#677426 - 02/10/2006 10:15
Re: MLB Playoff 2006
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2004
|
Parę ogólnodostępnych informacji. OAK-MIN The season series between Oakland and Minnesota was certainly close, with five of the 10 games decided by one run. Home-field advantage proved important, and each team won only one game when visiting the other. The Twins outscored the Athletics, 41-35, in winning six of the 10 games. w MIN 0-3 Apr 11 6-7 win Brad Radke / loss Dan Haren / save Joe Nathan Apr 12 5-6 win Carlos Silva / loss Esteban Loaiza / save Joe Nathan Apr 13 2-8 win Kyle Lohse /loss Joe Blanton w OAK 3-1 Jun 1 4-0 win Barry Zito / loss Boof Bonser Jun 2 1-2 win Johan Santana / loss Kirk Saarloos / save Joe Nathan Jun 3 2-1 win Brad Halsey / loss Brad Radke / save Huston Street Jun 4 5-1 win Brad Halsey / loss Carlos Silva w MIN 1-2 Sep 11 4-9 win Carlos Silva / loss Joe Blanton / save Joe Nathan Sep 12 5-7 win Dennys Reyes / loss Joe Kennedy / save Joe Nathan Sep 13 1-0 win Dan Haren / loss Matt Garza / save Huston Street W sezonie regularnym rozegrali 10 spotkań, 6 wygrała MIN. Mój faworyt Minnesota Twins. DET-NYY Nobody gave the Tigers fits this season like the Yankees. Detroit lost five of seven games to the Bronx Bombers and was outscored, 38-23. Jeremy Bonderman, who faced the Yankees twice, allowed eight of those 38 runs and went 0-2 against them. Randy Johnson, who faced Bonderman twice, fared much better. He went 2-0 with a 2.57 ERA and struck out 12 batters. Offensively, Magglio Ordonez batted .333 (8-for-24) with a home run and seven RBIs against New York. Alex Rodriguez was just as good for his club, collecting a homer, six RBIs and a .333 batting average (9-for-27) against Detroit. w DET 1-3 May 29 0-4 win Randy Johnson / loss Jeremy Bonderman May 30 6-11 win Mariano Rivera / loss Todd Jones May 31 1-6 win Mike Mussina / loss Nate Robertson Jun 1 7-6 win Fernando Rodney /loss Kyle Farnsworth w NYY 1-2 Aug 30 0-2 win Chien-Ming Wang / loss Nate Robertson / save Mariano Rivera Aug 30 5-3 win Jason Grilli / loss Scott Proctor / save Todd Jones Aug 31 4-6 win Randy Johnson / loss Jeremy Bonderman / save Mariano Rivera W sezonie regularnym rozegrali 7 spotkań, 5 wygrałi NYY. Mój faworyt New York Yankees, kursy na wygraną z DET śmieszne, ale uważam że w tym roku należy im się tytuł.
STL-SD San Diego received several terrific starts from its deep rotation against St. Louis, including masterpieces from Clay Hensley and Chris Young, to win the season series over the Cards, 4-2. Chris Carpenter and Jeff Suppan -- the top two Redbirds starters -- struggled against San Diego. w SD 1-2 May 26 1-7 win Clay Hensley / loss Jeff Suppan May 27 4-3 win Sidney Ponson / loss Chan Ho Park / save Jason Isringhausen May 28 8-10 win Jake Peavy / loss Mark Mulder / save Trevor Hoffman w STL 1-2 Sep 25 5-6 win Scott R. Cassidy / loss Brad Thompson / save Scott Linebrink Sep 26 5-7 win Woody Williams / loss Chris Carpenter / save Trevor Hoffman Sep 27 4-2 win Tyler J. Johnson / loss Scott Linebrink / save Adam Wainwright W sezonie regularnym rozegrali 6 spotkań i częściej wygrywało San Diego. STL grało fatalnie we wrześniu, doprowadzając niektórych do "białej gorączki", a wyniki zakończonej kilka dni temu serii skłaniają do grania na SD.
LAD-NYM With the Mets having a big-name, high-salary, veteran-laden roster and the Dodgers looking like a team in transition, it appeared that the season series between these two clubs would turn out quite lopsided, favoring the New York ballclub. But Los Angeles disproved those beliefs as things played out pretty evenly in seven games between the two teams this season. In fact, it was a pair of Dodgers rookie pitchers who stole a pair of games from the Mets at Dodger Stadium in the last month of the regular season. Still, the Mets managed to take a 4-3 advantage in the series and both teams managed to shut out the other on one occasion. The Mets took two out of three at Dodger Stadium in early June, and the teams split a four-game series in September at Shea Stadium. The Dodgers edged the Mets in total runs, 32-29. w LAD 1-2 Jun 5 1-4 win Alay Soler / loss Brett Tomko / save Chad Bradford Jun 6 8-5 win Derek Lowe / loss Pedro Martinez / save Eric Gagne Jun 7 7-9 win Tom Glavine / loss Odalis Perez / save Billy Wagner w NYM 2-2 Sep 7 0-7 win Tom Glavine / loss Brad Penny Sep 8 5-0 win Hong-Chih Kuo / loss John Maine Sep 9 2-3 win Orlando Hernandez / loss Greg Maddux / save Billy Wagner Sep 10 9-1 win Eric Stults / loss Steve Trachsel Na 7 rozegranych spotkań NYM wygrali 4, ale LAD więcej punktowali. Kibicuje Dodgersom, bo Pedro Martinez kilka razy oczyszczał moje kieszenie z kasy.
|
Do góry
|
|
|
|
#677427 - 03/10/2006 15:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Za półtorej godziny pierwszy mecz a tu cisza. Dla mnie emocje baseballowe tak naprawdę dopiero się zaczynają. Przyznam, że końcówki sezonu nie śledziłem zbyt dokładnie ze względu na start NFL, ale teraz powracam do gry. Playoffy, to jak już pisałem zupełnie inna bajka, ale postaram się coś na nich ugrać. Dzisiaj pierwszy mecz, który gram ze względu na kurs. Na Zito 2.80? Biorę, mimo że na przeciwko staje Johan Santana, Justin Morneau, Torii Hunter, Joe Mauer i inni. Po prostu w playoffach nie powinno byc takich kursów przy równorzędnych pitcherach. Zachęcam do typowania i życzę powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#677428 - 03/10/2006 18:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Coz , nie bede pisal ze bardzo chcialbym wiedziec Tigers w WS.. ale czy to mozliwe? Moim zdaniem tak  Solidni pitcherzy do tego lineup z I-Rodem, Ordonezem Monroem Grandersonem.. Dosc zbilansowany.. Wiadomo to nie gwiazdy Jankesow (czasem pseudogwiazdy). Yankees nie sa lubiani nigdzie poza NY, wiadomo za co. Final Tigers v Mets i zwyciestwo Tygrysow, na pewno bede uwaznie sledzil playtoffy. Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#677429 - 03/10/2006 19:16
|
Comfortably Numb
Meldunek: 17/05/2004
|
Quote:
Yankees nie sa lubiani nigdzie poza NY, wiadomo za co.
nie wiadomo można wiedzieć za co?
|
Do góry
|
|
|
|
#677433 - 04/10/2006 11:37
|
journeyman
Meldunek: 05/07/2005
|
Witam
Niestety mam bardzo niewiele czasu, więc podam tylko moje typy na jutro:
1) Yankees - wielki faworyt nie tylko serii z Detroit, ale całych World Series. O ile z Tigers nie powinni mieć problemów, to co do drugiego ma spore wątpliwości (o tym później).
W swoim drugim meczu znów powinni zwyciężyć. Widać, że wiedzą czego chcą i prowadzeni przez Jetera (fenomenalny mecz) i Abreau (wcale niewiele gorszy - mój idol) pną do celu. Wiele będzie zależało jednak od Mussiny, ale ufam mu i wierzę w ponowne zwycięstwo NYY.
2) Dogers - tu gram na całą serię i lekko na pierwszy mecz mimo iż gospodarze są jedną z moich ulubionych ekip, ale niestety ostatnio nie zachwycają. Oczywiście nie można do ostatnich tygodni podchodzić zbyt serio, ale... no własnie - nie pokoi mnie ostatnia postawa miotaczy, z dzsiejszym starterem Orlando Hernandezem na czele.
Myslę też na overem (>8,5) w pierwszym meczu.
3) A's - jak dla mnie faworyt całego World Series i jedyna drużyna, która będzie w stanie powstrzymać siłę ofensywną Yankees. Prowadzeni przez Fenka Thomasa i najlepszych miotaczy w lidze (od nich będzie wszystko zależało) są naprawdę w stanie wiele osiągnąć. Jedyne co mnie niepokoi to ich niestablna forma, ale wierzę, że z Twins, którzy nawisem mówiąc też mi imponują, sobie poradzą. Kurs na drugi mecz bardzo zahcęcający.
To tyle.
Pozdrawiam i zyczę powodzenia - jurek
|
Do góry
|
|
|
|
#677434 - 04/10/2006 15:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/09/2003
|
no wlaśnie. Playoff to jedyne sensowne dla mnie rozwiązanie jeśli chodzi o oglądanie baseball-u  wczoraj obejrzałem - z przerwami - mecze wygrane przez OAK i ARI i było to całkiem sympatyczne doświadczenie. Oczywiście nie chciałbym urazić tych co by mogli non stop oglądać mecze baseball-u. dziś zagrałem powtórkę OAK - wygrana nr. 2. i wygrana Dodgersów nr 1. will see.
|
Do góry
|
|
|
|
#677435 - 04/10/2006 15:50
|
Carpal Tunnel
|
Wczoraj Oakland wystawiło mnie na trochę nerwów, ale po kursie 2.80 można się tego było spodziewać. Izi  Nie spodziewam się (a w zasadzie bym tego nie chciał), żeby Oakland wygrało po raz drugi. Łajzy Loaizy nie lubię i mam do niego zerowe zaufanie. Z drugiej strony Bonser jest trochę za słaby a Frank Thomas trochę za dobry ostatnio żeby na Twins był kurs tylko 1.671. Zagram sobie tylko over 9 @ 1.943, mam nadzieję, że silny lineup Minnesoty otrząśnie się po wczorajszym szoku o nazwisku Zito  W Metsach kolejny problem z pitcherami, El Duque nie zagra, z czego akurat ja się bardzo cieszę, gdyż podobnie jak do Łajzy, mam do niego zerowe zaufanie. Myślę, że John Maine nie wypadnie gorzej i Mets wygrają. Z drugiej strony jeśli Dodgersi dziś nie wygrają to znajdą się w bardzo trudnym położeniu bo jutro pewnie dostaną baty. Zaryzykuję jednak za małą stawkę Mets @ 1.806. O 3 meczu nie ma co pisać. Moim zdaniem Detroit musi poszukać wygranej w piątek, bo na to ma spore szanse. Ale kurs na Yankees nie do grania.
|
Do góry
|
|
|
|
#677436 - 04/10/2006 16:43
|
member
Meldunek: 13/05/2005
|
Quote:
no wlaśnie. Playoff to jedyne sensowne dla mnie rozwiązanie jeśli chodzi o oglądanie baseball-u wczoraj obejrzałem - z przerwami - mecze wygrane przez OAK i ARI i było to całkiem sympatyczne doświadczenie. Oczywiście nie chciałbym urazić tych co by mogli non stop oglądać mecze baseball-u.
dziś zagrałem powtórkę OAK - wygrana nr. 2. i wygrana Dodgersów nr 1. will see.
oglądzas na żywo mecze przez neta?? jak tak to powiedz człwoieku jak i gdzie
pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#677438 - 04/10/2006 20:17
|
journeyman
|
Quote:
3) A's - jak dla mnie faworyt całego World Series i jedyna drużyna, która będzie w stanie powstrzymać siłę ofensywną Yankees. Prowadzeni przez Fenka Thomasa i najlepszych miotaczy w lidze (od nich będzie wszystko zależało) są naprawdę w stanie wiele osiągnąć. Jedyne co mnie niepokoi to ich niestablna forma, ale wierzę, że z Twins, którzy nawisem mówiąc też mi imponują, sobie poradzą. Kurs na drugi mecz bardzo zahcęcający.
Początek znakomity. Trochę nerwów było, ale to w końcu walka o być albo nie być. Teraz czekam na overek u MetsóW. Zobaczymy...
|
Do góry
|
|
|
|
#677442 - 05/10/2006 16:48
|
journeyman
|
Dzień dobry,
Wczorajszy dzień rewelacyjny (przynamniej dla mnie) i mam nadzieję, że uda się podtrzmać dobrą passę jeszcze dzisiaj. Z racji, że usnęli mi zakład na Yankees ze względu na ulewę postanowiłem zaryzykować i zagrać w tym meczu na under. Oczywiście lineup gospodarzy jest, jak to ujął mój przyjaciel z Nowego Yorku, "historyczny" i nie zdziwiłbym się wielce jakby zdobyli 15 runs, ale...
Powiem szczerze, że o ile w pierwszym meczu mogłem na Jetera i spółkę postawić każde pieniądze, o tyle dzisiaj mam pewne obawy. Najprawdopodobniej są bezpodstawne, ale po prsostu nie lubie grać przeciwko żółtodziobom, a jest nim z pewnością Verlander. Kto wie na co go stać? Na pewno zły nie jest, ale zadanie przed nim arcytrudne. Po drugiej stronie Mussina i jakoś to będczie. Sądze, że linia (9,5) i kurs (2.00 - betandwin.com) bardzo zachęcające...
Pozdrwaiam - Jurek
|
Do góry
|
|
|
|
#677444 - 06/10/2006 19:47
|
old hand
Meldunek: 27/05/2005
|
Mam pytanie kiedy zacznie się nowy zeson MLB?
|
Do góry
|
|
|
|
#677446 - 06/10/2006 23:58
|
journeyman
|
Witam, mam bardzo mało czasu, ale na dzisiaj polecam over w Detroit. Myślę też o zakładzie: How many innings will Randy Johnson (NYY) pitch? - oczywiście poniżej 7. Wydaje mi się że w najgorszym wypadku, zwrócą mi pieniądze... pamietajmy, że gość wraca po kontuzji...
Przepraszam, że dzisiaj bez analiz (nawet najgłupszych), ale naprawdę nie mam czasu, a mecz już za chwilę.
Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#677448 - 07/10/2006 09:08
|
Carpal Tunnel
|
ja widzę 2.05 na Detroit. Nie wiem czy tutaj można coś bardziej analizować. Chyba trzeba iść zgodnie ze swoją własną intuicją Ja dziś uważam tak: New York Yankees u Detroit Tigers (Game 4) Spread, Run Line - Typ: New York Yankees -1,5 2.25 
|
Do góry
|
|
|
|
#677451 - 07/10/2006 12:25
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Eh yankees yankees, ekipa, ktora na same pensje wydaje prawie 100baniek dokladnie 198,662,180$ i pewnie jakies centy  5 na liscie klubowej, troche juz przyblakla gwiazda Randy zarabia wiecej niz wynosi budzet przeznacozny na pensje zespolu z Floridy  Jej budzet wydaje sie nie miec dna, bo sobie jeszcze sciagneli w trakcie sezonu kilku grajkow, co kazdy tez dostaje wiecej niz 1mln (Abreu prawie 14  ) Po sezone pewnie tez ktos przyjdzie  Ekipa ktora ostatni raz siegnela po tytul w roku bodajze 2000  W zeszlym roku z PO ich dymneli LAA, w tym mam nadzieje, Tigers. Pozdrawiam kibicow NYY 
|
Do góry
|
|
|
|
#677453 - 07/10/2006 14:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
Dzisiaj sie okaze czy NYY maja jaja. Stan meczu 1-2,wyjazdowe spotkanie,gra pod ogromna presja.To wszystko sklada sie na niekorzysc NYY. Dzis naprzeciw siebie staja: Wright vs Bonderman. Ze statystyk wynika ze Detroit z Bondermanem maja bilans 1-4 vs Yankees. Chociaz PO to zupelnie inna bajka. Jak dla mnie NYY pozostali glownymi faworytami aby zagrac w finale. Na zakonczenie pozdrowienia dla fanow Czerwonych Skarpet. Chlopaki po dobrze odwalonej robocie odpoczywaja na zasluzonym urlopie.
|
Do góry
|
|
|
|
#677454 - 07/10/2006 14:40
|
antimadrista
|
Jesli chodzi o Yankees ja przypomne tylko, ze oni w PO jesli wygrali pierwszy mecz przegrywali serie 2 razy  A jesli przeegrywali w 1 meczu, serie wygrywali czterokrotnie  Jesli chodzi o kochane Czerowne Skarpetki to coz, sezon i tak byl dobry jesli brac pod uwage ilosc kontuzji. Na poczatku zaraz wyleciał Wells, potem Clement, potem Wakenfield, sciagneli jakiegos mlodego z KC, Lester dobrze rzucał do momentu jak sie okazalo, ze wykryli u niego raka  Wells wrocil i od razu w 1 meczu dostal w kolano, przez ktore wczesniej pauzowal, i znow wyleciał. Papelbon zwichnał brak. Coco zlamal palec, Varitek tez wyleciał ze skladu, Mirabelii tylko zostal trzeba bylo sciagac posilki z oriols(jakis cienias), Manny problemy z kolanem, u Ortiza wykryto nieregularne bicie serca i tez sporo opuscil. EH  W przyszlym rokku wzmocnimy sie dwoma swietnymi starterami i wygramy dywizje, zeby Yanki nie swietowaly tego po raz 10 
|
Do góry
|
|
|
|
#677455 - 07/10/2006 22:11
|
Carpal Tunnel
|
dobra przyznaję, że dałem dupy strasznie wierząc w NYY /lepiej sie przyznac wcześniej zanim mnie zjecie/ ale loose
|
Do góry
|
|
|
|
#677460 - 09/10/2006 03:18
|
member
Meldunek: 30/09/2005
|
Ale dzisiaj wyszło !!!
A love CC!!!
W zeszłym roku też mi uratował skórę w PO w meczach z Houston.
|
Do góry
|
|
|
|
#677464 - 11/10/2006 03:27
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
Dzisiaj ciekawy mecz, rzuca zito, wiec faworytem jest OAK, w sumie nic dziwnego, pitchera tigers uwazam ze leszcza Po ostatnim swietnym meczu zito przeciwko santanie, dzisiaj licze na slabszy mecz barego i daje over na hits,runs,errors tigers, typ ryzykowny, a jednak tigers w gazie po pokonaniu yankees.
liczylem na slabszy wystep zito, a wypadl koszmarnie, tym razem pick wchodzi gladko, jutro kolejny ciekawy mecz Weaver rzuca, moze over?
|
Do góry
|
|
|
|
#677465 - 11/10/2006 07:16
|
Carpal Tunnel
|
Ech Barry... czemu mi to zrobiłeś?  Zauważyłem dziwną prawidłowość w moim typowaniu playoffów amerykańskich lig zawodowych. Jeśli jedna runda jest dobra i sporo wchodzi, to w następnej swoje typy powinienem grać na odwrót  I tak na zmianę. Nevermind. Czy Cardinals są w stanie czymś dziś zaskoczyć Metsów? Dopóki mają Pujolsa to zawsze mogą sprawić niespodziankę. Ale poza tym wszystkie atuty są dziś po stronie Mets. Kurs jednak jak dla mnie za niski. Wolałbym już zaryzykować niespodziankę. Nad drugim meczem muszę się zastanowić, bo sprawa nie jest prosta.
|
Do góry
|
|
|
|
#677467 - 11/10/2006 22:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Dzisiaj Verlander vs Loaiza Justin wybrany z nr 2 w 2004 przez Tygrysy mial bardzo dobry sezon.. To bedzie wiodacy pitcher ligi.. Ma dopiero 23 lata i juz widac ze niesaowity potencjal.. Ja mam dzis nadzieje ze dotrwam i obejrze mecz pomiedzy moimi ukochanymi Tigers a Atheltics.. Nie sugerujcie sie mna  Zagralem Tygrysy za "stawke fana"  czyli slepo kibicujacego osobnika W drugim meczu.. powyzej 2,3 na Cardinals jest do wziecia.. Jak Albercikowi (Pujols) wyjdzie mecz to kazdy jest do pokonania.. na tym szczeblu kursy w okolicach 2,4 na druzyne sa do wziecia w ciemno... GO TIGERS!!! Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#677468 - 11/10/2006 22:59
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|

a w niedziele jeszcze gral przeciwko tigers...
|
Do góry
|
|
|
|
#677473 - 12/10/2006 14:50
|
antimadrista
|
Powracajac do dyskusji na temat PO, Mets to jak dla mnie faworyt. STL uratowac moze tylko jakis przeblysk Alberta (Grand Slam  ) Weaver to nie jakis tam dobry miotacz, oddany przez LAA, przyszedl za Ponsona(ten do NYY  ), dobry wystep zanotował tylko przeciw SD, juz w PO, ale to nie powinno dziwic, padres caly sezon mieli problemy ze zdobywaniem punktow. Mets rozjechali gładko LAD, byc moze nawet siegna po WS. Chociaz jesli spotkaja sie w finale z DET to rzymam kciuki za Tigers  Gdyby porownywac obie ekipy to Mets przewyzszaja rywala zarowno pod wzgledem ofensywy jak i defensywy. Gdyby jeszcze Pedro był zdrowy to nie dawałbym im zadnych szans Tak wiec Mets @ 1.571 3j
|
Do góry
|
|
|
|
#677474 - 15/10/2006 19:43
|
old hand
Meldunek: 27/05/2005
|
Niewiem czy te mecze się odbyły czy nie ale mógłby ktoś odpisać czy weszły? (mam mało czasu)  Seattle @ St Louis OVER 44.5 Cincinnati @ Tampa Bay UNDER 44.5 Tennessee @ Washington Washington -10.5 Po pierwsze to nie MLB, po drugie mecze trwają, a na przyszłość takie pytania to na quasi
Edited by Ghost (15/10/2006 19:46)
|
Do góry
|
|
|
|
#677475 - 15/10/2006 19:49
|
antimadrista
|
|
Do góry
|
|
|
|
#677476 - 18/10/2006 17:37
|
old hand
Meldunek: 21/09/2005
|
taka piękna i zacięta rywalizacja w MLB a tu cisza  STL - NYM stan rywalizacji: 3:2  Wczoraj stała się rzecz bardzo rzadko spotykana, Glavine wreszcie przegrał, a wyśmiewany przez niektórych Jeff Weaver drugi raz z rzędu utarł im nosa. Dziś jest ogromna szansa na zwycięstwo Cardinals i rzecz jasna na finał  Życze im tego za poprzedni sezon, kiedy to w zasadniczym grali tak pięknie, że nie przypominam sobie dłuższej ich serii niż 3 porażki (ręki sobie uciąc nie dam, że ona jednak była  ) a poźniej sromotne lanie 1:4 w PO od Houston...wtedy grałem na ich win, na dojście do finału i z Chrisem Carpenterem w składzie wygrali ten jedyny mecz, ratując $. Dziś ten sam człowiek jak i jego koledzy stoją przed ogromną szansą, niech to wykorzystają  Typ: NYM - STL under 8 to na przełamanie ciągnącej sie za obydwiema drużynami serii OU
|
Do góry
|
|
|
|
#677478 - 18/10/2006 22:26
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
 ja tam kibicuje Metsom .. chociaz Pujols jest moją ulubioną "pałką" Ta patrze w oferte GB i widze ładny typek na Total Strikeouts by C. Carpenter (STL)under 5.5 @1.6 w poprezdnim swoim wystepie Carpenter miał tylko 1 SO a grał 5 innow .. teraz moze byc podobnie bo szykuje sie overowy meczyk ... dlatego max wytrzyma do 5 inna ... jestem na 100% pewny ze 6 SO nie bedzie miał ..nie dzis ... wkoncu Metsi walcza o zycie jak dla mnie 10/10 na under 5,5
|
Do góry
|
|
|
|
#677480 - 18/10/2006 22:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Quote:
ja tam kibicuje Metsom .. chociaz Pujols jest moją ulubioną "pałką" Ta patrze w oferte GB i widze ładny typek na Total Strikeouts by C. Carpenter (STL)under 5.5 @1.6 w poprezdnim swoim wystepie Carpenter miał tylko 1 SO a grał 5 innow .. teraz moze byc podobnie bo szykuje sie overowy meczyk ... dlatego max wytrzyma do 5 inna ... jestem na 100% pewny ze 6 SO nie bedzie miał ..nie dzis ... wkoncu Metsi walcza o zycie jak dla mnie 10/10 na under 5,5
ciekawy typ, na Bwin jest under 6 za 1,65
dodatkowo zagram chyba "How many innings will Chris Carpenter (STL) pitch? " under 7 -> kurs 1,6 
|
Do góry
|
|
|
|
#677483 - 19/10/2006 11:01
|
Carpal Tunnel
|
własnie, teraz to inna rozmowa :-)
oczywiscie zgadzam się, ze Puyols to ich gwiazda, która "ciagnie" cały zespół + paru dobrych graczy ( jednak nalezy tych graczy wymienic, gdyz chyba w prawie kazdym innym zespole, równiez odgrywaliby wazne role ).
Poza tym ten argument o wyrównanych składach to jest takiś jakiś dla mnie nijaki, bo gdyby to bylo najwazniejsze wtedy wiadomo kto byłby pewnym zwycięzcą - na szczescie "pewniaki" czesto nie wchodzą :-), choć oczywiscie wyrównana kadra ma znaczenie.
STL to dla mnie bardzo chimeryczna druzyna, raz zagraja swietne spotkanie z bardzo dobrym przeciwnikiem, aby nastepnie polec z wieśniaczkami - a moze po prostu tak nieobliczalny jest baseball ? jak juz pisalem dlugo w nim nie siedze takze nie chce wyciagac wiekszych konkluzji.
Dziś ostatni pojedynek z serii STL - NYM, i zgodnie chyba z typami wiekszośći widzę finał Mets - Tigers. Pierwsza druzyna to imho przedewszystkim silny offence, spora ilosc miotaczy, którzy w kazdym inningu mogą pokusić się o HR. Detroit to szczególne polączenie obrony i ataku ( maja przewage przedewszyskim w pitcherach, gdyz jest Verlander, Rogers i Bonderman , u przeciwnikow jedynie Glavine dysponuje porownywalnymi statystykami - grą ). Takie moje małe przemyslenia :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#677488 - 20/10/2006 05:12
|
addict
Meldunek: 12/02/2006
|
witam i gratki dla luisów - tygrysy ich rozszarpią
|
Do góry
|
|
|
|
#677490 - 20/10/2006 07:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|
Niestety stało się. Metsi nie zagrają w finale I zgadzam się z słowami Ghosta, że jest to najgorzy finał z możliwych. Gbydy w finale byli Metsi miałbym wątpliwości komu kibicować. Jednak awans do finału Stl ułatwił mi ten wybór. A więc wierzę, że Detroit Tigers wygrają ten finał
|
Do góry
|
|
|
|
#677491 - 20/10/2006 07:26
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcze tylko słówko do dyskusji na temat Pujolsa To liderzy St. Louis w sezonie zasadniczym: Runs Scored Leader -- Albert Pujols, 119 Hits Leader -- Albert Pujols, 177 Batting Leader -- Albert Pujols, .331 Home Run Leader -- Albert Pujols, 49 RBI Leader -- Albert Pujols, 137 Who's the man? 
|
Do góry
|
|
|
|
#677492 - 20/10/2006 07:28
|
antimadrista
|
Quote:
Who's the man?
David Ortiz 
Ghost czy Pan Piekarz po sezonie wyleci z roboty? 
|
Do góry
|
|
|
|
#677494 - 20/10/2006 08:19
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#677495 - 20/10/2006 10:37
|
Carpal Tunnel
|
Detroit wygrało wszystkie spotkania pomiedzy tymi ekipami w sezonie zasadniczym: 6/25/06 DET 4 - STL 1 Bonderman, J Ponson, S DET -155 U 9.5 6/24/06 DET 7 - STL 6 x Rogers, K Suppan, J DET -140 O 9 6/23/06 DET 10 - STL 6 Verlander, J Carpenter, C DET 111 O 8 Detroit w WS przegrało tylko 1 spotkanie  na wyjeździe z NYY , co zasluguje na szacunek wobec tego teamu cóż... niby wygrany moze byc tylko jeden :-) ja chyba zacznę na progresję underka
|
Do góry
|
|
|
|
#677496 - 20/10/2006 13:21
|
Carpal Tunnel
|
Gm 1 - STL @ DET 21.10 - 01:30 Gm 2 - STL @ DET 22.10 - 01:30 Gm 3 - DET @ STL 24.10 - 02:00 Gm 4 - DET @ STL 25.10 - 02:00 Gm 5* - DET @ STL 26.10 - 02:00 Gm 6* - STL @ DET 28.10 - 01:30 Gm 7* - STL @ DET 29.10 - 01:30 Godziny czasu polskiego. Nie ma jeszcze podanych oficjalnych starterów w poszczególnych meczach. Zgadzam się z Tobą Baqu, że progresja na under może być zyskowna. Zobaczymy jak buki wycenią poszczególne mecze, ale po kursach na wygranie całej World Series widać, że nie doceniają zbytnio Cardinals. To może być ich gruby błąd...  Generalnie gram na under w 1 meczu, obojętnie kto będzie rzucał i jaka linia będzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#677497 - 20/10/2006 13:40
|
antimadrista
|
Rotacja bedzie pewnie taka jak wczesniej: Robertson, Verlander, Rogers, Bonderman  Wracajac jeszcze do Mets, hm coz czuje niedosyt, nie tak to mialo wygladac, zawiedli jednak pitcherzy, moze gdyby Pedro byl zdrowy? Coz po probie, nieudanej zreszta pozyskania Oswalta, powinni dalej szukac  Sadze, ze awansowaliby gdyby wygrali game 2(jak pamietamy Wagner dal wtedy ciała). Ale teraz pozostaje tylko gdybanie  Go Tigers!
|
Do góry
|
|
|
|
#677498 - 21/10/2006 00:13
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#677501 - 21/10/2006 17:43
|
Carpal Tunnel
|
Baqu, odpowiedź na Twoje pytanie jest pewnie skomplikowana, i tylko Tony La Russa i Jim Leyland ją znają  Na pewno się nie "dogadują"  Dużo zależy tu od zmęczenia poszczególnych pitcherów, potrzebują oni minimum 2, a przeważnie 4 dni odpoczynku. Stąd zapewne nie rzuca dziś Carpenter dla Cardinals. Reszta jest kwestią formy, umiejętności, taktyki, zagrywek psychologicznych i pewnie wielu innych czynników. Co do dzisiejszego meczu, to tak jak wcześniej pisałem, gram na under.  Czy Ci panowie wyżej faktycznie stanowią klucz do wygranej Detroit?
|
Do góry
|
|
|
|
#677502 - 21/10/2006 21:48
|
tkliwy nihilista
Meldunek: 18/06/2006
|
ja dzis zaszalałem: Det - STL 1 under 8,5 1.92 Vernder - Reyes 1 1.52 finał jak dla mnie tragiczny, do dzis nie mogę uwierzyc jakim cudem kardynałowie wyeliminowali Metsów  pociechą jest jednak, że tygryski ich pomszczą  pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#677505 - 22/10/2006 11:31
|
old hand
|
Quote:
finał jak dla mnie tragiczny, do dzis nie mogę uwierzyc jakim cudem kardynałowie wyeliminowali Metsów  pociechą jest jednak, że tygryski ich pomszczą  pzdr
ja myśle, że teraz szczęka opadła nie tylko tobie
nawet jeśli STL zdobedą WS to nie będzie to jakiś tam cud, dla mnie to normalka bowiem w MLB nie ma rzeczy niemożliwych...
Brawo Cardinals i walczyć dalej 
|
Do góry
|
|
|
|
#677507 - 23/10/2006 05:14
|
Carpal Tunnel
|
Detroit 3:1 ST.Louis FT Kenny Rogers SO = 5 SO typy dzisiaj izzzi 
|
Do góry
|
|
|
|
#677509 - 24/10/2006 20:22
|
Carpal Tunnel
|
Dzisiaj 3 mecz World Series i tak się rozglądam za czymś do zagrania. W meczu jest 1-1, wygrali gospodarze, wygrali goście, był under i over, wszystko już było  Cardinals wystawiają dzisiaj swojego najlepszego pitchera, grają u siebie i to ich duża szansa na wyjście na prowadzenie w serii. Z drugiej strony jakoś nie przekonuje mnie takie ryzyko po kursie niecałe 1.7 (STL w grach interligi ma bardzo niekorzystny bilans). No to może jakiś specjał. Tu też nie ma za wiele ciekawego. Może jedynie: Will Albert Pujols (STL) hit at least 1 HR in game Yes @ 4.01 Ale to tylko tak dla większych emocji  Jutrzejszy mecz będzie na pewno ciekawszy pod względem bukmacherskim.
|
Do góry
|
|
|
|
#677511 - 24/10/2006 22:05
|
stranger
Meldunek: 11/07/2006
|
Dzisiejszy mecz wg mnie jest wyjątkowo trudny do wytypowania czegokolwiek. Osobiscie zdecydowałem się na zagranie overa 7,5 na betfair, ponieważ: - nie ufam Carpenterowi zwłaszcza w meczach play-off (2 overy, 1 under ERA 4,5 w trzech ostatnich meczach) - pałkarze St.L powinni poradzić sobie Robertsonem (plusem pitchera DET jest ujemny bilans St.L przeciwko leworęcznym zawodnikom) - pogoda w Detroit w meczu nr 2 faworyzowała pitcherów (było bardzo zimno) - dzisiaj będzie nieco cieplej i mam nadzieję, że wpłynie to na ilosć "hitów" w meczu - Albert Pujols (ostatnio 3AB i zero H !!!!, to się musi zmienić) - linia 7,5 nie jest linią 9 tak wiec liczę żę po ostatnim underze dzisiaj padnie over. ps. Dzisiaj Tigers górą!!! 
|
Do góry
|
|
|
|
#677516 - 28/10/2006 08:16
|
Carpal Tunnel
|
Z jednej strony cieszę się, że wygrał przedstawiciel National League, a z drugiej strony szkoda, że to byli Cardinals. No ale trudno, w następnym roku mistrzami będą Chicago Cubs, przyjdą A. Rodriguez, Soriano i wraz z Derrekiem Lee, Carlosem Zambrano i wreszcie zdrowym Priorem pokażą kto ru rządzi  PS. Wydaje mi się, że kluczową sprawą był zbyt długi odpoczynek Tygrysów, wybili się tym z rytmu meczowego. Poza tym stawianie ich w roli dużych faworytów i podkreślania wyższości AL nad NL spowodowało chyba zlekceważenie rywala. Do usłyszenia w następnym sezonie, który już za 5 miesięcy. Minie jak z bicza strzelił 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|