Opcje tematu
#6150 - 04/08/2001 18:48 Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Pisze aby się poradzić.

Wiele buków już dawno wywiesiły kursy na zakłady długotrminowe. W tamtym sezonie zaryzykowalem za Phile w Nba i sie udało - mistrzostwo konferencji przypdło im.

Chciałem się dowiedzieć jak oceniacie szanse poanych poniżej przeze mnie propozycji:

Misztrzostwo PREMIERSHIP

Man.United.....2.00
Liverpool......4.50
Arsenal........5.50

Czy Diably sięgną po raz kolejny po mistrzostwo?

PARA w Premiership która strzeli najwiecej bramek

Cole & Van Nistelrooy.....5.00
Owen & Fowler.............5.50
Hasselbaink & Zola........6.00
Henry & Wiltord...........6.00
Heskey & Owen.............8.00
Heskey & Fowler...........9.00 Cole & Solskjaer..........15.00
Cole & Yorke..............15.00

Jest tych par troszke wiecej, ale wybralem najciekawsze wedlug mnie. Mam pytanie zwiazane z tym typem zakladow gdzie mozna sprawdzic (jaka stronka) staty strzelonych bramek? Warty ryzyka Cola&Yorke....

Do góry
Bonus: Unibet
#6151 - 04/08/2001 18:54 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
Prem Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/07/2001
Szakal jeśli chcesz stawiać na strzelców to najlepiej na Cole'a i van Nistelrooya
Yorke może stracić miejsce w pierwszym składzie, a jeśli będą grać 3 napastnikami i to i tak Holender wydaje się bardziej bramkostrzelny (patrz mecz z Celtic)
Jeżeli chodzi o mistrza Anglii to jednak Manchester. Nowe nabytki odwdzięczą się kolejnym sukcesem. Veron i van Nistelrooy to przecież nie byle kto. Liverpool jest wyjątkowo silny, ale jeszcze nie tym razem (może po odejściu Fergusona uda się im)
Wg mnie górna część tabeli będzie wyglądała tak:

1. MANCHESTER UNITED
2. FC LIVERPOOL
3. CHELSEA LONDYN
4. TOTTENHAM HOTSPUR

Nie wiem czy są takie zakłady, ale jeśli są to warto postawić na to że "Koguty" zmieszczą się w pierwszej piątce. To może być rewelacja sezonu.

Do góry
#6152 - 04/08/2001 19:04 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Prem$:
Szakal jeśli chcesz stawiać na strzelców to najlepiej na Cole'a i van Nistelrooya
Yorke może stracić miejsce w pierwszym składzie, a jeśli będą grać 3 napastnikami i to i tak Holender wydaje się bardziej bramkostrzelny (patrz mecz z Celtic)
Jeżeli chodzi o mistrza Anglii to jednak Manchester. Nowe nabytki odwdzięczą się kolejnym sukcesem. Veron i van Nistelrooy to przecież nie byle kto. Liverpool jest wyjątkowo silny, ale jeszcze nie tym razem (może po odejściu Fergusona uda się im).[/QUOTE]

Zgadzam się z powyższą częścią w zupełności.

[QUOTE]
Wg mnie górna część tabeli będzie wyglądała tak:

1. MANCHESTER UNITED
2. FC LIVERPOOL
3. CHELSEA LONDYN
4. TOTTENHAM HOTSPUR

Nie wiem czy są takie zakłady, ale jeśli są to warto postawić na to że "Koguty" zmieszczą się w pierwszej piątce. To może być rewelacja sezonu[/QUOTE]

Natomiast, mimo, że jestem fanem Spurs, to myślę, że ten sezon może być jeszcze gorszy niż poprzedni. Przebudowany skład i gdyby nie trener z nazwiskiem, to po odejściu Sol'a zespół ten opuściłoby wielu innych wartościowych graczy. I tak z wielu "głośnych" transferów jakie miały mieć miejsce, doszło tylko parę znanych nazwisk niechcianych w innych klubach, choć nie powiem Hoddle wziął ich prawie za darmo

Do góry
#6153 - 04/08/2001 19:15 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
Prem Offline
Carpal Tunnel

Czy można typować spadkowiczów, dla mnie numerem jeden do spadku jest... Derby.
Porażka 0-3 z Chesterfield chluby nie przynosi, choć to sparingi to zespół z Premiership powinien wygrywać z takimi zespołami, ponadto gdzieś w angielskiej prasie (zapomniałem już niestety gdzie) pisali o kiepskiej atmosferze, paru piłkarzy poprosiło o wystawienie na listę transferową

Wg mnie spadną:
- Derby County
- Everton Liverpool
Trzecim spadkowiczem może byc któryś z beniaminków - Blackburn lub Bolton (Fulham może powalczyć nawet o pierwszą 8)

Do góry
#6154 - 04/08/2001 19:20 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
Prem Offline
Carpal Tunnel

Można obstawiać mistrza Hiszpanii i Portugalii ?
Tu sytaucja wydaje się klarowna
HISZPANIA - Raczej Real z "Zizou" wyprzedzi Barcę z Saviolą - inne zespoły raczej nie wchodzą wgrę

PORTUGALIA - Po powrocie Jardela myślę że mistrzem zostanie Porto (duet Pena - Jardel wystarczy do odzsykania korony)

Do góry
#6155 - 04/08/2001 20:16 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
Abort Offline
journeyman

Meldunek: 03/04/2001
Co do typowania par strzelców: Nie stawiałbym na parę z van Nisterlooy'em, ponieważ sam Ferguson powiedział, że ten piłkarz razem z Veronem będą występować w Champions League, pucharach i ważniejszych meczach ligi angielskiej. Ferguson powiedział też ,że w tym sezonie chce poeksperymentować ze składem...Tak więc Holender nie będzie prawdopodobnie grał ze słabszymi zespołami ligi angielskiej,a przez co będzie miał mniej szans na strzelenie większej ilości goli.

Do góry
#6156 - 04/08/2001 21:04 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Prem$:
[qb]Czy można typować spadkowiczów, dla mnie numerem jeden do spadku jest... Derby.
Porażka 0-3 z Chesterfield chluby nie przynosi, choć to sparingi to zespół z Premiership powinien wygrywać z takimi zespołami, ponadto gdzieś w angielskiej prasie (zapomniałem już niestety gdzie) pisali o kiepskiej atmosferze, paru piłkarzy poprosiło o wystawienie na listę transferową

Wg mnie spadną:
- Derby County
- Everton Liverpool
Trzecim spadkowiczem może byc któryś z beniaminków - Blackburn lub Bolton (Fulham może powalczyć nawet o pierwszą 8)[/qb][/QUOTE]

Przez niektórych Fulham jest typowany nawet do pierwszej 5. Myślę, że również klub z tradycjami - Blackburn spokojnie obroni się przed spadkiem. Uważam, że Charlton, ewentualnie Leicester spadną niżej.

Za Derby (spadek) dostaniesz w Hill'u 2.00.

Do góry
#6157 - 05/08/2001 18:08 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Odnosnie zakladow lugoterminowych, a dokladnie szans zespolow Premiership na mistrzostwo na tej stronie.

A jesli kogos interesuja kursy na zajecie przez dana druzyne miejsca np.1,2,3 itd to
tu są.

Do góry
#6158 - 05/08/2001 18:31 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
mwiac Offline
enthusiast

Meldunek: 19/04/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:
[qb]
Cole & Van Nistelrooy.....5.00
Cole & Solskjaer..........15.00
Cole & Yorke..............15.00
Hasselbaink & Zola........6.00
[/qb][/QUOTE]

W tym sezonie Manchester będzie grał prawdopodobnie tak jak w towarzyskim meczu z Celtic czyli wysuniętym Ruudem van Nistelrooyem i Paulem Scholesem za nim. Cole, Yorke i Solskjaer będą grać niewiele. W Chelsea natomiast raczej podstawową parę napastników stanowić będą Hasselbaink i Gudjohnsen.
Gdybym miał wybierać to polecam parę Wiltord - Henry.
Ja natomiast obstawiłem taką kombinację:
Mistrzostwo Premiership: Leeds United (7,0)
Król strzelców: Robbie Keane (16,0)

Do góry
#6159 - 05/08/2001 20:41 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Wracając do tematu:

Kto ma największe szanse na spadek - Co warto obstawić?

West Ham United...+300
Charlton Athletic..+225
Leicester City.....+175
Southampton........+150
Derby County.......+100
Bolton Wanderers...-200

Do góry
#6160 - 05/08/2001 22:04 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
BlueX Offline
addict

Meldunek: 28/07/2001
Moim zdaniem nie warto grać na króla strzelców i o to, która para zdobędzie najwięcej goli. Niech któryś z piłkarzy dozna kontuzji no i wtedy nici z wygranej i strata kasy za postawiony zakład. Przykład : Shearer - nie grał przez sporą część minionego sezonu z powodu kontuzji. Dlatego dziwię się trochę Wam, że tak dyskutujecie nad tym tematem.

Bardziej ciekawe wydają się zakłady na poszczególne zespoły. MANCHESTER UTD zdobędzie po raz kolejny mistrzostwo, myślę, że ponownie ARSENAL będzie drugi, a LIVERPOOL trzeci. Również wydaje mi się, że skład pierwszej szóstki tabeli co w zeszłym sezonie będzie ten sam, ale może niektóre zespoły wymienią się pozycjami.

Co do spadku to bym obstawiał : BOLTON, DERBY i EVERTON. Premiership będzie silniejsza w tym sezonie, no i przez to przeciętniactwo prezentowane co roku w kilku poprzednich sezonach przez DERBY i EVERTON może mieć swój kres. Drużyny, które widzę w walce o utrzymanie to : MIDDLESBROUGH , LEICESTER, WEST HAM , no i w niewielkim stopniu może jeszcze SOUTHAMPTON i NEWCASTLE.

Ciekawy jestem, czy istnieją takie zakłady, który manager jako pierwszy straci swoją posadę. Postawiłbym na Johna Gregory'ego z ASTON VILLI.

do Prem$ : ciekawe czemu tak wysoko widzisz TOTTENHAM w nadchodzącym sezonie. Moim zdaniem nie ma żadnych podstaw żeby typować ich w pierwszej piątce tabeli.

Do góry
#6161 - 06/08/2001 02:44 Re: Zakłady długoterminowe (LONGTERM Betting)
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał BlueX:
[qb]Ciekawy jestem, czy istnieją takie zakłady, który manager jako pierwszy straci swoją posadę. Postawiłbym na Johna Gregory'ego z ASTON VILLI.[/qb][/QUOTE]

U Hilla jest zakład na to kto straci prace:

Premiership Manager To Lose Their Job By End Of 2001/2002 Season

S Gray ( Southampton ) 1.80

G Roeder ( West Ham ) 1.80

J Gregory ( Aston Villa ) 2.10

J Smith ( Derby ) 2.20

W Smith ( Everton ) 2.50

P Taylor ( Leicester ) 2.50

S Allardyce ( Bolton ) 2.62

C Ranieri ( Chelsea ) 3.00

Bobby Robson ( Newcastle ) 3.50

A Curbishley ( Charlton ) 3.50