Opcje tematu
#649940 - 31/08/2006 07:18 II liga,7 kolejka 1.09-3.09
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
1 września
Kmita Zabierzów - Piast Gliwice

2 września
Zawisza Bydgoszcz SA - Miedź Legnica
Ruch Chorzów - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
Stal Stalowa Wola - Zagłębie Sosnowiec
Lechia Gdańsk - Polonia Bytom
Górnik Polkowice - Polonia Warszawa
ŁKS Łomża - Jagiellonia Białystok(spotkanie zostanie rozegrane w Białymstoku)

3 września
Unia Janikowo - Śląsk Wrocław
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Odra Opole

Jak już wcześniej wspomniałem w poście dotyczącym 6 kolejki ja tu widzę dużo remisów.Patrząc nawet na mecze wydaje się,że może ich być sporo.Zacznę jednak od meczów,w których remisu być nie powinno.

ŁKS Łomża-Jagiellonia 2
Brak stadionu powoduje to,że niby gospodarzem w tym meczu jest ŁKS ale mecz rozgrywany jest w Białymstoku.Swoją drogą jak PZPN może na coś takiego pozwalać,to jest nie do pomyślenia.Jeżeli ktoś nie ma stadionu to nie powinien grać w 2 lidze,może wtedy władze miast lub prezesi w końcu zainteresowali by się modernizacjami stadionów.Do rzeczy,Jagiellonia po świetnej passie z początku sezonu nieco spuściła z tonu remisując w Legnicy i przegrywając w Płocku.Teraz mają zankomitą okazję do przerwania passy bez wygranej bo do Białegostoku przyjeżdża ŁKS Łomża.Drużyna,która jedynie czym może się pochwalić to małą ilością straconych bramek,a tak poza tym to niczym.Zaledwie 1 strzelona bramka to jest po prostu katastrofa.Widać,że nie jest to drużyna,która może mieć szansę na pozostanie w 2 lidze.Aczkolwiek podobna drużyna ma być wzmocniona 4 dośc dobrymi graczami:Rybski-Widzew,2 z Wisły Płock dość znanych ( nie [pamietam teraz nazwisk).To jednak nie pomoże drużynie z Łomży zdobyć chociażby punktu z faworyzowaną Jagiellonią.W tym meczu "obrona Częstochowy" im się nie powiedzie.

Zawisza Bydgoszcz-Miedź Legnica 1
Tutaj raczej 1 ale przestrzegam trochę przed tym meczem bo wiemy dobrze,że każda passa się kiedyś kończy 6 zwycięstw pod rząd to naprawdę świetny wynik.Trudno przypuszczać żeby Legniczanie sprawili kłopot gospodarzom jeżeli Ci wygrywają na wyjeździe z Piastem Gliwice aż 2:0.Miedź Legnica,a Piast Gliwice to jest jednak w 2 lidze różnica klas.Wszystko przemawia za gospodarzami i chyba jeszcze teraz nie stracą punktów.

W pozostałych 7 meczach śmierdzi mi remisami i myślę,że 3 spokojnie powinny wejść,a to przy dobrej rozpisce da dużą wygraną.

Do góry
Bonus: Unibet
#649941 - 31/08/2006 09:07 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
zxraq Offline
addict

Meldunek: 11/12/2005
ja bede gral remis Odry Opole na wyjezdzie! pamietam jak Odra miala duzo remisow w 3 lidze,a teraz jeszcze zadnego.. jakos mi sie to nie widzi, ze w kolejnym meczu Odry ktos zainkasuje 3pkt! na dodatek Podbeskidzie tez jeszcze w tym sezonie nie zremisowalo, wiec wszysko przemawia za podzialem punktow!
pozdrowienia z Opola

Do góry
#649942 - 31/08/2006 13:32 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
MKSB Offline
enthusiast

Meldunek: 13/07/2005
Małe sprostowanie: ŁKS nie wystąpi w Białymstoku w roli gospodarza. Na prośbę ŁKS-u zamieniono gospodarzy meczów, i na wiosnę Jagiellonia pojedzie do Łomży.

Do góry
#649943 - 31/08/2006 21:53 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
mk146 Offline
member

Meldunek: 11/06/2006
W meczu Podbeskidzie - Odra jest każdy wynik możliwy, Odra w tym sezonie gra bardzo nierówno. Dobre mecze przeplata bardzo słabymi. Jak dla mnie to NO BET.

Do góry
#649944 - 01/09/2006 09:43 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
piter600 Offline
enthusiast

Meldunek: 27/10/2005
Jagiellonia Białystok - ŁKS Łomża 1
Gospodarze po ostatnim remisie i porażce muszą znów zacząć wygrywać. Własne boisko, skład, doświadczenie to wszystko przemawia za nimi i innej opcji jak zwycięswto Jagielloni tutaj nie widzę.

Ruch Chorzów - KSZO Ostrowiec 1
Niebiescy będą chcieli się zrehabilitować za porażkę w Sosnowcu i aby utrzymać się w czubie tabeli muszą to spotkanie wygrać. Jeśli zagrają na takim poziomie jak w meczu ze Śląskiem to o wynik jestem spokojny.

Do góry
#649945 - 01/09/2006 15:20 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
Jestem bardzo miło zaskoczony wysokim kursem na Lechię Gdąńsk. Spodziewałem się czegoś ok 1,55 tymczasem w BAW jest 1,80. Trener Lechii przed meczem z Polonią zmienił ustawienie zespołu, dokonał małego przemeblowania w linii obronnej i efekt jest taki, że wygrali dwa mecze po 2-0 a co wszyscy w Gdańsku zaznaczają, zachowali czyste konto z tyłu.

Nie chcę abyście odebrali to tak, że jestem z Gdańska i faworyzuje Lechię ale po kursie 1,80 po prostu polecam grać gdańszczan. Jeżeli zdobędą 3 punkty z Polonią to doskoczą do czołówki co dla takiej drużyny będzie sporym kopem żeby walczyć o jeszcze wyższe cele.

Może pablobytom powie jak się prezentuje Polonia. Po wynikach i relacjach wynika że całkiem nieźle. Ale nie od dziś wiadomo jak się gra w na Traugutta i w zeszłym sezonie przekonały się o tym m.in. Widzew, Zagłębie, ŁKS... W tym przegrała dość silna kadrowo Polonia.
Podsumowując... gram zdecydowanie Lechię po kursie 1,80.

Z innych spotkań będę grał Jagiellonie Białystok. ŁKS Łomża jak na razie zaskakuje głównie remisami na wyjeżdzie ale Jaga nie może sobie pozwolić na kolejną stratę punktów. Tarasiewicz zakładał minimum 4 punkty z Miedzianką i Górnikiem Polkowice przywiózł tylko 1. Także kurs nie najgorszy a ciśnienie będzie na zwycięstwo. Pomyślę również nad underem.

Jagiellonia-ŁKS 1 1,40

Do góry
#649946 - 01/09/2006 16:05 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
aker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2004
Quincy chyba jednak przemawia za toba regionalny patriotyzm.
Po pierwsze Polonia Bytom gra całkiem niezle, ostatnio dosc wysokie wygrane po 5-0 na Stalowce i 3-1 z Unia Janikowo.
Mysle ze Polonia Bytom chwyciła wiatr w żagle i moze wywiezc z Gdanska punkty.
Po drugie o jakiej to silnej Poloni piszesz??? Chyba nie o Polonii Warszawa
Reasumując ten mecz jest dla mnie totalne NO BET

Do góry
#649947 - 01/09/2006 17:41 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
Quote:

Quincy chyba jednak przemawia za toba regionalny patriotyzm.
Po pierwsze Polonia Bytom gra całkiem niezle, ostatnio dosc wysokie wygrane po 5-0 na Stalowce i 3-1 z Unia Janikowo.
Mysle ze Polonia Bytom chwyciła wiatr w żagle i moze wywiezc z Gdanska punkty.
Po drugie o jakiej to silnej Poloni piszesz??? Chyba nie o Polonii Warszawa
Reasumując ten mecz jest dla mnie totalne NO BET

Może nie lokalny patriotyzm ale fakt, że widziałem w grze tylko Lechie i to Lechie, która gra lepszy futbol nawet od tego z zeszłego zesonu a napewno z początku tego. Dlatego prosiłem o opinie jak gra Polonia Bytom. Mimo wszystko nadal twierdze ze Lechia ma większe szanse na wygraną niż Polonia na remis.

A co do Polonii Warszawa to rozmawiałem z Engelem jr i mówił, że Polonia to drużyna w budowie i praktycznie w każdym meczu grają inaczej. Zresztą to samo mówił na konferencji. Patrząc na zawodników indywidualnie a nie na obecną drużynę sądze i jestem pewnien że Polonia jeszcze doskoczy do czołówki i myślę że będzie to jeszcze jesienią.
Pozdrówka!

PS. A jak oceniasz szanse Ruchu? Bo też zastanawiałem się nad typem na Niebieskich.

Do góry
#649948 - 01/09/2006 17:59 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
aker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2004
Quincy jesli chodzi o mój Ruch to mam zasade ze nigdy Go nie gram ani za ani przeciw
A patrzac na trzezwo to są przesłanki by postawic na wygraną Ruchu. Nie ma zadnych absencji, wszyscy pala sie do gry i chcą odbic utracone w Sosnowcu punkty.
Ale jest pewne ale
Osobiscie pamietam ze jak Ruch jest na fali to nikt mu nie podskoczył ale wystarczy jeden gorszy wystep zeby nastapila reakcja łancuchowa czyli seria remisow i porazek.
Osobiscie bym tego meczu nie ruszal.
PS. Quincy pamietasz dawna sztame RUCH, WISEŁKA, LECHA GDAŃSK Ach to były czasy

Do góry
#649949 - 01/09/2006 20:08 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
Gawlin Offline
member

Meldunek: 11/02/2005
Dla mnie mecz Jagielloni NO BET. Łomża jak narazie sprawia niespodzianki i nie jest dostarczycielem punktów jak się spodziewano. To są derby Podlasia. Łomża pozyskała ostatnio kilku piłkarzy, którzy bedą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony. ŁKS to drużyna oparta na zawodnikach z regionu także z tych którzy grali w Jagielloni więc mają coś do udowodnienia. Nie polecam grania tego spotkania.

Na jutro mam propozycję z 3 ligi ale to w odpowiednim dziale.

Do góry
#649950 - 01/09/2006 21:17 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
telomateo Offline
newbie

Meldunek: 15/07/2006
Ruch Chorzów v KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
2.09.2006 r., godz. 18.00, II liga polska

Ruch gra przed własną publicznością - atut. Wygrał u siebie 1:0 z Odrą i 3:0 ze Śląskiem. Muszą takie mecze wygrywać jeżeli chcą myśleć o awansie, a mają takie plany. Chcą się zrewanżować za przegrany mecz w Sosnowcu z Zagłębiem. KSZO na wyjazdach słabo się prezentuje.

Typ 1 @1,70 4/10

-------

Jagiellonia Białystok v ŁKS Łomża
3.09.2006 r., godz. 16.30, II liga polska

Jagiellonia będzie bardzo zmobilizowana po przegranym meczu 0:1 (w) z Górnikiem Polkowice w ostatniej kolejce. Jaga u siebie jest bardzo groźna. Mecz planowo miał odbyć się w Łomży, ale z powodu remontu stadionu został zamieniony gospodarz pierwszego meczu. Piłkarze z Łomży wszystkie mecze grają na wyjazdach. Taka sytuacja nie buduje dobrej atmosfery w ŁKS-ie. Strzelili do tej pory tylko 1 bramkę w 4 spotkaniach. Cel dla Jagi 3 punkty potrzebne do awansu do I ligi.

Typ 1 @1,40 4/10

Do góry
#649951 - 01/09/2006 22:23 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
Dziadek Offline
enthusiast

Meldunek: 01/04/2005
interesuje mnie mecz staówka - sosnowiec, stalówka 4 ostatnie kolejki zagrał na duzym "arcie" i dzieki woli walki i ambicji osiągali niezłe rezultaty, a teraz juz tego brakuje a umiejetności to jednak nie na tą lige. Przegrana na własnym obiekcie 1-5 z polonia bytam jest dowodem tego iż ze stalówki uszło powietzre.

Ponadto dodam ze jak dla mnie Zagłębie jest bardziej klasową drużyną od poloni bytam która zmiażdzyła stalówke.Mało tego Stal nie gra na obiekcie w swoim mieście, a w Gorzycach.W ostatnich dniach (bierzacy tydzien) został zwolniony nieudolny trener Białek w zagłębiu.

Przed sezonem wzmocnienia zagłębia berensztaj,folc, wierzchowski.

Dwa sowa od Sponsora klubu włocha z Torino który sprawe postawił dosc jasno albo 1 liga albo sie wycofujemy.

Po słabszych wystepach nadszedł mecz z Ruchem gdzie Sosnowiec wygrał 2-1, wydaje sie ze są na fali wznoszącej w przeciwieństwie do Stalówki, którzy według mnie bedą dołowac.

reasumując wszystkie "za" i "przeciw" wynik i to wysoki moze byc tylko jeden efektowne zwycięstwo grajków z Sosnowca, licze tutaj ze któs sie zainteresuje i podejmie dyskusje. kurs oscyluje w granicach 2.7 jesc bardzo korzystny.

pozdrawim

Do góry
#649952 - 02/09/2006 00:03 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
Twój wybór Dziadek wydaje sie dobry.
Jak pisałem kilka kolejek temu nie warto grac na sosnowiczan dopóki Bialek bedzie sedziec na ławce trenerskiej.Obecnie Białek to juz historia i jego miejsce tymczasowo zajał Jurek Dworczyk,były napastnik Zagłębia.
Wybór na dzień dzisiejszy wydaje sie bardzo dobry między innymi z tego ważnego powodu iż historyczne sukcesy Zagłebia miały miejsce tylko wtedy gdy na ławce siedzial czlowiek od nas czyli z Zagłebia.Przerabialismy róznych znanych trenerów jak chodziazby Strejlau czy Horst Panic jednak i im nie udalo się osiągnąc tutaj sukcesu, dlatego bardzo dobrze że na ławce siedzi obeznie "nasz" czlowiek.Rózne krążą o nimopinie ale jest to na pewno trener ambitny i charakterny który nie poatrzy na nazwiska i zasługi a na przydatnośc do zespołu.Odczuł to na wlasnej skózre podczas mneczu z Ruchem nowy i póki co niedoszly gwiazdor Zagłebia - Berensztajn, który zasiadl na ławce rezerwowych.
W niedzielnym meczu jak wiadomo nie wystąpi Arek Kłoda lecz nie jest to aktualne oslabienie poniewaz w sierpniu nie rozegral on zadnego meczu.Równiez nie wystapi bramkarz Wierzchowski lecz nie jest to oslabienie druzyny sosnowiczan.
Najprawdopodobniej nie będzie miejsca na ławce dla Piatkowskiego bylego gracza Korony, bedzie to kolejny odwazny ruch trenera bo dotychczas Piatkowski wystapił we wszystkich meczach.Mial u Białka kredyt zaufania choc na boisku tego nie potwierdzal.
Generalnie Zagłebie wystapi w najmocniejszym ustawieniu i wreszcie po raz drugi (pierwszy raz w meczu z Ruchem) w ustawieniu 4-4-2,Dworczyk odszedł od preferowanego przez Bialka ustawienia 4-5-1 i jak widac po meczu z Ruchem wyszlo to Zagłebiu na dobre.
Co ciekawe mecz z Ruchem był pierwszym w tym sezonie w którym zawodnicy oddali sporo zdrowia na boisku,zagrali oni z pelnym zaangazowaniem i determinacją.W poprzednich meczach brakło ducha walki i pilkarze grali na stojąco, dziwnym trafem ta metamorfoza nastapila po odejsciu Bialka.Jak cwierkają cicho wróbelki piłkarze swoja postawa na boisku albo raczej jej brakiem przyczynili sie celowo do odejscia trenera Bialka.

Stalówka jak na beniaminka przystało rozpoczeła ze sporym impetem,wygrali 3 spotkania choc jak popatzrymy uważnie w tabelę nie jest to jakis super wyczyn bo wygrali z druzynami z odleglych miejsc - dwunastego , z ostatnią ekipą i z przedostatnią.W zeszłej kolejce kubel zimnej wody na rozpalone glowy kibiców i zawodników wylali im gracze Polonii Bytom.Klęska 0:5 powinna odbić się równiez na niedzielnym meczu , z pewnościa stalowcy będa bardziej wystraszeni tym bardziej ze przyjeżdza do nich mocniejsza druzyna od bytomskiej Polonii.Powinno to ułatwic zadanie zawodnikom Zagłebia i prawdopodobnie powoli Stalówka będzie opadac w tabeli w dól.

Pilkarze Stali nie moga równiez liczyc na pomoc swych kibiców, jak wiadomo mecz odbędzie się po raz kolejny w Gorzycach gdzie nie zasiada wielu widzów.To bedzie kolejny atut sosnowiczan.

Generalnie Zagłebie dysponuje mocniejszym skladem i sadzę że nie powinno miec większych kłopotów z odniesieniem kolejnego zwycięstwa.Sukces w srodowym meczu z mocnym Ruchem pozwolił im znowu uwierzyc w swoje umiejętnosci, przełamac zlą poassę i znowu realnie patzrec na OE a nowa miotła z pewnościa ich do tego odpowiednio zmotywuje.

Kurs na Zagłebie wydaje sie byc mocno zawyzony i grzechem byłoby z tego nie skorzystac.

Mecz niedziela g 14.30, bezposrednia transmisja w tvp3
Typ
Stal Stalowa Wola Zagłębie Sosnowiec typ 2 kurs 2,75 Betsson

Do góry
#649953 - 02/09/2006 09:09 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
pixies Offline

Meldunek: 16/05/2003
Trener Stali St. Wola zapowiada raczej defensywne ustawienie w meczu z Zagłębiem.

" Jestem zdania, że nie stac nas na otwarta grę w drugiej lidze. Takie ustawienie byłoby dla nas samobójstwem" - tr. Adamus.
W Stalowej ma wrócić do składu jakis obrońca (Maciorowski), ale to nazwisko nic mi nie mówi.

Nie interesuję się tą ligą, ale może ktoś napisze jak wygląda siła ofensywna Zagłębia. Kurs na gości zachęcajacy, moze warto to zagrac.

Do góry
#649954 - 02/09/2006 09:33 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Lechia Gdańsk
VS
Polonia Bytom
Typ: 1

Do Gdańska przyjeżdża bytomska Polonia. Gości ze Śląska czeka trudne zadanie urwania punktów coraz lepiej grającej Lechii. Dobra passa zespołu zaczeła się od 1/16 Pucharu Polski i meczu z Kotwicą Kołobrzeg. Wtedy to podopieczni Tomasza Borkowskiego pokonali (1:0) trzecioligową Kotwice. Przed tym spotkaniem Lechia traciła dużo bramek. Trener Borkowski wyciągnął odpowiednie wnioski. Po meczu powiedział, że w tym spotkaniu postawiliśmy na atak, jednocześnie zabezpieczając środek pola. Trener był zadowolny z wybranej przez siebie taktyki i powiedział, że na pewno w kilku meczach zagrają podobnym ustawieniem. Efekty nowe systemu poznaliśmy bardzo szybko w następnej kolejce II ligi Lechia na swoim stadonie pokonała (2:0) Polonię Warszawa i znowu zagrali na zero z tyłu. Kluczem okazało się ustawienie obrony, które właśnie było już stosowane w zeszłym sezonie a także w meczu z Kotwicą. Do gry na obronie powrócił weteran polskich boisk Jacek Manuszewski i efekty w grze obronej były odrazu widoczne. Goście z Warszawy nie byli wstanie oddać żadnego celnego strzału na bramke Lechii. Zespół po meczu z Polonią widocznie złapał wiatr w żagle. W środowej kolejce Lechia po raz pierwszy w sezonie wygrała na wyjeździe. Wygrana popularnych "biało-zielonych" była w pełni zasłużona. Po raz kolejny gracze Odry nie byli wstanie oddać celnego strzała na barmke Lechii. Gra obrona bardzo ucieszyła trenera Borkowskiego, który ciesz się z tego, że jego zespół potrafił wyeliminować głupie i proste błędy jakie przytrafiały się tej formacji na początku rozgrywek. Teraz wszystko funkcjonuje bardzo dobrze a trzy mecze bez straconej bramki są tego najlepszym dowodem. Gości ze Śląska czeka ciężki mecz. Zwłaszcza, że Polonia Bytom to potęg ligowych się nie zalicza. W zeszłym sezonie wtedy jeszcze podopieczni Michała Probierza cudem obronili się poprzez spotkania barażowe. W tym sezonie Polonia prezentuje się najgorzej jeśli chodzi o spotkania ligowe. Od czterech kolejek popularni "niebiesko-czerwoni" są niepokonani. W ostatnich dwóch kolejkach wygrali ze Stalą Stalowa Wola (5:0) a w ostatniej serii spotkań pokonali na włąsnym boisku (3:1) Unie Janikowo. Zwłaszcza wygrana (5:0) może budzić nasz podziw. Była to pierwsza porażka Stali w tym sezonie II ligi i odrazu tak wysoka. Poloni nie można lekceważyć co pokazują ostatnie kolejki ligowe. Jednak jeśli popatrzymy na ostatni sezon i wyniki bezpośrednich konfrontacji między tymi drużynami to zobaczymy, że lepszy bilans ma Lechia. W Bytomiu popularni "biało-zieloni" zremisowali (1:1) natomiast na własnym boisku wygrali nie znacznie (1:0) bramka padła w końcówce spotkania. Myślę, że podobnie może być dzisiaj. Jednak większe szanse daje Lechii jeśli ich gra obrona wygląda tak dobrze to mają szanse na trzy punkty.

Pozdrawiam

Do góry
#649955 - 02/09/2006 10:46 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Stal Stalowa Wola - Zagłebie Sosnowiec

Na wstepie napisze, ze w tym sezonie stal widziałem tylko raz w akcji ( poniewaz ciagle przebywam poza Stalowa Wola). Dlatego moge pisac głownie o tym o czym powiedzieli mi znajomi i co udało mi sie wyczytac w prasie.

pixies
Co do Twojej wypowiedzi moge powiedziec tylko tyle, ze Stal od poczatku sezonu rozgrywa mecze ustawieniem 4-5-1 ( raz tylko chyba Adamus zdecydował sie na ustawienie 4-4-2). Tak wiec cytat ten dotyczy całosc rozgrywek i nie jest zadna nowoscia przed meczem z Sosnowcem. Co do "jakiegos" Mociorowskiego to powiem tylko tyle, ze jest on graczem podstawowej jedenastki i gdy tylko niejest kontuzjowany ma pewne miejsce w wyjsciowm składzie.

[d]dardaw
Zgadzam sie z wiekszoscia tego co napisałes o Stali tzn Stal zaczeła nadspodziewanie dobrze i troszke zlekcewazyli Polonie. Tak jak ty równiez przypuszczam, ze z kolejki na kolejke beda sie w tabeli obsuwac w dół. Za lekkie nieporozumienie uwazam jednak ocenianie tego z kim wygrali. Liga dopiero wystartowała i musi minac jeszcze chociaz 5 kolejek zeby tabela jakotako sie wykrystalizowała i wtedy bedzie mozna dopiero pobieznie oceniac kogo na co stac.
Kolejny argument jaki podałes jakoby zawodnicy Stali mieli sie przestraszyc Zagłebia tez do mnie nieprzemawia. W druzynie gra kilku zawodników majacych za soba kilka sezonów wystepow w drugiej jak i pierwszej lidze wiec mieli okazje spotykac sie z zespołami bardziej utytułowanymi ( z całym szacunkiem dla Zagłebia). Co do gry w Gorzycach to zgadzam sie, ze napewno niejest to argument przemawiajacy na kozysc Stali, ale dlaczego uwazasz ze bedzie to atut dla Twojej druzyny??? Mimo wszystko chyba jednak blizej do Gorzyc maja kibice Stalówki i to oni w wiekszosci zasiada na stadionie a nie sosnowiczanie.

Reasumujac wszystkie za i przeciw jutrzejszy mecz to dla mnie (kibica STALI) typowy no bet. Jezeli miałbym cos grac to ewentualnie remis, ale to za symboliczna stawke. O obronie i obroncach Stali pisałem juz kilkakrotnie ( w tematach dotyczacych II jak i III ligi). i pomimo fatalnego wystepu w ostatniej kolejce sadze ze sa w stanie sie odbudowac i dobrze zaprezentowac w jutrzejszym spotkaniu.

P.S.
dardaw i pixies nietraktujcie mojej wypowiedzi jako napasc na Wasza osobe. Poprostu czytajac Wasze posty doszedłem do wniosku, ze lekko naginacie fakty, stad moje sprostowanie, które moze jadnak niebyc zbyt obiektywne ze wzgledu na to komu kibicuje.
Pozdrawiam retoox

Do góry
#649956 - 02/09/2006 15:51 Re: II liga,7 kolejka 1.09-3.09
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
retoox - jest ok i oczywiscie nie traktuje Twojego wpisu jako ataku, pixies z pewnościa tez nie o to własnie chodzi aby wymieniac poglądy.
I odnośnie Twojego postu.
Oceniłem wartosc przeciwników Stalówki bo zawsze analizuję z kim druzyna ostanio wygrywa czy przegrywa.Niby za kazdy wygrany mecz są 3 pokt ale w/g mnie zwyciestwo zwycięstwu nie jest równe.Mówisz że 5 kolejek to malo.Tak to jest mało ale wystarczająco duzo aby ocenic aktualną formę druzyny.A to z punktu widzenia typera najbardziej nas interesuje, nie wnikamy co bylo kilkanascie kolejek temu ale własnie 5-6 kolejek wstecz bo to jest dla nas najbardziej istotne.To pokazuje co dana druzyna aktualnie soba reprezentuje.
Wszytskie 3 druzyny które pokonala Stal czyli na razie słabiutkie Bielsko, beniaminek Odra i przebudowana Polonia sa z dolnej połówki tabeli i smiało mozemy uznać ze obecnie te druzyny nie zachwycają formą.Z pewnością inaczej analizowałbym wygrane Stali gdyby w pokonanym polu zostawili np Jagę , Piasta czy tez Ruch że o Hydrostworze nawet nie wspomnę.Dlatego własnie napisałem powyzej iz pokonanie w/w ekip nie jest "super wyczynem" i myslę ze jednak powinienes się z tym zgodzic.

W dalszej częsci zacytowałes mnie iz Stal wystraszy się Zagłębia.
Przeczytaj dokladnie mój tekst,nie napisałem tego w ten sposób.Aktualnie Zagłębie nie straszy chyba nikogo w lidze.Napisałem że będa wystraszenie po klesce 0:5 i z pewnoscia tak będzie poniewaz będa bali się odkryć wiedząc iz teoretycznie Zagłebie jest mocniejsze od Polonii i co ich moze spotkac grając w otwarte karty.Będą się bac kolejnej porazki a to psychice pilkarzom nie pomaga.

I trzecia kwestia z która się nie zgodziles czyli że atutem Zagłebia bedzie iż mecz rozegrany jest na neutralnym terenie czyli w Gorzycach.
Z tego co do mnie doszlo kibice Stali planują jakiś kolejny protest przeciwko zarządowi nie dopingując swojej druzyny.W związku z tym ze do Gorzyc wybiera się ..... kibiców Zagłebia sadzę że ich doping bedzie bardziej pomocny naszej druzynie niż Waszej.Gdyby mecz był rozgrywany w Stalowej byłby to na pewno atut Stalówki jednak w sytuacji o której napisałem wyzej przyznasz że tak jednak nie będzie i powinien to byc kolejny atut sosnowiczan.

pixies - pytasz o siłę ofensywna Zagłebia.
Zagłebie stwarza sporo sytuacji strzeleckich jednak póki co szwankuje skutecznosc druzyny.Aktualnie na pierwszy plan wysuwa się pozyskany latem Folc jest on liderem strzelców drugiej ligi ze 4 zdobytymi bramkami.Dwie bramki ma na koncie Pach równiez nowy gracz w Sosnowcu były zawodnik między innymi imieników z Lubina.Kolejny zawodnik którego stac na zdobycie bramek to Zubanovic , niestety obecnie nie moze się wstrzelic jednak tkwi w nim spory instykt strzelecki, w poprzednim sezonie zdobywaca 11 goli dla Zagłebia.Z pewnościa na gola stac równiez Tadzia Tyca - w 15 meczach ubieglego sezonu zdobyl 4 bramki czy też Chwaliogowskiego.Trudno też nie wspomnieć o zawsze groźnym, doświadczonym Jacku Berensztajnie.
Generalnie jest w Zagłebiu kilku naprawde groźnych zaodników i jesli tylko nie zawiedzie skutecznośc o wynik jestem spokojny a duzo mądrzejszy będę jutro ok 16.30

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro