do góry
#613975 - 25/07/2006 18:58 Re: Lekkoatletyka 2006
Haker Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ale Jelena spompowala , wzwyaz wygrala Kajsa 2.02

A dalej????

Do góry
#613976 - 25/07/2006 18:59 Re: Lekkoatletyka 2006
Haker Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Haker proszę zdjąć klapki z oczu i cofnąć się do poprzedniej strony bo tam jest wszystko co trzeba.
No ale oczywiście każdy chce wszystko mieć podane na srebrnej tacy...

Panowie proszę rozglądajmy się wszscy dookoła zanim zadamy jakieś pytanie.

Resztę ekipy proszę o nie robienie burdelu w temacie.

Ok sorry

Edited by tomo (25/07/2006 19:04)

Do góry
#613977 - 25/07/2006 19:52 Re: Lekkoatletyka 2006
Kellthorn Offline
Pooh-Bah

Moja prośba dotyczyła własnie m.in postów takiego pokroju, jak ten zaprezentowany przez Ciebie.

Każdy widzi kto jak typuje i każdy może sobie bez najmniejszych problemów sprawdzić wyniki tych typów.

Tego typu postuy nie będą na tym podforum tolerowane!

Edited by tomo (25/07/2006 20:17)

Do góry
#613978 - 25/07/2006 20:09 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Kolejne udane zawody chociaz pozostał po nich niesmak. Bilans moich dzisiejszych typow to 11-1-2 ( trafione-zwrot-pudła) Niestaty głowny zakład spudłowany:/ Co gorsza Davis pokonał Olsona w ostatniej kolejce.. ale niema co płakac nad rozlanym mlekiem, wazne ze kolejne zawody zakonczyły sie zyskiem kilku jednostek!!!
Jutro kolejne zawody wiec wyrecze w dniu dzisiejszym kolego Pawke i podam linki:
http://www.helsinkigp.com/index/home --> oficjalna strona zawodów
http://www.helsinkigp.com/index/startlist --> lista stratowa

Do góry
#613979 - 26/07/2006 13:36 Re: Lekkoatletyka 2006
quantanamo Offline
enthusiast

Dziś w EXPEKCIE jest w czym wybierać, bardzo ciekawe pary.

Karjalainen O-P - Ziolkowski S 2 1,33
Aldama Y - Smith T 2 1,35
Mbacke Thiam A - Williams N 2 1,30
Beckford J - Evilä T 1 1,35

stawka:270zł
wygrana: 850.50zł

Scherwin C - Spotakova B 2 1,33
Gaisah I - Mokoena G 1 1,35
Beckford J - Evilä T 1,35
Cantwell C - Hoffa R 1 1,35
Ait Hammou A - Mutola M 2 1,10
Johansson C - Oleynikova Y 2 1,50

i do tego HEARTS 1,30 KOPENHAGA 1,20 DAVYDENKO 1,20 ZWONARIEWA 1,25

stawka: 30zł
wygrana:899.40zł

TRANSMISJA EUROSPORT!!! życze wysokich wygranych

Albo w ciągu najbliższych kilkudziesięciu minut podasz argumentację dla swoich typów albo zgodnie z regułami obowiązującymi na tym forum ów post zostanie usunięty.
Suche typy zamieszczamy w dziale Provate Picks.

Edited by tomo (26/07/2006 13:54)

Do góry
#613980 - 26/07/2006 13:39 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Dzis kolejny mining a w temacie posucha... szkoda. Na poczatek przedstawie zakłady ajkie dzis zagrałem:

Unibet:
Smith, T - Aldama, Y 1 1.40
Williams, N - Thiam, A-M 1 1.35
Spotakova, B - Madejczyk, B 1 1.20
Cherry, D - Lamalle, A 1 1.10
AKO 2.08 1.5/10

Kupon dnia:
Spotakova, B - Madejczyk, B 1 1.20
Ziolkowski, S - Karjalainen, O-P 1 1.55
AKO 1.86 7.5/10

Wiem, ze kursy juz pospadały, ale to w jakim tempie dzis sie zmieniaja to normalnie ogromne zaskoczenie dla mnie. Wczoraj kursy stały cały dzien przedostatnio "skakały" a dzis znow powtórka i straszne zmiany od momentu gdy zostały wysatawiaone dla przykładu kolo 13:40 kurs na Ziólkowskiego wynosił 1.60 o 14 1.55 pozniej spadł na 1.47 a teraz to juz tylko 1.4. Mniejsza z tym teraz kilka słow o powyzszych typach.
Przegladajac wczorajsze listy startowej zastanawiałem sie kto moze przeszkodzic Czeszce Spotakovej w odniesieniu zwyciestwa i prawde mowiac zbyt wiele takich zawodniczek nieznalazłem. Jedyna w moich oczach zawodniczka która moze dzis z nia powalczyc jest Dunka Scherwin. Tym czasem została ona zestawiona z Polka, zawodniczka niezmiernie doswiadczona, ale prawda jest taka, ze pani Madejczyk w tym sezonie oddała tylko jeden bardzo dobry rzut ( podczas zawodów w Maladze). poza tym rezultatem rzuca równo, ale jednak przekroczenie granicy 60m w jej wykonaniu jest rzadkoscia co przy Czeszce jest wynikiem bardzo bladym.
Ziólkowskiego napewno znaa wszyscy odwiedzajacy ten dział. Zawodnik ten po zdobyciu złota na IO mial lekki kryzys ale systematycznie buduje forme. Ostatnio prawie kazde zawody konczy rzutami ponad 80m. Co mozna powiedziec o jego rywalu z pary? Fin wygrał w helsinkach w zeszłym roku i ma zyciówke ponad 83m, ale w tym sezonie jakos specjalnie niebłyszczy. Na Ziólkowskiego zdecydowałem sie postawic własnie, dlatego, ze zawodnik ten odzyskał regularnosc i w tym momencie moze powalczyc o zwyciestwo z kazdym zawodnikiem ze swiatowej czołowki. Kurs 1.4 jaki obecnie na to zdarzenie w Unibecie jest moim zdaniem na granicy opłacalnosci, ale w dalczym ciagu do grania.
Co do drugiego kuponu kierowałem sie przedewszystkim foma i tegorocznymi osiagnieciami zawodników.

Z par jakie zaoferował STS dobrze wygladaja:
Smith - Juravleva (trojskok K.) 1 1.25
Cantwell - Bartels (kula M.) 1 1.20
jesli ktos sie wybiera do STSu i szuka czegos na podbicie kursu to oba zdarzenia wygladaja na pewne szczególnie para z Cantwellem przypomina mi wczorajsza Holm - Sposób

Co do Expekt'u dopiero przygladam sie parom które wystawia, ale niewidac zbyt wiele interesujacych par ani kursów. Jedyne co mnie na chwile obecna tam interesuje to pary w skokach i 100m przez plotki. Pary sa jednak jeszcze do przemyslenia.

Do góry
#613981 - 26/07/2006 14:36 Re: Lekkoatletyka 2006
polskignom Offline
Live fast, die young

jako, ze bylem w drodze wczesniej sie nie udzielalem, ale troche skrobne na temat dzisiejszego mityngu. Zaczne od tego, ze mityng raczej slabo obsadzony chociazby w porownaniu do wczorajszego w zwiazku z czym prawie w kazdym buku identyczne pary .

Williams - Mbacke 1 - Senegalka bez formy, nie ma o czym gadac, po zdobyciu kilka lat temu medalu MŚ, bodajze nawet zlotego, ale nie chce mi sie szukac i jako, ze nie jestem pewny, nie chce walnac babola rowno w dol. Co prawda ma w tym sezonie 50,5 sek., ale zupelnie mnie nie przekonuje. Williams to dziewczyna, ktora jest obecnie w czolowce 400 m, 6 lat mlodsza od Senegalki w tym roku pon. 50 sek. Wydaje sie, ze roznica na mecie wyniesie od 0,5-1 sek. z mozliwoscia odchylu raczej w strone roznicy wiekszej niz mniejszej

Lamalle - Trywianska 1 - Aurelka tak jak Jakubczak, totalnie bez formy, biega ponad 13 sek. i to sporo, Lamalle w weekend mistrzostwo kraju (Francji) z czasem bodajze 12.67, calkiem przyzwoity czas, bedzie walczyla o medal. Tymczasem Polka po wyleczenieu kontuzji chapie sie kazdego startu raczej w celu odrobienia strat spowodowanego niestartowaniem niz uzyskania porzadnej formy.

Cantwell-Bartels 1 - dopoki bedzie przyzwolenie na az tak wielkie szprycowanie sie Amerykanow w sporcie to w pchnieciu kula nawet 1.20 bedzie ogromna promocja bez wzgledu na to kto bedzie w tej parzerywalem

Spotakova-Schwerin 1 - to najmniej pewne zdarzonko dla mnie z calj grupy, Czeszka najrowniejsza oszczepniczka w tym sezonie, sporo wynikow w granicach 65-66, Dunka z kolei najlepszy rezultat 64.07 w Danii, poza tym niezle w Lozannie, ale jednak wydaje sie, ze jest slabsza Spotakovej o 2-3 m. Ale to tylko oszczep, nie wiem czemu, ale najmniej ufam tej dyscyplinie lekkiej .

Smith-Juravleva 1 - powiem szczerze, ze jestem zdziwionytakim zestawem, panna z Uzbekistanu w tym sezonie 14.33, Trecia nawet w nienajzwyszej formie taki rezultat powinna osiagnac bez problemu. Mam nadzieje, ze tak sie stanie.

Ziolkowski - Karjalainen 1 - Ziolek wrocil chyba na dobre, Fin bez wyrazu w tym sezonie, wyniki jakie uzyskuje Szymon w okolicach 80-82 m na arzie w sferze marzen Fina, moze u siebie sie zmoblizuje i powalczy, ale konkurs wygraraczej Polak.

PS. Mam nadzieje, ze wkrotce do Szymka dolaczy Kamila, ktora tez gdzies sie zagubila .

PS 2. Wczoraj zawiodla Isinbayeva, zalu wielkiego nie mam, bo przegrala z Polka, szkoda tylko, ze na wysokosci 4.62, wczorajszy konkurs znowu pokazal, ze Jelenka jest do lizniecia tylko w przypadku slabej formy, na dzien dzisiejszy nie ma szans, zeby Pyrkowna pokonala ja w pieknej walce na 4.80-4.90. no ale cieszmy sie tym, co mamy.

PS 3. Zycze wysokich wygranych

Do góry
#613982 - 26/07/2006 15:05 Re: Lekkoatletyka 2006
quantanamo Offline
enthusiast

Quote:

Dziś w EXPEKCIE jest w czym wybierać, bardzo ciekawe pary.

Beckford J - Evilä T 1 1,35

stawka:270zł
wygrana: 850.50zł

Scherwin C - Spotakova B 2 1,33
Gaisah I - Mokoena G 1 1,35
Beckford J - Evilä T 1,35
Cantwell C - Hoffa R 1 1,35
Ait Hammou A - Mutola M 2 1,10
Johansson C - Oleynikova Y 2 1,50

i do tego HEARTS 1,30 KOPENHAGA 1,20 DAVYDENKO 1,20 ZWONARIEWA 1,25

stawka: 30zł
wygrana:899.40zł

TRANSMISJA EUROSPORT!!! życze wysokich wygranych

Albo w ciągu najbliższych kilkudziesięciu minut podasz argumentację dla swoich typów albo zgodnie z regułami obowiązującymi na tym forum ów post zostanie usunięty.
Suche typy zamieszczamy w dziale Provate Picks.

OK!

CO do Ziółkowskiego to dziś chyba najpewniejszy typ, polak jest w znakomitej formie czego nie można powiedzieć o Finie.

Smith skacze bardzo dobrze, zdecydowanie lepsze wyniki w tym roku o Aldamy, która ma kłopoty z powrotem do czołówki.

N.Williams dobre wyniki szczególnie ostatnio, co do senegalki - w bardzo słabej formie ,zdecydowanie jamajka!

Co do ostatniej pary to byłem zaskoczony zestawieniem obu zawodników, Beckford prezentuje się przyzwoicie ale FIN?? no może zawody w Helsinkach ale SĘDZIOWIE mu nie pomogą !!

Do góry
#613983 - 26/07/2006 16:24 Re: Lekkoatletyka 2006
Arcy Offline
Carpal Tunnel

Scherwin C - Spotakova B
+
Cantwell C - Hoffa R
1,80
6/10
Expekt

Bez żadnych informacji typu kontuzje itd - po prostu patrząc na wyniki osiągane w tym roku przez pogrubionych zawodników taki dubel mi się podoba i tyle

Do góry
#613984 - 26/07/2006 17:42 Re: Lekkoatletyka 2006
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Onyia J - Trywianska A - typ 2 /2.40/ 3/10
100m Hurdles Women, GE Money Grand Prix, Helsinki /EXP/

powody bardzo śmieszne:
1/ wyższy kurs / klasa zawodniczek podobna - tegoroczne rekordy też podobne/
2/ bardzo duża rozbieżność w BaW (w kursie na wygraną - Trywiańska 6.00 - Nigeryjka 19.00/

Do góry
#613985 - 26/07/2006 18:26 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Live do Helsinek a takze rezultaty http://live.time4results.com/yu/2006/helsinkigp/

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613986 - 27/07/2006 14:38 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Już jutro kolejne zawody z cyklu Super Grand Prix. Zawody zostaną rozegrane na londyńskim stadionie Cristal Palace. Będą to ostatnie zawody do obstawiania w tym tygodniu, później czas na przerwę w mitingach bo w dniach od 6 do 13 sierpnia na stadionie Ullevi w Geteborgu odbędą się Mistrzostwa Europy. Kolejne mitingi do obstawiania od 18 sierpnia gdzie odbędą się zawody Złotej Ligi w Zurichu. Oto linki do mitingu w Londynie wydaje mi sie ze strony oficjalnej bo innej nie znalazłem http://www.ukathletics.net/vsite/vnavsite/page/directory/0,10853,4854-172565-189783-nav-list,00.html
a takze lista startowa http://www.ukathletics.net/vsite/vcontent/page/custom/0,8510,4854-177237-194455-39164-260694-custom-item,00.html

PS. Dzieki Retoox za wyręczenie mnie ostatnio

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613987 - 28/07/2006 12:50 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Ostatnie zawody znów mozna zaliczyc do bardzo udanych. Kilka niespodzianek było jednak tym razem udało sie je ładnie ominac na 6 typow 6 trafionych ... i jak tu niekochac biegów, skoków itp

Unibet:
Kupon dnia:
Isinbayeva, Y - Feofanova, S 1 1.05
Bergqvist, K - Vlasic, B 1 1.40
Wariner, J - Rock, A 1 1.03
Ukhov, I - Harris, T 1 1.35
Olsson, C - Kapek, J 1 1.08
Ako 2.2 7.5/10

Isinbayeva, Y - Feofanova, S 1 1.05
Bergqvist, K - Vlasic, B 1 1.40
Holm, S - Rybakov, Y 1 1.70
Carter, X - Gay, Tyson 1 1.55
Powell, A - Obikwelu, F 1 1.03
Olsson, C - Kapek, J 1 1.08
Douglas, N - Idowu, P 2 1.83
Spearmon, W - Bolt, U 1 1.80
Szalony kuponik grany w systemach 3 pewniaki + 2z5 i 4z5 ( łacznie oba systemy grane 4.5/10)

Expekt:
Richards S - Williams Darling T 1 1.20
Acuff A - Green E 1 1.35
Feofanova S - Stuczynski J 1 1.55
Ako 2.51 5/10

Unibet:
Isinbayeva ostatnio przegrała, ale z tego co mowiły zawodniczki bardzo podczas zawodów przeszkadzał im wiatr i przez to konkurs stał sie lekko loteryjny. Niewyobrazam sobie zeby na chwile obecna w normalnych warunkach Feofaneva mogła dzis wygrac w tej parze po za tym drugie zawody bez zwyciestwa carycy??? Raczej niemozliwa sprawa.
Wariner jak narazie wygrywa z kim chce i jak chce. Posiada on spora przewage nad reszta zawodników i dzis chyba powinien po raz kolejny wygrac bez problemów. W parze z trójskoku mamy Olssona który ostatnio zawiódł przed własna publika i Francuza Kapka, który ostatnio uzyskał swoj najlepszy tegoroczny wynik 17.38. Jak na taki kurs zdarzenie dosc ryzykowne do grania i pomimo ze to zagrałem nikomu tego po tym kursie niepolece.
Berqvist gram konsekwentnie od dłuzszego czasu i jak do tej pory sie na neij niezawiodłem. Szkoda tylko ze z miningu na miting kurs coraz nizszy. Szwedka ostatnio przed własna publicznoscia z łatwoscia wygrała konkurs wynikiem 2.02 po czym atakowało rekors swiata (2.10) Troszke jednak jej jeszcze do niego brakuje. U zawodniczki tej widac jednak ciagły progres formy. Chorwatka skakała osttnio dosc regularnie w granicy 2m, ostatnio startowała w Rzymie po czym zrobila sobie przerwe w startach wiec jej dzisiejszy wystep jest lekka niewiadoma. Po tym jednak co zaprezentowała ostatnio Szwedka ( moi zdaniem mogła spokojnie uzyskac rezultat w granicy 2.07-2.08) warto na nia postawic.
Co do ostatniej pary Ukhov - Harris długo sie zastanawiałem przed jej zagraniem wiec o niej napisze najwiecej.
http://eng.rusathletics.com/sbo/atlet.php?atlet=888 --> tutaj mozna zobaczyc tegoroczne osiagniecia Ukhova
Widac ze zawodnik ten co jakis czas troszke zawala konkurs i to mnie troszke od grania tego typu odpychało, ale z drugiej strony miałem w pamieci jego ostatni wystep w Sztokholmie. Zawodnik ten pokazał, ze jest bardzo skoczny. Rosjanin skacze w tym sezonie dosc wysoko pomimo tego, ze było widac ze technike ma słaba. Jesli nie zatraci swojej skocznosci to w przyszłosci powinien skakac okolo 2.40 a moze i wyzej.
Tora Harris pomimo tego, ze jest obecnie liderem list swiatowych jest dla wielu wcale lub mało znanym zawodnikiem.
http://www.usatf.com/athletes/bios/oldBios/2005/Harris_Tora.asp --> troszke nieaktualne CV jegomoscia Harrisa
Jesli idzie jeszcze o ciekawostki to pod ponizszym linkiem mozna zobaczyc jak ten zawodnik skoczył swoja zyciówke:
http://video.google.com/videoplay?docid=3484201055805726603
Obaj zawodnicy skacza podobnie jednak wiekszy potencjał jest w młodym Rosjaninie i głownie to mnie skłoniło do zagrania tego typu. Po za tym Ukhov napewno buduje forme na Goeteborg a przed Harrisem tak waznej imprezy w nadchodzacym okresie niema.

Co do drugiego kuponu niebede sie rozpisywał gdyz był on zagrany zbyt pospiesznie ( napewno ze stawka przesadziłem podobnie z reszta jak w przypadku pierwszeo kuponu). Głownym czynnikiem jaki decydował o zagraniu poszczególnych par była forma prezentowana w ostatnim czasie przez zawodników. Dodam tylko ze dosc znacznym zmianom od czasu zagrania przezemnie tych typów uległy kursy na Spearmona i Cartera. Z tym Carterem to prawde mowiac troszke "zaszalałem", ale cóż pozostaje teraz miec nadzieje ze X-men pobienie podobnei jak w Lozannie.

Expekt:
Chyba moj najlepszy kuponik w dniu dzisiejszym. Co do Richards to powiem ze sytyacje jest tu bardzo pdobna jak w przypadku 400m panów. O tyczce pisałem wczesniej, co moge dodac, z Feofanowa jest podbna sytuacja jak z Ukhovem. Impreza docelowa sa ME. Stuczynki'a ostatnio skacze regularnie dosc wysoko jednak tak jak w przypadku Harrisa. Co do ostatniej pary to troszke zdziwiło mnie zestawienie tcyh dwóch zawodniczek. Szwedka Grenn myslałem ze cos pokaze przed własna publika jednak po raz kolejny w tym sezonie nieudało jej sie osiagnac 1.90 natomiast Acuff dosc regularnia ta granice przekracza.

P.S.
Analiza moze jest mało tresciwa i troszke niezrozumiale napisana, ale mam za soba ciezko noc i jakos ciagle mnie głowa przestac niemoze:/

P.S.2
Jest na forum jakas zyczliwa osoba, która bedzie ogladac dzisiejsze zawody ( transmisja na Eurosporcie)??? Jesli tak to czy, bedzie mi mogła przesłac wyniki powyzszych zdarzen? Dodam ze posiadma numer z Orange i mam odblokowane przyjmowanie smsów z gg bramek itp. Jesli taka osoba by sie znalazła niech odezwie sie na priv.

Do góry
#613988 - 28/07/2006 13:22 Re: Lekkoatletyka 2006
zenekk Offline
veteran

Mialem grac Acuff,jednak w ostatnich zawodach strasznie meczyla sie na 1.93 zaliczajac za 3 proba(1.89 zaliczyly obie za 2 proba)takze odpuscilem to widzac ze Acuff jednak bez formy,ostatnio w Rhetismo ledwo 1.80... Natomiast hitem dnia stal sie dla mnie dubelek:
JEPKOSGEI-clark 1.5
KIPCHOGE-choge 1.55
Calosc placi 2.33,stawiam na lepszych,majacych lepsze wyniki w tym sezonie i regularnie wygrywajacych z rywalami w tym roku! Nie wiem skad expekt wzial te kursy

Do góry
#613989 - 28/07/2006 13:55 Re: Lekkoatletyka 2006
polskignom Offline
Live fast, die young

Dzis niewiele, internetowe buki, ktore wystawiaja lekka sa przeze mnie olewane. Wiec pozostal mi nasz naziemny sts, tu tym razem za wiele prezentow nie ma, ale cos sie da wynalezc.

Olsson-pozostali 1 1.20
Wariner-pozostali 1 1.10
Berquist-Vlasic 1 1.40
Bekele-Kipchoge 1 1.35

Najmniej pewny wydaje sie Christian, ktory po tych kontuzjach jednak nie blyszczy, stawka jest srednia, ale Bell, Idowu czy Kapek moga sie powaznie do Szweda zblizyc, mysle jednak, ze to nie ta klasa i gdy tylko beda normalne warunki nie tak jak ostatnio w Finlandii, to konkurs wygra Olsson przed Idowu i Bellem, ew. Bellem i Idowu.

Kajsa jest w formie, Kajsa jest faworytka ME, Blanka to zawodniczka o sporych mozliwosciach, ale strasznie himeryczna, roznie podchodzaca do swojej kariery.

Wariner jest poza konkurencja dla wszystkich,a co dopiero mowic w tak slabej stawce?

Finisz Bekele jest nadal zabojczy, juz nie tak nokautujacy, ale dalej nie na nogi rywali spoza Etiopii.

Do góry
#613990 - 28/07/2006 13:59 Re: Lekkoatletyka 2006
zenekk Offline
veteran

z STSu jeszcze dobra jest Edwards z Felix,mimo ze ta druga ma lepszy season best jednak uzyskany w stanach,w europie Felix biega bardzo slabo,tracac do Edwards 0.2-0.3s,natomiast Tori prezentuje bardzo rowna forme!

Do góry
#613991 - 28/07/2006 19:39 Re: Lekkoatletyka 2006
kamikazeeeee Offline
member

Meldunek: 03/08/2004
proszę pomóżcie mi bo nie oglądałem.
tylko znam wyniki
Williams Darling T nie startowała w ogóle czy ją zdyskwalifikowali

Do góry
#613992 - 28/07/2006 19:58 Re: Lekkoatletyka 2006
nawoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2004
W expie jest zwrot,to pewnie nie biegła.

Do góry
#613993 - 29/07/2006 04:59 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Quote:

proszę pomóżcie mi bo nie oglądałem.
tylko znam wyniki
Williams Darling T nie startowała w ogóle czy ją zdyskwalifikowali

Tonique Williams Darling wogóle nie wystartowała jej tor nr 3 był pusty więc musi byc zwrot.

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613994 - 16/08/2006 06:46 Re: Lekkoatletyka 2006
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Witam!

Po emocjach związanych z Mistrzostwami Europy (dla jednych udanymi, dla innych nie) przyszedł czas na kolejną porcję mitingów. Już w piątek odbędzie się kolejny miting Złotej Ligi tym razem w Zurichu. Patrząc po prowizorycznej jak narazie liście zgłoszeń jedno mogę powiedzieć: same tuzy światowej lekkiej atletyki zjawią się w Szwajcarii, oprócz paru absencji m.in. Jamajek wszyscy najlepsi przyjadą do miasta banków i bankierów by pod czujnym okiem widowni rozpocząć zmagania zresztą poraz ostatni w tym miejscu, ponieważ w przyszłym roku zostanie oddany do użytku nowiutki stadion Letzigrund Stadium, który zastąpi obecny obiekt pamiętający wiele rekordów świata i pojedynków godnych zapamiętania. Teraz parę przydatnych linków: strona mitingu http://www.weltklasse.ch/default_en.asp lista startowa http://www.weltklasse.ch/live_upload/startliste/startliste.pdf

PS. Ponieważ wyjeżdżam na wakacje prosiłbym któregoś z kolegów o podanie linków do mitingów w Monaco i Brukseli w odpowiednim czasie czyli przed niedzielą i przed przyszłotygodniowym piątkiem żeby nie mogący znaleźć lub inni zainteresowani mieli jasność.

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#613995 - 18/08/2006 11:33 Re: Lekkoatletyka 2006
retoox Offline
Pooh-Bah

Mistrzostwa Europy sie skonczyły i chyba wszyscy o lekkiej juz zapomnieli... . Dzisiejszy miting moze dobitnie pokazac, dla których zawodników sezon zakonczył sie rowno z zakonczeniem ME oraz tych którzy jeszcze beda chcieli cos sobie przed zima zarobic Dlatego, tez radziłbym zwracam uwage na pary z Europejczykami i nieprzesadzac ze stawkami.

Dysk M
Möllenbeck M - Pestano M 1 2.55 Exp mała stawka
Dlaczego anality Exp ustawili taka linie??? Na ME góra był Hiszpan, ale osiagnał wynik tylko o 2 cm lepszy od Niemca. O wyniku w tej parze zdecyduje dyspozycja dnia. Jesli ja miałbym wystawic taka pare to kurs na Mollenbecka wynosiłby 2.0-2.1 i napewno niewiecej, gdyz obaj zawodnicy przez cały sezon uzyskuja podobne rezultaty a jedynym argumentem przemawiajacym w jakims stopniu za Pastano jest jego wiek 28l. przy 36l. Niemca. W konkurencji tej jednak wiek nieodgrywa tak duzej roli jak przy innych konkurencjach.

Skok wzwyz K
Acuff A - Veneva V 2 1.30 Exp duza stawka
Bułgarka na ME z łatwoscia pokonywała wysokosci o jakich Acuff moze w tym sezonie tylko marzyc.

Bergqvist K - Hellebaut T 1 1.30 Exp srednia/duza stawka
Szwedka napewno zawiodła i pała chęcia rewanzu za Sztokholm. Belgijka jest zawodniczka skaczaca dosc wysoko i majaca w ciagu sezonu jeden, dwa wybitne starty. Szwedka podczas Mistrzostw miała toche pecha, troche niewytrzymała presji i ostatecznie złota niezdobyła, ale w moich oczach jest zawodniczka duzobardziej utalentowana od Hellebaut, która bycmoze po zdobyciu złota dzisiejszy start potraktuje rekreacyjnie, jako forme posezonowego roztrenwania.

Skok o tyczce M
Averbukh A - Gibilisco G 1 1.50 Exp srednia stawka
Za ta dyscyplina specjalnie nieprzepadam, ale dzis chyba sie skusze na zagranie tego zakładu. Zakład ten zainteresował mnie głownie ze wzgledu na Giuseppe Gibilisco. Zawodnik ten ma fatalny sezon i wyraznie jest bez formy. W tym sezonie skoczył 5.80 na mitingu w Atenach ( w 2004 na tym samym stadionie zdobył braz na IO), ale po za tym to mizeria. Na Mistrzostwach ledwo co udało mu sie przebrnac kwalifikacje, pomogła mu wowczas pogoda. W konkursie skoczył 5.50 a potem probowł walczyc o medal przenoszac kolejne proby na wyzsze wysokosci jednak niedało to zadncyh efektów. Co do Averbukha... zaprezentował sie na ME bardzo dobrze zreszta jak cała skromna reprezentacja Izraela i jesli nawet niepodejdzie zbytnio skoncentrowany do dzisiejszych zawodów, to i tak moze pokonac bedacego w słabej formie Włocha.

Co do innych typow zastanawiałem sie nad Olssonem ( trojskok M) w parze z Brazylijczykiem Gregorio kurs jednak spadł z 1.45 na 1.38, wiec sprawa jeszcze do przemyslenia. Z innych par jakie proponuje Unibet zaintersowały mnie pary:

Obikwelu - Fasuba 1 1.50
Hellebaut, T - Vlasic, B 2 1.90 ( wczoraj 2.10)
Walker, B - Burgess, P 2 2.30

Fasuba dobrze biegał, ale tylko na poczatku sezonu. Obecnie ostatnio regularnie przegrywał z "Portugalczykiem". Co do Vlasic to mocno sie nad tym typem wczoraj zastanawiałem. Po tym jak kurs spadl zakład conajwyzej do jakiegos rozpisu za drobne. Nastepna para to tyczka mezczyzn, uzasadnienie - przeszacowany kurs ( ale niewiele).

O biegach celowo nic niepisałem, bo ciezko cos wskazac. Poza Europejczyakmi wielu zawodników niestartowało i troszke niewiadomo co z ich forma. Zdecydowałem sie jedynie na zagranie:
Richards S - Stambolova V 1 1.23 ( obecnie 1.17)
Jackson B - Iakovakis P 1 1.22

Stombolova i Iakovakis naleza do najlepszych na Europejskim podwórku jednak w zestawieniu z najszybszymi Amerykancami ich wyniki wygladaja srednio. Dodajac do tego fakt ze Bułgarka i Grek juz najwazniejszy start w sezonie maja za soba pozostaje tylko pytanie za jaka stawke zagrac

Pozdrawiam retoox

Do góry
#613996 - 18/08/2006 14:50 Re: Lekkoatletyka 2006
PLUMEK. Offline
addict

Meldunek: 21/03/2006
Zdecydowana wiekszosc dzisiejszych par jest zestawiona b.sprytnie czyli na zasadzie europejczyk - afro/amerykanin.
Niestety o formie tych drugich z powodu dlugiej przerwy w startach ciezko cokolwiek powiedziec.
Jak dla mnie zbyt duze ryzyko nawet przy teoretyczne "pewnych" zakladach.
Czekam do nastepnego mityngu.

Do góry
#613997 - 18/08/2006 14:58 Re: Lekkoatletyka 2006
robak50 Offline
veteran

Meldunek: 29/11/2003
107 B.WALKER-T.LOBINGER KL (skok o tyczce M) 1.50 - 2.20

Panowie, o co tu chodzi?

Do góry
#613998 - 18/08/2006 15:18 Re: Lekkoatletyka 2006
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
Mysle, ze dzis jest kilka pozycji wartych uwagi.A mianowicie:

Plawgo - Keita (400mpl M) 1 1.50 toto-mix
Powrot Polaka do GL. Po jego kontuzji nie ma juz sladu. Dzis powinien pobiec jeszce szybciej niz na ME, jezeli dostanie dobry tor. Ponadto Plawgo nie biegal w szafecie. Keita natomiast to zawodnik bardzo ambitny, czasami nawet za bardzo, co pokazal bieg finalowy na ME, gdzie po 300m kompletnie odcielo mu prad. Mysle, ze jego szczyt formy przypadal na ME. Dzis pobiegnie pewnie zbyt ostroznie.

Powell v 1.33 prof
Roznica klas miedzy pozostalymi zawodnikami. pRzepasc ok. 0.2 to na 100m troche ponad 2m wiec przepasc.

Do góry
#613999 - 18/08/2006 15:39 Re: Lekkoatletyka 2006
quantanamo Offline
enthusiast

W Expekt bardzo ciekawa oferta !!!

Christopher T - Kikaya G 2 1,45 - Kikaya zdecydowanie lepszy w tym roku od Christophera, który stracił gdzieś formę z poprzedniego roku kiedy walczył m.in. z Warinerem dla mnie to jeden z najpewniejszych typów na dziś!

Howe A - Saladino I 2 1,35 - Howe wygrał ME ale w starciu z zawodnikami z poza europy nie ma szans, Saladino zajmuje czołowe miejsca na liście najlepszych rezultatów w tym roku, a w Zurichu warto wygrać!

Betanzos Y - Oprea M 1 1,55 - Oprea ma zdecydowanie słabsze rezultaty w tym roku, moze w Europie jest w czołówce ale na imprezach światowych wygląda bardzo marnie!

Jackson B - Iakovakis P 1,22 - Amerykanin spokojnie powinien wygrać, jest napewno dobrze przygotowany, co do Greka to to co miał zrobić w tym roku zrobił tu może pobiec na luzie!

Acuff A - Veneva V 2 1,30 - Venevą oglądaliśmy na ME i zaprezentowała się ze znakomitej strony, Acuff jest słabiutka i wątpie żeby przynajmniej przez chwilę zagroziła Venevej!

Alekna V - Kanter G 1 1,22 - Litwin w dobrej formie, Kanter nie błysnął na ME więc Alekna będzie dalej przed nim.

O'Rourke D - Powell V 2 1,95 - To jest bardzo ciekawy typ, amerykanka Powell zajmuje 3 miejsce na liście najlepszych rezultatów, od O'rourke w tym roku ma lepszych prawie 10 rezultatów, tylko jest jedno ,ale, te rezultaty amerykanki są z czerwca i wcześniej więc chyba później nie startowała, może jakaś kontuzja lub sprawy rodzinne, ale nawet po kontuzji powinna połknąć swoją przeciwniczkę, która na światowych imprezach nie ma co szukać!!!

I to jest mój główny kupon puszczony za 170zł!!!

Kupon stworzony Pt 18/08/06 17:12

stawka : 170.00 PLN
możliwa wygrana: 1946.50 PLN

Do góry
#614000 - 18/08/2006 15:46 Re: Lekkoatletyka 2006
quantanamo Offline
enthusiast

i jeszcze kilka ciekawych typów...

Vasilevskis V - Zelezny J 1 1,85 - Taka sama para była podczas ME, lepszy był co prawda Zelezny ale tylko dzięki pierwszemu rzutowi oraz słabszej dyspozycji łotysza tu będzie inaczej, napewno!

Pitkämäki T - Thorkildsen A 2 1,52 - Norweg nie ma sobie równych w tym roku i znów będzie najlepszy!!!

Averbukh A - Gibilisco G 1 1,50 - Gibilisco bez formy powinno być bez problemów.

Cherry D - Foster Hylton B 1 1,75
Kallur S - Perry M 2 1,65 - miałem obie te pary wrzucić na główny kupon ale za dużo typów na głównym to nie zadobrze, amerykanki znakomite rezultaty w tym roku, Szwedka dobra w Europie ale na świecie tak jak inni europejczycy ŚREDNIAK.

i to by było na tyle POWODZENIA

Do góry
#614001 - 18/08/2006 21:20 Re: Lekkoatletyka 2006
tolek Offline
member

Meldunek: 24/06/2006
witam
z jakich stron korzystacie przy sprawdzaniu wyników lekkoatletyki
chodzi mi o wynik biegu na 100m kobiet a najbardziej na tym którew miejsce zajęła Ferguson

Do góry
#614002 - 18/08/2006 21:35 Re: Lekkoatletyka 2006
arvid Offline
old hand

Meldunek: 03/08/2004
Parę postów wyżej masz link do zawodów a tam na stronie wystarczy poszukać wyników.
Ferguson byla czwarta za s. Simpson, M. Barber i S. Durst

Do góry
#614003 - 22/08/2006 14:11 Re: Lekkoatletyka 2006
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Dzis kolejny mityng IAAF Grand Prix Linz. Kilka bukow wystawilo kursy. Znalazlem kilka ciekawych zakladow.

Thompson, B - Goulbourne, E 2 3.25 Unibet
Cos zdecydowanie zawyzony kurs na Goulbourne. Obydwie panie maja dosc dobre najlepsze wyniki w tym sezonie. Bronwyn Thompson ma 6.97, a Goulbourne 6.82. Wiem, ze 15 cm w skoku w dal to dosc duzo, ale Thompson uzyskala ten wynik dawno, a mianowicie pod koniec marca, a Goulbourne niedawno 10 lipca. Kurs zacheca na 2. Wedlug mnie value. Szanse oceniam 60%-40%

Burgess, P - Stevenson, T 1 1.40 Unibet
Australijczyk w tym sezonie 5.92, co jest doskonalym wynikiem. Amerykanin natomiast 5.81. Jest to dosc duza roznica. Australijczyk skoczyl 5.85 w Zurichu, wiec widac jest w formie.

Ostapchuk - Khoroneko (kula K ) 1 1.45 STS
Ostapchuk w tym sezonie pchnela najdalej na swiecie 20.56 . Natallia Khoroneko troche gorzej, bo 20.15, ale Ostapchuk posiada wiecej rzutow dalszych w tym sezonie.

Do góry
#614004 - 22/08/2006 16:17 Re: Lekkoatletyka 2006
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Osovnikar - Kuc (100m M) 2 2.30 STS
Osovnikar podobno bez formy. W ubieglym tygodniu zaledwie 10.40. Zaryzykuje na Kucia. Jezeli dobrze wyjdzie z bloku to bedzie dobry czas. Szanse wycieniam 50%-50%.

Do góry
#614005 - 06/09/2006 13:06 Re: Lekkoatletyka 2006
norbi_071 Offline
old hand

Meldunek: 02/06/2002
juz w niedzielę we Wrocławiu odbędzie się XVI bieg Solidarności jak widzicie po liście startowej jest 2 przedstawicieli forum ))

http://www.andycom.pl/biegi/bieg_S_wroc/lista.asp

polecam 2 super typy

nr 61 że będzie gorszy od nr 62 = kurs 1.4 10/10

i że nr 61 będzie gorszy niż nr 77 = kurs 1.3 10/10

możecie również sobie zagrać że 77 będzie szybszy od 62 1.6 8/10

i że 62 może zejść z trasy z powodu kontuzji

a 61 zejść z powodu zadyszki
powracam do tego biegu po 6 latach przerwy

a 1 raz startowałem dokładnie 10 lat temu

Do góry
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08