#664588 - 02/10/2006 19:07
Re: Gamebookers [28]
|
addict
Meldunek: 11/01/2006
|
to ogranicza DLA BUKÓW klientów amerykanskich, wiadomo ze jak jakis amerykanin sie postara to załatwi se konto w moneybookers czy jakims banku poza USA i juz moze korzystac z wpłat i wypłat. co do nas, EUROPEJCZYKÓW, to sytuacja jest inna, europa zmierza do pełnej legalizacji hazardu w internecie na styl Wielkiej Brytanii, Austrii czy też ostatnio Włoch, czyli członków unii którzy juz mają legalny hazard w internecie. Bruksela oficjalnie powiedziała w tym roku ze chce to zalegalizować a nie zabronić, rząd Francji chciał to zabronić to dostał nagane z Brukselii (w lipcu 2006). Tak jak DJ Sosna mówi, sądze ze PG coś czuło o tej uchwale kongresu. Sądzicie, ze nie mamy co sie bać o swoją kase u buków teraz? w koncu wiele z nich spadło z dnia na dzien na giełdach o 60%  i to duzy cios chyba?
|
Do góry
|
|
|
|
#664589 - 02/10/2006 19:07
|
stranger
Meldunek: 08/08/2005
|
DJ SOSNA
Czy nasza kasa w Gamebookers moze byc zagrożona sytuacja w USA??
|
Do góry
|
|
|
|
#664590 - 02/10/2006 19:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
ustawe dali z dnia na dzien ? nie ma zadnego prawa, ze ustawe mozna wprowadzic kilka miesiecy pozniej po jej uchwaleniu i przeglosowaniu ? jakby w Polsce byla taka ustawa to by wszyscy o niej wczesniej wiedzieli, przeciez jest jakas dyskusja zanim wprowadza ustawe, senatorowie wyglaszaja swoje opinie a do kapitolu moga pewnie wchodzic wycieszki czy gdzie tam sie glosuje u nich ustawy, pewnie w TV tez o tym mowili ? to tak jakby z dnia na dzien glosowano ustawe o wojnie w Iraku, przeciez wczesniej ludzie o tym wiedzieli, ze cos takiego bedzie.
Co do spadku o ^)% to jakby to bylo w Polsce to praktycznie firma by sie juz nie podniosla.
|
Do góry
|
|
|
|
#664592 - 03/10/2006 06:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Quote:
to ogranicza DLA BUKÓW klientów amerykanskich, wiadomo ze jak jakis amerykanin sie postara to załatwi se konto w moneybookers czy jakims banku poza USA i juz moze korzystac z wpłat i wypłat.
To nie jest takie łatwe jak ci sie wydaje. W sytuacji o której dyskutujemy "blokady" idą na IP danego kraju itd. Sciślej mówiąc co z tego że jakiś mieszkający w USA klient miałby konto w europejskich banku i MB skoro i tak nie mógłby grać online i pomnażac tych pieniędzy. Dobrym przykładem takiej sytuacji jest w Europie Holandia, spróbuj wejsc na stronkę np. expekt'u z komuputera w Holandii - nie da rady 
Quote:
europa zmierza do pełnej legalizacji hazardu w internecie
Bruksela oficjalnie powiedziała w tym roku ze chce to zalegalizować a nie zabronić, rząd Francji chciał to zabronić to dostał nagane z Brukselii (w lipcu 2006).
Zdecydowanie tak, również uważam że legalny hazard online jest możliwy i co więcej moze byc regulowany. Ostatnio Bruksela wydała właśnie przychylne temu rozporządzenia a klika dni póżniej...Federacja Piłkarska we Francji nałożyła na drużyny Ligue1 zakaz reklamowania firm bukmacherskich 
Quote:
Tak jak DJ Sosna mówi, sądze ze PG coś czuło o tej uchwale kongresu. Sądzicie, ze nie mamy co sie bać o swoją kase u buków teraz? w koncu wiele z nich spadło z dnia na dzien na giełdach o 60% i to duzy cios chyba?
Oczywiście że tak. PartyGaming jak już wspomniałem to tak olbrzymia machina że na pewno dużo wcześniej wiedzieli o takich "planach" Kongresu. Myślę że właśnie dlatego kupili Gamebookers, dzięki GB będą mogli powalczyć o klient w Europie tak aby kiedy będa tracili klientów w USA w tym samym czasie zyskiwali klienta w Europie. Moim zdaniem nam, graczom, może to tylko wyjśc na dobre bo o klienta najlepiej przecież walczyc wysoką jakością usług (dobra oferta, kursy itd) 
Quote:
DJ SOSNA
Czy nasza kasa w Gamebookers moze byc zagrożona sytuacja w USA??
Możesz być całkowicie spokojny, kasa w Gamebookers jest bezpieczna i spokojnie możesz tu nawet trzymac wszystkie swoje zyski z betway,bet24,Bet-at-home itp. - na pewno będą bezpiecznie na koncie w GB! PartyGaming w zeszłym roku osiągnęło przychód $859.1 million i mogę tylko powtórzyc że to że zdecydowali się oni na zakup właśnie Gamebookers może nam klientom tego buka wyjśc tylko na dobre. GB ma super obsługę klienta, jest to uczciwy buk i naprawde solidny. Jeśli dojdą do tego dalsze "inwestycje" wielkiego amerykanskiego brata i jego walka o klienta to poziom usług podniesie się tutaj jeszcze bardziej. Zobaczymy co przyniesie przyszłośc ale liczę że będzie dobrze 
Pozdrawiam DJ 
|
Do góry
|
|
|
|
#664593 - 03/10/2006 07:29
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Quote:
Bruksela oficjalnie powiedziała w tym roku ze chce to zalegalizować a nie zabronić, rząd Francji chciał to zabronić to dostał nagane z Brukselii (w lipcu 2006).
Co nie przeszkodziło w aresztowaniu we Francji CEOs Bwin około 10 dni temu 
|
Do góry
|
|
|
|
#664594 - 03/10/2006 07:32
|
veteran
Meldunek: 19/02/2003
|
http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=797510Sobotnia decyzja amerykańskiego Kongresu, uniemożliwiająca operatorom kart kredytowych pośredniczenie w obsłudze internetowego hazardu, nie jest bez znaczenia także dla GPW. Roczna wartość obrotów rynku internetowego hazardu oceniana jest na 12 mld USD, z czego 7 mld USD przypadało na rynek amerykański. Nie może zatem dziwić poniedziałkowy gwałtowny spadek kursów firm, które umożliwiają obstawianie zakładów sportowych czy rozgrywki pokerowe za pośrednictwem internetu. Wymazanie ponad połowy rynku oznacza, że część z działających na nim podmiotów po prostu nie przetrwa, a żaden nie jest wart tyle, co przed decyzją amerykańskiego ustawodawcy. Bardzo mocno dotknięty został londyński rynek AIM, na którym notowane są nie tylko same firmy bukmacherskie, ale wiele podmiotów obsługujących branżę (piszących oprogramowanie, obsługujących przelewy). W największym stopniu do spadku indeksu opisującego koniunkturę na AIM o ponad 2 proc. - do najniższego poziomu w tym roku - przyczyniła się zniżka notowań przyjmującego zakłady Sportingbet (o 60 proc.). Rynek AIM, przeznaczony dla małych, wzrostowych spółek, postrzegany jest przez niektórych jako konkurent warszawskiej giełdy. Kłopoty szeroko pojętej branży internetowego hazardu są zatem dla GPW w krótkim terminie korzystne, bo absorbują uwagę jej rywala. O jedną czwartą spadł także wczoraj kurs notowanej na giełdzie w Wiedniu bukmacherskiej firmy Bwin. Przyczyniło się to do przeceny indeksu ATX - o prawie 2 proc. Tomasz Jóźwik
|
Do góry
|
|
|
|
#664595 - 03/10/2006 09:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
jaki jest rekord czasu wplaty z banku na GB ? chodzi mi o jak najkrotszy. Ktos zeszedl ponizej 2 dni ?
|
Do góry
|
|
|
|
#664596 - 03/10/2006 10:06
|
old hand
Meldunek: 20/03/2005
|
Quote:
jaki jest rekord czasu wplaty z banku na GB ? chodzi mi o jak najkrotszy. Ktos zeszedl ponizej 2 dni ?
Tak ja wpłaciłem rano a ok 18,30 dostałem maila od GB ze kasa juz jest na koncie Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#664597 - 03/10/2006 11:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#664598 - 03/10/2006 14:07
|
veteran
Meldunek: 29/12/2004
|
Quote:
Podobno promocja 100% wrotu pierwszej stawki do 20 euro juz sie zakonczla a miaa bzc do konca pazdziernika
nie wiem nie wiem ale powoli i pozwole sobie przeklnac moze i dostane bana ale zacyzna mnie wkurwiac live betting na GB i to ostro;/;/;/;/;/ zupelnie nie tak jak kiedys i zloty status osiagniety nadaremnie bo chyba tutaj dlugo nie zagoszcze;/
|
Do góry
|
|
|
|
#664600 - 03/10/2006 14:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
Quote:
oni nigdy nie byli w czolowce jesli chodzi o live betting
Ale dlugo zaklady specjalne z tenisa rozliczaja
mi tam szybko rozliczaja, gora 5 minut, a LIVEBETTING jest ZAJEBISTY 
|
Do góry
|
|
|
|
#664601 - 03/10/2006 14:28
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/04/2005
|
Quote:
Wczoraj wpłaciłem o 15 kase w oddziale BPH, a po 19 otworzylem GB i kasa juz widniala na moim koncie. Ale nie wiem od czego to zalezy, bo jak wplacalem miesiac temu to wpłacilem w pon. z rana, a kase mialem we wtorek wieczorem. Róznie bywa.
|
Do góry
|
|
|
|
#664602 - 03/10/2006 15:55
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
mi tam szybko rozliczaja, gora 5 minut, a LIVEBETTING jest ZAJEBISTY
Poznałem kiedyś ludzi od live-bettingu i też są zajebiści. 
A tak szczerze to wiele ciekawych rzeczy będzie się działo w nadchodzących tygodniach. Nie chcę zdradzać szczegółów, ale będzie się działo. 
|
Do góry
|
|
|
|
#664606 - 04/10/2006 13:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/04/2005
|
Quote:
No to chyba dziś został ustanowiony rekord przeze mnie :P
Kase wpłaciłem o 13:45, a o 15:27 przyszedł do mnie mail "Twoja wpłata przelewem bankowym".
Wpłacałem w oddziale BPH.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|