#613975 - 25/07/2006 18:58
Re: Lekkoatletyka 2006
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/02/2006
|
Quote:
Ale Jelena spompowala , wzwyaz wygrala Kajsa 2.02
A dalej???? 
|
Do góry
|
|
|
|
#613976 - 25/07/2006 18:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/02/2006
|
Quote:
Haker proszę zdjąć klapki z oczu i cofnąć się do poprzedniej strony bo tam jest wszystko co trzeba. No ale oczywiście każdy chce wszystko mieć podane na srebrnej tacy...
Panowie proszę rozglądajmy się wszscy dookoła zanim zadamy jakieś pytanie.
Resztę ekipy proszę o nie robienie burdelu w temacie.
Ok sorry 
Edited by tomo (25/07/2006 19:04)
|
Do góry
|
|
|
|
#613978 - 25/07/2006 20:09
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
Kolejne udane zawody chociaz pozostał po nich niesmak. Bilans moich dzisiejszych typow to 11-1-2 ( trafione-zwrot-pudła) Niestaty głowny zakład spudłowany:/ Co gorsza Davis pokonał Olsona w ostatniej kolejce.. ale niema co płakac nad rozlanym mlekiem, wazne ze kolejne zawody zakonczyły sie zyskiem kilku jednostek!!! Jutro kolejne zawody wiec wyrecze w dniu dzisiejszym kolego Pawke i podam linki: http://www.helsinkigp.com/index/home --> oficjalna strona zawodów http://www.helsinkigp.com/index/startlist --> lista stratowa
|
Do góry
|
|
|
|
#613979 - 26/07/2006 13:36
|
enthusiast
Meldunek: 26/02/2006
|
Dziś w EXPEKCIE jest w czym wybierać, bardzo ciekawe pary.
Karjalainen O-P - Ziolkowski S 2 1,33 Aldama Y - Smith T 2 1,35 Mbacke Thiam A - Williams N 2 1,30 Beckford J - Evilä T 1 1,35
stawka:270zł wygrana: 850.50zł
Scherwin C - Spotakova B 2 1,33 Gaisah I - Mokoena G 1 1,35 Beckford J - Evilä T 1,35 Karjalainen O-P - Ziolkowski S 2 1,33 Aldama Y - Smith T 2 1,35 Mbacke Thiam A - Williams N 2 1,30 Cantwell C - Hoffa R 1 1,35 Ait Hammou A - Mutola M 2 1,10 Johansson C - Oleynikova Y 2 1,50
i do tego HEARTS 1,30 KOPENHAGA 1,20 DAVYDENKO 1,20 ZWONARIEWA 1,25
stawka: 30zł wygrana:899.40zł
TRANSMISJA EUROSPORT!!! życze wysokich wygranych
Albo w ciągu najbliższych kilkudziesięciu minut podasz argumentację dla swoich typów albo zgodnie z regułami obowiązującymi na tym forum ów post zostanie usunięty. Suche typy zamieszczamy w dziale Provate Picks.
Edited by tomo (26/07/2006 13:54)
|
Do góry
|
|
|
|
#613980 - 26/07/2006 13:39
|
Pooh-Bah
|
Dzis kolejny mining a w temacie posucha... szkoda. Na poczatek przedstawie zakłady ajkie dzis zagrałem: Unibet: Smith, T - Aldama, Y 1 1.40 Williams, N - Thiam, A-M 1 1.35 Spotakova, B - Madejczyk, B 1 1.20 Cherry, D - Lamalle, A 1 1.10 AKO 2.08 1.5/10 Kupon dnia: Spotakova, B - Madejczyk, B 1 1.20 Ziolkowski, S - Karjalainen, O-P 1 1.55 AKO 1.86 7.5/10 Wiem, ze kursy juz pospadały, ale to w jakim tempie dzis sie zmieniaja to normalnie ogromne zaskoczenie dla mnie. Wczoraj kursy stały cały dzien przedostatnio "skakały" a dzis znow powtórka i straszne zmiany od momentu gdy zostały wysatawiaone dla przykładu kolo 13:40 kurs na Ziólkowskiego wynosił 1.60 o 14 1.55 pozniej spadł na 1.47 a teraz to juz tylko 1.4. Mniejsza z tym teraz kilka słow o powyzszych typach. Przegladajac wczorajsze listy startowej zastanawiałem sie kto moze przeszkodzic Czeszce Spotakovej w odniesieniu zwyciestwa i prawde mowiac zbyt wiele takich zawodniczek nieznalazłem. Jedyna w moich oczach zawodniczka która moze dzis z nia powalczyc jest Dunka Scherwin. Tym czasem została ona zestawiona z Polka, zawodniczka niezmiernie doswiadczona, ale prawda jest taka, ze pani Madejczyk w tym sezonie oddała tylko jeden bardzo dobry rzut ( podczas zawodów w Maladze). poza tym rezultatem rzuca równo, ale jednak przekroczenie granicy 60m w jej wykonaniu jest rzadkoscia co przy Czeszce jest wynikiem bardzo bladym. Ziólkowskiego napewno znaa wszyscy odwiedzajacy ten dział. Zawodnik ten po zdobyciu złota na IO mial lekki kryzys ale systematycznie buduje forme. Ostatnio prawie kazde zawody konczy rzutami ponad 80m. Co mozna powiedziec o jego rywalu z pary? Fin wygrał w helsinkach w zeszłym roku i ma zyciówke ponad 83m, ale w tym sezonie jakos specjalnie niebłyszczy. Na Ziólkowskiego zdecydowałem sie postawic własnie, dlatego, ze zawodnik ten odzyskał regularnosc i w tym momencie moze powalczyc o zwyciestwo z kazdym zawodnikiem ze swiatowej czołowki. Kurs 1.4 jaki obecnie na to zdarzenie w Unibecie jest moim zdaniem na granicy opłacalnosci, ale w dalczym ciagu do grania. Co do drugiego kuponu kierowałem sie przedewszystkim foma i tegorocznymi osiagnieciami zawodników. Z par jakie zaoferował STS dobrze wygladaja: Smith - Juravleva (trojskok K.) 1 1.25 Cantwell - Bartels (kula M.) 1 1.20 jesli ktos sie wybiera do STSu i szuka czegos na podbicie kursu to oba zdarzenia wygladaja na pewne szczególnie para z Cantwellem przypomina mi wczorajsza Holm - Sposób  Co do Expekt'u dopiero przygladam sie parom które wystawia, ale niewidac zbyt wiele interesujacych par ani kursów. Jedyne co mnie na chwile obecna tam interesuje to pary w skokach i 100m przez plotki. Pary sa jednak jeszcze do przemyslenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#613981 - 26/07/2006 14:36
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
jako, ze bylem w drodze wczesniej sie nie udzielalem, ale troche skrobne na temat dzisiejszego mityngu. Zaczne od tego, ze mityng raczej slabo obsadzony chociazby w porownaniu do wczorajszego w zwiazku z czym prawie w kazdym buku identyczne pary  . Williams - Mbacke 1 - Senegalka bez formy, nie ma o czym gadac, po zdobyciu kilka lat temu medalu MŚ, bodajze nawet zlotego, ale nie chce mi sie szukac i jako, ze nie jestem pewny, nie chce walnac babola rowno w dol. Co prawda ma w tym sezonie 50,5 sek., ale zupelnie mnie nie przekonuje. Williams to dziewczyna, ktora jest obecnie w czolowce 400 m, 6 lat mlodsza od Senegalki w tym roku pon. 50 sek. Wydaje sie, ze roznica na mecie wyniesie od 0,5-1 sek. z mozliwoscia odchylu raczej w strone roznicy wiekszej niz mniejszej  Lamalle - Trywianska 1 - Aurelka tak jak Jakubczak, totalnie bez formy, biega ponad 13 sek. i to sporo, Lamalle w weekend mistrzostwo kraju (Francji) z czasem bodajze 12.67, calkiem przyzwoity czas, bedzie walczyla o medal. Tymczasem Polka po wyleczenieu kontuzji chapie sie kazdego startu raczej w celu odrobienia strat spowodowanego niestartowaniem niz uzyskania porzadnej formy. Cantwell-Bartels 1 - dopoki bedzie przyzwolenie na az tak wielkie szprycowanie sie Amerykanow w sporcie to w pchnieciu kula nawet 1.20 bedzie ogromna promocja bez wzgledu na to kto bedzie w tej parzerywalem  Spotakova-Schwerin 1 - to najmniej pewne zdarzonko dla mnie z calj grupy, Czeszka najrowniejsza oszczepniczka w tym sezonie, sporo wynikow w granicach 65-66, Dunka z kolei najlepszy rezultat 64.07 w Danii, poza tym niezle w Lozannie, ale jednak wydaje sie, ze jest slabsza Spotakovej o 2-3 m. Ale to tylko oszczep, nie wiem czemu, ale najmniej ufam tej dyscyplinie lekkiej  . Smith-Juravleva 1 - powiem szczerze, ze jestem zdziwionytakim zestawem, panna z Uzbekistanu w tym sezonie 14.33, Trecia nawet w nienajzwyszej formie taki rezultat powinna osiagnac bez problemu. Mam nadzieje, ze tak sie stanie. Ziolkowski - Karjalainen 1 - Ziolek wrocil chyba na dobre, Fin bez wyrazu w tym sezonie, wyniki jakie uzyskuje Szymon w okolicach 80-82 m na arzie w sferze marzen Fina, moze u siebie sie zmoblizuje i powalczy, ale konkurs wygraraczej Polak. PS. Mam nadzieje, ze wkrotce do Szymka dolaczy Kamila, ktora tez gdzies sie zagubila  . PS 2. Wczoraj zawiodla Isinbayeva, zalu wielkiego nie mam, bo przegrala z Polka, szkoda tylko, ze na wysokosci 4.62, wczorajszy konkurs znowu pokazal, ze Jelenka jest do lizniecia tylko w przypadku slabej formy, na dzien dzisiejszy nie ma szans, zeby Pyrkowna pokonala ja w pieknej walce na 4.80-4.90. no ale cieszmy sie tym, co mamy. PS 3. Zycze wysokich wygranych 
|
Do góry
|
|
|
|
#613982 - 26/07/2006 15:05
|
enthusiast
Meldunek: 26/02/2006
|
Quote:
Dziś w EXPEKCIE jest w czym wybierać, bardzo ciekawe pary.
Karjalainen O-P - Ziolkowski S 2 1,33 Aldama Y - Smith T 2 1,35 Mbacke Thiam A - Williams N 2 1,30 Beckford J - Evilä T 1 1,35
stawka:270zł wygrana: 850.50zł
Scherwin C - Spotakova B 2 1,33 Gaisah I - Mokoena G 1 1,35 Beckford J - Evilä T 1,35 Karjalainen O-P - Ziolkowski S 2 1,33 Aldama Y - Smith T 2 1,35 Mbacke Thiam A - Williams N 2 1,30 Cantwell C - Hoffa R 1 1,35 Ait Hammou A - Mutola M 2 1,10 Johansson C - Oleynikova Y 2 1,50
i do tego HEARTS 1,30 KOPENHAGA 1,20 DAVYDENKO 1,20 ZWONARIEWA 1,25
stawka: 30zł wygrana:899.40zł
TRANSMISJA EUROSPORT!!! życze wysokich wygranych
Albo w ciągu najbliższych kilkudziesięciu minut podasz argumentację dla swoich typów albo zgodnie z regułami obowiązującymi na tym forum ów post zostanie usunięty. Suche typy zamieszczamy w dziale Provate Picks.
OK!
CO do Ziółkowskiego to dziś chyba najpewniejszy typ, polak jest w znakomitej formie czego nie można powiedzieć o Finie.
Smith skacze bardzo dobrze, zdecydowanie lepsze wyniki w tym roku o Aldamy, która ma kłopoty z powrotem do czołówki.
N.Williams dobre wyniki szczególnie ostatnio, co do senegalki - w bardzo słabej formie ,zdecydowanie jamajka!
Co do ostatniej pary to byłem zaskoczony zestawieniem obu zawodników, Beckford prezentuje się przyzwoicie ale FIN?? no może zawody w Helsinkach ale SĘDZIOWIE mu nie pomogą !!
|
Do góry
|
|
|
|
#613983 - 26/07/2006 16:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/03/2003
|
Scherwin C - Spotakova B+ Cantwell C - Hoffa R 1,80 6/10 Expekt Bez żadnych informacji typu kontuzje itd - po prostu patrząc na wyniki osiągane w tym roku przez pogrubionych zawodników taki dubel mi się podoba i tyle 
|
Do góry
|
|
|
|
#613986 - 27/07/2006 14:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/08/2001
|
Już jutro kolejne zawody z cyklu Super Grand Prix. Zawody zostaną rozegrane na londyńskim stadionie Cristal Palace. Będą to ostatnie zawody do obstawiania w tym tygodniu, później czas na przerwę w mitingach bo w dniach od 6 do 13 sierpnia na stadionie Ullevi w Geteborgu odbędą się Mistrzostwa Europy. Kolejne mitingi do obstawiania od 18 sierpnia gdzie odbędą się zawody Złotej Ligi w Zurichu. Oto linki do mitingu w Londynie wydaje mi sie ze strony oficjalnej bo innej nie znalazłem http://www.ukathletics.net/vsite/vnavsite/page/directory/0,10853,4854-172565-189783-nav-list,00.html a takze lista startowa http://www.ukathletics.net/vsite/vcontent/page/custom/0,8510,4854-177237-194455-39164-260694-custom-item,00.html PS. Dzieki Retoox za wyręczenie mnie ostatnio  Pozdrawiam Pawka z Kielc 
|
Do góry
|
|
|
|
#613987 - 28/07/2006 12:50
|
Pooh-Bah
|
Ostatnie zawody znów mozna zaliczyc do bardzo udanych. Kilka niespodzianek było jednak tym razem udało sie je ładnie ominac na 6 typow 6 trafionych  ... i jak tu niekochac biegów, skoków itp  Unibet: Kupon dnia: Isinbayeva, Y - Feofanova, S 1 1.05 Bergqvist, K - Vlasic, B 1 1.40 Wariner, J - Rock, A 1 1.03 Ukhov, I - Harris, T 1 1.35 Olsson, C - Kapek, J 1 1.08 Ako 2.2 7.5/10 Isinbayeva, Y - Feofanova, S 1 1.05 Bergqvist, K - Vlasic, B 1 1.40 Holm, S - Rybakov, Y 1 1.70 Carter, X - Gay, Tyson 1 1.55 Powell, A - Obikwelu, F 1 1.03 Olsson, C - Kapek, J 1 1.08 Douglas, N - Idowu, P 2 1.83 Spearmon, W - Bolt, U 1 1.80 Szalony kuponik grany w systemach 3 pewniaki + 2z5 i 4z5 ( łacznie oba systemy grane 4.5/10) Expekt: Richards S - Williams Darling T 1 1.20 Acuff A - Green E 1 1.35 Feofanova S - Stuczynski J 1 1.55 Ako 2.51 5/10 Unibet: Isinbayeva ostatnio przegrała, ale z tego co mowiły zawodniczki bardzo podczas zawodów przeszkadzał im wiatr i przez to konkurs stał sie lekko loteryjny. Niewyobrazam sobie zeby na chwile obecna w normalnych warunkach Feofaneva mogła dzis wygrac w tej parze po za tym drugie zawody bez zwyciestwa carycy??? Raczej niemozliwa sprawa. Wariner jak narazie wygrywa z kim chce i jak chce. Posiada on spora przewage nad reszta zawodników i dzis chyba powinien po raz kolejny wygrac bez problemów. W parze z trójskoku mamy Olssona który ostatnio zawiódł przed własna publika i Francuza Kapka, który ostatnio uzyskał swoj najlepszy tegoroczny wynik 17.38. Jak na taki kurs zdarzenie dosc ryzykowne do grania i pomimo ze to zagrałem nikomu tego po tym kursie niepolece. Berqvist gram konsekwentnie od dłuzszego czasu i jak do tej pory sie na neij niezawiodłem. Szkoda tylko ze z miningu na miting kurs coraz nizszy. Szwedka ostatnio przed własna publicznoscia z łatwoscia wygrała konkurs wynikiem 2.02 po czym atakowało rekors swiata (2.10) Troszke jednak jej jeszcze do niego brakuje. U zawodniczki tej widac jednak ciagły progres formy. Chorwatka skakała osttnio dosc regularnie w granicy 2m, ostatnio startowała w Rzymie po czym zrobila sobie przerwe w startach wiec jej dzisiejszy wystep jest lekka niewiadoma. Po tym jednak co zaprezentowała ostatnio Szwedka ( moi zdaniem mogła spokojnie uzyskac rezultat w granicy 2.07-2.08) warto na nia postawic. Co do ostatniej pary Ukhov - Harris długo sie zastanawiałem przed jej zagraniem wiec o niej napisze najwiecej. http://eng.rusathletics.com/sbo/atlet.php?atlet=888 --> tutaj mozna zobaczyc tegoroczne osiagniecia Ukhova Widac ze zawodnik ten co jakis czas troszke zawala konkurs i to mnie troszke od grania tego typu odpychało, ale z drugiej strony miałem w pamieci jego ostatni wystep w Sztokholmie. Zawodnik ten pokazał, ze jest bardzo skoczny. Rosjanin skacze w tym sezonie dosc wysoko pomimo tego, ze było widac ze technike ma słaba. Jesli nie zatraci swojej skocznosci to w przyszłosci powinien skakac okolo 2.40 a moze i wyzej. Tora Harris pomimo tego, ze jest obecnie liderem list swiatowych jest dla wielu wcale lub mało znanym zawodnikiem. http://www.usatf.com/athletes/bios/oldBios/2005/Harris_Tora.asp --> troszke nieaktualne CV jegomoscia Harrisa Jesli idzie jeszcze o ciekawostki to pod ponizszym linkiem mozna zobaczyc jak ten zawodnik skoczył swoja zyciówke: http://video.google.com/videoplay?docid=3484201055805726603Obaj zawodnicy skacza podobnie jednak wiekszy potencjał jest w młodym Rosjaninie i głownie to mnie skłoniło do zagrania tego typu. Po za tym Ukhov napewno buduje forme na Goeteborg a przed Harrisem tak waznej imprezy w nadchodzacym okresie niema. Co do drugiego kuponu niebede sie rozpisywał gdyz był on zagrany zbyt pospiesznie ( napewno ze stawka przesadziłem podobnie z reszta jak w przypadku pierwszeo kuponu). Głownym czynnikiem jaki decydował o zagraniu poszczególnych par była forma prezentowana w ostatnim czasie przez zawodników. Dodam tylko ze dosc znacznym zmianom od czasu zagrania przezemnie tych typów uległy kursy na Spearmona i Cartera. Z tym Carterem to prawde mowiac troszke "zaszalałem", ale cóż pozostaje teraz miec nadzieje ze X-men pobienie podobnei jak w Lozannie. Expekt: Chyba moj najlepszy kuponik w dniu dzisiejszym. Co do Richards to powiem ze sytyacje jest tu bardzo pdobna jak w przypadku 400m panów. O tyczce pisałem wczesniej, co moge dodac, z Feofanowa jest podbna sytuacja jak z Ukhovem. Impreza docelowa sa ME. Stuczynki'a ostatnio skacze regularnie dosc wysoko jednak tak jak w przypadku Harrisa. Co do ostatniej pary to troszke zdziwiło mnie zestawienie tcyh dwóch zawodniczek. Szwedka Grenn myslałem ze cos pokaze przed własna publika jednak po raz kolejny w tym sezonie nieudało jej sie osiagnac 1.90 natomiast Acuff dosc regularnia ta granice przekracza. P.S. Analiza moze jest mało tresciwa i troszke niezrozumiale napisana, ale mam za soba ciezko noc i jakos ciagle mnie głowa przestac niemoze:/ P.S.2 Jest na forum jakas zyczliwa osoba, która bedzie ogladac dzisiejsze zawody ( transmisja na Eurosporcie)??? Jesli tak to czy, bedzie mi mogła przesłac wyniki powyzszych zdarzen? Dodam ze posiadma numer z Orange i mam odblokowane przyjmowanie smsów z gg bramek itp. Jesli taka osoba by sie znalazła niech odezwie sie na priv.
|
Do góry
|
|
|
|
#613988 - 28/07/2006 13:22
|
veteran
Meldunek: 11/04/2002
|
Mialem grac Acuff,jednak w ostatnich zawodach strasznie meczyla sie na 1.93 zaliczajac za 3 proba(1.89 zaliczyly obie za 2 proba)takze odpuscilem to widzac ze Acuff jednak bez formy,ostatnio w Rhetismo ledwo 1.80... Natomiast hitem dnia stal sie dla mnie dubelek: JEPKOSGEI-clark 1.5 KIPCHOGE-choge 1.55 Calosc placi 2.33,stawiam na lepszych,majacych lepsze wyniki w tym sezonie i regularnie wygrywajacych z rywalami w tym roku! Nie wiem skad expekt wzial te kursy 
|
Do góry
|
|
|
|
#613989 - 28/07/2006 13:55
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Dzis niewiele, internetowe buki, ktore wystawiaja lekka sa przeze mnie olewane. Wiec pozostal mi nasz naziemny sts, tu tym razem za wiele prezentow nie ma, ale cos sie da wynalezc.
Olsson-pozostali 1 1.20 Wariner-pozostali 1 1.10 Berquist-Vlasic 1 1.40 Bekele-Kipchoge 1 1.35
Najmniej pewny wydaje sie Christian, ktory po tych kontuzjach jednak nie blyszczy, stawka jest srednia, ale Bell, Idowu czy Kapek moga sie powaznie do Szweda zblizyc, mysle jednak, ze to nie ta klasa i gdy tylko beda normalne warunki nie tak jak ostatnio w Finlandii, to konkurs wygra Olsson przed Idowu i Bellem, ew. Bellem i Idowu.
Kajsa jest w formie, Kajsa jest faworytka ME, Blanka to zawodniczka o sporych mozliwosciach, ale strasznie himeryczna, roznie podchodzaca do swojej kariery.
Wariner jest poza konkurencja dla wszystkich,a co dopiero mowic w tak slabej stawce?
Finisz Bekele jest nadal zabojczy, juz nie tak nokautujacy, ale dalej nie na nogi rywali spoza Etiopii.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|