Mistrzostwa Europy sie skonczyły i chyba wszyscy o lekkiej juz zapomnieli... . Dzisiejszy miting moze dobitnie pokazac, dla których zawodników sezon zakonczył sie rowno z zakonczeniem ME oraz tych którzy jeszcze beda chcieli cos sobie przed zima zarobic

Dlatego, tez radziłbym zwracam uwage na pary z Europejczykami i nieprzesadzac ze stawkami.
Dysk MMöllenbeck M - Pestano M 1 2.55 Exp mała stawka
Dlaczego anality Exp ustawili taka linie??? Na ME góra był Hiszpan, ale osiagnał wynik tylko o 2 cm lepszy od Niemca. O wyniku w tej parze zdecyduje dyspozycja dnia. Jesli ja miałbym wystawic taka pare to kurs na Mollenbecka wynosiłby 2.0-2.1 i napewno niewiecej, gdyz obaj zawodnicy przez cały sezon uzyskuja podobne rezultaty a jedynym argumentem przemawiajacym w jakims stopniu za Pastano jest jego wiek 28l. przy 36l. Niemca. W konkurencji tej jednak wiek nieodgrywa tak duzej roli jak przy innych konkurencjach.
Skok wzwyz KAcuff A - Veneva V 2 1.30 Exp duza stawka
Bułgarka na ME z łatwoscia pokonywała wysokosci o jakich Acuff moze w tym sezonie tylko marzyc.
Bergqvist K - Hellebaut T 1 1.30 Exp srednia/duza stawka
Szwedka napewno zawiodła i pała chęcia rewanzu za Sztokholm. Belgijka jest zawodniczka skaczaca dosc wysoko i majaca w ciagu sezonu jeden, dwa wybitne starty. Szwedka podczas Mistrzostw miała toche pecha, troche niewytrzymała presji i ostatecznie złota niezdobyła, ale w moich oczach jest zawodniczka duzobardziej utalentowana od Hellebaut, która bycmoze po zdobyciu złota dzisiejszy start potraktuje rekreacyjnie, jako forme posezonowego roztrenwania.
Skok o tyczce MAverbukh A - Gibilisco G 1 1.50 Exp srednia stawka
Za ta dyscyplina specjalnie nieprzepadam, ale dzis chyba sie skusze na zagranie tego zakładu. Zakład ten zainteresował mnie głownie ze wzgledu na Giuseppe Gibilisco. Zawodnik ten ma fatalny sezon i wyraznie jest bez formy. W tym sezonie skoczył 5.80 na mitingu w Atenach ( w 2004 na tym samym stadionie zdobył braz na IO), ale po za tym to mizeria. Na Mistrzostwach ledwo co udało mu sie przebrnac kwalifikacje, pomogła mu wowczas pogoda. W konkursie skoczył 5.50 a potem probowł walczyc o medal przenoszac kolejne proby na wyzsze wysokosci jednak niedało to zadncyh efektów. Co do Averbukha... zaprezentował sie na ME bardzo dobrze zreszta jak cała skromna reprezentacja Izraela i jesli nawet niepodejdzie zbytnio skoncentrowany do dzisiejszych zawodów, to i tak moze pokonac bedacego w słabej formie Włocha.
Co do innych typow zastanawiałem sie nad Olssonem ( trojskok M) w parze z Brazylijczykiem Gregorio kurs jednak spadł z 1.45 na 1.38, wiec sprawa jeszcze do przemyslenia. Z innych par jakie proponuje
Unibet zaintersowały mnie pary:
Obikwelu - Fasuba 1 1.50
Hellebaut, T - Vlasic, B 2 1.90 ( wczoraj 2.10)
Walker, B - Burgess, P 2 2.30
Fasuba dobrze biegał, ale tylko na poczatku sezonu. Obecnie ostatnio regularnie przegrywał z "Portugalczykiem". Co do Vlasic to mocno sie nad tym typem wczoraj zastanawiałem. Po tym jak kurs spadl zakład conajwyzej do jakiegos rozpisu za drobne. Nastepna para to tyczka mezczyzn, uzasadnienie - przeszacowany kurs ( ale niewiele).
O biegach celowo nic niepisałem, bo ciezko cos wskazac. Poza Europejczyakmi wielu zawodników niestartowało i troszke niewiadomo co z ich forma. Zdecydowałem sie jedynie na zagranie:
Richards S - Stambolova V 1 1.23 ( obecnie 1.17)
Jackson B - Iakovakis P 1 1.22
Stombolova i Iakovakis naleza do najlepszych na Europejskim podwórku jednak w zestawieniu z najszybszymi Amerykancami ich wyniki wygladaja srednio. Dodajac do tego fakt ze Bułgarka i Grek juz najwazniejszy start w sezonie maja za soba pozostaje tylko pytanie za jaka stawke zagrac

Pozdrawiam retoox