#6555 - 20/02/2002 02:44
Re: SUPER OKAZJA ?????
|
old hand
Meldunek: 29/07/2001
|
Udało się!!! Policzyli mi po kursie 2,65 i na czysto wygrałem 106 $! Trzeba jednak szukać okazji.
|
Do góry
|
|
|
|
#6557 - 20/02/2002 15:52
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/01/2002
|
Mocno zaniepokoilo mnie to co przeczytalem w postach powyzej. Jesli w ofercie buka widze mecz i kursy na niego, zawieram zaklad, ktory zostaje przyjety, to jak jest mozliwe, ze zostanie on pozniej anulowany. Nie bardzo mi sie to podoba. Prosze o wyjasnienie co ich upowaznia do takiego dzialania. PI
|
Do góry
|
|
|
|
#6559 - 20/02/2002 19:11
|
old hand
Meldunek: 04/04/2001
|
To Conrad.....porownywac Supermarket z bukmacherstwem to tak samo jak mieszac gruszki z jablkami. Przeciez porzadny buk ma rozne zabespieczenia programowe zeby nie wyslac na punk naprz.kursu 1,2...10....20......tak moge sie zgodzic ztym ze ktos sie pomyli i naprz. u tenisa zamiast 1.2..3.6 napisze kurs odwrotnie.....ale tutaj znow profesjonalne firmy maja 10 roznych zabespieczen //nie bede o nich pisal bo nie widze potrzeby//zeby nie stracic na takim odwroconym kursie duzo kasy/tym nie mysle ze zwroca kase za wziety zaklad bo pomylili kurs/.....wedlug mnie zwrot kasy przez inetowego buka to SWINSTWO.....Ja za swoje bledy place zawsze i biore sobie z takich bledow ponauczenie, to dlaczego by nie mogl placic inetowy buk za blad.......wymawiac sie na pomylke to NAJPROSTSZE i NIEPROFESJONALNE.
|
Do góry
|
|
|
|
#6561 - 20/02/2002 19:36
|
old hand
|
UQS...wiem dobrze ze sie buki internetowe zabespieczaja takim sposobem.....ALE DLACZEGO TAKIE ZABESPIECZENIE/w regulaminie/ NIE JEST POTRZEBNE BUKOM NIEINTERNETOWYM...???????
[ 20-02-2002: Wiadomość edytowana przez: Drak ]
|
Do góry
|
|
|
|
#6562 - 21/02/2002 13:42
|
Pooh-Bah
|
Porownanie z TV w supermarkecie bardzo mi sie podoba. Tylko jesli cena byla pomylkowo 79, to nie bede mial pretensji, kiedy zwroca mi uwage przy kasie, ale jesli po tej cenie mi go sprzedali, zaplacilem i zabralem do domciu, to nie wyobrazam sobie, zeby na drugi dzien ktos mi go zabral, bo 'byla pomylka'. Zgadzam sie, ze reg trzeba akceptowac i nikt nie zmusza do grania. Ale gdzie lezy granica pomylki buka??? To paranoja. Kurs moze byc 2,2-1,7 zamiast 1,7-2,2 u konkurencji i tez mi cofna. Caly czas trzeba byc czujnym czy kurs nie jest ' za dobry'. Znajduje mecz o kursie w internecie 4,0, a w STS 3,6. Stawiam ( np. w unibecie) i co - moge sie spodziewac, ze napisza mi 'sorry, mialo byc 3,0' ???
|
Do góry
|
|
|
|
#6563 - 21/02/2002 13:54
|
Pooh-Bah
|
Pamietam byl kiedys mecz /nba/ w UNIBECIE: DALLAS - DENVER 1 1,91 u polskich bukow ok. 1,1 - 1,2. postawilem, wygrali / 91 - 90  / i pieniadze zostaly wyplacone. czy to znaczy, ze mialem szczescie, bo postawilem za malo, zeby chcialo im sie anulowac zaklad??? co by sie stalo, gdyby DENVER rzucilo dwa pkty wiecej. czy taki ( przegrany ) zaklad tez moglby byc anulowany? moze komus sie to juz zdazylo? bo jesli nie- to jest to jawne oszustwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#6564 - 21/02/2002 13:57
|
addict
Meldunek: 18/01/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał piil: [qb]Porownanie z TV w supermarkecie bardzo mi sie podoba. Tylko jesli cena byla pomylkowo 79, to nie bede mial pretensji, kiedy zwroca mi uwage przy kasie, ale jesli po tej cenie mi go sprzedali, zaplacilem i zabralem do domciu, to nie wyobrazam sobie, zeby na drugi dzien ktos mi go zabral, bo 'byla pomylka'. Zgadzam sie, ze reg trzeba akceptowac i nikt nie zmusza do grania. Ale gdzie lezy granica pomylki buka??? To paranoja. Kurs moze byc 2,2-1,7 zamiast 1,7-2,2 u konkurencji i tez mi cofna. Caly czas trzeba byc czujnym czy kurs nie jest ' za dobry'. Znajduje mecz o kursie w internecie 4,0, a w STS 3,6. Stawiam ( np. w unibecie) i co - moge sie spodziewac, ze napisza mi 'sorry, mialo byc 3,0' ???[/qb][/QUOTE] Cześć Piil Zaczyna sie tutaj powoli popadanie w skrajności. Panowie, to nie jest tak. Od samego początku mowa jest o oczywistych pomyłkach związaną z zamianą kursu. Podawanie za przykład kursu 3.6 i 4.0 mija sie z celem, gdyż często można znaleźć takie rodzynki, porównując ofertę naszych i zagranicznych bukmacherów. Jeżeli znajdziesz taki kurs i zagrasz za niego, nikt nie pozbawi Ciebie wygranej wycofując się później z tego zakładu, zwłaszcza kiedy ten zakład się już zakończy. Proszę przeczytajcie regulaminy kilku firm bukmacherskich i zastanówcie się najpierw nad tym co jest tam napisane. Pozdrawiam bogge
|
Do góry
|
|
|
|
#6565 - 21/02/2002 14:05
|
Pooh-Bah
|
pozwala to bukom na 'specjalne pomylki' : daja kurs 4,0 - 1,2 zamiast odwrotnie, jak wygra faworyt / chodzacy po 4 /, to anuluja wszystkim wygrane, a jak bedzie fuks / za 1,2 / to wyplaca tym, ktorzy na to stawiali ( ciekawe czy znajdzie sie choc jeden taki  ), a zbiora kapustke od tych co sie polaszczyli na 4,0. zeby nie podkopywac zaufania do firmy, wystarczy przeprowadzic operacje raz na kwartal. zysk gwarantowany. ( metoda nie jest opatentowana- zapraszam wszystkich bukow do korzystania i licze na jakies )  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#6566 - 21/02/2002 14:13
|
addict
Meldunek: 25/09/2001
|
Witam. Zabieram głos w tym temacie gdyż została poruszona bardzo poważna kwestia... Według mnie bukmaherstwo jest tak dochodowym przecięwzięciem iż nie powinny zaistnieć takie numery z wycofywaniem zakładów. ..większośc z nas jednak zabiera głos z pozycji graczy/posiadaczy kont u buków i-netowych,wiec opinie bedą praktycznie jednoznaczne iz zakład postawiony po kozystnym kursie(przy pomyłce buka)powinien byc zaakceptowany, jednak wczuwając sie w rolę BUKMAHERA wiadomo iż bedzie on bronil swoich interesów i nie pozwalał aby dochodziło do absurdalnych pomyłek w kursach na korzyść "graczy"... jednak jak juz ktos na tym forum wspomniał są wyjątki ...i istnieją buki które przyznają sie do pomyłek i je akceptują na nie swoją korzyść !!!!! :eek: Reasumując kazdy ma swoje racje ... i zarówno gracz jak i buk bedą tych racji bronić na swoją korzyść... PS: Ja osobiście uważam iz, Expekt jest renomowaną firmą i albo powinna zatrudnić jeszcze lepszych specjalistów do spr. poprawności kursów zdarzeń bądz też wszystkie te pomyłki(jakże jednak żadkie)  wkalkulować w koszty działalności... ...zmiana w regulaminie na korzyść graczy ,była by w sumie niezłą reklamą dla ww firmy (moja skromna osoba jednak nic nie sugeruje) Pozdrawiam  al:
|
Do góry
|
|
|
|
#6567 - 21/02/2002 14:13
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał bogge: [QB] Cześć Piil Zaczyna sie tutaj powoli popadanie w skrajności. .. zgadzam sie zaznaczam tez ze TYLKO TEORETYZUJE !!! nigdy cofniecie kursu mnie nie dotknelo, szczegolne sorki dla UNIBETu, ktorego uzylem w przykladzie, a ktory juz kilkakrotnie wyplacil mi po BAARDZO ciekawym kursie. 
|
Do góry
|
|
|
|
#6568 - 21/02/2002 14:21
|
old hand
|
cze Bogge....mozesz mi odpowiedziec na moje pytanie...DLACZEGO TAKIE ZABESPIECZENIE/w regulaminie na zwrot oczywistych pomylek kursowych/ NIE JEST POTRZEBNE BUKOM NIEINTERNETOWYM...???????
|
Do góry
|
|
|
|
#6569 - 21/02/2002 14:43
|
Meldunek: 23/01/2001
|
A co mi tam, pobawię się w obrońcę buków  . Może mi Bogge da za to jakiegos bonusa Draku, na pierwszy rzut oka ja widzę dwie przyczyny: 1. Skala ryzyka. Są internetowe buki, które przyjmują bez większych ograniczeń pojedyńcze zakłady po kilkadziesiąt tysięcy dolarów. Spróbuj postawić taką kwotę w okienku Profesjonala czy STS-u. 2. Problem techniczny. Klient odchodzący od okienka który dostaje kwit z potwierdzeniem zakładu jest anonimowy - jak go powiadomić przed rozpoczęciem spotkania, że zakład jest nieważny ?! To mogłoby prowadzić do nadużyć i sporów czy zakład został anulowany przed czy po rozstrzygnięciu. W przypadku buków internetowych sprawa jest jasna, wiadomo kto taki zakład zawarł, jest z nim kontakt. @ Piil Zakład trzeba anulować gdy nie jest znany jego wynik, więc Twój pomysł niestety odpada Gram u buków internetowych i mi to osobiście nie przeszkadza, że buk anuluje mi zakład, który był jego oczywistą pomyłką (nie musi to być kurs, może być co innego - np. ostatnio Yabet miał w zakładzie h2h Katrin Smigun zamiast Kristiny - stawianie przeciwko Katrin było wielką okazją, przeciwko Kristinie już nie, spróbowałem wykorzystać ten błąd - ale miałem pełną świadomość, że prawdopodobnie ten zakład się nie utrzyma). Gorzej jeżeli buk pod przykrywką "pomyłki w kursie" próbuje wycofać się z błędu oddsmakera (np. zamiana kursów 1.7 i 2.2). Takie przypadki na szczęście zdarzają się wyjątkowo rzadko ale dyskwalifikują one takiego buka dla mnie całkowicie.
|
Do góry
|
|
|
|
#6570 - 21/02/2002 14:54
|
addict
Meldunek: 18/01/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak: [qb]cze Bogge....mozesz mi odpowiedziec na moje pytanie...DLACZEGO TAKIE ZABESPIECZENIE/w regulaminie na zwrot oczywistych pomylek kursowych/ NIE JEST POTRZEBNE BUKOM NIEINTERNETOWYM...???????[/qb][/QUOTE] Cześć Drak, Nie wiem i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to, gdyż nie gram u buków tradycyjnych i nawet nie czytałem ich regulaminu, oprócz typowania Ligi Angielskiej lub innych lig, w Soboty w naszym rodzimym Totalizatorze. Poza tym, dobija mnie fakt że kiedy chciałem zagrac kilka miesięcy temu na jedno spotkanie, chcąc pozostawić nieco więcej pieniedzy u lokalnego bukmachera, spotkałem sie z odmową (telefon do władz i propozycja "uszczuplenia" mojego wkładu o wiecej niż 50%) poza tym niemożność zagrania tego na co miałem ochotę postawić swoje pieniądze jako singiel, tylko w jakieś chorej kombinacji... Znam Twój stosunek do bukmacherów Internetowych i szanuję go- Ty grasz u lokalnych bukmacherów, zachwalając otrzymanie kuponu i możliwość odbioru wygranej bezpośrednio w okienku (nawet jeżeli ma to potrwać kilka dni i polegać ma na "wycieczkach" krajoznawczych do centrali firmy, celem odebrania swojej wygranej, o czym mogłem przeczytać w postach na Forum) oraz ogromne prawa do reklamacji, bo chyba o tym chcesz tutaj powiedzieć badź udowodnić mi to. Na chacie często pytałeś mnie dlaczego Expekt stosuje taką to a taką marżę, podając za przykład bukmacherów z Czech i jak wspaniale oni tam traktują klientów, pozwalając wygrywać, oferując extra stawki itd. Nie zamierzam jeździć do Czech czy też na Słowację aby umieścic swój zakład, nie narzekam na bukmacherów Internetowych- Jeżeli coś mi się nie podoba, likwiduję konto i gram tam, gdzie dany bukmacher mi odpowiada. Na tym polega w moim mniemaniu wolnośc wyboru. Nie zamierzam też niczego wytykać firmom lokalnym i chołubić firmy działające w sieci Internet. Wracając jednak do Twojego pytania, a raczej nawiązując do niego, jak odnieść się do tak częstych drobnych różnic w ich ofercie widniejących na tablicach kursowych, do tych widniejących na kuponie?? Idąc tym torem, również można powiedzieć iz jest to błąd w druku, o którym jednak klient dowiaduje się już po otrzymaniu kuponu i po stwierdzeniu ze zdumieniem, iz kurs różni się "nieco" od tego który widniał na tablicy kursowej. A co wtedy gdy przez nieuwagę nie skontroluje kuponu? "Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się"? Reasumując, jest to temat rzeka i zawsze będą przeciwnicy jednych i zwolennicy drugich. Na szczęście człowiek w naszym kraju, ma już prawo wyboru, a będzie mieć jeszcze wieksze gdy lokalni bukmacherzy, otworzą swoje witryny Internetowe co jest nieuchronne w dobie współczesnego rozwoju. Pozdrawiam Drak bogge
|
Do góry
|
|
|
|
#6571 - 21/02/2002 15:25
|
old hand
|
dobrze cos ci tez powiem uQs bo gdybym gral u buka z 5 lat to by mnie ta odpowiedz uspokoila ,ale ze lata ktore gram u buka skladaja sie z dwoch cyferek 00 to mnie ta odpowiedz nie uspokoila.
1.Skale ryzyka sa zupelnie jednakowe.Piszesz ze"sa buki ktore przyjmuja bez wiekszych ograniczen pojedyncze zaklady po kilkadziesiat tysiecy dolarow.Sprobuj postawic taka kwote w okienku Profesjonal czy STS"....to ja Ci odpowiem ze zaloze sie z Toba o co chcesz ze w Profesjonale Ci przyjma za taka kwote ,ktory moze ani nie dysponujesz.....chetnie sie z Toba zaloze.!!!!!!!
2.Jaki problem techniczny...???Przeciez jezeli klient obstawi na spotkanie ktore bylo juz rozegrane to firme nie interesuje kto to byl i jak sie nazywal bo wystarczy tylko nastawic program i takie spotkanie zostaje zwrocone z KURSEM 1 WSZYSTKIM i jest jedno jezeli to jes Jozek,Pawel,Jacek..i nie musi miec ich dane.....tak samo buk moze sie zabespieczyc z TAKIMI ZMYLONYMI KURSAMI...drukuje nowy regulamin i jest wszystko zalatwione...ale NORMALNY buk TAKICH SWINSTW NIE ROBI jak juz pisalem.....
Dalej piszesz ...."zaklad trzeba anulowac gdy nie jest znany wynik,wiec Twoj pomysl odpada..."...
musze sie troche zasmiac....przeciez klient ktory obstawi 10 sekund po rozpoczeciu jakiegos spotkania i tez moze powiedziec ze w pilce naprz. 10 sekund gry nic nie oznacza to buk zwraca taki zaklad bo zostal przyjety po rozpoczeciu spotkania.....
uQs uwazam Cie za fachowca ,ale tutaj mnie ani troche nie przekonales o slusznosci zwracania zakladow u buka Internetowego.
pozdrowienia
|
Do góry
|
|
|
|
#6572 - 21/02/2002 15:28
|
Meldunek: 06/07/2001
|
witam Nie znam szczegółów zakładu na Szwecję po odwróconym kursie, ponieważ, jakoś nieszczęśliwie nie udaje mi się nigdy trafić na te kilka minut wystawionej okazji Trochę tutaj zażartuję. Typer z Expekt, prawdopodobnie doskonale wiedział o słabości  Szwedów w turnieju olimpijskim. W końcu pomylił się tylko o jeden mecz. Zasadnym byłoby wystawienie kursu: Szwecja - Białoruś 11,00-6,00-1,10 Odnieśmy się do tego przykładu. Jeśliby pomyłka  nastąpiła w tymże meczu, to konsekwentnie zakłady powinny zostać odwołane dla wszystkich zakładów. I tych na gospodarzy i tych na remis i tych na gości. Jeśli sprawa anulowania zakładów odbywa się przed rozegraniem meczu to wszystko w porządku. Gorzej, (tego nie wiem) jeśli sprawa ma miejsce w trakcie meczu lub po jego zakończeniu. Wtedy sytuacja jest conajmniej wątpliwa i sprzyja powstawaniu nadużyć. Najgorzej w takiej sytuacji czują się zwolennicy sure-bet, ponieważ po anulowaniu zakładów na jedną stronę, zostają z drugą i mogą ratować się zagraniem na 8-9% stratę, albo liczyć na wejście nie anulowanej opcji. Moim zdaniem ( i jest to, tak jak w przypadku uQ$ pomysł za bonus  , należałobyby przy stwierdzeniu pomyłki, nie odwracać kursów tylko anulować cały zakład, tak jakby go wogóle nie było). Swoja drogą, czemu w angielskiej nie znalazłem jeszcze ani jednej pomyłki. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|