#6133985 - 21/01/2014 14:07
Re: Kącik komputerowy [30]
[Re: Llama]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/07/2004
|
Cześć. Mój problem. Blue screen pod windows 7 home premium praktycznie od nowości laptopa. Co do tej pory zrobiłem: 1. przebadałem RAM programem MEMTEST. RAM jest bez uszkodzeń. 2. doprowadziłem do wykrycia wszystkich urządzeń w menedżerze urządzeń. nic nie pika, nie wykrzyknikuje, nie zapytuje. 3. pobrałem wpizdu aktualizacji z Microsoftu oraz ze strony producenta lapka na wszystkie podzespoły. co się dało, po instalowałem. 4. dodatkowa uwaga: zainstalowałem windows 7 po uprzednim ustawieniu w biosie jakichś pierdół pod windows 7 (totalna nowość dla mnie) 5. w uruchamianie i odzyskiwanie, właściwości systemu, menedżer urządzeń dałem "zapisz zdarzenie do dziennika systemu" dałem zapis do małego zrzutu pamięci (256KB) z katalogiem małego zrzutu %SystemRoot%\Minidump - i chusteczka, nie widzę tego folderu nigdzie, ukryte foldery odkryłem, dalej nic. Zasadniczo maszyna śmiga, chodzi jak przecinak, tylko od czasu do czasu wysadzi mi niebieski ekranik  czytałem, że to może być problem z grafiką bądź siecią... co zrobić (pkt 5)? pomocy drodzy forumowicze z całego świata! LLama, to - %SystemRoot%\Minidump - najczesciej wskazuje na system(lub system32)\Minidump. to mozesz zmienic za pomoca ustawienia innego katalogu. W windowsach 7 to jest sciezka Control Panel\All Control Panel Items\System i zaawansowane ustawienia systemu (po lewej stronie ponizej menadzera urzadzen) zakladka zaawansowane. Tam masz 3 sekcje - jedna z nich to start i odzyskiwanie (moze byc inaczej - tlumacze z anglojezycznej windy) w niej jest guzik ustawienia. W nowym oknie ktore sie pojawi w dolnej czesci zaznaczasz zapisz plik dziennika, automatyczny restart oraz z listy wybierasz zrzut pamieci ( nie maly plik i nie zaden) i podajesz sciezke do katalogu gdzie zapisac plik ( ja proponuje C:\). Czekasz do momentu az system ci sie polozy przez blue screena. Po restarcie otwierasz tenze zapisany plik logu w programiku BlueScreenView i szukasz gdzie byl blad. Jak znajdziesz - wujek Google i szukanie rozwiazania w razie co pisz to sie ogranie lepsze wskazowki
|
Do góry
|
|
|
|
#6141581 - 28/01/2014 18:17
[Re: podstawek]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
Mam taki problem, że na żadnej przeglądarce nie mogę otworzyć stron https. Mam mozillę, chrome i IE. Jeszcze z IE jakoś się uporałem, ale na pozostałych nic nie da się otworzyć. Cały czas komunikaty o wygasłych certyfikatach. Jest tak od soboty.
Jak temu zaradzić? co prawda brzmi to trochę absurdalnie, ale właśnie w sobotę cofnąłem datę o rok (żeby domyślnie w excelu wpisywał mi się 2013) i tak zostawiłem teraz ustawiłem aktualną i wszystko działa no nic więc temat nieaktualny, ale rozwiązanie dziwne 
|
Do góry
|
|
|
|
#6150722 - 07/02/2014 00:37
[Re: simka_airMen]
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Witam, mam taki problem z połączeniem internetowy. Wczoraj nagle przestał działać internet. Z routerem wszystko ok, dzwoniłem do dostawcy i powiedzieli mi, że normalnie mają sygnał i u mnie wszystko powinno działać. Dziwne jest to, że nawet gdy były faktycznie problem z dostawą internetu to pojawiały się jakieś tam różnie sieci (w tym moja) tylko nie było możliwości połączenia. Teraz mam taką informację... Co może być nie tak? Dodam tylko, że internet bezprzewodowy z Play działa bez problemu.
|
Do góry
|
|
|
|
#6150738 - 07/02/2014 01:05
[Re: Jose]
|
old hand
Meldunek: 03/04/2010
|
Witam, mam taki problem z połączeniem internetowy. Wczoraj nagle przestał działać internet. Z routerem wszystko ok, dzwoniłem do dostawcy i powiedzieli mi, że normalnie mają sygnał i u mnie wszystko powinno działać. Dziwne jest to, że nawet gdy były faktycznie problem z dostawą internetu to pojawiały się jakieś tam różnie sieci (w tym moja) tylko nie było możliwości połączenia. Teraz mam taką informację... Co może być nie tak? Dodam tylko, że internet bezprzewodowy z Play działa bez problemu. ja bym obstawial ze wylaczyles karte wifi przyciskiem lub skrótem z klawiatury ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#6150887 - 07/02/2014 02:36
[Re: jbrach]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6150924 - 07/02/2014 02:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Witam, mam taki problem z połączeniem internetowy. Wczoraj nagle przestał działać internet. Z routerem wszystko ok, dzwoniłem do dostawcy i powiedzieli mi, że normalnie mają sygnał i u mnie wszystko powinno działać. Dziwne jest to, że nawet gdy były faktycznie problem z dostawą internetu to pojawiały się jakieś tam różnie sieci (w tym moja) tylko nie było możliwości połączenia. Teraz mam taką informację... Co może być nie tak? Dodam tylko, że internet bezprzewodowy z Play działa bez problemu. http://niebezpiecznik.pl/post/sprawdz-z-...6-i-5-45-75-11/
|
Do góry
|
|
|
|
#6151019 - 07/02/2014 04:23
[Re: micha$]
|
old hand
|
Witam, mam taki problem z połączeniem internetowy. Wczoraj nagle przestał działać internet. Z routerem wszystko ok, dzwoniłem do dostawcy i powiedzieli mi, że normalnie mają sygnał i u mnie wszystko powinno działać. Dziwne jest to, że nawet gdy były faktycznie problem z dostawą internetu to pojawiały się jakieś tam różnie sieci (w tym moja) tylko nie było możliwości połączenia. Teraz mam taką informację... Co może być nie tak? Dodam tylko, że internet bezprzewodowy z Play działa bez problemu. http://niebezpiecznik.pl/post/sprawdz-z-...6-i-5-45-75-11/ inna była przyczyna ;-) natomiast z tymi dns faktycznie ładny syf .
|
Do góry
|
|
|
|
#6151144 - 07/02/2014 13:42
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Dzień dobry z rana słów kilka na temat http://niebezpiecznik.pl/post/sprawdz-z-...6-i-5-45-75-11/Jako, iż jestem posiadaczem reutera Tp-Link, pomyślałem, że nie zawadzi sprawdzić, chociaż net działał w porządku. Wpierw start, uruchom, ipconfig i niby wszystko ok. No ale piszą żeby sprawdzić jeszcze w ustawieniach reutera. No i pierwszy zonk, bo ciągle złe hasło. Zacząłem czytać komentarze i w jednym z nich było podane hasło składające się z cyferek, którym niby posługują się włamywacze. No i kurwens eureka, działa. Główny DNS miałem ustawiony podobno na jakiś serwer niemiecki (jeden z userów w komentarzach miał taki sam), drugi to był ten google'a. Zmieniłem pierwszy również na google'a, zmieniłem hasło dostępu do reutera, na stronie TP - Link znalazłem instrukcję, co włączyć by uniemożliwić dostęp do reutera z netu i na razie tyle, mam nadzieję, że trochę to utrudni życie suczym synom.
|
Do góry
|
|
|
|
#6153929 - 09/02/2014 23:45
[Re: jbrach]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
inna była przyczyna ;-) natomiast z tymi dns faktycznie ładny syf . Napiszesz co nie grało? Z ciekawości pytam...
|
Do góry
|
|
|
|
#6154492 - 10/02/2014 18:53
[Re: micha$]
|
old hand
|
inna była przyczyna ;-) natomiast z tymi dns faktycznie ładny syf . Napiszesz co nie grało? Z ciekawości pytam... w tych hp klawisze funkcyjne sa uruchamiane przez f12 a nie kombinacje fn+f12 co wyłączyło wifi przez przypadek. Zmiana w biosie pomogla . Teraz fn+f działa poprawnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#6159345 - 15/02/2014 17:13
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008