#678164 - 04/10/2006 22:25
Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....
|
old hand
Meldunek: 02/05/2005
|
Quote:
A co panowie sadzicie na gre bez remisow ? kursy sa nizsze przykladowo:
2.20 / BUF Sabres - CAR Hurricanes / 1.70
ale mamy problem z glowy dotyczacy remisu i szanse porownywalne do gry w MLB ;] takie spotkania znalazlem w gamebookers/ Unibet/betfair
Pierwszy raz zaczynam gre w NHL wiec pytam starych weteranow tego sportu czy taki styl gry z nizszymi kursami ale z brakiem remisow tez jest dobry ?
|
Do góry
|
|
|
|
#678165 - 04/10/2006 23:23
|
journeyman
Meldunek: 04/10/2006
|
Witam wszystkich piszacych an tym forum. Zaczne sie tu udzielac od tego sezonu chociaz sledzilem wasze postepowania przez caly poprzedni sezon. Tyle tytulem wstepu. Gram tak jak wiekszosc z was progresja, z tym ze gram ja tylko do 3-4 etapu. Moj system zaklada gre na zysk 1% lub strate 10% budzetu. Po prostu jesli trafie to odnotowuje zysk rowny 1%, jesli nie ciagne poki ewentualna strata nie przekracza 10-12 %, po odnotowaniu takie straty odpuszczam ta progresje i szukam kolejnej. Gram zdarzenia 1-drogowe na zwyciestwo lub porazke. Tak na poczatek to chyba bedzie na tyle. Na dzis wytypowalem sobie jedna rzecz: - Toronto,porazka - hmm takie mam jakies wrazenie, ze Ottawa nie zamierza odpuscic 2 pierwszych meczow; 3ci bylby z Montrelem. Coz Lisciom ostatnio nie wiodlo sie tak wspaniale w Northeast 11-16-1-4. Ja to wezme - czy slusznie?
ps. Jesli ktos uwaza, ze moje myslenie, system gry czy cokolwiek innego jest bledne, nielogiczne itp. Prosze to napisac, tudziez mnie opierdolic - bede wdzieczny.
|
Do góry
|
|
|
|
#678168 - 05/10/2006 08:12
|
old hand
Meldunek: 29/11/2005
|
Witam wszystkich!!! Karuzela pod tytułem NHL zaczęła się kręcić a wraz z nią nasze rozpalone głowy i.....portfele  Uważnie przeczytałem ten temat i mam wrażenie, że coraz to mocniejsza ekipa tu się zbiera. Wątek staje się coraz ciekawszy a opinie niektórych graczy warto sobie przeanalizować  Na początku postanowiłem wybrać ekipy, które wg mnie będą częściej wygrywać niż inne co pozwoli mi na „szybsze” zakończenie progresji WIN. Zachód: San Jose - będą na pewno bardzo mocni, spora siła w ataku, dobra poukładana obrona. Pozyskali Bella i Griera. Zdziwię się jeżeli nie wejdą do PO bo uważam ich za faworytów. Detroit Red Wings – nie ukrywał, ze jest to moja ulubiona ekipa, której kibicuję od przeszło 4 lat. Nie wyobrażam sobie aby nie weszli do PO. Co prawda bez Yzermana i Shanahana ale nadal z dużym potencjałem i doświadczeniem. Nashville – można powiedzieć „młode, utalentowane wilczki” + kilku doświadczonych graczy (Jason Arnott, Tomas Vokoun)..... to ekipa, która na pewno sporo namiesza a na własnej tafli będą niezwykle groźni. PO jak najbardziej dla nich. Calgary – naprawdę baaardzo doświadczona ekipa, dodatkowo wzmocniona Tanguayem. Kandydat nr 1 do wygrania Northwest. Dallas - będą mocni...baaa ..są mocni, co udowodnili już tej nocy. Jest to solidny i dobrze budowany klub z uzdolnioną skandynawską młodzieżą w postaci Jussi Jokinen-a oraz już troszkę bardziej doświadczonym Antti Miettinen-em. Są skazani na PO  Wschód: NY Rangers – można powiedzieć cichy faworyt do Stana. Bardzo mocna defensywa, doświadczony Lundqvist, atak godny podziwu. Doszedł Shanahan, Matt Cullen, Adam Hall. Będą dzielić i rządzić  a progres na ich WIN nie potrwa zbyt długo  Buffalo – grają bardzo dobry i efektowny hokej, ale jak na razie będę obserwował ich poczynania. Muszą zapracować na moje zaufanie. Ottawa – Jest to nadal solidna firma, która nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Nie powinni mieć problemów z awansem. ------------------- Tak więc zgodnie z planem moimi dzisiejszymi typami będą w kolejności: 1.NY Rangers 2.San Jose 3.Nashville 4.Detroit Red Wings  Pozdrawiam !!
|
Do góry
|
|
|
|
#678172 - 05/10/2006 09:16
|
member
Meldunek: 03/10/2006
|
W zasadzie Slogan wszystko powiedzial odnośnie dzisiejszych typów. co do Detroit to mam mieszane uczucia. Meczy Detroit z Vancouver Canucks to zawsze ciężki orzech do zgryzienia. Śmierdzi mi tam OT. W poprzednim sezonie Detroit świetnie zaczeli sezon na 13 meczy wygrali 12 z czego tylko jedno po dogrywce. Przegrali raz. U siebie pokonało ich...... Vancouver 4-2  W 4meczach sezonu 05/06 pomiędzy tymi zespołami padały wyniki 2-4, 2-1 w Detroit i 4-1, 3-7 w Vancover. Bilans 2-2 i niebyło OT ja chyba lekko na OT jeżeli już coś w tym meczu mam grać. Niejestem jednak do końca przekonany co do tego że 3 nasi dzisiejsi faworyci wygrają, możliwe że jednemu podwinie się noga ale jeśli niedziś to następne mecze też niesą dla nich jakies super trudne gdyż Rekity zagrają z NY Islanders , Nashvile z Minesotta i ponownie z Chicago, Rangersów czekają dwa mecze z Philadelphia i ew z Pittsburg zagrają w 4 meczu o pierwsze Win ale jakoś niechce mi się wierzyć że tak długo będzie trwała passa bez WIN faworyta całej ligi.  New York Rangers - Washington Capitals 1 1.65 3/10 Nashville Predators - Chicago Blackhawks 1 1.65 3/10 San José Sharks - St Louis Blues 1 1.60 3/10 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks OT 4.50 1/10 
|
Do góry
|
|
|
|
#678173 - 05/10/2006 09:24
|
journeyman
Meldunek: 19/09/2006
|
Z racji tego,że nadal jestem na etapie obserwcji poczynań poszczególnych ekip, zagram ponownie na Under/Over: Nashville-Chicago Over5.5 Obie ekipy w okresie przygotowawczym wykazały się dużym zainteresowaniem bramkami rywali i strzeliły wspólnie 57 (29-28) goli, tracąc 30(po 15) NY Rangers-Washington Under 6.5 Linia wysoka i biorąc pod uwagę,że to początek sezonu, to chyba jeszcze nie czas na strzeleckie fajerwerki. Phoenix-NY Islanders Under 6.5 Mam nadzieję,że indolencja strzelecka obu ekip nie uległa zmianie i Kojoty,które strzeliły zaledwie 12 bramek naraz nie rozpoczną sezonu od wielkiego strzelania. Islandersi podobnie-tylko 13 trafień. Skoro nasze typowanie jest podobne do polowania to DASZ BÓR dla wszystkich. 
|
Do góry
|
|
|
|
#678174 - 05/10/2006 09:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
Witam ! Dzis pisze jeszcze z AGHu ale juz niedlugo sie to zmieni i bede mogl sie czesciej udzielac w temacie niz raz dziennie, nowa umowa z firma internetowa zostanie podpisana na dniach, bedzie ona korzystniejsza od poprzedniej, bo nie dosc ze taniej(jakas promocja dla studentow) to do tego z lepszym transferem.To tyle tytulem wstepu. Miniona noc okazala sie malo udana z 3 meczy 2 OT to nie bylo to czego sie spodziewalem, ale nie ma tragedii bo to dopiero poczatek. W tej chwili mam malo czasu i spadam na zajecia ale powiem tylko kilka slow odnosnie dzisiejszych meczy. Zwroccie uwage na terminarz takich druzyn: -N.Y. Islanders -Minnesota 
|
Do góry
|
|
|
|
#678175 - 05/10/2006 09:48
|
veteran
Meldunek: 04/08/2006
|
za nami pierwszy dzien gry na taflach za oceanem i trzeba uczciwie przyznac, iz wyniki nikogo nie zaskoczyly. moze tylko troszke pare wybralem, ale teraz juz zmienilem troszke cos w sobie. odrzucam totomix, przerzucam sie na Gamebookers i gre lacznie z dogrywkami. kursy nizsze ale : "najwazniejsze to zawsze do przodu, małymi kroczkami, ale do przodu" zostaje jednak wciaz przy tym samym czyli szukanie par na kazdy dzien. dzis troszke inaczej. wczoraj dobrze wyszlo przjerzenie statsow kto jest kontuzjowany. dzis ide tym samym tropem i gram:
Atlanta - Tampa 1 Pittsburgh - Philadelphia 1
co do tego drugiego typu to mysle nad jakims progresem na Pingwinki. najblizsze mecze maja cieakwe: Dzis Philadelphia (dom) 7. Detroit (dom) 12. Rangers (wyjazd) 14. Carolina (dom) 18. New Jersey (dom) 19. Islanders (wyjazd)
za kazdym razem kurs na Pittsburgh powinien byc dla mnie wystarczajacy, a jakos niby czemu mam sobie nie zalozyc, ze Pingwinki nie wygraja zadnego meczu na poczatku regular season nawet nie bedac faworytem. czekam na rozwoj talentu ataku Crosby-Malkin, choc dzis bez tego drugiego. na bramce Fleury, tak wiec czemu nie sprobowac. na dzis GB wystawil kurs lacznie z dogrywka 2,45...biore to:) zwlaszcza iz pod znakiem zapytania stoja wystepy w Phillies Pitkanena, Primeau, Nittymakiego czy Kapanena. wiem wiem ze maja jeszcze Forsberga i Gagne, ale co mnie nazwiska zreszta interesuja. zaczynam progress na Pittsburgh i nie mam zamiaru sie bac.
a Atlante dokladam bo musi byc na dzis para. Pittsburgh jest rodzaju meskiego, a Atlanta zenskiego tak wiec moze sie polubia razem. moze byc taka analiza? kazdy powod jest podobno dobry byleby tylko przyniosl spodziewany efekt. GB łacznie w dogrywka:
Atlanta WIN 1.75 Pittsburgh WIN 2.45
i znow schemat single i dubel:)
|
Do góry
|
|
|
|
#678176 - 05/10/2006 10:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
Hehe Feel-Tsu i o to chodzi, troche humoru tez nam nie zaszkodzi  Na dzis: Rozkład jazdy Minnesoty:Oct 5, 2006 HOME Avalanche Oct 7, 2006 HOME Predators Oct 10, 2006 HOME Canucks Oct 12, 2006 HOME Capitals Oct 14, 2006 HOME Blue Jackets Seria 5 domowych meczy moze przyniesc nieoczekiwane rezultaty ja jednak decyduje sie na granie przeciw druzynie "dzikich" w tych spotkaniach, a jak bedzie trzeba to i w kolejnych Rozkład "wyspiarzy":Oct 5, 2006 AWAY Coyotes Oct 7, 2006 AWAY Sharks Oct 10, 2006 AWAY Kings Oct 11, 2006 AWAY Ducks 4 mecze wyjazdowe to ciezkich orzech do zgryzienia dla takiej druzyny jaka jest NYI. Mysle ze bardzo realna jest ich przegrana juz dzis, a jesli nie to obstawiam ze z tych 4 wyjazdowych meczy na pewno cos przegraja  Ostatnim typem na dzis bedzie przegrana "orek". W swoim schedule maja oni w ciagu 4 dnich az trzy mecze wyjazdowe, pierwszy juz dzis w detroit, kolejny jutro w columbus a 8.10 w colorado - czy sa na tyle silni zeby nie przegrac choc jednej z tych trzech potyczek w regulaminowym czasie gry  chyba nie... 1 poziom progresji na lost MIN @ 2.90 1 poziom progresji na lost NYI @ 2.05 1 poziom progresji na lost VAN @ 1.85 To tyle na dzis Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#678177 - 05/10/2006 11:46
|
old hand
Meldunek: 02/05/2005
|
Wiem ze to glupie pytanie ale jak nie zapytam to nie bede wiedzial w 100% ;] co oznaczaja poszczegolne skroty: GP / W / L / OTL / Pts / GF / GA / GP - ilosc rozegranych spotkan W - wygrana L - przegrana OTL- przegrana po remisie PTS- zdobyte punkty (wygrana 2, porazka 0, remis 1) a jezeli wygrana bedzie po remisie to 1 za remis i 1 za wygrana? GF - zdobyte bramki GA - stracone bramki Dobrze to rozszyfrowalem ? patrzac w tabele ;] ? czy gdzies sie pomylilem ? Kolejne pytanie OT to dogrywka ? a jak w niej zadna druzyna nie wygra to mamy karne ? czyli SO ? Pisze na przykladzie tabelki wynikow z http://sports.yahoo.com/nhl/scoreboard?d=2006-10-04Z gory dzieki za uswiadomienie mnie co i jak ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#678180 - 05/10/2006 13:28
|
enthusiast
Meldunek: 19/10/2005
|
witam cytat na dziś: "Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach" a teraz do rzeczy: Dziś do Edmonton zawitają Płomienie by zainugurować sezon zaadniczy. Spodziewam sie zażartego meczu z niewielką ilością bramek. Oba zespoły mocne, choć Edmonton straciło Prongera, Peca i Samsonova to jednak skład został uzupełniony o młodego, bardzo utalentowanego Jeofreya Lupula a przedsezonowe gry pokazały, że w Oliwiarkach nadal drzemie potencjał. Z drugiej strony Calgary, które pozyskało Alexa Tanguaya z Colorado. Czy będzie on brakującym elemntem, którego zabrakło Płomieniom w play-off? Być może, skoro szefowie drużyny zdecydowali sie oddać za niego zdolnego onrońcę Jordana Leopolda.Tak czy inaczej jest to pojedynek wewnątrz dywizji a takie są przeważnie zażarte. Do tego dochodzą Goalie: w Calgary najskuteczniejszy bramkarz zeszłego sezonu Mika Kiprusoff ze średnią za cały poprzedni sezon 2,09GAA!!!Mistrzostwo świata przy 10 meczach bez puszczonej bramki. Z drugiej strony wyleczony po kontuzji Rolson, który miał doskonały poprzedni sezon. Dodatkowym argumentem za małą ilością goli jest fakt, że w sezonie 2005-06 na 8 spotkań pomiędzy tymi druzynami 6 zakończyło sie underem przy linii 5,5. Spodziewam się, że dziś będzie podobnie. Dzisiejszym meczem rozpoczynam granie undera w meczach Calgary i wierzę, że doczekam się go szybko, dletego też: Edmonton Oilers - Calgary Flames - under 5,5  pozdro all
|
Do góry
|
|
|
|
#678181 - 05/10/2006 16:34
|
journeyman
Meldunek: 04/10/2006
|
Na dzis wymyslilem sobie takie rzeczy: - Washington,lose- co prawda ostatnio Washington sprawial troche niespodzianek w meczach z 3 najblizszymi rywalami(no moze 2ma bo z Minnesota to nawet nie grali w tamtym sezonie) i wydaje mi sie ze pora zeby Ci przeciwnicy potraktowali ich troche powazniej. Ponadto Washington to niespodzianki lubi robic głownie za sprawa wiadomo kogo, ale czy 3 pod rzad? Kolejna sprawa to nie wydaje mi sie zeby Jagr z Shanahanem, mieli ochote przeczytac w jutrzejszej gazecie "Zółtodziób bije 2 najlepszych aktywnych strzelcow NHL". Chociaż powiem tez szczerze, ze przy takim mnozniku to value bet to to dla mnie nie jest ale coz progresja to troche inna zabawa. -Vancouver,lose - hmm 3 wyjazdy ( 4 ale do 4tego pewnie nie dotrwam ). I co jak co druzyna grajaca zdecydowanie lepiej u siebie.Luongo? No Luongo tyle,ze on tez nie do konca wiadomy i tez zazwyczaj klase to pokazywal u siebie. -Chicago,lose - Chicago 3 mecze w Central i bez porazki. hehe. W tym 2 razy z wiesniakami. hehehe . ciekawe jak dlugo bedzie hehe:) -St.Louis,lose - hmm duze zmiany w ST.Louis maly mnoznik jak na poczatek sezonu, ale to co Pacific robiło z nutkami u siebie rok temu + to co robiło SJS w preasezon przeważyło.
ps.co do tego, ze uzylem wulgarnego slowa to uwazam, ze troche ta odpowiedz byla przesadzona bo nikogo nie obrazalem tudzien nie klalem na to ze gola stracili w ostatniej minucie. Ale jesli jest to az taki problem to oczywiscie dostosuje sie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|